Laʻau i totonu

Fugalaau fugalaau goffmaniya: tausiga ma le tausiga

O lenei fugalaau e tu malosi i totonu o laau i totonu ma lona le auai i totonu o totonu o fale, ma ata matagofie laupepa. O faʻamatalaga e uiga i le matagofie ma le faʻamalosi gofmanii faitau atili i le tusiga.

Fugalaau faʻamatalaga

O lenei totonu o laau ua tupu faʻatasi mo ona laʻau mataʻina, e peiseai o loʻo faʻapipiʻi faapitoa e se tagata tusiata taʻaloga talenia.

O foliga vaaia o le tino

O lenei laau, o loo ola i le vao i Central ma Amerika i Saute, ua faaigoa ia German German botanist G. Hoffman ma e toeitiiti atoa le selau ituaiga. I le fale, o lau o Gofmania e ola i le 0.3 mita le umi ma oʻo atu i le 0.08 mita le lautele, ia i ai se lanu olive-lanumeamata poʻo le lanumeamata o le pito i luga o laʻau ma se lanu mumu-lanu violē o le pito i lalo o lau. O le pito i luga o laulaʻau e faʻapipiʻiina i totonu o vela vevela, ma o le pito i lalo o loʻo i ai se foliga vaaia. O nisi o laau toto ei ai se lapisi laʻau laʻau, ao isi o loʻo i ai se mea e leai se mea. I le ituaiga o aganuu, o le laau toto e tupu ile maualuga e 0.6 mita le maualuga.

E te iloa? O le aiga o Marenov, e tusa ai ma le gofmania, e tusa ma le 10,000 afe ituaiga. Faatasi ai ma i latou e taua tele e pei o le kofe, lea e maua ai pusi kope, ma le laau cinchona, o lona paʻu e mafai ona tauivi lelei ma le malaria.

O fugalaau laititi e pei o fetu e lanu samasama i lanu mumu, e tupu aʻe mai i luga o le laau toto e toetoe lava i luga o le laau. E masani lava ona natia uma i laʻau ma e le o se mea e faʻamaonia.

Meaola

O meaola o lenei fale, e masani ona totoina i le fale, e fai ma sui:

  • gofmanii susulu ua lauiloa foi o le gofmaniya otblaskivayuschaya, lea e foliga mai o se laau toto e oo i le afa mita le maualuga, ei ai lanu mumu, olive-lanumeamata i luga ma le mumu i lalo, e ola i le 0.12 mita le umi;
  • Hofmanii Retzl (velvet), iloga i se tamai (e oo i le 0.3 mita) le umi o le vao, umi (0.2 m) ma le lautele (0.1 m) lau o le lanu lanu meamata, lafoaʻi i le lanu mumu-lanu uliuli;
  • gofmanii gisbreht, e iloa ai lau lanu lanu meamata lanu lanumoana i le pito i luga ma le lanu violē lanu i lalo, lea e ola na o greenhouses.

Tuʻu ma le tausiga ile fale

O le telefoni e sili ona matagofie i totonu o le fale, aua e tusa lava pe sili ona sese i le taimi o le tausiga, aemaise lava pe a fausua, e vave ona atagia i uiga teuteu o ona laʻau.

Malamalama

Gofmaniya e manaʻomia le faʻamalamalamaina lelei. I le isi itu, mai le vaomatua o le vaomatua, e le taliaina le susulu o le la, o le mea lea i le taumafanafana e le tatau ona tuu i luga o faamalama, ae le o mamao ese mai ia i latou, e le mafai ona oʻo mai ai le la. Peitai, i le isi itu, o lona faapalepale paleni e iai ona tapulaʻa.

E taua! Talu ai o le pefu i luga o laʻau e faʻapitoa i le suavai e toetoe lava a le mafai ona aveeseina mai laʻau veveve o Gofmania ma faʻaumatia i latou, ao leʻi totoina, e tatau ona e aveeseina ma le faʻaeteete le pefu mai le laulaʻau ma se pulumu vaivai.

O le mea autu mo ia o le faʻamautuina o le malamalama i le tausaga atoa, o lea i le vaitau o le pisi o le ao, e leai se malamalama o le tau e tatau ona totogi ona o le faʻaaogaina o le laau i le faamalama ma le faʻalauiloaina o moli.

Tulaga o le vevela

I le tau mafanafana, o le mafuaʻaga o le fugalaau e mafai ai ona tumau soʻo se vevela i le i ai o le maualuga maualuga. I le taumalulu, o le mafanafana mo le gofmanii e manaʻomia foi, talu ai o se fale faʻafefe o le vevela. O le pa'ū o le vevela i lalo ifo o le 18 ° C e mafai ona mafua ai le atuatuvale i le fugalaau, lea e aafia vave ai le foliga mai o le laau. E sili ona lamatia le faʻafefeteina o le vevela masima, faʻapea foʻi ma ata.

Faʻamamaga o le ea

E le gata i lea, o lenei fugalaau e fesoʻotaʻi ma le ea malulu. O le suavai i totonu o le potu e tupu ai, e le tatau ona i lalo ifo o le 75%. I lenei tulaga, soʻo se siʻitia i le vevela e tatau ona tuʻuina mai faatasi ma se faʻaopoopoga i le vevela o le ea lata ane.

E mafai ona e faʻateleina i:

  • tagata faʻamaualalo;
  • tuu i tafatafa o vaipuna poo vai mamanu;
  • tuʻuina o se fagu ma se fugalaau i luga o le susu susu po o laʻau susu;
  • faʻapipiʻi lata ane i le ulo masini vai.

E te iloa? Talu ai o le gofmania o se aiga o le kofe ma quinine trees, caffeine ma quinine o loo i ai i le talisapaia o aofaiga, e ese mai i isi alkaloids.

