Fua o le gaosiga

Laʻau moli "Krepysh": uiga ma agrotechnology o le galueaina

O le faʻafaigaluegaina o faʻatoʻaga o loʻo masani ona tuleia i latou e saili se ituaiga fugalaau fou, lea e aofia ai le tele o uiga aoga - faigofie o le tausiga, leai ni togafiti, e mafai ona manua ao seleseleina, o se paluga tele ma suamalie, gaʻo maualuga ma e leai se mea e tatau ona nonoa ai laau i le lagolago . O nei uiga uma o uiga ia o le Crimson "Krepysh". O lenei tusiga e maua ai fautuaga i le au faifaatoaga i le auala e filifilia ai se fua o lenei ituaiga vine, auala e toto ai ma pe faapefea ona tausia i le lumanaʻi e mautinoa ai le lelei o le seleseleina o vine.

Tofiga

O le fusi "Krepysh" po o le fugalaau o se tasi lea o mea na maua mai le lauiloa Russian Russian V. Kichina. Raspberries na maua i le amataga o le lua afe i totonu o fale tausimai o le malo malosi o Kokinsky.

Siaki i ituaiga vine o lenei ituaiga o "Canadian" ma "Tarusa".

Faamatalaga ma foliga

"Krepysh" - fua tele-fuamauina vave ituaigao lona amataga e amata mai i le lua tausaga o Iuni ma e oʻo mai lava seia oo i le aso luasefulu o Iulai. O le pito sili ona taua o le ituaiga o laau, e le manaomia e le vao ona manaomia se laumei ma e matua leai lava se vao tuitui i luga ia i latou. Latou te mafiafia ma faʻasaina - ia maua saoloto fua tele i luga o latou lālā, ia e le faʻalagolago i lalo o le mamafa o le fua.

Busu

O le fugalaau "Faamalosi" o se laau vao vao, ma se fua faatapulaa o le tuputupu aʻe. O le faʻaolaina o lenei ituaiga e sau i le tausaga lona lua o le ola o le tipu. O le kulupu matutua e tuʻuina mai se fua ma faʻapala, o lona nofoaga i le tausaga a sau o le a ave e le taimi nei o le tuputupu ae lanumeamata.

O le maualuga o vine o lenei fusi e eseese mai le 1.4 i le 1.8 m. O le vailaʻau o loʻo i ai vaʻaiga mafiafia, o le maualuga o vine malosi e oʻo i le 1.5-2 cm. E i ai ni mea laiti laiti i luga o pou, lea e faʻamaonia ai le foliga mai o le tele o lālā o le itu, o le a faia ai le fua tele.

I luga o le fugalaau lala atoatoa e leai ni sulu, o le solo i luga o ogalaau o laau e lamolemole, pei o luga o vao vao. O le tamaititi nofofua e tasi e iai sona lanu lanumeamata lanumeamata, o se laufanua o le vaomatua e suia le lanu o le ogalaau e pine-samasama. O foliga o le togavao e amata i le 30-40 cm mai luga o le eleele, o laulaau e lanumeamata, vevela, ma se lau laʻau malosi. I le pito i luga o le vao, o laulaau ua faʻatulagaina i totonu o le vao. O se togalaau e lua tausaga le matua o lenei ituaiga e maua mai ai ni nai togi laiti, lea, i le isi itu, e faigata ai ona toe gaosia, ma i le isi itu, e le tatau ona tau le tagata fai togalaau i tausaga taʻitasi ma le leoleoina o vine o fugalaau e faatumuina lana togalaau.

O le vaega o fualaau suamalie i luga o le fusi o lenei ituaiga o loʻo i le pito i luga o le afa pito i luga o le aʻa. Laterals (lala pito i tua) e le o umi, o loʻo nofo faʻatasi le tama i luga o latou. O fualaau e le tupu i le taimi e tasi., mai le tulaga o fualaau aina (i le aofaiga o le 6-9 fasi vaega) i le tulaga o le gaosiga e mafai ona na o le tasi - o le a lanu meamata, ma o lo latou faasolosolo faasolosolo o le a oʻo atu i le 10 aso. O le seleseleina mai vao vine, lea e leai ni vao talatala, o se fiafia tele!

