Laʻau

F1 Fiesta Broccoli: O Mea E Manaomia E Iloa e uiga i le Tuputupu Aʻe Toto

Broccoli - o le "aiga" aupito sili ona vavalalata o le failaʻau, lea ua leva ona tupu ma tupu lelei e fai togalaau Rusia. E tusa ai ma le tofo ma le manuia o le soifua maloloina, e sili atu i le masani masani, ae o le broccoli e mamao lava mai lona lauiloa, e ui lava e le lelei ma e malulu. Faʻatoʻa tuʻuina atu e le au faʻatoʻa ni fatuga fou ma faʻalelei foliga. O nisi oi latou o le broccoli Fiesta F1, lea na faʻaalia i le maketi i le faaiuga o le seneturi lona luasefulu.

O le a le foliga o Fiesta F1 broccoli?

Fiesta F1 o se tagata lauiloa o le broccoli i le lalolagi atoa, o le tagata na amataina le kamupani lauiloa Dutch o Bejo Zaden B. V. Na ulufale atu le autau i le Resitala a le Setete i Rusia i le faaiuga o le 20 seneturi. E fautuaina mo le galueaina o togalaau aina e aunoa ma le faamautuina o se vaega patino.

O le lauʻeleʻele o le broccoli o le talafatai Mediterranean. E le gata i lea, o loʻo manuia le faʻaleleia i le vaʻalele Soviet. E oo lava i fualaau laiti e le faamataʻuina i le oti pe a pa'ū le vevela ile -10ºС. O le faailo sili ona lelei mo lona atinaʻe o le 18-24ºС. O le mea lea, e mafai ona totoina le broccoli e le gata i vaega Europa o Rusia, ae faapena foi i Urals, Siberia, ma Sasaʻe Mamao. Aganuu o loʻo faʻaalia se "tulaga faʻapitoa", o le aumaia o faʻatoʻaga mai mamao masani. Ma o le timu umi e aoga tele ia te ia. E talafeagai lelei le Broccoli mo le maualuga ma le maualuga. O le fua o le fualaau aina e faʻalauteleina pe a faʻatusatusa i isi ituaiga o kāpeti - mai laau taʻitasi e le mafai ona e maua, ae lua pe tolu mea totō.

F1 O Fiesta broccoli o se fatu fou lava lea ua uma ona maua i le lalolagi atoa le amanaiaina o tagata fai togalaau

Broccoli, e pei o le falalaʻau, e faʻaaogaina ai meaʻai e fai ma meaai. E ui o le taumafataga o le Metitirani e faʻaaogaina ona aʻa Latou te ola aʻe i se "fusi", e le malie, e sili ona manatuaina le asparagus po o lanu meamata. Oti ese pe a latou tutupu i le 13-16 cm.

Fiesta F1 o le vaeluaga o le broccoli hybride. Mai le totoina i totonu o le moega o tipu e seleseleina ulu e 75-80 aso. O le laau e matua mamana, o le rosette e peiseai ua sii aʻe. O laulaau e lanu meamata ma se lanu uliuli lanu moana, e faasolosolo lelei, sina pisi. O latou foliga o se mea itiiti "bubbles", "faauluina". O le maualuga o le laina e oʻo atu i le 90 cm, o le lautele o le ulu e 12-15 cm.

O le mamafa o lenei broccoli o le 600-800 g, ma o fuainumera taʻitasi e mamafa 1.2-1.5 kilokalama o loʻo maua foi. I le foliga, e masani lava ona faʻalelei, e ui lava e toetoe lava a oʻo i luga, e "lelei". Lanu - lanumeamata lanumeamata ma se lanu enaena-lanumoana. E le aoga le tolopoina o le seleselega - o le broccoli e talafeagai mo meaai sei vagana ua fuga mai fugalaau (ua liua samasama).

F1 Fiesta broccoli e le sili ona talisapaia ona o lona gafatia ma foliga vaaia

Inflorescences e tele, mafiafia, palasi e tatau ai na o iloiloga fai. I le resitala a le Setete o Rusia, ua fautuaina lenei ituaiga toto mo le faʻaaogaina i le kuka i le fale. Gourmets ma chefs professionals e maitauina se alofa faapelepele o le tofo ma se moli mama.

Fiesta F1 broccoli inflorescences o mea manogi, e mafai foi ona 'aina' au

Faatasi ai ma le le mautonu o le lelei o le Fiesta F1 hybride o le i ai o le "innate" immunity i se aganuu-lamatia matautia e pei o fusarium. E faʻamalosia le aumaia o fua o le 3-3.5 kilokalama / mita (poʻo le 240-350 kilokalama i le hectare), e ui lava i le manuia o le tagata fai togalaau i le tau i le taumafanafana. O nei faailoilo e maua ona o le mea moni e faapea, a uma ona tipi le ulu autu, ona amata loa lea ona fai vaega. O latou, ioe, e laʻititi tele, ae e le afaina ai le tofo. O le isi fatuga e lauiloa mo lona lelei lelei o le tausia o le lelei, faʻafeiloaʻiga ma le le mafai ona maua.

