Laʻau

Matou te faia ni faitotoa mai laupapa faʻasaina ma o matou lava lima i luga o le faʻataʻitaʻiga o se filifiliga faʻafefe

Mai le lautele o mea faufale e talafeagai mo le gaosiga ma le faʻapipiʻi o faitotoʻa, e masani ona filifili e tagata taʻitoʻatasi le fale faʻavae. O loʻo tuʻuina atu i lenei fale mea mo le tele o mafuaaga, o le a le malosi, le tumau, teuteu ma, ioe, tau taugofie e mafai ona maitauina. O le lafoaʻi o loʻo faia i le fale gaosimea mai le pepa uʻamea i le auala o kata malulu. O le puipuiga o le faʻamalosiina e faʻaaoga i itu uma e lua o faʻamaufaʻailoga uamea e puipuia ai le uamea mai le faaleagaina ma le le atoatoa. Mo le faʻaopoopoga o puipuiga ma faʻaleleia atili uiga teuteu o le fale faʻapipiʻiina, o loʻo ufiufiina i latou i se pulu polymer, o le lanu e mafai ona ese tele. Ina ia faia faitotoa mai le fale faʻapipiʻi ma ou lava lima, e tatau lava ona e mauaina ni nai aso saoloto ma ni lima lima lima. A uma mea uma, o le fausiaina faʻatasi o taimi uma e sili atu ona malie ma vave. E moni, faʻaopoopoga i lima, e tatau ona e teu i luga o se masini faʻaleleia ma se vaega faʻapitoa o meafaigaluega.

O a ni mamanu ma o le a se pepa faʻapolofesa lelei?

Aisea e faʻapipiʻiina ai le komiti? Aua e maua ai:

  • Malosiaga o le fausiaina. O faitotoa e fai-oe-oe e mafai ona tu mo le kuata o le seneturi, e aunoa ma le manaʻomia mo le tausiga faapitoa ma le toe faaleleia.
  • Malamalama mama faʻaaogaina meafaitino o fale, lea e faafaigofie ai le faʻapipiʻiina, faʻapea foʻi ma le tuʻuina atu o mea uma e talafeagai i le mea faitino.
  • Malosiaga e filifili ai le lanu ma lanue faʻavae i luga o manaʻoga o lē e ona le fale. O faitotoa, faatasi ai ma se pa, taualuga ma isi mea teuteu o fale i luga o le saite, o le a teuteuina ai soʻo se teritori.
  • Faʻasaoina i luga o vali, A uma mea uma, o faitotoa mai fale faʻasaina e le faʻavaivai i lalo o le malosi o le la ma e le faʻavaivaia i lalo o le aafiaga o le vaʻaia. A e faʻatau, faʻalogo lelei i le kamupanī, aua o le faʻailoga atonu e leai ni uiga taua.

Faatasi ai ma isi mea - o le mea moni, o se tau maualalo lea e faʻatusatusa i isi mea faufale ma ia amanaia o latou uiga.

O lea la, e tele ituaiga o faʻailoga, o ia mea e lua e sili ona taatele: faʻafeiloaʻi ma tafe.

E faigata tele ona fausiaina se faitotoa e mafai ona toe faʻaaogaina mai se fausaga faʻapitoa i ou lava lima, o lea e sili atu ai le valaʻau i tagata faufale tomai e faʻauma lenei galuega

E sili atu ona faigofie le faʻapotopotoina o faitotoʻa o faitotoa e aunoa ma se tasi, e aofia ai afa tutusa e lua, e taʻitasi ma tatala i lona lava itu. O le mea moni, e mafai ona e faia se tasi fusi lapotopoto, liliu i le tasi itu. Ae ui i lea, faatasi ai ma lenei filifiliga, o se avega tele i luga o faamaufaʻatasi o loʻo tautau ai nei mea "colossus" uma ua paʻu. O le mea lea, o le tele o tagata e atinaʻe latou te filifilia le mamanu faitoʻalua faʻaputu faitofa. Ina ia taunuu i le teritori o le pasese pasese ma le vaega o le loli, ua lava lea e fausia ai se faitotoa e 4 mita le lautele. O le maualuga o le faʻavaa faʻapipii e mafai ona 2-2.5 mita.

Taua! Afai ei ai avanoa avanoa, e mafai ona faʻapipiʻi le faitotoa i autafa o le faitotoa. A leai, o le faitotoʻa (faitotoʻa) e oso saʻo i se tasi o apaau.