E te iloa? O le vaega muamua lava o tagata na nofoia, oe na taunuu atu i le konetineta o Amerika, na latou maua ni vao o vao vao ma le pulu uliuli - o se fugalaau lanu uliuli, ae e lei mauaina le lauiloa i tagata fou. I le faaiuga o le 18 senituri, na aumai ai e le au Peretania ia vine ma le lanu mumu masani o vine i le Lalolagi Fou. O le laau na masani ma salalau i Amerika. Ae mo fugalaau ma vine uliuli, na na o le 19 senituri na tulai mai.

Berries

O vao o lenei ituaiga o loʻo ufiufi i vine tetele. O le fua o le rasipi "Fale puipui" e matua maualuga lava, ae o vine o loʻo nofo lelei i luga o le maa, ma pe a aveesea, e mafai ona malepe i ni mea. Afai e le filifilia ni vine ile taimi, o le a le pala, ae o le a faasolosolo malie lava ona vevela i luga o fualaau aina.

E mafai foi ona e totoina ituaiga eseese o fugalaau samasama ma le uliuli i luga o lau togalaau.

Uiga o fua:

  • mumu mumu, e le susulu;
  • vine tetele tele;
  • le mamafa o le tasi sipuni 7-9 g;
  • o loʻo i ai le foliga o se lautele lautele, e pei o se pulou lapotopoto e mafai ona tuʻu i lou limamatua;
  • fualaau suamalie - suamalie ma sina manogi;
  • o le pipi e tumau mausali i luga o le faʻafefe, ae faʻatasi ai ma le faʻaaogaina faʻamalosi mai se paranesi, e mafai ona malepe i ni vaega.

Toto ma gaosia

O le faʻaolaina o lenei ituaiga e amata mai le aso 15 o Iuni 15-17 ma e tumau seia oo ia Iulai 10-15. O fua o fua o vine e mafai ona gaoioi i le tasi itu po o le isi. E aʻafia lenei mea i le tau: i le vevela o le tau, faʻavaveina le vave ona fai, ma faʻatasi ai ma le timuga umi o le a atili ai ona faʻavaveina fua o vine ma suia ai lo latou tofo mo le leaga.

I uiga o lenei ituaiga o fualaʻau faʻaalia o le 4-5 kilokalama o vine mai se togavao faʻataʻitaʻi matutua. I le faʻatinoga, o le fua o le Krepysh ituaiga i luga o fualaau masani o fualaau faʻatoʻaga (pe a tupu aʻe e aunoa ma le faʻaaogaina o auala sili-agro) e eseese i totonu o le lua i le tolu kilokalama o fualaau aina mai se togavao. Ae o se mea lelei tele foi.

O le faigata o le taumalulu

"Falepuipui" ua faatupulaia mo le silia ma le sefulu tausaga i itu eseese o lo tatou atunuu, o lona uiga. Faʻailoga tetele o le vevela ma le kiona. O le faʻataʻitaʻiina o faʻataʻitaʻiga ua faʻaalia ai o lenei vailaʻau o le malulu-mausali ma e aunoa ma se faʻaleagaina mo ia lava e faʻafefe ai gutu pupuu. i -30 ° C. O le maualalo o le vevela i -20 ° C e le taua tele mo le Rasberi Krepysh.

Faaaogaina o

Laʻau matagofie matagofie "Krepysh" suamalie ma suamalie. O le fua o le suka ma le elemene o loʻo i totonu ia i latou e matua tutusa lava. O fua e mafai ona feaveaʻi ma faʻatagaina femalagaiga ile mamao. A o faagasolo le vaitau o le tele o taumafa, o le a avea le fugalaau ma mea suamalie ma i le taimi o femalagaaiga latou te faʻasaʻoina le sua i le tolu i le lima itula.

O le mea lea, o lenei laʻau o loʻo feaveaʻia i le afa muamua o le fualaau aina (seia oʻo i le faaiuga o Iuni) - o isi femalagaiga fou e leai se aoga. Ona o le manaia tele ma le suamalie, o fua e faʻaaogaina e fai ai suamalie mo meaʻai pepe, suamalie suamalie, siama, uila, folases, confounds ma compotes.

