Vailaau faʻapitoa

Ivy: mea tau vailaau ma faʻamaʻi

O lago a Evergreen ma le matagofie o laʻau lanu matagofie na ulu atu ma le mautinoa i le faʻaogaina o fanua ma faʻailoga ai latou taimi umi e avea o se teuteuga e le mafai ona suia.

Ae i le faaopoopo atu i lona faatosinaga i fafo, o le ivy masani e taua foi mo ona vailaau faafomai.

E faʻapefea ma e faʻafefea ona faʻamaloloina e lenei laau, o fea e maua ai ma pe faʻapefea ona saunia mea tau vailaau faʻasaina - o le a matou faʻamatalaina uma mea mulimuli ane i le tusiga.

Vailaau faʻamaʻi

I luga o le talanoaga i talanoaga o togafitiga o le ivy, e toatele na faaalia o latou atugaluga e uiga i ona tulaga matautia. O lenei mea moni ua faʻamaonia faʻasaienisi, ae ia malamalama i le aoga o se laau mo le ola maloloina o tagata, e taua tele le sailia poo aʻa, aʻa, laʻau, ma fualaau e aofia ai.

E te iloa? Ivy creepers i lalo ifo o se tulaga e le mu. I le lalolagi o ia laau, e tusa ma le 14 ituaiga.

Fai mai tagata suʻesuʻe o meaola o poloka autu autu o le ivy laau toto masani o:

  • pulu;
  • galactose;
  • fructose;
  • glucose;
  • faffinose;
  • faʻasalaga;
  • moe;
  • hederin;
  • Saponins;
  • suauu taua;
  • faʻasalalau;
  • pati;
  • flavonoids;
  • inositol;
  • vailaʻau faʻasaina (malic, chlorogenic ma le tino);
  • iodine;
  • fomaʻi;
  • resins;
  • pectin;
  • tocopherol;
  • mea faʻapitoa;
  • tannins.
O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o le ivy e mafua tonu lava i le lisi o loʻo i luga. O mea oona ma mea manogi e sili ona taua i totonu o laupepa o le laau; o le mea lea, o le au togafiti e manatu o le paʻu o le paʻu o le vaega sili ona taua ma e le fautuaina fualaau aina e tatau ona faʻaumatia.

Faitau foi e uiga i mea tau vailaau o totonu ole vaomatua: yucca, aloe, cactus, kalanchoe, afiafi muamua.

Mea tau vailaau

O le fefefe i lenei tagata aulelei matagofie, o aʻa laiti i luga o le au e mafai ona pipii mau i le uʻamea, e matua le aoga lava. O vailaau aloaia ua leva ona faamautuina o le faamaloloina o meatotino o le ivy, o tagata poto faapitoa i vailaau mo togafitiga e ofoina atu le tele o oloa e faavae i luga, ma o tagata beekeepers na latou faasinoina le laau i fualaau aina suamalie.

E te iloa? Na manatu le Eleni anamua e le masani ai i le aganuu masani, aua o le laau na faasaoina mai le oti faamaoni o le atalii o le atua o le faititili, o Dionysus, na puipuia o ia mai le afi mumu. Talu mai lena taimi, o le vine faatasi ma le vine na faʻaaloalo o se faailoga o le mana.

Fai mai fomaʻi e mafua ona o vaega o masini gaʻo maualuga, o loʻo iai le laau faʻaleagaina. O le saponin glycosides i totonu e saofagā i le antibacterial, faʻamoemoe ma le faʻaleagaina o aʻafiaga. E le gata i lea, i le tutusa ma isi vaega, latou te faʻaleleia le faʻamalolo o manuʻa, faʻaititia ma le faʻaogaina o le pipili, faʻaleleia maʻi faʻapitoa, fesoasoani le manava. O se taunuuga, o le filifili o mea faʻapitoa faʻapitoa-kemisi-kemisi o vaega uma o le laau e faʻamalolo ai le mumū ma faʻamalolo ai manuʻa. Tannins latou te maua ai se mea e faʻaaogaina, ma o le incoping tocopherol e tausia le faʻamautuina o metabolic processes ma e fesoasoani i le faʻaaogaina o karatini.

O loʻo fautuaina e le au togalaau le tale e fufulu ai le Ivy, e faʻaleleia ai le puipuiga o le tino, fulafula o le tino. O faʻataunuʻu faʻapitoa e fautuaina mo le ate, gallbladder, gout, rūmatism, ma le bronchitis tumau. E taʻu mai i le fafine ni paʻu mamafa ma tiga.

E taua! O le miliva Ivy ua manatu o se oloa e seasea. Ina ia puipuia oe lava mai tagata taufaasese ae aua le maua se mea sese, ia manatua o le mea moni ua i ai se manogi manaia manaia, o le malulu ma le pulu tioata o le ea, faapea foi ma se lanu samasama lanu.