O ulu pito i tua o le Fiesta F1 broccoli o loʻo i luga o laʻau na totoe i totonu o le togalaau pe a uma le togalaau

E pei lava o isi ituaiga broccoli, Fiesta F1 e matua maloloina lava. O loʻo faʻamatalaina i le maualalo o le kalori, ae i le taimi lava e tasi, o le taua ma le maualuga o meaʻai o vitamini ma minerale e tatau mo se tagata. O nisi faʻamatalaga o le i ai o le B, C vitamins (sili atu nai lo citruses), E, ​​A, K, PP ma le U, faʻapea foʻi le potassium, magnesium, iodine, calcium, phosphorus, iron, zinc, copper, selenium. E le gata i lea, o le broccoli e mauʻoa i fiber, proteins, amino acids (e aofia ai mea taua). O nei mea uma e faigofie lava ona uuina e le tino. Afai o lenei kāpeti e faʻaaogaina o se falaoa o le itu, e fesoasoani i le teu o mea taumafa.

E fautuaina e tagata e taumafa mea taumafa le 'ai o le broccoli mo soo se ituaiga o maʻisuka. O suʻesuʻega faʻasaienisi e faʻamaonia ai le maualalo o le inisalini ma le suka o le toto, faamamaina toto toto o cholesterol "plaques". E manaʻomia foi ei latou e nonofo tumau i totonu o teritori e le lelei tele le siʻosiʻomaga. O lenei kapisi e fesoasoani e aveesea toxins, toxins, ma e oʻo lava i faʻatasi o mamafa mamafa ma le masini eletise mai le tino.

O le suasisi o le broccoli o le faleteuoloa o vitamini ma minerale, e mafai ona fefiloi ma le koko ma / poo le apu

E sili ona lelei le taumafa Fiesta F1 broccoli. Faataitaiga e faaalia ai, faatasi ai ma le faaumiumi o le kuka po o le falai i luga o se afi i se aofaiga tele o suauu, toetoe lava a le toe manuia uma aoga. E mafai foi ona taina ma tao.

O le broccoli maeʻaeʻa ma paluga e lelei tele mo le soifua maloloina, ae e le fautuaina e kuka i totonu o le microwave

Broccoli o se oloa hypoallergenic. E aoga tele mo fafine maʻitaga, aua o loʻo aofia ai le gaʻo lapopoa i ni aofaiga tetele, ma tamaiti laiti. O Broccoli puree e talafeagai lelei mo le amataina o le fafaga.

O le Broccoli e masani ona faʻaaogaina e le au gaosi oloa o meaai pepe, ae mafai foi ona faia fale pateta i le fale.

Vitio: O le a le mea e lelei ai le broccoli?

Faʻamasinoga faʻaleleia ma sauniuni mo ia

Mo se moega faʻatasi ma le broccoli, o se laufanua e faʻamafanafana lelei ile la ua filifilia. E fautuaina mai mai le itu i mātū mai gusts o le matagi malulu o le a puipuia e nisi faʻailoga faʻapitoa pe leai foi, e aunoa ma le faia o se ata. O mea sili ona lelei mo lenei fualaau aina, o fualaʻau lanumeamata, pateta, pi, riki, ma le kalama. Ma a mavae isi ituaiga o kapisi, Cruciferous, e mafai ona totoina muamua nai lo le 4-5 tausaga.

E fiafia Broccoli e matala le la, ae e le tali lelei i galu uumi.

O le eleele Fiesta F1 e sili atu i mea lelei, ae mama, lelei-faʻafefe i le vai ma le ea. Laʻau faʻafiafia pe oneone oneone e talafeagai mo ia. E faʻapipiʻi le palapala i le mea e sili ona mama i le sauniuni o moega, ma le oneone i le mamafa. Ina ia faʻaleleia le faʻaleleia o le eleele, faʻafeiloaʻi le humus poʻo le palapopo (6-9 lita i le s / m bed). O le faʻamaʻiina - o le superphosphate faigofie ma le potassium sulfate (i le faasologa 40-50 g ma le 25-30 g mo le 1 p / m). Mo i latou e sili atu i latou o latou natura natura i meaʻai faʻamalosi, o loʻo i ai le isi filifiliga - o le ash ash ash (0.5 l le mafai). O galuega sauniuni uma ua faia talu mai le tautoulu.

O le ash ash o se punavai masani o le pulukalama ma le potassium

O Broccoli o le a le tupu i le eleele oona. Afai e le fetaui le pH i le va o le 6.0-7.0, o le falaoamata o le dolomite, o laumei mūmū mūmū po o le lime faʻamalosi e tufatufaina i luga o le moega aʻo faagasolo le eli. E le manaʻomia le faʻafeiloaʻi o le eleele i luga aʻe o le mita. A leai, o aʻa o laau totō atonu e amata ona pala.

Falaoamata Dolomite - leai ni aʻafiaga pe a faʻasolosolo le toso

E toetoe lava o le kulukoli Rusia ua tupu i laau toto. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e maua se seleselega 2-3 vaiaso vave. E le gata i lea, i totonu o Urals ma Siberia, e le mafai ona vavalo pe o le a le taumafanafana e pei o le tau. Atonu o ulu e le lava le taimi mo le matua.

I fualaau e foliga mai e malosi ma ola maloloina, e tatau ona faʻamalosia le sauniuni o fatu fatu muamua. Muamua, o le a togiina mo le kuata o le itula ile vevela (40-45 ° C) vai ma vave mo ni nai minute ile vai malulu. Ina ia aloese mai foliga vaaia o fualaau oona i le lumanaʻi, ao lei totoina, o le a totoina fatu mo le 6-8 itula i se paluga o le potassium pati, o le afaina o le efuefu laupapa po o le kuata o le itula latou te teu ai i se vaifofo o soo se fatuga o le natura (Alirin-B, Baikal-EM, Ridomil-Gold , Bayleton). A maeʻa lena, ona fufulu lea o fatu i lalo o se vaitafe mama ma faʻamamago i se tulaga mataʻutia.