Faʻasaga ma le faʻapipiʻi o pou faitotoa

O pou lagolago mo le faitotoa e mafai ona fausia mai mea nei:

  • o se laau laupapa laupapa, o lona sulufaiga e 150 i le 150 mm;
  • se ogalaau lapotopoto, o lona lautele e 20 cm le lautele;
  • alavai feala, o le mafiafia e 14-16 mm;
  • faʻamaufaʻailogaina (80x100 mm), o le puipui o le puipui e 7 mm.

A uma ona makaina le saite, latou amata ona eli ni lua mo le faʻapipiʻi o pou faitotoa, faʻaaoga se suʻu masani poʻo se mea e teu ai togalaau mo lenei mea

I le faia ai o se faaiuga i le meafaitino mo poutu, latou te amata eli ni lua, o lona loloto e tutusa ma le tasi vaetolu o le maualuga o le eletise o pou faitotoa. E tatau ona manatuaina o le laupepa o le faitotoa e masani ona faia le afa mita le puupuu nai lo pou. O nei faʻatauga e mafai ai e oe ona mautinoa le siitia o le pito i lalo o le faitotoa mai le eleele ile 20-30 cm, ma tuu ai foi ile luasefulu senetimita ile pito i luga mo mea teuteu teuteu e teuteu ai le fausaga atoa.

O le mautu o le faitotoa e faalagolago i le malosi o poutu, o lea ua filifilia ai le sila mo le latou gaosiga. Ina ia faʻapipiʻi se paipa faʻamaufaʻailoga po o se uila o le auala, e puʻe se lua i le 1.2 mita le loloto ma pe a ma le 20-50 cm le lautele. O loʻo tuʻuina pou i lalo i le lua, tuʻuina i se tulaga mautu ma sasaa i le sima. O le sauniuniga o poutu e aofia ai le faʻamamaina o latou foliga mai le ele, o le muamua ma le valiina, faʻapea foʻi ma le faʻapipiʻiina o pulou pito i luga e puipuia ai le afaina o le kiona ma le timu.

O pou mo le faapipiiina o laupepa o laʻau ua faʻapipiʻiina i se tulaga tuusaʻo, sosoo ai ma le faʻapipiʻiina i le sima

Faʻafesoʻotaʻi tusiga: Faʻapipiina o pou pa: auala faʻalautele mo fausaga eseese

Filifiliina o se pepa faʻalauiloa mo le fausaga o le fausaga o le faitotoa

Ua vaevaeina pepa lauiloa i ni vaega se tolu, e ese mai le tasi i le isi e ala i le mafiafia, o le pili, ma le tikeri o le malosi. E tofu vaega ma lana lava faailoga:

  • "C" - pepa puipui o puipui ua faia i le felanulanuaʻi o le vaʻaiga, e iai sina laʻitiiti o iʻuʻai. Malamalama ma i le taimi lava lea e tasi le mea umi, lea e masani ona filifilia mo le faʻapotopotoina o le faitotoa.
  • "NS" - pepa faʻasolosolo, ese mai mea o loʻo iai muamua ma le maualuga maualuga o le galu ma le mafiafia tele. O lenei mea e aafia ai lo latou mamafa ma le maualuga o le malosi.
  • "N" - "tauaveina" pepa faʻataʻitaʻiina faʻaaogaina i le fausiaina o mea uʻamea uʻamea ma le faʻapipiʻiina o taualuga o se nofoaga tetele. O faʻalauiloa lauiloa o lenei ituaiga o loʻo i ai se maualuga maualuga o le malosi. E taugata ma e le talafeagai ona faʻaaogaina mo le faapipiiina o le fausaga.

E sili ona lelei le fausiaina o se faitotoa mai se pepa faʻapolofesa o le C8 ma le C10 (o numera e iloa ai le maualuga o le galu i millimita). O le mafiafia o le pepa o faamatalaga faanumeraina e eseese i le 0.4 ma le 0.8 mm. Faʻaaogaina mai lenei mea e mamafa mai le 25 i le 40 kilokalama, o lea e mafai ai e tagata faigaluega e toʻalua ona taulimaina le faʻatulagaga. E leai se manaʻoga e tosina mai ai masini faʻaleleia, lea o le a faʻapolopolo i le tau o le faitotoa.

Taua! O le tipiina o le pepa o faʻamatalaga i le tele o laʻau manaʻomia e sili ona faʻatonuina i le fale gaosi oloa (pe'ā mafai). Faʻaaogaina mea faʻapitoa faʻapitoa i le fale gaosi oloa, e mafai ona mautinoa le saʻo o le tipi, le saʻo o le laina tipi, ma faʻaititia ai foi le numera o mea e ono faaleagaina.

