Fualaau aina

Lisi tamatamai lima: laasaga taʻitasi i le laasaga ma ata

O le fausiaina o fale e le na o se pasese mo le taumalulu, ae o se tu masani masani. Totoga "mimilo", masani ona pasi mai lea tupulaga i lea tupulaga. E ui lava i foliga vaaia o le tele o pipi i luga o fata o faleoloa, o soʻo se tagata talimalo e faʻalagolago ia te ia o loʻo punouai i le sauniaina o le faapalepa mo nei meaʻai.

O tamato tomati e sili ona lauiloa i lo tatou taimi, o lea o le au pelele i tausaga taʻitasi e taumafai e suʻe se fua fou suamalie. O le mea e leaga ai, o faʻamatalaga mai le Initaneti e le taʻitaʻiina i taimi uma i se taunuuga lelei.

Tomato e mafai ona liliu atu e le na o se mea faigofie, ae ia "fana" aʻo leʻi faʻaumatia. Mafaufau i se fua saʻo, laasaga ma lea laasaga mo sauniuniga tomati mo le taumalulu, ina ia fiafia ai lau fualaau faisua liliu mai!

Mea e faʻaaogaina i le masini ma mea faigaluega

Blanks mo le taumalulu e le manaʻomia ni masini faʻapitoa, o loʻo i ai lava fagu, mea faʻapipiʻi ma se sima. Mo oloa gaosi e faʻaaoga ai pusa eseese, tele ipu tioata.

E taugofie, e le afaina, faʻaleleia le siosiomaga, umi ma taugofie. O le tele o apa e mafai ona iai. Mo tamato, e fautuaina e filifili pusa e tusa ma le tele. O lea la, afai e laʻititi tamato, mo se faʻataʻitaʻiga o le peleni, ona mafai lea ona puipuia i totonu o ipu vai e 0.5 lita.

Aoao pe faapefea ona fai le tomati.
O lenei fofo e sili ona lelei, aua o na ituaiga o tupe o le a lava lea mo se taumafataga lelei a le aiga, ma o le faletupe ma tomato tatala o le a le teuina mo se taimi umi i totonu o le pusaaisa.

Mo fualaau faisua, filifili se voluma e 1-1.5 lita. I lenei tulaga, o tamato mo le taumalulu i va o le tasi-lita o le a sili ona lelei le fofo. O le mea moni, e mafai ona faʻasaoina e oo lava i totonu o le 10-liter containers, ae o lenei mea e le talafeagai, talu ai o le a tatala vave le faletupe tatala. Ia faʻaeteete i le sauniuniga o le suʻe ipu. E taua tele le mulumuluina lelei aʻo leʻi faʻaaogaina.

E te iloa? Mo le mea fou o le auala o le gaosiga o oloa mo le 'au Napoleone i le faaiuga o le 18 senituri, na maua ai le suafa o Paris Nicolas François Upper, le igoa "Le agalelei o tagata" ma le 12,000 francs.

O masini ua faʻamamaina o se oloa faʻapitoa, o loʻo i ai le tele o le suka ma e manaʻomia ai le faʻamalosi. O le mafuaʻaga lena e le o mea uma e talafeagai mo lona faʻasaoina.

I le taimi lava e tatau ai ona faʻaesea oloa e leʻi faʻaaogaina, ona e ono aʻafia i le faʻamaʻi (e mafai ona mafua ai le tele o tali e suia ai le "mimilo" i se mea matautia) ma le polyethylene - e mafai ona faʻavaivai i le maualuga o le vevela.

Tatou taofi i ni ituaiga se lua: tioata ma le 'ie ufiufi. O le filifiliga muamua o loʻo i ai lona toe foʻi, o le vaivai o le tioata, ae o le faʻaaogaina ma le faʻaeteete o le tapuni o le a tumau lelei mo le isi sami moana.

O le lona lua o le lautele, ae tuʻuina atu ma e manaʻomia se kī tapuni. I soʻo se tulaga, e oʻo ia te oe, le pele fafine pele, e filifili. O le taunuuga o pilaiti tele lava e faalagolago i le filifiliga a le seamer.. Aʻo leʻi vaʻaina tamato mo le taumalulu i faletupe, ia mautinoa e filifili i lenei masini. E tusa ai ma le metotia o le fafagaina o le elemene mumu, o le kiina o ki e vaevaeina i le aunoa, semi-aunoa ma le tusi lesona.

