Laʻau

Faʻaaloalo

Indigofera (Lat. Indigofera) o se laau laʻau faʻafeʻau ma se vaitau umi. O le nofoaga e nofo ai le laau o le Himalaya. E ola lelei i luga o le ea lelei. O le genus indigophera e tele naua ma e silia ma le 300 ituaiga.

Faamatalaga o le Botanical

O le laau e fai i le aiga legume. I le ituaiga o loʻo i ai le mutia, laau toto ma vao. O le vaega o le eleele e ufiufi i se vili e le masani ai e maua ai se lagona faanoanoa. O laʻau e faʻapipiʻi i ni uumi uumi, e oʻo atu i le 30 cm le lapopoa, i paila i le aofaiga o 3-31 fasi vaega i le taʻitoʻatasi. O lau laʻau laʻitiiti pito i luga o le au e fuafua lelei ma oʻo i le umi o le 3-5 cm. O le foliga o le laʻau e vaivai ma se pito taua. O lau e amata ona fuga mai le ogatotonu o Me seia oo i le amataga o Iuni.







I totonu o sinusisi, umi, lush, spiky inflorescences e oo atu i le 15 cm le lapopoa. O fugalaau taitasi e foliga mai o se tamai moa o le lanu piniki, lanu violē poʻo le paʻepaʻe. O le calyx e foliga mai i le logo ma e aofia ai pati e lima o le tutusa lava. I nisi o ituaiga, o le petalitalalo maualalo e sili atu nai lo le malologa. I le totonugalemu o fugalaau taʻitasi o loo i ai le tele o vailaʻau maʻoti ma se tasi o mea e leai se aoga. O le fugalaau e amata ia Iulai ma faʻaauau seia oʻo i le malulu.

A maeʻa fugalaau, fualaau aina. O Bob ei ai sona foliga lautele pe tutusa. O povi e pogisa, faʻatasi ai ma sina palakalafa laiti, e tatala saoloto pe a latou matutua. E tofu pulu e 4-6 fatu.

Eseesega

  • Indigofer Gerard E oʻo atu i le maualuga o le 1.8 mita. E amata ona totoina nei laau toto i Aukuso ma e faʻaumatia na o Oketopa. O laʻau e leʻi totoina e aoina i petioles umi ma maua ai le meatotino e tapuni i le po. Inflorescences e mamafa, lanu piniki-paauli, leai se mea. O le umi o latou taʻitasi e 15 cm. I totonu o se tau le lelei, e leai se taimi e maua ai e le laau le fua e fua ai ni fualaau aina, o le mea lea ua na o le faʻalauteleina o vegetative. O laau iti e matua le taua i le tausiga ma tupu vave. O lea, o le mafaufau i gutu malulu, o le mea lea, e manaʻomia ai se fale lelei mo le taumalulu.
    Indigofer Gerard
  • Indigofer i Saute - O se laau umi ma le pala ma lala lala. I le lautele, e pei foi o le maualuga, e oʻo atu i le 1.8 m. Talu mai le amataga o le taumafanafana ua ufitia tele i le lanumeamata lanumeamata, lanu uliuli ma fuga-lanu piniki. I le amataina o le kiona, o laʻau e pau muamua, lea e tau atu ai i le fesuiaiga o le laau i le vaega malolo. Ae e oo lava i lenei taimi ua teuteu ona o le pogisa pogisa. O le tetee i le kiona o le fua, e manaʻomia le malutaga.
    Indigofer i Saute
  • Faʻaofuofu maʻa - o se laau laʻau mumu po o le suavaia 1.2-1.5 mita le maualuga. E le mafai ona totoina le 15 cm le umi e aofia ai le 7-13 lau. E tofu i latou uma ma gaugau i le afa i le po. I le masina o Iulai, o galu o loʻo i luga o le 20 cm le umi ma fugalaau fugalaau mumu. O le vailaʻau o loʻo faʻaalia i le faʻaaogaina o lau laau mago ma maua ai se vali lanumoana.
    Faʻaofuofu maʻa
  • Faʻaalia le pepelo lautele tufatufa i Saina. E vave ona tupu le tafe o laau toto i le 1.8-2 mita le maualuga ma le 1.5-1.7 mita i le lautele. E i ai se vaʻaiga umi ma tele mai Iulai ia Novema. O fugalaau e susulu, lanu viole ma piniki. E le mafai e le laau ona faapaleni gutu ma e manaʻomia ai le teuteuina. A le o lea, o le vaovao ua malo. O le ituaiga o loʻo i ai se mea manaia - Eldorado ma fugalaau lanu piniki. O peti taʻitasi e faʻanofo i fafo, lea e faʻaalia ai le mea o loʻo matala ai foliga.
    Faʻaalia le pepelo
  • Laʻau teuteu teuteu ua salalau i Iapani ma Saina. E ese mai isi ituaiga o mea faʻatauvaʻa. O le maualuga o le maualuga o le maualuga e le sili atu i le 60 cm, ma i le lautele - 1 m. O se pale paleni e aofia ai le tele o pine taʻitasi taʻitasi. E mafai e ia ona punou i le eleele e aunoa ma se faʻaleagaina ma toe faʻafoisia atoatoa lona foliga. O laulaau e laʻititi, ovoid, ma se pito taua. O loʻo i luga o petioles e oo atu i le 25 cm le umi i le aofaiga o vaega e 7-13. O le pito i luga o laulaau e lamolemole ma e lanu lanumeamata lanumoana. O le vaega pito i lalo o le laʻau e faʻavaivai, ma se lautusi e le o se mea e tupu. O fugalaau e piniki ma se lanu violē sili ona paauli. Aoina mai i luga o inflorescences e oʻo atu i le 15 cm le umi. Latou te fiafia i lo latou lalelei mai ia Iuni e oʻo i le taumalulu taumalulu. O le ituaiga o loʻo i ai se eseesega i fugalaau paʻepaʻe-Alba.
    Laʻau teuteu teuteu
  • Indigofer Kirillov olaga i Saina Saute ma Korea. E sili atu ona aʻafia i le kiona. Faʻafetaia le vevela i le -29 ° C. O fatuga saʻo o lenei laau toto e ola i le 60-100 cm. O le pale ei ai foliga o se lalolagi. O ufi ma petioles ua ufiufi i le paʻepaʻe. O laʻau e leʻi totoina o loʻo i luga o le petiole 8-15 cm le umi i le aofaiga o vaega e 7-13. O le lapoa o ia mea taʻitasi e 1-3 cm. I luga o se mea e pei o le totoa e oʻo i le 15 cm le umi, e 20-30 mālūlū pulumu ma se pito sili ona pogisa e aoina. O le umi o le siakiina o fugalaau taitasi e oʻo i le 2 cm. O pi e mama i le autumn e oʻo i le lautele o le faʻalanu lautele ma oʻo i le umi o le 3-5.5 cm.
    Indigofer Kirillov

