Laʻau

Faʻasolo mai fatu i le fale

O le Primrose poʻo le Primrose o se vaʻaiga matagofie o le vaʻaiga faʻamalosi. O le tuputupu ae mai fatu e mafai ai e oe ona maua se ituaiga fou i le fale e aunoa ma le faʻaaluina o le tele o tupe. Afai e mulimulitaʻia tulafono uma, o se laau ola maloloina ma se vaitau umi o le fugalaau e tupu ae e le mafai ona afaina ma e le afaina i faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi, e masani ona masani ai faʻatau.

O le igoa e sau mai le upu Latin "primus", o lona uiga "muamua", lea o loo atagia i le gagana Rusia. E toto le laau i le amataga o le tautotogo.

Uiga o le muamua

O le mea muamua o se mea maualalo e oʻo i le 20 cm, o lanu eseese. O le aʻa o le mea e afaina ai, o loʻo i luga o le fogaeleele. O laulaʻau e aoina i totonu o se soʻo latalata i le palapala. Lanceolate po o le taamilomilo, o lanu eseese, ma se mea lamolemole pe lamolemole.

Fugalaau faʻaalia ia Aperila. O le fuga o le taimi e tusa ma le 1.5 masina. Faatasi ai ma le le lava o le susu, e mafai ona muta muamua, ma tuu ai lanu lanumeamata e ufiufi ai le eleele i le vaitau atoa i luga o le fogaeleele.

E tupu i luga o konetineta uma sei vagana nofoaga papaʻe. E maua i luga o mauga, e iai ituaiga alpine. O ituaiga lauiloa: lelei-toothed, stemless, Iapani, orchid ma isi.

Faʻasolo mai fatu i le fale: faʻasaga i lea laasaga taʻitasi

O le taimi sili mo le totoina o fatu o le ogatotonu o le taumalulu, ona totogo ai lea o le primrose i le faaiuga o le taumafanafana.

Faʻaleleia o le eleele ma tane toto

Mo le totoina o mea muamua, eleele ma pusa mo le totoina ua saunia.

  • O pusa e togafitia i se fofo o le manganese.
  • O loʻo faʻatau mai le eleele i se auala e lelei ona folasia; e leai ni fatu o vao ma mea faʻamaʻi. Po o le faʻapalapalaina o le palapala ia oe lava. Ave lapisi, oneone ma le eleele eleele i se fua faatatau o le 1: 1: 2.
  • Ua fufulu ipu vai i vai vaifofo vaivai, e tumu i eleele palapala.
  • O le eleele e susu susu. O fatu o le primrose e laiti, o lea e le faʻafefiloi ai i totonu o le palapala, ae sausau i luga.
  • O pusa e ufiufi i se ata tifaga, siakiina taimi ma vaalele. O foliga vaaia e foliga mai pe a mavae le 2 vaiaso i le vevela o +15 ° C.

Auala mo le saunia o fatu

Afai e aoina e le fai togalaau ia fatu, ona totoina lea i le taimi lava e maeʻa ai, ona e vave vave ona le toe tupu.
A faʻatau i le taumalulu aʻo lei totoina, suʻesuʻe ma le totoa faatonuga i luga o le afifiina ma mulimulitaʻi i taimi tapulaa.

O le taofiofia o le luluina, o le saunia o fatu e faʻatagaina. Mo fua vave o fualaau muamua, e tele auala:

  • puipuiga;
  • faʻamamāina;
  • faʻamaʻa.

Stratification

Muamua, e faʻaaogaina le faʻamalosi mo le vave oso aʻe. O se gaioiga lata ane i le natura masani o mea tutupu i le natura. O fatu i luga o le laufanua, mafiafia, pau i le eleele, lea e ufitia ai i latou i le kiona mo le taumalulu, ona faamafanafanaina ai lea i le sun o le tautotogo, e fafagu ai i le ola.

Stratify fatu e tatau. Ina ia faia lenei mea, o le a tuʻuina atu mo le 10 aso i le kisaisaisa o le pusaaisa poʻo le tuʻuina o atigipusa i luga o le pusa. Ona totoina lea.

Totogi

O le totoina o mea mo le aso e tuʻuina i totonu o se pusa mo fualaau 'aina ile vevela ile 0 ° C. Ina ia vave faʻaleleia fatu, 'ona faʻafefeteina lea i se vaifofo o se meaola, ona tuʻu lea i luga o se ie faʻamamafa, ufiufi ma faʻatali mo aʻa e aliali mai. Pe a tupu lenei mea, e totoina i le eleele, ufiufi ma ave i fafo mo le 5 aso i se malulu laitiiti pe tuu i totonu o le pusaaisa.