Mo tapenapenaga muamua o le totoina o le broccoli

O loʻo faʻapea foʻi ona faia le togafitiga faʻapitoa, ae e umi se taimi. O fatu e tuʻuina i totonu o se atigi apa poʻo oneone paʻu. Mo le vaiaso i le po, ua faʻamamaina i totonu o le pusaaisa, ma o le aso na teuina ai i le nofoaga mafanafana i totonu o le potu. O se faamalama o se faamalama e feagai ma saute e talafeagai, mo se faataitaiga.

Vailaʻau o fatu o le broccoli, pe a fai o le faʻamuamua na faʻatino lelei, ia vave ona tuʻuina vave

O le totoina o laau e mulimulitai i le faasologa o mea nei:

  1. O ipu laiti laititi palasitika po o ipu omea e tumu ai le eleele. O Broccoli e sili ona leaga; o laulaʻau ma aʻa e masani ona mafatia i le faagasologa. O se alavai faʻavaivai e faʻamalosia i le pito i lalo. E talafeagai e pei o le faatauina mai o eleele, O le Kapisi e fiafia i se mea e leai ni meaʻai, o le mea lea e mafai ona e faʻaaogaina humus pe pala pala, peʻa ma oneone (o le mea mulimuli e tolu taimi e itiiti ifo nai lo le lua muamua). O le faʻaaogaina o mea faʻapipiʻi o loʻo paʻu i lalo pe a faʻaaogaina le carbon crushed into powder (o le sipuni ti tolu lita o se mea e saunia e le tagata lava ia). Soʻo se eleele e tatau ona faʻamaʻi. Aʻo lei totoina, o le meaʻai i totonu o pusa e faʻafeinu ma faʻafefeteina.
  2. O fatu Broccoli e totoina i totonu o ipu o 2-3 fasi. Seiloga e tupu aʻe, e tuʻu le pusa i totonu o se potu pogisa i le vevela o le 17-20ºС. Ina ia fatuina se "gaogao", latou te tuu le tioata i luga pe faʻalautele le ata.
  3. O le taimi lava e totoina ai fatu, o le "fale" ua aveeseina, latou te saunia fualaau i aso o le ao e le itiiti ifo i le 10-12 itula (e sili ile 14-16 itula) ma tuu i lalo le vevela i le 14-16 ° C i le ao ma le 10-12 ° C i le po. Mo le malamalama, e sili ona lelei le faʻaaogaina o mea faʻapitoa poʻo moli malamalama. E 20-25 cm le maualuga i luga ae o koneteina i se mea itiiti. I le laasaga o le lau lua lona lua, o le teenaina, o le tuʻuina i totonu o potopotoga taitasi o se tasi e sili ona mamana ma totoina fatu. O isi o loʻo faʻapipiʻi lemu pe tipi.
  4. O le tausiga lelei o laau toto o le vai ma le faʻafefe. E pei lava o soʻo se kapisi, o le broccoli o se aga malie-malie, o lona uiga e faʻamaluluina le sui i le taimi lava e magoto ai le pito i lalo. Ae e le mafai ona e faʻatumu fualaau. I le eleele malulu, e pei o se pala, o le atinaʻeina o se "lanu uliuli" e sili atu nai lo le mafai. O lenei faʻamaʻi matautia e mafai ona faʻataʻitaʻia ai le faʻatoaga o le broccoli i le taimi nei i le taimi nei. E tolu i le fa vai i le vaiaso e masani lava ona lava. O taimi uma lava e uma ai le potu e faʻasalaga. E fafaga le Broccoli i le 12-15 aso pe a maeʻa ma mulimuli ane 1.5 vaiaso. Mo le taimi muamua, 2 g o le potash ma le nitrogen ma le 4 g fugalaau fufula e ave i le lita o le vai, i le taimi lona lua, e faaluaina lo latou fua. E tasi le vaiaso ao lei totoina, e pulupulu siaki o le broccoli i se vaifofo o le Uria po o se isi fualaʻau oona (3-4 g / l).
  5. 7-10 aso ao le i toe totoina i le togalaau, ua amata ona faʻamalosi le toto o le broccoli. Muamua, e mafai lava ona e tatalaina se faamalama mo ni nai itula pe ave ni koneteina i luga o se kiona, matala. I le faaiuga o lenei vaitau, o le kapeti ua "moe" i luga o le auala.

Vitio: totoina o le broccoli

O fualaau e sauni mo le toto i le eleele e 6-8 laʻau moni ma e oʻo i le maualuga o le 15-20 cm. O lona matua e tusa ma le 35-40 aso. O le matua o fualaau, o le leaga ma le umi e fetaui ma tulaga fou ola. Fiesta F1 o le vaeluaga o le vaovao, o le mea lea ua totoina ai fatu mo laau i le aso muamua o aso e sefulu o Aperila, ma o nei laau ua lafoina i le togalaau ia Me. I le faʻamuamua, e mafai ona tatalia e laau toto le malulu -10 ° C, ae e sili atu ona le lelei le lamatiaina o se seleselega i le lumanaʻi. O fai togalaau faʻapitoa e toto i le tele o taimi i vaitau o le vaiaso ma le afa e faʻalautele ai le taimi o le seleselega.