O fomaʻi faʻataʻitaʻi e faataitai le aveeseina o faʻamaʻi, masini, polyps, faʻapea foi ma togafitiga o furunculosis, manuʻa o le pulusala ma le mu ua saunia ma le fualaau oona. E le gata i lea, o le afaina o le lianas e mafai ona mafua ai le fafaguina o fulufulu lauulu ma le pala. E iai mea aoga ivy le meli. O failauga e talanoa e uiga i lona gafatia e faʻafaigofieina faiga faʻasolosolo i totonu o le tino o le tagata, faʻapea foʻi ma aʻafiaga aoga o viral infections, colds, diseases of lungs and bronchi. E le gata i lea, o le meaʻai o loʻo i ai se faʻalogona malosi i le faʻaleleia o le mafaufau o se tagata ma faʻasaʻoloto ai lagona faʻalagona-lagona.

Aoao atili e uiga i mea faʻamalolo o poplar uliuli, uʻamea, linden, acacia, lilac, hawthorn, boxwood, sucker, irgi, gumi.

Sauniuniga o meafaitino mataʻu mo faamoemoega tau soifua maloloina

I totonu o le vevela ma le vateatea, e mafai ona vaaia le laau i luga o pa, fata faitaulaga ma puipui o fale, faapea foi i lona vaomatua, o nei vine o loo maua i le ova ma vaomatua o Europa i Europa. I nofoaga i Ukrainian lenei na o le pau lea o le agavaʻa a Podolia. E mafai ona sasaina lana sasa i se maualuga e 30 mita.

E te iloa? O le igoa latina mo le ivy common (Hedéra helix) o le botanists e faamatalaina eseese. O nisi na saisai ia te ia i le Eleni "oedon", o lona uiga o lona uiga "tagata pese". Ma isi - i le Celtic "hedea", lea e faaliliuina o le "maea". I le tulaga muamua, o le gagana e mafua mai i le mea moni e faapea, i le taumalulu, o le laau e faʻasaoina e manulele, fafaga i luga o ona fua. Ma i le lona lua - o foliga o vine mamana.

Ivy masani e faʻaalia i le faʻavaveina o le atinaʻe ma le tuai ona fuga. E masani lava, o uluaʻi oso i luga o gaʻo e maua mai i le tautoulu, pe a tolu le 8-10 tausaga le matutua, ma o fua uliuli e tupu i le tautotogo. Mo togafitiga togafitiga, ua fautuaina e le au togalaau le aoina lau, laupapa ma aʻa. O le uiga lelei e mafai ona filifilia ia laulaʻau paʻu mai vine i soo se taimi o le tausaga, faʻapea foi ma le eliina o aʻa. O nei meafaitino e le faʻaumatia ai ana meatotino i le maualalo o le vevela, ae sili ona aoga i le 2 vaiaso mulimuli o Aokuso. Ae o le seleselega o le vao e sili atu ona lelei le faia i le tautotogo, pe a uma le amataga o le suavai. Ina ia faia lenei mea, muamua e te manaʻomia le aveeseina o le paʻu mai 'au, ona tipi lea.

O le fagogoina o vaega uma o le laau ua fautuaina ina ia faia i se auala masani i luga o se fasi ie poo se pepa pepa. O le nofoaga sili ona lelei mo lenei mea o se vaʻa lelei, e faʻamago ma e leai se la susulu. I mataupu na seleseleina ai le gaʻo i le taimi malulu, e mafai ona faʻamago i se eletise eletise poʻo se ogaumu. Ina ia faia lenei mea, ia na o le setiina o le mea e teu ai le vevela ile 50 ° C.

A maeʻa ona aumaia le mea i le tulaga o loʻo manaʻomia ma manaia, e teuina i taga pepa. Fale teu oloa e mafai ona oʻo i le 4 tausaga. O le mea taua o lenei mea e tatau ona tupu i se nofoaga malulu ma pouliuli.

E te iloa? O Ivy o laau ola umi. O le toʻatele oi latou e tusa ma le 400 tausaga. E matua faigofie lava ona faʻaumatia le liana, ma toetoe lava a le mafai ona toe faʻaauau.

Faʻaaogā togafitiga faʻaleaganuʻu: sāpala

I aso nei, i falemaʻi taʻitasi o loʻo i ai eseese sifo, pata ma mea manogi e faia mai i le extraction ivy. Faatasi ai ma le tele o ituaiga falemaʻi, o tagata faʻatoʻa togafitiga faʻapitoa e ofoina atu le tele o togafiti e faʻaleleia ai le fale mo faʻamaʻi tutusa. Manatunatu i tagata taʻutaʻua.

