Ficus

E faʻapefea ona tausi lelei le ficus Abidjan i le fale

Ficus Abidjan (Ficus Abidjan) - o se tasi o laau sili ona taatele i totonu o fale, lea ua leva ona manumalo i le alofa o tagata fai togalaau.

E sili ona foliga i totonu o le potu ma i le ofisa, teuteu le potu ma tuʻuina atu i ai se mea itiiti.

I lenei fale na fiafia ai tagata taʻutaʻua i le tausaga atoa, e tatau ona e iloa le auala e tausia lelei ai o ia.

Faamatalaga ma ata o le ituaiga

Ficus Abidjan o se laau faʻamalosi faʻatasi ma se manogi lautele ma maualuga ma e mafai ona ausia se maualuga e oʻo atu i le 1.5 mita. O loʻo i ai ni laʻau mumu, susulu ma lamolemole i foliga o se oval ma faʻatasi ai pito pito i luga e oʻo atu ile 25 cm le umi ma le 18 cm le lautele.

O laulaau a Abidjan e lanu meamata ma se vevela tutotonu o se paolo malu. O le pito i lalo o laulaau e lanu meamata, o nisi taimi e liua malie i le paʻu. Stipules - lanu mumu po o le paʻu.

Abidjan o se vailaʻau faʻapipiʻi, aʻoaʻo auʻiliʻili e uiga i le tausiga, faapaleina o le pale, faʻamaʻi, ituaiga o fusi.
O le teritori o Abidjan o atunuʻu Asia. E atagia mai lenei mea i le "natura" o le laau, e fiafia i le susulu o le la ma e fefefe i pepa. E ui i lea, e ui lava ile natura o le vevela, ae ua lelei le aʻoaʻoga a le fale e ola ai i fale nei.
E te iloa? Ficus Abidjan o se tasi o ituaiga e 900 o sui o le aiga Mulberry. Ma ia aitalafu lona igoa i le aai i le setete o Aferika o Côte d'Ivoire.

Tulafono mo le faʻatauina o le ficus

O le laau e tatau ona faʻatau mai na o tagata faʻatau faʻatuatuaina ei ai a latou tusi faamaonia mo a latou oloa. E tatau ona e filifilia se fatuga malosi ma se aʻa, ma e leai ni faailoga o le faʻaleagaina poʻo faʻamaʻi. E le tatau ona faʻatau se kopi tuai, o le a sili atu ona faigata mo ia ona faʻafetaui i tulaga fou.

Filifili se fatuga, lulu lemu. Afai a itiiti ifo o ni nai laʻau ua paʻu'ū, e sili atu ona le lelei le faʻatauina o lenei kopi. Vaʻai foi i totonu o le puʻevai. O aʻafia pogisa e faʻaalia ai o latou maʻi.

E le gata i lea, o le faatauina mai o se fusi fou e lelei tele i le taimi mafanafana, talu ai i le taumalulu po o le tautoulu o le a sili atu ona faigata ona faʻalauiloaina.

O fea e tuʻu ai le fale pe a uma ona faʻatau: o tulaga sili ona lelei

E ui i le le mautonu o le laau, e tatau ona tuuina atu ia te ia tulaga lelei mo atinae. O lona manuia ma foliga vaaia lelei o le a faalagolago i ai.

Aoao pe faʻapefea ona faʻafeinu vai, auala e piki ai palapala, pe faapefea ona togafitia le ficus, pe faʻapefea ona faʻapipiʻi le ficus.

Filifiliga ma le moli

Ficus o se vailaʻau faʻamalamalama lelei, o lea e tatau ona e tuʻuina i luga o se faamalama matala e aunoa ma le susulu o le la. E sili le lelei o le malamalama o se mea itiiti e faʻasalalau. Faatasi ai ma le tele o le la, e mafai ona e faapaolo le faamalama ma se ie puipui.

Afai e te tuu le laau i se mea pogisa, o le a le fano lava, ae o lona tuputupu aʻe o le a faʻagesegese tele.

Lafoga ma le susu

O le ficus e fiafia i le vevela, ma i le taumafanafana i le potu e tupu ai, o le vevela e tatau ona i totonu o le 1 + 8-24 tikeri. I le taumalulu, e mafai ona laʻititi ifo - mai le +16 i le +18 tikeri.I le taimi o le taumafanafana e mafai ona ave i le itu i sasaʻe poʻo sisifo; pe a tuʻuina i luga o se togafusi i saute, e tatau ona tuʻuina Ficus i se auala e tuʻuina atu i luga o pepa, pe a faʻapea o ona laulaa o le a amata ona ufitia i pogisa ma toilalo ai. I le faaopoopo atu i ai, e fautuaina e aua le gaoioi mai le tasi nofoaga i le isi.