Pe a totoina ni sukalati i totonu o le eleele, e tatau ona latou tatalia le va o vaomatua

E manaomia e laau taʻitasi le avanoa mo meaai paleni, e tuʻuina i luga o le moega ma se vaelua pe a ma le 40 cm. O le va i le va o laina o le broccoli o le 50-60 cm, o loʻo totoina ai fua. O lenei mea o le a fesoasoani e "faʻamalosi" ai le tulaueleele.

Mo le tulaueleele filifilia se aso puaoa malulu. Po o le faʻaalu i le leva o le aoauli, pe a oʻo mai le la. O le loloto o le lua o le 10-14 cm. I le pito i lalo tuu sina lima o le humus, ni nai pine pine o le fafie po o se penisina paʻu, sina sipisi o le husk (e tafiesea ai le tele o meaola faalavela i le eleele). Faʻalelei lelei ile vai ina ia toto ai le broccoli i le "palapala".

O le ufiufi e ufiufi i le eleele i le pito maualalo o laulaʻau. O fualaʻau na ola aʻe i totonu o pusa paʻu ua totoina tuusaʻo ma se atigipusa, o isi o loʻo ave i fafo o le pusa faʻatasi ma se eleʻele omea ile aʻa. O le a sili atu ona faigofie le faia o lenei mea pe a lelei le solo e tusa o le afa itula ao leʻi faia le faʻatulagaga. A uma ona totōina, e tele foi le suavai o le broccoli, faʻaaluina e tusa ma le lita o le vai i le faʻatoʻaga. E fautuaina e mulch le togalaau. O lenei mea o le a puipuia ai le eleele mai le vevela ma fesoasoani e taofi le susu i totonu.

O fesoasoaniga e fesoasoani e taofi le susu i le palapala ma lavea le taimi o le togalaau mo le veleina

I le itu i saute o Rusia, i le mea e sili ona manaia ai le tau, e mafai ona totoina vave le Fiesta F1 broccoli i le togalaau, ma aloese ai i le fualaau. I lenei foi, o le a le mafai ona aloese mai le sauniuni o fatu fatu. 5-7 aso ao le i faia le taualumaga, o le palapala i luga o le moega e tatau ona vaʻaia loloto ma faʻamaligiina ma se vaifofo o soʻo se ula. E mafai ona e faʻaaogaina uma oloa faʻamaonia ua faamaonia e le sili atu ma le tasi le aufaʻaiga o fai togalaau (Bordeaux liquid, vitriol), faʻapea foʻi fualaau faʻaonapo nei (Topaz, Skor, Horus, Rayek, KhOM ma isi mea).

E lūlūina fatu, faʻapipiʻi i le mamanu lava e tasi e fautuaina mo tipu, o ni nai fasi i le pu, tanumia e le sili atu i le 1.5-2 cm. Ona faʻasusu lea ma le humus. Ua faʻamauina le moega i le palasitika palasitika ao lei oʻo mai.

O fatu Broccoli e maua mai fatu na totōina i le lauʻeleʻele avanoa e manaʻomia ona vevela

O le tausia o laau toto e toetoe lava a tutusa ma fualaʻau totō i le fale. Ae ei ai ni eseesega. Broccoli i le vaega o le lautusi moni lona lua e tatau ona togafitia ma soʻo se sauniuniga talafeagai e puipuia ai mai le vaʻaia o le sami. O lenei meaola masani o Crucifers uma e le faʻaleagaina le broccoli. Ma pe a fai 3-4 laulaau, ia sasaa lelei le palapala i le pito i lalo o le aʻa ina ia le pau le togavao. O tamaiti laiti e malamalama lelei i le susulu o le la, o lea e ufiufi ai i lala lala vevela, pakete tuai po o se pupuni le tumau o soo se mea e ufiufi ai le lanu paepae ua fausia i luga o le togalaau. E fautuaina foi e ufiufi ia fatu laau seia oʻo mai aʻa i se nofoaga fou ma amata ona tuputupu ae.

Faʻailoga taua o le tausiga o fualaau

E itiiti le manaʻomia o le Broccoli i le tausiga nai lo le failaʻau, e ui lava mo nisi o mafuaʻaga ua manatu le agavaʻa e mataʻutia ma faʻanoanoa. E le gata i le teteʻe i le kiona, ae faʻapea foi i lona gafatia ona fetuutuunai i tulaga leaga o le tau. O le mea moni, o le tausiga e sau i lalo e faʻafeinu ma faʻafefe. O le mea moni, o le moega e faʻamamāina i taimi uma mai vao leaga, ma o le eleele e tatalaina i le loloto o le 8-10 cm. E tatau ona faia ma le faʻaeteete, o le aʻa o le broccoli e le lelei. I le mea e lelei ai, o le faʻamaeʻaina e faia i taimi uma pe a uma le fausua, pe a ma le itula mulimuli ane, pe a faʻafefe le susu. Pe a talafeagai ai, faaopoopo le mulch fou i le aʻa o le aʻa - humus, mimiti paʻu, moa le vao.

Faʻasa

E pei o ituaiga uma o kapeti, e fiafia le broccoli i le vai.Ae e le mafai ona faʻatumu, ina ia le faʻaosooso ai le atinaʻe o le pala. Afai o le vevela (18-24ºС) e lelei mo le aganuu, o le a lava le 2-3 aso uma. I le vevela, e faʻafefe ai le broccoli i aso uma pe faalua i le aso. I le afiafi, pe a goto le la, e mafai lava ona e suluina lau.