Faʻatasi ma le bronchitis ma le susu

Mo togafitiga e tatau ona e saunia se decoction. E fautuaina le faʻaopoopoina o vaega tutusa o laʻau ma laʻau. E masani lava, latou te aveina le afa afa o meainu, faaopoopo i ai le aofaiga o vai malulu i ai, ma faʻafefete i luga o le vevela pe a ma le 20 minute. Ona pasi lea o le vai i totonu o se sieve ma faʻafefe i le vai inu e aumai le manogi o le oloa i le 200 ml. Lisi vine suamalie 30 g, vaevaeina i le 3-4 doses.

E taua! A maeʻa soʻo se faʻafesoʻotaʻiga ma le ivy masani, ia mautinoa o fufuluina ou lima i le fasimoli ma le vai. E moni lava lenei mea pe'ā uma ona selesele mea e masani ai ma le fufuluina o le meaʻai. O le mea moni e faapea o le vailaʻau o loʻo i ai mea faʻamaʻi e, pe a faʻafesoʻotaʻi ma le paʻu, mafua ai le malosi o le faʻafitauli o le maʻi ma le dermatitis.

I le tulaga o faʻafitauli faʻafitauli ma faʻalavelave faʻafuaseʻi, o fautua faʻalapotopotoga e fautuaina e faʻaosooso 100 g o lelo o le lulu i totonu o se ipu vai inu ma ave le tale i taimi o taumafataga. Ma i le taimi e tatau ai ona e inu 1-2 ipu ipu vai.

Ma le rūmāmati

I togafitiga faʻapitoa e faʻaumatia ai lenei faʻamaʻi o le a fesoasoani maunu vevela o le lau o le Ivy. Ua saunia i lenei tulaga: 200 ml o le vaiinu ma le kuata o le sipuniti o mea lago meamata. A faʻapipiʻi vaega uma, ona tuʻuina lea o le paluga mo le 8 itula. A maeʻa lena faʻamamā ma e tasi le taimi e talia ai totonu.

E taua! I le tulaga o soʻo se faʻamaʻi e mafai ona togafitia ivy, o le togafitiga e le silia le 5 aso. O lenei tapulaʻa ona o le mea oona o le laau.

I faʻamaʻi o gaʻo ma le urinary tract

E faʻaaogaina le ivy kuka kuka. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia le afa lita o le vai inu ma le 5-6 faʻagogo lau lau. E faʻafefiloi mea uma, ona oʻo lea i le vevela, ma faʻasalaga pea i luga o le afi mo le 10 minute. Ona afifiina lea ma tuu ese e faʻasolo mo le afa itula. Ona mafai lea ona pasi le suavai i totonu o le ie tipi ma ave le tautala ao leʻi 'ai. O se tasi fualaau o le afa o le ipu.

Faʻatasi ai ma le mumu o le paʻu

Mo le togafitiga o le paʻu, ua fautuaina e tagata faʻamalolo le fufuluina o vaega o loʻo aʻafia i le epidermis i se tulaga masani teuteuga ma mea laiti o lau ivy. I totonu o le vai mafanafana faʻafefiloi afifi gau ma faʻaoga i le manua.

O laulaau fou e maua ai se lelei lelei, ma a maeʻa maeʻaeʻa latou te nonoa se fusi i se mea tiga.

Afai e manaʻomia, e mafai ona saunia se palsam faapitoa mo togafitiga fale. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e oloina le lau o le vine i le efuefu, faʻaopoopo i ai le vaega tutusa o meaola manu, faʻafefiloi lelei. Afai ei ai sou meli, e mafai ona e ave (o le tolu o le sipuni). Tausia le meaʻai i le pusaaisa ma faʻafefiloi i le vevela o le potu aʻo leʻi faʻaaogaina.

Faitau foi e uiga i mea aoga aoga ma le faaaogaina o laau laʻauola: catnip, soapworm, aʻa uliuli, vevela, celandine, wormwood, yarrow, coltsfoot, nettle, quinoa, blackdew, mataranth, henopotope, aconite.

Mai i vela, mumu ma streptoderma

I ia tulaga, o togafitiga e maua ai taunuuga manuia. teuteu o le paʻu po o le lili laupapa. 30 g o le fualaau oona ua sasaaina i se ipu vai inu ma tuu i le afi mo le afa itula. Ona tuu atu lea o le 10 minute e tuʻu ai, pasi atu i totonu o se sieve ma faʻamamaina i le vai ua tunu e aumai i le muamua voluma. Ave le auala e te manaʻomia e teu 1 le sipunipuni i taimi taʻitasi aʻo leʻi 'ai. I le tutusa, e fautuaina e fufuluina vaega ua aafia faatasi ma le sui sooupu.