O le fua masani o le fusi vine -"lima minute":

  • o le kilo o le berry e pasi atu i se mea e teu ai meaʻai poo se eleele e se masini toto;
  • o fualaau suamalie o loʻo tuʻuina i totonu o se pusa mo le faʻafefe faʻafefe ma tuʻuina i le afi;
  • 1 kg o le suka ua faaopoopoina i se paluga mama ma le vevela ile vevela vevela;
  • mai le taimi o le kuka, ua kuka le suka suka mo le 5 minute.

Fugalaau fufusi, "lima minute" ua saunia, ua sasaaina i totonu o fagu ma totoe mo le taumafanafana.

E te iloa? I pese a le gagana Rusia ma faataoto, o fua o fualaau suamalie e faʻamaonia ai se olaga lelei - "Alien - viburnum, teritori - fusi" poʻo le "Le ola, ae o le fusi".

O a uiga lelei e tatau ona i ai se fualaau lelei ma le maloloina "Burly":

  • tamaititi totoina shtambovogo vasega e tatau ona i ai se laina lautele i le lautele o le itiiti ifo i le 1 cm;
  • o le pito i lalo o le aʻa e tatau ona tele ni atinaʻe lelei, o vine fua o le a tupu mai ia i latou;
  • mo fugalaau talavou, o se aʻa aʻa punala ma le tele o aʻa laiti (lobe) e taua;
  • e le afaina pe o teuteuina le seleselega fuafuaina, ona o le faʻapipiʻi o se fusi o loʻo teuteuina pe a totoina.
E taua! O vave fugalaau e vave faʻagogo i le la po o le matagi. O le puipuia o lenei mea, o le faatauina mai o fatu (root system) ua afifiina i se ie susū. E tatau ona taumafai e toto fualaau fugalaau i se taimi vave vave i le nofoaga na fuafuaina.

Filifilia le nofoaga saʻo

E fiafia le fugalaau, nofoaga e le matagi. Pe a filifilia se nofoaga, e tatau ona amanaʻia mea e fiafia i ai le laau ma tuʻu le jamberi i le lumanaʻi i lalo o le puipui o le pa poʻo puipui o soʻo se fale. O le taumafanafana e le afaina ai le laau, ae o le taumalulu, matagi malulu e tafe le kiona ia i latou, e mafai ona oo atu ai i le maalili o le lanu ulaula.

Faʻamālōina ituaiga o fualaau e pei o "Summer Summer", "Hercules", "Heritage", "Atlant", "Zyugan", "Caramel" o loo maua atili ma sili atu ona lauiloa.

Malamalama

E tali lelei le fati i le tulaʻi i totonu o nofoaga e susulu lelei. Afai o le tagata nofo i le mafanafana e iai se avanoa, ona sosoo ai lea ma laina o laina launiu mai le itu i saute ma matu. O sea ituaiga agronomic o le a mafai ai ona susulu le laau i le aso. O fualaau 'aina, totōina i le la ma le mea susu, e maua mai ai meaʻai maualuluga ma sili ona lelei nai lo o loʻo i totonu o le penumbra.

Soo

O le togalaau Krepysh e mafai ona faʻaalia ai le fua o le seleselega na faʻaalia i uiga o le ituaiga pe afai e totōina ile eleele lelei.

E tatau ona i ai i le fasi fualaau:

  1. Lafoaʻi solo, lea e pasi ai le okesene ma le susu i aʻa;
  2. Se aofaiga o minerale ma le vailaʻau.
Afai ua le atoatoa le eleele, o nei vaega uma e tatau ona faaopoopo i ai. Ina ia faia lenei mea, faʻasalalau mea o loʻo i ai i le eria o loʻo i ai le leai (humus, manure, penisina, oneone, lime poʻo humus) ma eli luga le palapala ma le tele o le faatanoa.

Galuega sauniuni aʻo lei tulaʻi

Afai i luga o le fale vevela e puleaina e eleele leaga, o loʻo i ai le omea, e manaʻomia ona faia le lime (penisina) i foliga o le paʻu po o le fafie. O nei vailaʻau o loʻo salalau solo i luga o le eleele aʻo leʻi faʻataʻapeina. O le faʻaofiina o nei vailaʻau e faigofie lava ona fuafua: mo sikuea sikuea taʻitasi o le fanua latou te ave ai le pauna o le lime ma 2-3 lima lima o le vao.