Isi auala

O le auala pito sili ona faigofie ma sili ona vave o le faʻamaʻaʻaina i aso uma. I le gasologa o le aso, o fatu o loʻo i totonu o ipu e tuua faʻamafanafana, ma o le po ua tuʻuina i luga o se kesi tapuni poʻo totonu o se lau.

Taʻuina o aso

Mo fatu e aoina mai le eria o le taulaga - i le taimi lava e maeʻa ai lo latou matuitui, vavalalata i le faaiuga o le taumafanafana. Mo tagata faatau, i le faaiuga o Ianuari poʻo le amataga o Fepuari.

Faʻasalaga tuʻuina

Ina ia mafai e fatu ona totogo, e tatau ona faia ni tulaga patino:

FactorTulaga
NofoagaSe nofoaga e sili ona susulu, ae aunoa ma le susulu o le la.
O nisi o ituaiga e ola i le pouliuli atoa.
Tulaga o le vevela+ 16 ... +18 ° C.
TotogiFaʻafeoloolo, puipuia le suavai ma fatugogo.

Totoina ma le Totoina o Fanau

O tulaga mo le totoina o laau e ese si ese.

FactorTulaga
MalamalamaO se mea susulu, sina paolo ma le malamalama.
Tulaga o le vevela+ 20 ... +25 ° C.
TotogiO mea faʻapipiʻi, mea ufiufi ua ufiufi, faʻapipiʻi i le eleele matutu.
FaʻasaE faia i lea taimi ma lea taimi, talu mai le amataga o fugalaau vave ma pe a latou tupu aʻe o le eleele ua tumu i le susu.
Laʻei pito siliO le mea muamua e faia pe a uma le 10 aso, ona fafagaina lea i le taimi lava e tasi e fafaga ai faʻamaʻi vai.

Totoina o laau

Na faʻataʻitaʻiina pe a oʻo mai ni paʻu se lua i luga o laau totō. Vaʻavaʻaina togavao.

Afai latou te le faʻanofo ma e aunoa ma le faaleagaina, latou te nonofo i potopoto eseese mo faʻamaʻi mulimuli.

Totoina o laau i luga o le eleele

A maeʻa sina taimi, toe fai le filifiliga. Ona latou tulimataʻi lea i le auala tutusa ma isi laau. Fatuga na asiasia mo mea leaga ma mea faʻamaʻi. Afai ei ai, faʻaaoga togafitiga. O aso uma e 10 latou te fafagaina ai faʻamalaʻau. Pe a tupu malosi le toto laau, ona totoina lea i totonu o moega mo togalaau.

Pe a oʻo mai le 6 lau, ona totoina lea o le eleele i le eleele, ma tuu ai le 30 cm i le va o laau totino. E leai ni laulaau, e le o loloto, o aʻa e ufiufi i eleele, ae le loloto, talu ai o le primrose ei ai sina aʻa.

E faailogaina laufanua i le tusi i lalo o le igoa o le laau toto i luga o pine. Faʻamamaina i lalo o le aʻa, faʻapena le palapala.

Isi tausiga o fualaau

I le faʻaopoopoga i le matagofie i le tautotogo, e iai foʻi le puipuiga mo le eleele. I le aluga o taimi, e ola fugalaau ma avea e pei o se kapeta lanumeamata, lea e ufiufi ai le palapala mai le mago. O vao e le mafai ona tupu i lalo ifo.

E tatau ona faia le fagafulu ile lua vaiaso pe a maeʻa le eleele. I lalo o le tau vevela, sasaa atu i le 1 lita o le vai.

Maua mai i vaiaso taʻitasi aʻa ma laei pito i lalo, faʻafeiloaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi ma se faʻalavelave o puipuiga mai faʻamaʻi. Laʻei sili pe a uma ona fuga.

Vaovao o le tausaga muamua o le totōina o loʻo faʻasūsūina ma faʻamalolo lelei, ae ia manatua i le tausaga muamua o le totoina, e le mafai e faʻatali ona faʻatali. O le mea lea, o luga o laei e taofi i le ogatotonu o Setema. Afai ua matua le togalaau, ona totoina lea o fualaau i le 4 tausaga.

A maeʻa ona toto, lea e faaiʻu i le faaiuga o Iuni, e faʻaauau pea le tausiga faʻapitoa mo le mea muamua. O fugalaau fugalaau ua aveeseina, o le palapala o loʻo siomia ai le laau ua faʻamalo ina ia le faʻamalolo, latou te tuʻuina ai le mulch, faʻapena e sili atu le laʻau laupapa.

O fugalaau latou lava, ola aʻe, avea ma se masaniga masani mo isi laau totō. I le tautoulu, e le o oti laulaau. Talu ai ona o le aʻa e latalata i luga, o lanu lanumeamata e ufiufi aʻa.