E manaomia e Broccoli le tele o taimi e inu ai vai, e faatatau lea i fualaau uma ma fualaau, ma laau matutua

E manaʻomia le susu ile eleele e tusa ma le 15-18 cm le loloto. E sili le lelei i le broccoli vai e ala i le faapipiina poʻo le faʻapipiʻiina o le suavai. Afai e te sasaa saʻo le vai i lalo o aʻa, e faʻaalia ma faʻagogo.

Fertilizer application

Mai le faʻamafanafanaina, aganuʻu e sili atu i le natura natura. O le taimi muamua e faʻafeiloai ai i latou i le 12-15 aso pe a uma ona faʻafeiloaina le toto o le broccoli i le togalaau pe le muamua atu i le 20-25 aso talu ona totogo fatu. Laʻau e faʻafeinuina i le faʻafefeteina o le povi povi fou, o le manulele o manulele, laulaau laʻau po o le laumei. I le faʻamuamua, soʻo se vao vao e ola i luga o le fasi fanua e mafai ona faʻaaogaina. O le fusi e saunia i totonu o se atigipusa i lalo ole tapuni tapuni mo le 3-4 aso (pe a oi ai i le la, ona vave ai lea). A maeʻa ona foliga mai o se manogi lelei, e faʻamamaina ma faʻafefe i le vai i se fua faatatau o le 1: 8. Afai e faʻaaogaina lapalai manulele e fai ma meafaitino, e faalua le tele o le vai e manaʻomia.

Nettle infusion - o se suauu masani lea e aofia ai le vevela, fuakalama ma le potassium e manaʻomia mo le atinaʻe o le broccoli

O le taimi lona lua e fafaga ai e le broccoli isi 15-20 aso. Faʻaaogā soʻo se fugalaʻau o loʻo iai (Urea, ammonium sulfate, nitrate ammonium) i se mea faʻavave pe o se vaifofo - 12-15 g mo le 10 lita o le vai. A maeʻa lena, e le toe faʻafeiloaʻi le nitrogen. O lona faasiliga e faaosofia ai le broccoli e malosi ai le fausia o se vaega lanu meamata i le afaina ai o le atinaʻeina o faʻafitauli. O veins i luga o laʻau e mūmū, faʻapalapala mafiafia mea faʻaputu i totonu ma o loʻo i ai.

Urea, e pei o isi fomaʻi oona, e faʻamalosia ai le broccoli e galue malosi ai le lanu meamata, o lea e taua tele le aua neʻi faʻafefe

O le pito pito i luga pito i luga e faia i le 2-3 vaiaso aʻo lumanaʻi le seleseleina o ulu. A o faagasolo lenei vaitau, e manaomia e le laau le potassium ma fuakalama. 40 g o superphosphate faigofie ma 15-20 g o le sulfate sulfate ua faamamaina i le 10 l o le vai. E mafai ona e faʻaaogaina ma faʻafefeteina ole fafie (ono-lita le 3 lita o vai inu). Ole fua ole taumafa mo broccoli e 1-1.5 lita. O Ash foi ua aumaia i foliga malogo, faataapeapeina i totonu o le togalaau. E le gata o meaʻai lelei, ae o le puipuiga lelei foi o faʻamaʻi fatu. Soo se mea e maua mai i le biohumus e talafeagai foi.

Vitio: fesoasoani mo le tuputupu ae ma le tausiga o le broccoli

O faamai, meaola faalafua ma le pulea

Broccoli Fiesta F1 e tetee i Fusarium. O le mea lautele, e taua tele mo le lelei o le "innate", o le mea lea, ma le tausiga lelei, o loʻo afaina i faʻamaʻi. Ae e le o se tasi o fai togalaau e saogalemu mai lenei mea. E tele faafitauli e mafua mai i meaola faalafua, o soʻo se kāpeti e tele.

Faatasi ai ma iniseti e mafai ona mafua ai ni faʻalavelave matuia i le seleselega o le broccoli:

  • Aphids. O se tasi o mea taatele o meaola faalafua o togalaau aina. O tamai iniseti o lanu lanumeamata-lanu samasama po o le lanu uliuli-lanu enaena i luga o le broccoli i malo atoa, ma pipii i laulaau ma mea leaga. Latou te fafagaina le sipuni o le laau, o le mea lea o loʻo afaina ai fatuga o loʻo aʻafia i togitogi laiti, o laulaʻau ua pala ma pala. Aphids e le fiafia i le maualuluga maualuga ma gaʻo malolosi. I le avea ai o se mea faʻapitoa, e mafai ona sosolo le broccoli i aso uma 7-10 i vai masani poʻo le faʻaogaina foi o ni laau aoga. E le gata i lea, o le lanu mumu, laulaʻau mamago, pelo o lemoni po o le moli, lavender, marigolds, calendula, ma le chamomile e faʻaaogaina e pei o ni mea e le aoga. Afai e laiti lava le aphids, e mafai ona fofoina le faafitauli, ae o le tele o togafitiga e faʻaleleia i le tele o taimi i le aso. A leai se mea e manaʻomia, faʻaaogaina (tusa lava ma faatonuga) soʻo se vailaau faʻamaʻi pipisi-Iskra-Bio, Actellik, Inta-Vir, Mospilan. Faataitaiga e faaalia ai e 2-3 togafitiga e lava, faia pe a ma le vaiaso ma le afa.
  • Kapisi felelei. O le afaina tele o laau e afua mai i le tele. Latou te nonofo i le eleele, eli mai aʻa mai totonu, ona o atu lea i totonu o fusi o lau. Ina ia matataʻu tagata matutua, faʻapipiʻiina le broccoli i le fofo a Ambush poʻo Rovikurt. Ina ia faʻaumatia meaʻai, o loʻo faʻamaligi le palapala ile Corsair, Anometrin.
  • Fola faʻatau. Tagata matutua ma tagata matutua e fafagaina fatu laau, e 'aina le tele o "togavao" i laulaʻau ma fatuga. O se taunuuga, o le vaega pito i luga o le broccoli e vave ona mamae ma ua mate. O le pest e faʻamalosi lelei e le tansy poʻo le celandine. O nei laau totō e mafai ona totō faataamilo i le nofoaga o moega pe faʻasusu i laʻau mamago mago. I le tulaga o se osofaiga tele o meaola faalafua, o Aktaru, Actellik, Foxim o loo faaaogaina.
  • Kapisi gaosi. O le afaina tele i laau e mafua mai i anufe. Latou te 'aina laʻau mai pito. I le vave lava, e na o le tafe lava e tumau mai ia i latou. Faʻatasi ma tagata matutua i Me, e togafitia le broccoli ma le Lepidocide poʻo le Bitoxibacillin. E le gata i lea, o pheromone faapitoa poʻo mailei e faia i fale e maua ai le lelei. E lūlūina paluga e faʻaaoga ai pusa ua tumu i vai faʻafefeteina ma sua suka suka, honey, jam. O loʻo faʻaleagaina caterpilla i le togafitia o le broccoli ma Talcord, Fosbetsid, Belofos, Fufanon sauniuniga.
  • Slugs ma gata. O pupu tetele e 'ai i laulaʻau, ma tuʻu ai se paʻu siliva susulu i le luga. O le ola papa ma le tuʻuina atu o ulu e matua aʻafia lava. O fualaau laiti ma fualaau aina e mafai ona faʻaumatia atoa e faʻamaʻi. I le avea ai o se tulafono, o togafitiga faʻavae e lava e puipuia ai faʻamaʻi. O osofaiga mamafa o slugs e seasea lava. O le moega e faʻamaligiina i le pefu asu, fafie laupapa, pepa vevela palapala. O laʻau o laau totoa o loʻo siomia e se "pa puipui" o nilala, kulimi kopa poʻo fuamoa fuamoa, oneone lapoʻa. O mailei e lelei foi - o tane e eli i totonu o le eleele ua tumu i pia, sipuni suka, laulaʻau tipi gaosi po o fasi pepa. E aoina foi ma le lima ia slugs. O le malosi e faʻafeiloaʻi ai ma le saoasaoa o le suiga e le eseese. O vailaʻau faʻaaogaina e pulea ai meaola faalafua, Meta, Matagi.

Ata faʻapitoa: mea faʻalavelave faʻalavelave e ono foliga mai ai le broccoli

E mafai e faʻamaʻi faʻamaʻi ona fasiotia le tele o le broccoli na totoina i se mea o aso. O faʻamalositino lelei e aofia ai le fesuiaiga o fualaau aina, mamanu o togalaau ma togafitiga lelei. O le tele lava o taimi, e afaina ai le broccoli i faʻamaʻi nei:

  • O le Black Black. O le anufe e aʻafia ai fatu laau broccoli. O le faʻavae o le 'eleʻele e faʻafefete ma faʻamalūlūina, o le totogo o le a tupu le vevela ma faʻagogo. O le faʻamaʻi e masani ona atiina ae i le suavai o le eleele. Mo le puipuiga, e faʻapipiʻi le pefu laupapa po o le penisina papa i le mea faʻapipiʻi, o fatu e togafitia i le biofungicides. O le taimi lava e matauina ai faailoga iloga, o le suavai e faaitiitia i le mea e tatau ai, o le vai masani e suia i se vai lanu piniki mumu o le potassium. Ua sosolo le Kapisi ma Fitolavin, Fitosporin, Bactofit. Trichodermin, Glyocladin i foliga o granules e mafai ona faaopoopo i pupu o le togalaau.
  • Kila. O le faʻamaʻi e matua faigata lava ona iloa i se taimi talafeagai. I luga o aʻa o le laau, o le tuputupu aʻe o le tuputupu ae o ituaiga eseese e fausia. Ua le toe atiae. E foliga mai o le a mimiti ma mamae le papa o Broccoli mo le leai o se mafuaaga. E le mafai ona togafitia siama broccoli i le siama. O nei togalaau e manaʻomia ona vave aveeseina mai le moega ma susunuina. Mo le faʻapalapalaina, o lenei nofoaga ua faʻamaligiina i se faʻafitauli 5% o le sukama sulfate poʻo le Bordeaux fluid. E tāua tele mo le puipuia o le fua o le seleselega. Le faʻamamaina o le palapala o le soesa o le faʻamaʻi, soo se Solanaceae, aniani, keleni, sisi, beets (masani poʻo le laulaʻau) e totoina i luga o le pusa ua pisia.
  • Peronosporosis. O lanu lanu samasama e aliali mai i lalo o le laupepa, o le pito i luma e tusia i totonu ma se faʻaauau faifaipea o se ufiuʻe paʻepaʻe-paʻepaʻe, e talitutusa ma le faʻafefeteina o falaoamata. E faasolosolo lava, e suia ai lona lanu samasama-enaena, ma o le a faasolosolo malie. Mo le gaphylaxis, ua totoina laau i fuefulafu laupapa, pulumu colloidal. I le amataga o le atinaʻeina o le faamai, e mafai ona e taulimaina i togafitiga faʻaleaganuʻu - faʻapipiʻiina i le fulufula o le lanu meamata poʻo le sapalai tagamea, o se vaifofo o le sulfur colloidal, faʻafefeteina i le vaifiru vai poʻo le ogaumu ma le faʻaopoopoga o iodine. I le tulaga o le tele o siama, o loʻo totoina le togavao ma Topaz, Ridomil-Gold, Alirin-B.
  • Alternariosis. Laititi lanu enaena lanu enaena e foliga mai i luga o lau. E faasolosolo lava, latou te tuputupu aʻe, i le faia o foliga o ni faʻataʻetaʻitipi, e faʻamalosi e se vaega o le lanu ulusinisi i lanu uliuli. O le puipuia ma le pulea o mea e tutusa ma peronosporiosis.
  • Paʻu paʻepaʻe. O le sili atu o le vevela ma le eleele malosi e mafua ai le atinaʻeina o le maʻi. E foliga mai o se paʻu o le "fulufulu mafiafia" e foliga mai i luga o laulaau ma mea e tutupu. E faasolosolo malie lava, e faasolosolo ma sili atu le pogisa, o vaega ua afaina o le laau ua pala ma lanu enaena, ua pala le fusi. Afai ua mamao tele le faʻamaʻi, e mafai ona gaui ma susunuina e le laau. Afai e vave ona matauina, o vaega uma ua afaina e tipiina i se uaua malosi, e le toe fosi, ma maua ai sina foliga maloloina. "O manuʻa" 'ua fufulu i se vailauga lanu piniki o le potassium faʻasolosolo po o le 2% vitriol, faʻasusu i le paʻu carbon carbon activated. O le eleele i totonu o le togalaau ua faʻamaligiina e Skor, Kuprozan, Oleokuprit, Horus.