O le faʻaleleia o le tamaoaiga o le eleele, faʻamafanafanaga masani (povi povi, humus poʻo le faapalaga) poʻo vailaʻau faʻasaina o loʻo i ai le vailaʻau (nitrate, nitroammofoska) e faʻaaogaina i le lauusiusi o le lumanaʻi;

O faʻamaʻi uma o loʻo faʻapipiʻi i luga o le eleele ma tanumia i le eleele e ala i le eli. E mafai ona tuʻuina faʻamaʻi faʻatasi ma le faʻaaogaina o penisina, lime poʻo fafie. E faʻaaogaina le faʻamafanafanaga masani i le fua faatatau o le 10 kilokalama o le manua poʻo le humus i le sikuea mita o vine. O fualaʻau minerale e fuaina e le au fai togalaau i totonu o pusa asu: tasi le atigipusa o le kulimi poʻo le tolu potopotoga o le nitroammofoski i sikuea mita o palapala.

E te iloa? O fugalaau fugalaau papae-paʻepaʻe i le vaitau o le fugalaau e tafe le ipu i lalo. O lenei tulaga e faʻaaoga lelei e pi - tusa lava pe timu i fafo, o le pipi, ao galue, o loʻo i lalo o le natura "se faamalu" ma e le solia i totonu o le aoina o le meli mo se minute. O pi o eleʻele ia o fugalaau ma faateleina lona fua e 80-100%.

Totoina o laau i luga o le saite

A o lei totoina i luga o le saite se ituaiga fou, e tatau ona e makaina moega mo le sipisi o le lumanaʻi. O le makaina o moega e faia faʻatasi ma le fesoasoani a pine ma se maea faʻasaʻo i le va oi latou.

I tafatafa o tuaoi o moega, a uma ona faʻaloloa maea i ona tuaoi, e faʻapipiʻi faʻamaʻi i le eleele. O le isi fusi e tatau ona eli i luga. Ma o le vaega mulimuli o le faia o se moega o le fugalaau: o le fai togalaau, o le pasia o le lumanaʻi o le lumanaʻi, faʻasusu le palapala mai le ogatotonu o le moega i ona itu.

O le moega o le a faasolosolo malie agai i le ogatotonu (pei o se fagu po o se vaa) O lea ituaiga o le a fesoasoani i le avetaavale i le tausiga atili o togalaau: i le faasusuina o moega po o le faʻaaogaina o faʻamaʻi vai, e le mafai ona e popole o le a tafe mai le vai mai le fusi. O le susu uma lava o le a alu tonu lava aʻa o laau na fuafua ai.

O lua e tafe ai eli i luga o faailoga ua maeʻa mo le tulaʻi. E le talafeagai le tuʻuina o faʻasiga i totonu, talu ai o le eleele i lalo o le vaomatua ua lava lelei ona faʻamaʻaina muamua. Sasaa se pakete vai i totonu o lua taʻitasi, ma, pe a uma ona galo, ia seti se fatugala ma ni aʻa saʻo. O laau ua lilofia i le eleele ma ua toe faʻafouina. O lenei mea e saofaga i le mea moni o loʻo faʻapipiʻiina le eleele ma faʻapipiʻi aʻa o laau toto.

Taimi

E mafai ona totō fugalaau i le tautotogo ma le tautotogo, ae i le taimi o le tau o le autumn o le totoina o laau laiti e tele le taimi mo le fetuunaiga ma le aʻafia nai lo le vevela vevela.

Afai na filifili le fai togalaau e taofi se totogo totogo, ona tatau lea ona faia i le amataga o Aperila, ao lei tupu lau laʻau i luga o fugalaau. I le tautoulu, totoina laau toto mai le faaiuga o Setema e oo atu i le faaiuga o Oketopa.

Fuafuaga

O le fugalaau "Krepysh" o se tulaga masani ma e le maualuga tele, o lona uiga o le mamao pe a totoina i le va o moega e lua e le mafai ona sili atu i le 1.5 mita. O se avanoa talafeagai mo le tausiga atili o fugalaau.

E taua! O le lautele o le moega o le lumanai e le silia ma le tasi ma le afa mita. O se moega tonu lava lenei lautele e mafai ai e le fai togalaau ona suʻe fua, e tusa lava pe i le ogatotonu o le laʻau fusi.