O le mea moni, o le ituaiga muamua e manatu e sili ona faigofie ma sili ona faigofie ona faʻaoga, ae o le tele o fafine e sili ona latou filifilia le auala e faʻapipiʻi-aunoa. E le afaina ai le tofo o tamato i soo se auala, ae o le mea autu lava o le masini e aoga ma sili ona lelei, e faʻamalosi le taʻavale le tapuni.

E taua! O meaʻai e mafai ona faʻasalaina e faʻaseseina mo tagata ei ai fatugaʻo, ate ma maʻi fatu cardiovascular ona o lo latou maualuga maualuga ma le maualuga o masima.

Manaoga Manaomia

Mo se fualaau suamalie mo tamato na seleseleina mo le taumalulu, "Lisi ou tamatamai lima!" O le ae manaʻomia mea nei:

  1. Tomato.
  2. Bow
  3. Black blackspread (peas).
  4. Fagavai lau.
  5. Sogi suamalie faamamaina.
  6. Suga.
  7. Fua masima
  8. Lisi vine (9%).
O oloa uma lava e matua taugofie ma e masani lava ona i ai se fale talimalo i le lima, o lea e le tatau ona e alu e faatau ma maketi e suʻe ni laau ese.

Vaega o le filifilia o oloa

Mo lenei fua, ua fautuaina e filifili sina tamato, matutua, ae e le vaivai tele, e masani lava i se paʻu lamolemole ma lelei. Tomato o loʻo amata ona pala ma pa'ū - e leai se mea e le mafai ona faia!

Lelei e taua o le "kulimi". O lo latou lelei o le i ai lea o le suamalie suamalie, o le paʻu mimiti ma le paʻu, o le tino vevela ma sina fatu fatu. O foliga tutusa o nei tamato na latou maua ai se foliga matagofie matagofie.

E faalagolago i le ituaiga, o fua e mafai ona mumu, samasama, moli ma le piniki. Tomato o lanu eseese o le a foliga susulu i totonu o le tasi ulo ma o le a matua mananao tagata uma e taumafai i sea matagofie.

E te iloa? E ui i le faʻaopoopoga o suka ma isi meaiO fualaʻau tuʻulaʻau ua taʻua o se mea e 'ai, o latou mea e gaosia ai caloric e tusa ma le 15 kcal / 100 kalama o fualaau' aina.
E leai ni manaʻoga faʻapitoa mo aniani: faʻasologa saʻo, tele laʻau. E masani lava ona filifili ni aniani masani, e mafai ona e ave le "Red Baron", le lanu lanumoana-lanumoana lea o le a lelei ma tamato. O le mea e sili ona taua o le tausia lea o le oloa fou.

Faatagaina e faʻaaogaina ma le le faʻamaina le suauu sasili, ae o lona tofo o le a malosi tele. I lenei tulaga, se tasi e te manaʻo i ai.

Faʻasalaʻau ia oe lava i fualaau aina, sisiini, pepa, lanu mumu, kapini, piʻelu, pasa, horseradish, parsnip, celeri, rhubarb, cauliflower, tomato, apricots, pears, apples, cherries, blueberries, mo le tau malulu. .

"Talo o ou tamatamai lima!": O se Fua Laasaga i Lea Laasaga

Mafaufau i se faatonuga atoatoa i luga o le fua mo tamato mo le taumalulu "Lisi ou tamatamailima!", E aofia ai le tele o faagasologa.

Muamua, 'aua nei galo sina taimi e fufuluina mea uma o pipi i vai malulu. Ia faaeteete, aua afai o le oneone po o se isi mea e ulu atu i totonu o le apa, o le a faʻamafunaina ma o au galuega uma o le a le aoga.

Slicing tomatoes

Muamua, tipi ese le tamato, ona tipi lea i le afa i luga o le fualaau faisua.

Tipi le aniani i totonu o mama

Mo le manaia o le totoina o tamato mo le taumalulu e te manaʻomia nisi aniani, ae le o le kiliki, e pei o le tele o isi fua. E vaeluaina i ni moli felanulanuaʻi masani. E tolu fasi keke o le sipisi e salalau i le pito i lalo o le fagu, ma tuu ai le isi mea mo le matagofie ma sili atu le solomuli o le tamato.

Faailoga tomati

I le pito i luga o le sipuni 1 le puni o le suauu (i le 1 lita o le meaai), ona tuu lea o tamato. Tomatoes e tatau ona pipiʻi i totonu o se fagu e tipi, ae aua nei tuleiina i latou i luga e ala i le malosi.

Afai e te faaleagaina le paʻu o se tamato, o le piko o le a toesea lona tofo, o le a paʻu le pulu, o le foliga matagofie o le meaʻai o le a tele mea e manaʻomia, ma o le faletupe i le vaiaso pe lua ni lamatiaga e ono "fuga".