Faʻatauga auala

Faʻaleleia faʻaleleia e fatu. Pau lava le faʻafitauli o le itu i matu o ovaries e leai se taimi e faʻatulaga ai ma matutua. Ae o fatu pi na aoina i le itu i saute e maua ai le aʻa i se auala sili atu ona vaivai. O fatu e totoina mo tipu ia Ianuari, muamua na gagau i le faatupuina o le tuputupu ae. I totonu o fagu i le oneone oneone mama, e tuʻuina pi i luga, faʻavave lemu. E le talafeagai le afaina i le pito i luga. O koneteina o loʻo teuina i totonu o se mea faʻavave i le vevela o + 10 ... + 18 ° C. E amata ona tupu mai i le aso 8.

Fua o fatu

O laau totō ua totoina i ni ipu eseese i le matua o le 3-4 vaiaso. O fualaau e totoina i le eleele tatala ia Iuni, ma tumau i le mamao o le 1.5-2 mita. I le itu i saute o le atunuu, e mafai ona tufatufaina se auala faigofie. O fatu e vave totoina i eleele tatala i le ogatotonu o Aperila. A uma le 4 paipa o laulaau moni, o loʻo totoina fatu laau i se nofoaga tumau. E le o faamoemoeina le vave fugalaau mai laau, i tausaga muamua latou te faateleina ai le aʻa. Lulu mo 3-4 tausaga.

Sprout ma ona aʻa

I le tau mafanafana, e maua mai ai e le tagata maʻi se mea lelei e ala i le vavae. I le faia o lenei mea, ia Iuni-Iulai, o ni vine laiti e 2-3 tumutumu o tipi ma eli i le eleele lamolemole lelei. Mo le puipuia o le susu i le tele e mafai ai, o le aʻa aʻa e ufiufi i le tioata poʻo le ata tuai aʻo leʻi faʻamaina.

Tausia Tulaga

O lenei laau vevela e sili ona fiafia i le la o le togalaau po o le malulu. I lenei tulaga, o le fuga o le a matua tele lava. O taʻavale alofa e manaʻomia le puipuiga mai le matagi malulu.

Faʻasolo i luga o Faʻatoʻaga

O le eleele e sili atu le le faaʻauʻau pe pisia foi. E taua le faʻamautinoa le lelei o le alavai ma le taimi e tatau ai luga. E faʻaaogaina fugalaau 1-2 taimi i le masina. E sili atu le lelei o fugalaʻau ma meaʻai. I le tau vevela, faʻavaivai vai faʻavaivai.

I le amataga o le malulu o le tau, e toetoe lava a vavae ese le togavao, e oʻo lava i le vaʻaia o ni aʻa malolosi. E le mafai ona faʻafefete i le tuʻuina o kulupu laiti, 15 cm le maualuga. I le taimi o le taumalulu, o aʻa ma lala laau ua ufitia i laʻau ma lālā. I le taumalulu, e lafo lenei nofoaga i le kiona. I le tautotogo, e matua amata le tuputupu ae o le tagata ola ma pulea le faateleina i le 3 m o le pale i le vaitau.

Faaaoga

E faʻaaogaina le faʻaaogaina o se teuteu tutoʻatasi o le togalaau; i totonu o vaega tetele, e mafai ona totoina se ala mai nei laau. E talafeagai mo le masimomoina o atinaʻe le lelei ma le foafoaina o ata i le gazebos.

O nisi o ituaiga o tagata e le faʻaleagaina e faʻaaogaina ma le faʻaaogaina i le aulelei o pisinisi ma alamanuia. Indigo paʻu, o se vali lanumoana masani, e faia mai laulaau. E talafeagai mo le valiina o ie ma meafale. Sa masani ona faʻaaoga e tamaitai le togalaau mo le sauniuniga o le basama - o se vali masani ma tausi oloa.

I vailaau faʻasoifua maloloina, o le faʻasolosolo mai le mea e leai se mea e fesoasoani e togafitia ai le abrasions, manua ma isi paʻu o le paʻu. E i ai ona aʻafiaga ma faʻamalolo. Faʻaaogaina foʻi i togafitiga faʻapitoa o le lukimia.