"Falepuipui" e mafai ona tulaʻi mai:

  • i se laina e tasi - pe a faʻalautele le lautele o le moega i le 1.5 mita laau i tafatafa o moega i le laina e tasi (tausia i le ogatotonu). O le mamao i le va o laau toto e tatau ona itiiti ifo i le 50 cm. I le faagasologa o le tuputupu ae i tausaga na sosoo ai, o aʻa o le fusi o le a faatumulia ai le moega atoa.
  • i totonu o le lua-laina landing - ma le lautele o le moega, e pei o le totoina o laau taʻitasi, e totō laau i laina e lua.
    E taua! Ina ia saʻo le faailogaina o le lua o laina tulaʻi e fesootai ma le ogatotonu o le moega, mai le ogatotonu o le moega e 35 cm i le agavale, o le laina tauagavale lea o le fusi. I le auala lava e tasi, latou te solomuli mai le ogatotonu o le moega 35 cm i le taumatau - o le laina lona lua o laufanua o le a amata iinei.
    O le mamao i le va o le vine o le 50 cm, o le mamao i le va o laina e lua e 70 cm. Pe a totoina, o fua o loʻo i tafatafa o laina o loʻo faʻatulagaina i se mamanu faʻafefe.

Vaʻaia togafitiga taimi

O le totoina o se togalaau lelei e le mafai ona maua ai tagata nofo i le mafanafana ma le tele o seleselega - ia mautinoa ia tausia lelei i le tausaga atoa: faʻamafanafana, suavai, tipi, puipuia mai faʻamaʻi ma meaola faalafua, mulch. Afai e tausisia e le fai togalaau nei tulaga uma, o le a ola maloloina laau ma o fua o le a tele.

Faʻasusu ma mulching

O se tasi o aiaiga mo le mauaina o se seleselega lelei pe a totoina le fugalaau "Krepysh" i le malae vaalele lelei lelei ma le le atoatoa o vao i le togalaau. O le faʻafefe faʻavaiaso o le veleina e le gata ina faʻaumatia le fai togalaau, ae e mafai ona fesoasoani i le faʻaaogaina o masini i aʻa o le vao.

E mafai ona aloese mai lenei mea pe a fai e taoto le moega i le amataga o le tautotogo. Mo le mulching, e mafai ona e faʻaaoga le sawdust, shavings, lau o tausaga ua tuanaʻi, paʻu peanut husks po o fatu o le sunflower.

Fugalaau fiafia e fafaga telee aunoa ma le susu, e mafai ona fetogi fugalaau fugalaau e aunoa ma le faapipiina o vine. O aʻa o le fugalaau e le salalau loloto, ae o le taamilosaga i lalo ifo o le eleele. O le mea lea, a aunoa ma le maua o le vai, e vave faʻagogo aʻa, ma e mafai ona mate le fale.

I le taimi o le fualaau taumafa e manaʻomia ai le fafagaina o vai i vaiaso taʻitasi. Afai o loʻo i ai se suavai i luga o le fanua, ona talafeagai ai lea mo le faʻatoʻaga ona faʻasalalau atu i luga o laina o togavao o se vai faʻavaivai.

O lea la o le faʻatauina o le a le faʻaaluina le taimi e galue ai le togalaau, ma o le susu o le a alu atu i aʻa o laau taʻitasi ma i le taimi. I luga o le 10-mita le moega o le kuka e te manaomia ai le 300-400 l le vai.

Laʻei pito sili

I le vaitau o le tuputupu ae, e totoina e laau laau uma meaʻai mai le eleele, ma e tatau i le fai togalaau ona toe faatumu i totonu o le palapala. O le faʻafefe sili ona lelei mo le gaosia o fualaau aina o se mea faʻapitoa masani. O lo oi ai ia i latou le fualaau kulupu saʻo, calcium, potassium, ma le phosphorus.

Ma o le mea e sili ona taua, o nei mea uma o loʻo i totonu o se setete e mafai ona faʻaaogaina mo laau toto. Ina ia mafai ona fai ni laei ma mea faʻalaʻau i se tulaga malogo, e salalau lava (tuʻuina i lalo) i lalo o aʻa o laau vegetative.