Faʻatulagaina o faʻasologa

O le faʻavaa mo le gaosiga o le laulaʻau e mafai ona faia i faʻamau laupapa poʻo mai se paipa faʻapitoa o le pito i luga o le laina (40x20 mm), o puipui ia e tutusa lelei le 2 mm. Afai o le pou o le uamea, ona tatau lea ona faia le faavaa o se mea faapena. O le faitotoa o le faitotoa o loʻo faʻaputuina i luga o se faʻavae laugatasi e aofia ai le itiiti ifo i le tasi laʻau Ina ia saʻo lelei tulimanu, faʻaaoga meafaigaluega saʻo (sikuea). E mafai ona e faʻaaogaina se masini e fai i le fale e fai i le maeaina o le maea i se tafatafa saʻo ma itu o le 3.4 ma le 5 dm. O se faʻavaa i le faʻasolosolo faʻasalalau e faʻafeiloaʻi mai le faʻailoga e ala i le faʻaaogaina o se mea e faʻalelei ai, ae o loʻo faʻamalosia atili tulimanu e sima uʻamea, o loʻo tuʻuina atu ai le fausaga sili atu. O itu uumi o le faavaa ua vaevaeina i ni vaega se tolu ma alalaupapa tutusa e felafolafoaʻi i tulaga iloga, faʻamalosia ai sooga faʻatasi ma le pito o le uʻamea. I totonu o nei nofoaga, o loʻo faʻapipiʻiina ai puipui o le faitotoa.

Fuafuaga o le gaosiga o se faʻavaa mo faitotoa mai se paipa faʻapipiʻiina e iai se vaega faʻasolosolo pe sikuea. Le auala e faʻapipiʻi ai le faitotoʻao le faitotoa tapuni

Taua! Afai e te fuafua e fai se faitotoa i le faitotoʻa o le faitotoʻa, ona faia lea o le faʻavaa i sina mea itiiti lava. I se tasi o apaau o loʻo faʻaaogā faʻaulu uumi ma faʻafesoʻotaʻi e faʻapipiʻi i luga o se faʻafausaga faʻapitoa, ia fausia se fausaga e tutusa ma le 80 i le 180 cm. I lenei tulaga, o le nofoaga o le togi ua suia i le pito i lalo ma le pito i luga o le faitotoa.

Ufiufi le faʻavaa o le faitotoa ma pepa faʻavae

E amata ona latou ufiufi le faavaa i se pepa faʻamatalaga sao i le nofoaga o le faʻapotopotoga o le faʻavaa. Mo le faʻapipiʻiina o le pepa puipuia, e faʻaaogaina faʻamau faʻapitoa-o sikilima ma se ulu o le hexagonal, e valiina i le lanu tutusa e pei o le mea autu. O pepa o loʻo i ai se vaʻai e faʻapipiʻi i pou o le faitotoʻa poʻo le uʻuina e ala i le ufiufi. O le uumi o pou mo le faitotoa e tatau ona le itiiti ifo ma le tasi le mita, ma o latou mafiafia - ia le itiiti ifo ma le 3 mm. Pe a faʻapotopotoina 'ie o loʻo potopoto, e mafai ona e faʻaaogaina se tamaʻi laʻititi, lea e faʻapipiʻiina i luga o se fafie tuʻu i pito i luga o pou. O faʻamau faʻamau i luga o le eleele, lea e faʻapipiʻi ai le lautusi o le laupepa ina ia mafai ai ona faʻapipiʻi pito o faʻavae e ala i le faʻafefete i le koluma. E mafai ona e faʻapipiʻiina le faʻaaogaina o togi ma faʻamau mo le saogalemu. Ua aveese faʻamau mai lalo o le faitofa o le faitotoa ma siaki le faigofie ona latou tapunia ma tatalaina.

O le pepa ua faʻapipiʻiina o loʻo faʻapipiʻiina i le faʻavaa o le faitotoa faʻapitoa e ala i mata faʻapitoa e ufiufi ai ulu o le hexagonal i le lanu o le tapoleni autu

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e leai se mea faigata i le fausiaina o se faitotoa mai se pepa faʻamaonia. E na o le tatau lava ona tusi se ata tusi, fuafua ma maua uma mea talafeagai, faʻatinoina galuega faʻatino. O ni nai aso o le galuega ma se faʻailoga matagofie o le faʻailoga o le a avea ma mea taua o lou fale.