O le laau e fiafia i le susu, o lea e tatau ai ona e sosolo ma fufulu fasi laulaau ma se omomi pamu. Ae maise lava i le maualalo o le faʻamamafana (tuai o le tautotogo ma le taumafanafana). Ma e tusa ma le faatasi i le masina e aoga le faʻaputuina o se mafanafana mo ia, talu ai ona tapunia muamua le eleele.

E taua! I tulaga faʻalavelave, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a suia suiga o le tuputupu ae, e mafai e le laau ona amata ona paʻu lau laau. Aua e te popole, pe a uma ona toe faʻaleleia le faʻasalalauga.

E faʻapefea ona tausia le ficus Abidjan i le fale

I le mea lava ia, o le laau e matua le lelei ma faigata. O le tausiga o lea mea e na o le faʻafeinu vaiinu, taumafa o le tautotogo-taumafanafana ma teuteuina. Seʻio tatou tilotilo i nei galuega uma i auiliiliga.

Faʻasa

E pei o isi laau vevela, e fiafia Abidjan i le vai. O le mea lea, e tatau ona faʻafeinu i taimi uma, e aunoa ma le faatagaina o le fanua e faʻamago. Mo le faʻaleleia o le vai e manaʻomia ona e faʻaogaina vaeluaina, faʻafefe poʻo le timu i le vevela o le potu. Tafavai faʻamafanafana - tasi pe faalua i le vaiaso. I le taumalulu, e mafai ona e faʻafeinu sina mea itiiti. O le tele o vai e afaina ai le laau, aua o ona aa e amata ona pala. Afai e tupu lenei mea, e tatau ona aveese mai le eleele, aveese ia vaega ua faaleagaina o aʻa, tuu le laau i se mea e mamago, ia faamama aʻa ma ia totoina le fugalaau ile eleele fou.

E faigofie lava ona e iloa pe tatau ona faʻamamaina e Abidjan - oe manaʻomia le siakiina o le eleele i totonu o se ulo i le loloto pe a ma le 3 cm ma afai e susu, ona e le manaʻomia lea ona faʻafeinu. I le faaopoopo atu i le fausiaina saʻo o le palapala, e tatau ai ona faʻasalalauina laulaau mai laulaau moli ma solo i latou i se omomi pamu.

Laʻei pito sili

Ina ia malosi ma maloloina le laau, aua nei galo e uiga i le fafaga. E maua ile 1-2 taimi i le masina i le mafanafana (mai le tautotogo i le autumn) faʻatasi ai ma faʻamaʻaloga lautele. E mafai ona e fesuiaʻi i le va o mea faʻasaina ma mea faʻamalosi. E mafai ona faʻatau sau laʻei i faleoloa fugalaau ma faʻaoga e tusa ai ma faatonuga i luga o le afifi.

Saili pe aisea e te manaʻomia ai ma pe o le a le aafiaga o le fagu, phosphate, faʻamaʻi faʻamaʻi.

Paʻu ma le faapaleina o le pale

I lalo o tulaga lelei ma le lelei o le malamalama, e vave tele ona ola Ficus Abidjan - e oo atu i le afa mita i le tausaga. Ina ia aloese mai le sasaa tele, e tatau ona e togi.

Mo le faia o lenei mea, o le autafa autu o le pine i le maualuga e tusa ma le 20 cm, ma o le lanu (10 cm le umi) ua vavae ese. I lenei auala, o se paleni matagofie matagofie e faia. Trimming e tatau ona faia i le tautotogo, faʻaaogaina meafaigaluega mama.

E i ai tulaga e amata amata ona paʻu o ni tagata matutua. E tatau foi ona iloiloina lenei mea pe a teuteuina.

Vitio: Ficus formation

E te iloa? I le itu i saute e masani lava o se aiga vavalalata o le fua o le mati poo le mati. E mafai ona ola i tulaga e le talafeagai. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le aai polyclinic o le aai o Sochi, e lua mati tetele e ola saʻo i luga o le puipui maa.

Totoina o laau

E sili le lelei o le toe totoina o le laau i totonu o se ipu tumau pe a uma le faʻamaʻi - 2-3 vaiaso talu ona faʻatau. E fiafia tele Ficus Abidjan i le eleele lafulemu o le eletise le taua. O le palapala mo laau toto e tatau ona faʻamaluluina, galo, tumu i le okesene.

Talu ai ona vave vave ona tupu, e ono manaʻomia ona totoina i totonu o se potopotoga e sili atu i le tasi i le 2-3 tausaga. E taua le faia ma le faʻaeteete ina ia le faʻaleagaina le aʻa. O laau laiti e tatau ona toe totoina i tausaga taʻitasi.

Mo le totoina i le pito i lalo o le ulo e sasaa ai se alavai faʻavaivai e aofia ai iliili lelei, pebbles poʻo le eleʻele eletise. O le lelei o le eleele e fetaui lelei ma paluga o turf ma peat land and sand river. E mafai foi ona e faatauina fanua faapitoa mo fusi i totonu o se faleoloa fugalaau. O le laau totoina e tatau ona faʻafeinu lelei.