Afai e le pala le fomaʻi faʻasaina, o ia mea sauniuni le suavai faʻamamafa:

  • tasi suo o le moa moa fou po o le povi povi ua tuu i totonu o le pakete;
  • tumu i vai mama i le pito i luga ma tapuni i se tapuni;
  • gafatia e tuʻuina mo le faʻamalosi i le la;
  • tasi taimi uma i aso uma e tolu o mea o loʻo i totonu o le pakete e vevesi e faʻaaoga ai se mea faʻapipiʻi laau;
  • i le maeʻa ai o le 10-14 aso ua saunia le fugalaau faʻapitoa mo le faʻaaogaina.

E taua! O le faʻaaogaina o lenei fua o loʻo faʻamoemoe e faʻaaogaina e aunoa ma le faamamaina i le vai. Aua o le 10 lita o le suavai e faaopoopo i ai le 0.5 lita o le mafaufau, faʻalaʻi ma sasaa vine.
O le fafagaina o le pusi vao e aoga tele, e tele le potassium i totonu. E faʻalauiloa i le na o le sosoina i aʻa o se laau poʻo le faʻafefeteina o le lefulefu i luga o le laʻau. E le manaʻomia e le ash ash le saʻo saʻo pe a faia, e tasi pe lua lima i le sikuea mita le lava.

O le faʻaofiina o le ammonium nitrate o le a tuʻuina atu ai le mea taumafa paleni ma le gaʻo. O le mea lea, i le taumalulu po o le tautotogo o le tautotogo, e oo lava i le kiona, o le paluga e aofia ai le ammonium nitrate ma le urea e faataapeapeina i luga o le pancake rasipi. Mo sikuea taʻitasi sikuea o le berry, o le fua o le 10 g o le ammonium nitrate ma le 8 g o le Urea ua fuafuaina. Faatasi ai ma le vai faʻafefe, o le a fufulueseina ma faʻafefeina le fugalaau i aʻa o laau.

E te iloa? Fans o le "gata lanumeamata" o le a mafai ona faʻaumatia se faʻataunuʻu ogaoga, pe a uma ona 'ai sina lima o rapisi, i le togafitiga o le a fesoasoani ia i latou i fualaau oona o loʻo i totonu o le pusa.

Togafitiga puipui

Afai e le amanaia e le tausi togalaau togafitiga o le togalaau, o le a le maua se seleselega lelei. O le togafiti muamua o le togafiti e faia i le taimi lava e maeʻa ai le kiona ma solo le palapala i totonu o le togalaau.

O fai togafiti poto e taumafai e faia uma togafitiga aʻo leʻi oso le kulupu ma amata ona fuga:

  • Ina ia faateleina le puipuiga o laau i togalaau (anthracnose ma le lanu uliuli), e togafitia urea (15-20 g i le sikuea mita) ma togafitia i le suauu sulfate (50 g o le vailaau e palu ma le 5 lita o le vai).
  • O le gaosia atili o laau ma le copper sulfate e le manaomia, talu ai o fugalaau e masani ona faaputuputuina i le ituaiga o kulimi i vine.
  • Afai ua amata nei le faamai i le anthracnose, paʻu paʻu po o le rust rust, ona totoina lea e mafai ona faamaloloina e ala i le pulupuluina o vai (Bordeaux) (sauniuniga Topaz ma Nitrofen).
  • O le fili sili o fugalaau o se ata o le sipisi. O le osofaiga autu o lenei iniseti i luga o fugalaau amata i le taimi o le fausia ma le sasaaina o vine, o lea e mafai ai ona e tauivi ma sauniuniga o meaola.
  • Mo togafiti e togafitia togafiti faʻatoʻaga teuteuina le faʻafefete o sinapi. I le 5 lita o le vai malulu 10 g o le sinapi mamago ua faʻaopoopoina, ua faʻafefiloi uma, ufiufi ma totoe e tu i le po. I le taeao, ua sauni le mea e afaina ai e 'ai. Faaaoga i laau totő ma se pulumu togalaau.

E taua! Afai e te mimilo i le palapala o le moega mai le amataga o le tautotogo ma se mafiafia papa o pine poʻo nilala vavae, ona le oʻo mai ai lea o le vailaau ulaula i totonu o ia togavao. O le fefefe mai se manogi manogi.

Tala

O fualaau kulimi e le manaʻomia ni lagolago faaopoopo. Ona o lona lau mafiafia ma le umi, e le punou lava i le matagi malosi. O fugalaau laugatasi e matua faigofie lava ona ola i totonu o fale gaosi oloa, lea e nofo i le tele o hecta i le taimi e tasi.