Faʻaaliga: ata o faʻamaʻi o le broccoli-faʻalavelave

Seleseleina ma teuina

Broccoli Fiesta F1 e masani lava ona amata i le amataga po o le ogatotonu o Aukuso. E tatau ona vavae ulu i luma o fugalaau lanu samasama, ma faʻaleagaina ai le fugalaau. O lenei mea e siakiina pea - o le kuka e tupu ile 2-3 aso. Ona le mafai lea ona 'aina le fualaau faisua, e sili atu lona tofo ma manuia. E mafai ona e taulai atu i le maualuga o le aʻa - e tatau ona ola e tusa ma le 10 cm.

O le susunuina o le broccoli e le o toe mafai; e tele mea e le maua i lona aoga ma lona tofo

Ua vavae ese ulu ma se vaega o le aʻa. E fautuaina e fai lenei mea i le taeao, ina ia latou le maua ai lo latou fiafia i le susulu o le la. O le aʻa e totoe i luga o le moega. Mo le taimi o loʻo totoe i luma o matagi, 2-3 tamai ulu o loʻo i ai pea le taimi e fausiaina ai. E masani lava e tasi le masina. O nisi taimi e noatia ai i luga o laau na vavae ese mai le palapala, ma totoe e taoto i luga o le moega. Ina ia faʻaleleia le gaioiga, e mafai ona faʻafefeteina le broccoli i ni nai taimi ma le faʻafefete o fuga.

E seleseleina ulu ulu o le broccoli ma se vaega o le meaʻai, ma tuʻu ai le laau i le eleele

Mo le teuina o taimi uumi, o le Fiesta F1 hybrid e le talafeagai. O lenei kāpeti e leʻo umi atu nai lo le tolu masina, tusa lava pe i ai ni tulaga lelei, ma i le vevela vevela e vevela pe a mavae le 7-10 aso. E teuina Broccoli i totonu o se pulou, lalo ifo, isi nofoaga pogisa ma lelei le ea i se vevela lelei e lata i le 0 ° C ma le maualuga maualuga (75% pe sili atu).

Taofi Fiesta F1 fou broccoli mo se taimi umi o le a le aoga

Froccal Froccoli, e aunoa ma le leiloa o aoga, e teuina i le 10-12 masina. O ulu e vaeluaina i ni mea e le mafai ona gaosia, fufulu ma mamago. Ona tuʻuina lea i luga o fagu tao e ufiufi i solo pepa, ma mo le 2-3 minute e auina atu ai i latou i le pusaaisa, lea o loʻo aofia ai i le "mea e le mautonu" faʻaali. O loʻo tuʻuina atu i lalo ni vaega laiti i luga o ni pusa palasitika faʻapitoa ma se mea faʻapipiʻi. O le faʻamalo ma le toe faʻafeiloaʻiga o loʻo faʻasalaga faʻatau mo i latou. Ua avea Broccoli ma se mea e le manaia tele.

O le broccoli oona ua faataatia i totonu o pepa i ni vaega laiti, lea e mafai ona e faaaogaina i le taimi

Vitio: Broccoli Harvest

Faʻatalanoaina e le Faatoaga

Na i ai foi ni faafitauli i le broccoli seia ou taia le ituaiga Fiesta F1. O lenei ua ou faatauina mai i ni nai tausaga muamua, a le o lea e le o taimi uma e faatau atu ai. I le taimi muamua, sa ou taumafai ituaiga uma o ituaiga - o nisi fugalaau, ae o le Fiesta e le toilalo i tausaga uma, e tusa lava pe vevela, e ui lava timu ... Ou te manatu o le filifilia o se ituaiga mo nofoaga taitasi e taua tele.