O le faailoga muamua lea o oloa gaosi oloa - o se faʻamaʻi matautia, o lona uiga e le mafai ona 'aina ia tamato i se tulaga.

I le faaopoopo atu i le sasisi, e tatau ona e tuʻuina se tasi o lau laʻau ma peppercorns i luga o tamato i totonu o ipu taʻitasi.

Faʻafiafia sauniuni

Tomatoes "Lick fingers" e tatau ona sasaa le piko. I le 4 lita o tamato o le a lava le 2 lita o le vai. Ina ia saunia le suauu e fai ai laasaga nei:

  1. Liligi le 2 lita o le vai i totonu o le apa.
  2. Faaopopo le 200 kalama o le suka, 80 ml o le vineta ma le 100 kalama o masima.
  3. Faʻasolo mea e faʻaaogaina seia maeʻa.
  4. Palu mo le 10 minute.

A o leʻi sasaa atu piko, e fautuaina e tofo le piko. E ono mafai ona e faaopoopo atu sina suka / masima / vailaau. E faʻalagolago i le taua o le suamalie e te manaʻo e maua mai i se taunuuga.

Afai e lelei mea uma, e mafai ona e faʻatumu tamato i le vevela vevela, e le o le togiina o ni nai inisi le pito i luga o le fagu.

Sterilization

O lenei ua matou agaʻi i le faʻamamaina o tamato. O se faiga sili ona taua, lea e le tatau ona misia. Ona o le faagasologa o le maualuga o le vevela, o paluga ma ni meaʻai e teuina mo se taimi umi.

O le mea lea, matou te ave se lapisi lapoa ma se mafiafia, sasaa vai malulu iina (o le maualuga o le vai e tatau ona oʻo ile 5 simita) ma tuʻu i luga o le afi. Afai o le pito i lalo o le apa e manifinifi, ona sili atu lea ona tuʻu se mea i totonu, ina neʻi faʻaumatia le faletupe.

Matou te tuu fagu e tumu i pipi i totonu o le pusa, ufiufi i latou i mea faʻapipiʻi, lea o le a matou taavale agai i luma i le lumanaʻi. Faaopopo le vai i le apa ina ia toetoe a tapunia le fagu. Ufiufi le pani i se tapuni.

Tatou te faʻatali seʻia oʻo i le faʻavaveina o le vai ma maka 10-15 minute. A maeʻa lena mea, e mafai ona oʻo i ai piko ma fusi.

Afai o lapoa e lapoa atu i le 1,5 lita, ona 15 minute lea, e sili atu le tuʻuina atu o le tui i le 20 minute. Ia faaeteete ia aua nei e faamumu oe; e lelei le faʻaaogaina o kosi faʻapitoa poʻo isi masini e aveese ai apa.

Lueina

O le sima e manaʻomia ai tomai faʻapitoa i le masini. O le mea lea ia fautuaina e aua le faʻataʻitaʻi i le oloa ua maeʻa, ae ia faʻataʻitaʻi muamua i luga o atigi avanoa, pe afai e te le o mautinoa i ou tomai.

A maeʻa laasaga, ia mautinoa ia siaki pe afai o le galala o le galo. Ina ia faia lenei mea, liliu le fagu i luga o se solo ma lelei le asiasiga. O le faletupe o le tapuni e tatau ona uʻu ma fufusi i le fagu.

Palu vevela, e manaʻomia le ufiufi pito i luga. O lenei gaioiga o le a laveaʻiina ai i latou mai le vevela o le vevela ma faʻaleaga mea mata.

Faʻaaoga tatau

O le teuina o se meaʻai e filifili i le pusaaisa. E tatau ona avea ma se nofoaga malulu ma pouliuli lea e le mafai ai e fanau poʻo ni fagafao ona maua ma aua nei talepe le ipu.

E taua! Faʻaaogaina fualaʻau e tatau ona teuina i le vevela o le 0 ... + 20 ° C mo le silia ma le 2 tausaga.

Aʻo leʻi faʻaaoga, lelei, o le faasao e tatau ona faʻatagaina e tu mo le tusa o le masina. I le vaitaimi lea, o tamato "lafoai" le sua i le piko ma tofo le tofo o isi mea. Afai e te manaʻo e faʻaaoga fualaʻau i luga o le laulau, faʻatali se itiiti ifo ma le vaiaso ma fiafia i au mea sili ona matagofie ma le fiafia.

Ia mulimulitai i lenei fua mo tamato sukalati, ma o lau piko o le a latou faatoilaloina malo sili ona lauiloa. Le fiafia tele!