O ia lava o se tagata autu, ma o le aufaifaatoaga e tatau ona faʻaaluina tupe faaopoopo i luga o le faʻapipiʻiina o taʻavale feaveaʻi ma laau tausi vine. O le kulupu "Krepysh" e aunoa ma se fesoasoani i fafo na te tausia ai le tele o seleselega i luga o paranesi.

Teuteu

O le teuteuina o le fugalaau "Krepysh" ua faia i le tautotogo, i le taimi lava e maua ai le mafanafana o le tau. O le taimi lava e te manaʻomia ai le faʻamamaina o le fugalaau mai le ua oti, ma tipiina i laufanua faʻavao i lalo o le togavao. O lala laau o le a fua mai i lenei vaitau (o aʻa o le tausaga lona lua o le ola) e tipi i luga i le 10-15 cm. O lenei mea o le a fesoasoani i le tufatufaina lelei o fualaau aina i totonu o le kulupu atoa ma faaosofia ai le fausiaina o lala laulaau.

Ae maise lava pe a teuteuina se fai togalaau e tatau ona liliu atu i le mafiafia o fugalaau. E tasi le sikuea mita o le fatu e le tatau ona sili atu nai lo le 12-15 fualaau sipuni. O le vine sili atu foi ua seleseleina e le seleselega mai le eleele lava ia ma aveesea i fafo mai le saite.

Saunia mo le taumalulu

Ina ia mafai e "Krepysh" ona manumalo e aunoa ma ni faafitauli, e tatau ona ia saunia. Mo lenei mea, o le fai togalaau i le faaiuga o le taimi mafanafana (Aokuso - Aokuso o Setema) e fafagaina ai le fugalaau ulaula ma le pulu ma le potassium. O le masima ma le phosphate fertilizers e tuʻuina atu ai le malosi i le faʻaopoopoga faʻaopoopoga o aʻa lobes o le laau ma le matua o le eleele o loʻo i luga. Laʻau faʻatasi ma se aʻa malosi ma malosi aʻa aʻafia ma le leai se popolega o le a sao mai gutu tetele.

Faatasi ai ma ia ofu pito i luga e lagolagoina i le vaitaimi o le taumalulu i se tulaga leai e le tatau ona faʻaaogaina le faʻamalositisi. Nitrogen-containing substances e le faamalosia ai laau totō, ae faʻamalosia i latou e vave faʻavave le vegetative. Nai lo le sauniuni e ola i le vaitaimi malulu, o le a amata ona ola lelei fualaʻau i laulaau. O nei lau o le a felelei i le masina, ae o le a maua e le laau le malosi talafeagai mo le taumalulu.

I le tekinolosi taufaatoaga o fugalaau olaola o loo i ai se faiga faapea suavai suavai keke keke

O le moega ma fugalaau e fafagaina aʻo lei amataina le kiona muamua (i le taimi o Oketopa - vave Novema). Mo sikuea mita taʻitasi o vine e tatau ona sasaa atu i le 50 lita o le vai. Mo le faia o ia mea inu i le taumalulu - o lona uiga ia mautinoa le lelei o le seleseleina o vine mo le tausaga a sau.

O le faʻamatalaga o le kulupu vine Krepysh e aofia ai se taumalulu taumalulu lelei, ae afai e itiiti le kiona i le taumalulu ma fulufulu i luga -15 ° C, e mafai e le fai togalaau ona fesoasoani i ana laau toto e ola mai le malulu. Faatasi ai ma le fesoasoani o se suo e te manaomia le maua o le kiona i totonu o se moega kuka. O lenei mea o le a puipuia ai aʻa paʻu o le fusi mai le kulimi ma avea ma faʻaopoopoga o le faʻaleleia o le susu i le tautotogo.

O le rasila na aliali mai i totonu oa matou togalaau e le o se taimi ua leva, ae, ina ua pasi le suega o le kiona, timu, o le malulu ma tausaga laititi, faatasi ai ma le mamalu na sao mai faigata uma. O tausaga taʻitasi e fiafia ai tagata e nonofo i le mafanafana i fua lelei o fualaau tetele ma manogi. O le fugalaau "Krepysh" i totonu o le matou fale e le o se malo faʻafuaseʻi, ae o se tagata nofomau.