Maʻeu le tele o le tele

Ficus Abidjan e mafai ona faʻalauteleina i ni auala se lua:

  • toso
  • taps.
Ina ia maua atoa le seleselega, e tatau ona tipi le ogalaau o le laau, tuu i totonu o le vai ma, faatalitali mo aʻa, ia totoina i totonu o se ulo. Po o, vave ona faʻasao i le eleele, ufiufi i se ata tifaga e fatu ai se aʻafiaga o le kiona. E mafai foʻi ona e aʻafia ni meaʻai i fuamoa.

Ina ia mafai ona faʻapipiʻi i tapes, e tatau ona e tipiina le ogalaau o le laau i le tasi vae tolu ma tuu se pine o le oneone i totonu o le faʻasaga ina ia le tupu faʻatasi. Faʻapipiʻi lenei nofoaga i moss susu ma polyethylene. A aʻa le aʻa i totonu o le galu, ona tipiina lea o le aʻa ma totō i se isi ipu.

E te iloa? O tuaa mamao o le fale e taua o le Bengal ficus - o laau o le vao o loo ola i vao o Initia. O le umi oa latou laʻau e oʻo i le mita, ma le maualuga - 30 mita. Faafetai i lala matagofie, o le palealii o se laau e tasi e mafai ona ufiufi i lona ata o se teritori o le 300 square mita.
Vitio: tipi o ficus
Aoao i le auala e tausi ai mea, Benjamin ficus, microcarp.

Maʻi ma faʻamaʻi

E mafai ona afaina mai faafitauli nei:

  1. Lanu samasama. Atonu e mafua mai ona o le tele poʻo le leai o se vai. Siaki le susu ile eleele aʻo leʻi faʻafeinu.
  2. Paʻu lau. Masalo o le faʻalauiloa poʻo le leai foi o le faʻaleleia o eleele.
  3. Laʻau mūmū ma le pogisa. Suavai le lava ma pulumu pe maualuga le vevela i le potu.
  4. Mealy dew. O maʻi afaina e amata i le fugalaau paʻepaʻe luga o laʻau, ma o le a faʻaalia ai le pa'ū. E tatau ona togafitigaina i le fiva.
  5. Spider mite E iloa le meaʻai pe a le lava le 'ea vaʻalele ma faʻaputu i luga o laulaʻau ma faʻapipii i ni foliga laiti laiti, ona liu samasama. I le avea ai o se mea e puipuia ai, ia suluina laʻau i vai paʻu.
  6. Shchitovka. I fafo atu, e foliga mai o lanu enaena i laulaau, ma mulimuli ane lago ma mamae. Laʻau tipi faʻatasi ma vaifofo o le pefu ma faʻaleleia le solution a le Actellic o le a fesoasoani.
  7. Centipedes. E tatau ona faʻaaogaina le laau. O le fagu ma le eleele fou ua muaʻi faʻamamaina.
Ficus Abidjan o se filifiliga sili mo se fai togalaau ma soʻo se poto masani. O foliga matagofie, tausiga le mautonu ma vave ona tuputupu aʻe, o ona tulaga le mautinoa lava. I lalo o tulaga lelei, e mafai ona ola le laau i le 50 tausaga. Ma i se mea e le masani ai, e oʻo lava ina fuga i fugalaau fulafula laiti.

Faʻafefea ona tausia le ficus Abidjan: iloiloga

I le taimi muamua, e leai se mea faapena, ae o le taimi nei lava e 2 laupepa na amata ona gagau, tasi i le pito i luga, o le isi i le pito i lalo ... Ou te le manatu o le auala lenei e tatau ona i ai, o isi laulaau uma e toetoe lava a laugatasi. Ma e foliga mai ua taofia le tuputupu ae, ma ua ola laulaau, e ui lava e tatau ona lava le malamalama. Ou te le malamalama i ana amioga. :( O le a le faamalama e tatau ona ia tu ai? I luga o le la, pe i sasaʻe?
Kosya
//forum.bestflowers.ru/t/fikus-kauchukonosnyj-abidzhan-ficus-elastica-abidjan.10652/#post-210698
Ma o le a sou manatu e tatau ona i ai? :) O laulaau e le faʻafefeteina, latou punou, o le mea masani lea. Afai e te le talitonu i le mea ua taʻuina atu i luga o le fono - aisea e te fesili ai?
Nionila
//forum.bestflowers.ru/t/fikus-kauchukonosnyj-abidzhan-ficus-elastica-abidjan.10652/#post-210707
romanti-ca, ia sili atu le saʻo ile lapoa o le ulo e te manaʻomia e tilotilo i lau fagafao. Afai e mafai, lafo lana ata. Faʻafefiloi o le eleele i luga o le faʻavae o peat or turf, e te manaʻomia se alavai lelei. E fiafia e aau i le fagu.

Afai e te le totoina ona o maʻi, ona filifili lea o se fagu se lua sikimita sili atu nai lo le taimi muamua.