Fua o le gaosiga

Faʻapefea ona faʻapipiʻi le sansevieriya? Laʻau ma le vegetative metotia

Sanseviaia (isi igoa - Sanseviera, Teschin gagana, pike tail) - o se aiga lauiloa ua tupu mo mea teuteu.

O le lauiloa o le fugalaau e mafua ona o lona faigofie - o le tausiga o le gaselaia e sili ona manaomia itiitiE faigofie lava ona faʻateleina. O le mea lea, e mai i lenei faʻatoʻaga e mafai ona amataina a latou faʻataʻitaʻiga faʻavaomalo.

E faapefea ona tupu?

O le siʻitia o le fusi o le pike e le manaʻomia ai ni tomai faapitoa ma tomai. Laʻau e faigofie lava tumau i tulaga leaga, vave faʻafetaui i latou:

  • ia faʻamalosi ma le lototele le faʻavaleaina o vai faasasaʻo;
  • tausia pea le vevela;
  • e le oti i le malamalama susulu.

Pau le mea - leaga tulaga e mafai ona aafia ai le setete lau Sansevia: o le a tumau pea le lanu meamata, ae o le ata e mafai ona vaʻaia lelei.

O le atugaluga autu mo le totoina o lenei fugalaau e pau i luga o le vaitaimi talu ona toe gaosia. I le taimi muamua, o laau laiti e tatau ona ola i totonu o ipu e laiti-o le a fesoasoani ia i latou e faaleleia lelei, maua le malosi ma amata ona ola.

O se gasegase o le gaseeseia e faia ile 2-3 tausaga, pe a uma ona matua laitiiti le ulo mo se fugalaau malosi ma le tele.

Teschin gagana e le manaʻomia le masani ona faʻasusu - e tatau ona faʻaleʻaleʻaina ma ia faia pe a oʻo ina matua maeʻa le fogaeleele i totonu o le ulo. Aua nei faatagaina le sili atu o le susu - o le fugalaau o le a tali atu i lenei mea e ala i le faapauina o lau (lea o le a lanu samasama muamua).

O le taloina o le siʻu pike i le taimi malulu e fautuaina na o le faatasi i le masina. E le tatau ona faatagaina le vai e paʻu i le ogatotonu o le fugalaau (i le laulaau o lau) - e mafai ona taʻitaʻia solo.

O le matauina o nei tulaga faigofie, e faigofie ona e ola i lenei laau ma se igoa matagofie i le fale. Ae o le toe gaosia o le fugalaau o le sensvieri o se fesili ese, lea o loo i ai nisi o togafiti.

Ata

Tofiga

E faʻapefea ona faʻaleleia le gagana Teschin i le fale? E lua auala autu:

  • fuaina o laulaau;
  • vaevaega o le rhizome.

Lefi

E faʻapefea ona gaosia le laulaufaiva o laulaufaiva ile laulaau? E le faigata, ae ui i lea, o lenei metotia e itiiti se mea itiiti e uiga i ituaiga ma laʻau eseese. O laau laiti e maua mai laulaau o le a leiloa a latou mamanu ma o le a le toe avea faapei o le tamaititi.

Mo le totoina o laau fou ua faʻaaogaina atoa le matua ma atiaʻe lau. E tiʻetiʻe le laʻau (faʻatusatusa i veins) i ni vaega mai le 7 i le 15 cm le umi E taua tele le manatua po o fea le pito i luga ma pe o fea le pito i lalo o lau o le: afai e te tuʻu le laulaʻau i le eleele ma le itu pito i luga, o le a mauaa o le a le mafai.
Totoina o laau i le eleele ua saunia e le o vave. O nisi taimi e tatau ona faʻatagaina tagata e faʻamago. E manaʻomia le 2-3 aso. Ma e na o le taimi lava e mafai ona totoina ai mo le totoina.

E pei ona lelei le faʻaaogaina o le eleele oneone susu - O lenei mea o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai le ono mafai ona fesuiaʻi. I totonu o le eleele latou te tuʻuina i luga o le tolu ma ufiufi i se pusa poʻo se ata tifaga.

O isi faʻalelei i luga o se nofoaga tumau e faatoa maeʻa lava pe a maeʻa, i le 1.5 - 2 masina.

O se ata e uiga i le gaosia o le launi o Sansevia e pei ona taua i lalo:

Auala faʻatau

Le malosi le galue malosi ma sili atu ala vave maua mai o laau laiti - fuaina o fugalaau i le vaeluaina o rhizomes. I se auala vao, e faʻaleleia ai e le au faipisinisi i le taimi o le gafa.

Ina ia faia le fevaevaeaiga e ala i lenei auala, o togavao lelei ua vavae ese ma le faaeteete mai le ulo ma vaevae le rhizome i ni vaega.

E taua le faia o lenei mea i se auala e tofu tagata taitoatasi ma vaega tulaga tuputupu ae. Aʻo leʻi totoina fatu taʻitasi i totonu o lau fagu, tuu le tipi e fufulu i le paʻu ola.

E tusa lava pe le mafai ona totoina fugalaau e mafua mai ona o le vaevaeina i totonu o fagu, e mafai ona tuu i totonu o se fagu vai. O iina e mafai ai ona latou tutu mo se taimi uumi, ma o le a le afaina ai o latou tulaga.

Faʻailoga taua

O le taunuuga o le galuega o loʻo faia i le fausiaina o sancesviari e faalagolago tonu i le tausisia o tulaga talafeagai uma:

  • Taimi o le tausaga O le taimi sili ona talafeagai mo le mauaina o laau fou o le mafanafana ma le la - punavai (Aperila - Me). Lelei mafanafana mo le tulaʻi mai o fualaau e tatau ona i le 20C. Ona o lenei vevela, ao faagasolo le gaosia o laulaau, o le a aʻafia ai talavou laiti i totonu ole 1-1.5 masina. I le tautotogo, ua faia se gaioiga, lea e vaevaeina ai le rhizome.
  • Malamalama O laau laiti e tatau ona teuina i totonu o se malamalama lelei, ae i le taimi lava lea e puipuia mai ave o le la, nofoaga e fetaui i tulaga fou.
  • Faʻasa Pe a fausiaina lau o Sansevia, e fautuaina ia vai e ala i paleti, i le taimi o le toe gaosia o laau - faʻamautu faʻamautu (leai se mea e mafai ona lolovaia ai laau, ina ia aloese mai le pala).

I le faaiuga

O le toe faʻafouina o le poto faʻapitoa poto e leai se eseesega, ma o le tausiga mulimuli ane oi latou e le mafua ai ona faigata. E oo lava ile amataga o fugalaau fugalaau e mafai ona taulimaina togafiti uma o le totoina o lenei fale. Ma o le a mautinoa lava le tali atu a Sansevia i le faafetai: o le a teuteu ai se fale poʻo se ofisa, ma - lelei foi ia mama le ea.