E te iloa? I le Caucasus, e masani ona faʻaaogaina ai ni fulufulu oona e fai ai ni mea e le masani ai ona o le leai o se isi auala i nisi ituaiga o vali. Ma o laupapa foi o se fale e le mafaamatalaina mo le musika a le atunuu kemancha.

Mai fatu ma natoptyshy

O se faʻaolataga moni mo ia ituaiga o faafitauli, faapea foi ma gaʻo, o le fagu mai laulaau fou o le laau. Ina ia maua, e tatau ona e pasi le mea na gaosia e ala i se mea e teu ai manu, ona sosoo ai lea ma se suʻi. O le mea e mafua ai le faʻaaogaina i vaega e manaʻomia ma faʻapipiʻi i se fusi.

Faʻaaogaina i le cosmetology

Faʻataʻitaʻiina ile paʻu o foliga ma tino fufulu i taeao uma teuteu o laulaau ma le laupapa ivy. E tusa ai ma tagata atamamai, o lenei faiga e fesoasoani i le aveesea o le lelava, faʻaosofia o le gaosiga o metabolic ma le toe faʻafouina o le tino. Ina ia faʻaleleia le aʻafiaga, e mafai ona faʻamaʻi le vai i totonu o pusa. O fafine e masani ona faʻaaogaina se mea faigaluega, o loʻo i ai se paʻu ma le paʻu. O ia ituaiga taualumaga e talafeagai lelei mo tagata ei ai le ituaiga o epidermis, talu ai latou te faʻaleleia le faʻamamaina ma le vaapiapi o pores.

Ivy broths o loʻo fautuaina mo tagata o loʻo i ai pulu vevela. Afai o taimi uma e te fufuluina ai lou lauulu, fufulu i le vai na e taʻua, o le meaʻai ma le suauu o le a mou ese atu, ma o le a faʻamalosia le foloina o lauulu ma o le a le toe malepelepe le lauulu.

E taua! Pe a afaina i le masani ai o le lili, o loo i ai le nausea, vomiting, tiga i totonu o le loto, vaivai i vae, vevela e pei o le fiva, mimita. I ia tulaga, ia vave valaau le fomaʻi ma fusi le manava ma le faʻamalolo o le carbon activated.

E tele anti-cellulite cosmetics sa faʻatatau e faʻavae i luga o le fualaau o le ivy. E mafai ona kuka i le fale. Ina ia faia lenei mea, o le a talafeagai le faia o se mush mai mea fou fou ma faaopoopo i ai se vaega tutusa o le meli. Lisi o lona uiga e tatau ona e faʻafoe massage ma faʻaaogaina i vaega o faʻafitauli seia oʻo ina paʻepaʻe. Ona fufulu lea i le vai. O le fulafula o foliga ma "taga" i lalo o mata o le a fesoasoani e solo le susu i le broth ovy i se solo. E le gata i lea, o se aafiaga lelei e maua ai le masima o le afa ipu ipu o se laau fou, 10 pata o le aloe o le sua ma le 1 sipunipuni o le falaoa o le falaoa ua kuka i le kulimi.

Saili po oa aoga aoga o mea manogi manogi ma mea manogi e iai: dill, pasili, basil, arugula, mint, lemonimo pulu, marjoram, cardamom, ginger, tarragon, oregano, fennel.

Contraindications ma aʻafiaga itu

O le amanaʻiaina o mea vevela o vine e tatau ona matuia tele e uiga i lenei ituaiga o fualaau. Tamaiti e oo atu i le taʻi 12 tausaga, faapea foi ma le maʻitaga ma le lactating tamaitai i le lautele e tatau ona lafoaia le pisinisi. Ma o isi vaega uma o tagata e manaʻomia ona maua fautuaga mai se fomaʻi agavaa.

Ia mautinoa e mulimuli i le suʻega o vaega pe a sauni le vailaʻau ma ave. E leai se tulaga e tatau ona ave i totonu o le fualaau faasaina, talu ai o saponins oona e sili ona taua i la latou tuufaatasiga.

O se mea e sili ona maualuga e mafua ai sina tamai vevela i vae e vave ona salalau atu i isi vaega o le tino. E mafai foʻi ona tupu tali a le tagata. O le mea lea, ao leʻi faʻaogaina, ia mautinoa o le a le afaina oe i le lulu. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le ivy masani e le na o se mea e le aoga i totonu o le fanua, ae o se togafitiga faʻapitoa ma togafitiga faʻapitoa. E le gata i lea, o ona vine mama e faamama ai le ea mai le benzene, xylene ma formaldehyde, ma o laulaau na o le pau lea o meaʻai lanu meamata mo lafumanu i le taumalulu.