RAZUM42007

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=1405&start=45

Broccoli kapisi Fiesta F1 (Holani) Maualuga maualuga, ogatotonu o le vaitau o le filifili o Dutch. Faʻamasinoga i se nofoaga tumau ia Me poʻo le amataga o Iuni e tusa ai ma le polokalame: 50 × 20-30 cm.

Dmitry Mineev

//shopsad.ru/forum/?PAGE_NAME=message&FID=1&TID=176

Faʻasaga i broccoli - Fiesta F1 ma Batavia. O ulu autu e tusa ma le 1.2-1.5 kilokalama ma le brocoletti seia oʻo i le taumalulu.

Mopsdad1

//www.tomat-pomidor.com/newforum/index.php?topic=1168.360

Sa ou alu i le lapisi o le broccoli. O le mea sili ona lelei i le fuga o le Fiesta F1 (Dutch mid). E ui lava i le vevela i le taimi o le faʻavaeina, o ulu na liliu atu i luga, 350-400 g i le tasi. E leai se mea e sili ona manaia pe a oʻo mai lau laʻau. O le mea moni na latou foliga mai e laʻititi tele (e faasaga i le 600-800 g) na faʻaalia - o le tulaʻi mai na sili atu ona tele i vao vao (ma e le silia le 35 aso). Ia ma mulimuli ane sa ou totoina (Me 30) ma, e foliga mai, o laʻu oneone oneone aua e le lava le lau. I le faʻamuamua, semanu e oʻo lava i taimi muamua, e sili atu le malulu-mausali nai lo le kalama, ma semanu e le sau i lalo o le vevela o Iulai. O le aso, na ou ui ai i le broccoli ma tipi se ato atoa o fualaau mai le itu itu. Ina ua uma le vaeluaina o le 20 aso talu ai, e leʻi faamoemoeina e le ogatotonu ia se isi mea o le a malepe. Ae ui i lea, ua tupu, ua na o se saolotoga. I le auala, o mea uma lava mai le itu o le itu na tuuina mai e le F1 Fiesta hybrid. O le Maratone foi e tasi na le tuuina mai se mea i le itu. Mo le tausaga lona tolu i le taimi nei ua ou faʻapotopotoina ma le broccoli Fiesta i le itu itu, ma e lelei lava. O lenei ou te mafaufau i le tausaga na sosoo ai e tuʻuina atu i lona lua ni faaupuga.

Kolosovo

//forum.vinograd.info/archive/index.php?t-1842-p-4.html

O le Fiesta F1 o le ogatotonu o le amataga, o se ulu laʻititi ma maualuga (pei o se faʻaopoopoga), faʻasaʻo le fusarium.

Dobraferma

//www.agroxxi.ru/forum/topic/6918-%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B8-%D0% B2% D1% 8B% D1% 80% D0% B0% D1% 89% D0% B8% D0% B2% D0% B0% D0% B5% D0% BC-% D1% 81% D0% B0% D0% TL % D0% B8 /

Ina ia maua se fua lelei o le broccoli, e tatau ona e totoina le ituaiga laau talafeagai. Totoina Fiesta F1. O ulu e tele ma a uma ona tipi le faaputuga autu o tamaiti laiti.

Anatoly Yakovlev

//otvet.mail.ru/question/73212316

E le taugofie le faleoloa o le broccoli, e le pei o le kapisi masani. Ioe, ma o loʻo faʻatau atu ile kiona. I le taimi muamua sa tatou faatauina mai. Ae o iinei na ou faatauina ai fatu, na ou filifili ai e toto le broccoli Fiesta F1. Na foliga mai e vaivai, ma e leʻi umi se mea na tupu, ae na ou mafaufau: "E faʻafefea ona tupu mai le pulou mai lenei mea?" O le Kapisi na totoina uma aʻu fualaau aina, ma foliga mai ua malosi. O se ituaiga vave ituaiga (80 aso mai le germination i le tulaga faʻapitoa). Toto i le ogatotonu o Mei e tusa ai ma se mamanu o le 30x50 cm Muamua, lafoaʻi laulaau, ona oʻo ai lea i lalo. E taua tele le taulimaina o anufe. Ona latou fiafia ai lea e nofo i lalo o laulaau. Sa ou togafitia faatolu. E tatau pea ona faʻafefete ulu o kapisi, o lona uiga, sosolo i le eleele, a faʻapea e mafai ona latou punou. Faʻasalaga e faʻalelei. E manaʻomia lou aoina mai o faʻafitauli pe a laiti, afai e te misia lenei taimi, ona oʻo mai ai lea o fugalaau laiti mai i lalo ifo. Delicious Fiesta i soo se ituaiga, mafai ma mafai ona kuka.

Lilena69

//irecommend.ru/content/kapusta-brokkoli-polezna-i-vkusna-sort-fiesta-f1-sovetyfoto

O Broccoli o uiga taua uma e tatau ona "aʻafia" i vaega o fai togalaau Rusia. O le aganuu e faʻaalia i le malulu malulu, faʻalelei i le tausiga, lelei o gaioiga, vave matua. E le tatau ona galo ia i tatou le tofo ma le soifua maloloina. O se vaega o le filifiliga Dutch o le Fiesta F1 e mafai ona ola i le tele o Rusia, o lenei ituaiga o broccoli na vave ona maua le lauiloa i le salafa o le lalolagi.