O le totoina o se laau ma suavai suamalie e sili ona aoga. O lona vevela e tatau ona 5 ° le maualuga nai lo le vevela ole ea. I le taimi lava e tasi, e tatau ona faʻaaogaina na o mea lelei e faʻasalalauina.

Faʻasa

O le susu-alofa gofmaniya e fiafia ai o le meaʻai i totonu o le ulo e masani lava ona susu. O le faʻaleleia e mafua mai i le mea moni o le tele o le susu e pei lava o se mea matautia mo le aʻafiaina o le eleele, o le mea lea i le taumafanafana e faʻafefeteina le fuga tolu taimi i le vaiaso, ma i le taumalulu e faʻaititia le malosi o le faʻamaina ile 2 taimi ile 7 aso. Suavai mo le faʻavaivai e tatau ona mafanafana, e pei o le faʻaleleia. E leai se mea e le mafai ona faʻafefe ai le fugalaau i le sua vai e aunoa ma se mea e sili ona manaia i aso taitasi. Lelei mo le faʻaleleia o vai o le timu.

Laʻei pito sili

O le manaʻomia mo le faʻaleleia o fugalaʻau gofmaniya na o le taimi o le tuputupu ae mai ia Me ia Setema. I lenei taimi, e fafagaina i vaiaso uma. O fugalaau faʻatoʻa i le ituaiga o mullein, lea e faʻaaogaina i le mea e fai ma sui, e sili ona talafeagai mo lenei fale.

E taua! Soo se tonisi o le suauu e tatau ona fetaui ma le tele o le suāsusu.

Ona o le faʻateleina o le faʻaogaina o le aʻa o le faʻamamafana e susunuina ai, pe a faʻaaogaina fualaʻau faʻasalalaʻau lautele, e fautuaina e faʻaoga na o le afa o le fualaau e fautuaina e le au gaosi oloa.

Teuteu

I le taimi o le tuputupu aʻe, e vave ona tupu le fugalaau i le taumalulu, o le mea lea, i le amataga o le tautotogo, e vavaeina ai ni afifi e leai ni mea teuteu o le vao, ma ua amata ona tupu mai ai ni aʻa fou mai le sinuses o pamu pupuu. Ma i le laumei lanumeamata o le fugalaau e pei ona mafai ona gaogao, piʻi pito o tumutumu vine.

Suiga

A o tuputupu ae le laau talavou i totonu o le tane ma o le aʻa o le tino ua sili ona lelei le atoa o le masini, o le fugalaau ua totoina. E masani lava ona faia lenei mea i le 2 tausaga, ma i taimi ole vaeluaga e naʻo le suia o le pito i luga o le eleele. O le faagasologa e masani ona faʻatulagaina i le faaiuga o le taumalulu po o le amataga o le tautotogo.

E maua mai i lalo:

  1. Latou te filifilia se koneteina fou, o lona lapoa e sili atu i le lapoa o le tasi muamua i le 5 cm.
  2. O le tane faʻapitoa e faʻapipiʻiina ile lua faʻavaivai e faʻafefe ai le suavai.
  3. O se alavai faʻavaivai o tamaʻi tamai maamaa, faʻalauteleina o le oneone poʻo le oneone laititi o le oneone e iai le pito i lalo o le 2 cm le pito i lalo.
  4. Soo se suʻapala, vaevaega le mama o le eleele ua faʻaaogaina e fai ma sui, poʻo se mea e gaosia i se tulaga tutoatasi mai vaega tutusa o eleele laʻau, peʻa ma le oneone o le oneone ma sina faʻaopoopoga itiiti o le faapalaga.
  5. Suʻeina o le laau e ala i le felafolafoaʻiga, taumafai e faʻafesoʻotaʻi le potu o le fanua ae le faʻaalia aʻa.
  6. O le gofmania ua suia ua matuai suavai ma tuu i totonu o se paolo malulu, e sili atu i lalo o se pulou manino.

Tofiga

Faʻapenaina o le faʻailoga e ala ile vavae, poʻo le vavaeeseina o laau matutua.

Vaevaega

O le auala sili ona faigofie o le fausiaina o gofmanii o le vavaeeseina:

  • malosi ma sosolo i le tele o tama teine ​​o le vao i ni vaega e lua pe 3 vaega o le tuputupu aʻe;
  • i le aʻafia ai o aʻa o loʻo taoto i luga o le meaʻai o le ulo, lea e vavae ese mai le matua matua ma totoina i ni atigi pusa eseese.
O le gafatia o koneteina e filifilia i le fua faatatau i le aʻa o le laau. I le pito i lalo o ipu o loʻo tuʻuina ai le alavai, o luga o le pito i luga, o le mea lea, o le tuufaatasiga na talanoaina i luga. O fugalaau fesuisuiai e aofia i tulaga o le maualuga o le vevela ma le maualuga o le susu seia oʻo i le amataga o lo latou tuputupuaʻe, aʻo aloese mai le malamalama susulu.

Laʻau

Totoina o tupe e pei ona taua i lalo:

  1. E filifilia i latou i se umi e oo atu i le 10 cm ma le 3 internodes o pupuvaʻa o loʻo totoe pe a uma ona teuteu, pe vaeluaina foi pito o le tipu.
  2. Tuu i latou i totonu o le oneone-peat mixing mo le aʻafia.
  3. Ufiufi laau i luga ma pulou o mea manino.
  4. Faʻateleina le faʻaleleia o le ea i le 90% ma le vevela e oʻo atu i le + 30 ° C. I lenei tulaga, o le faʻaitiitia o le mafanafana o le soʻo e manaʻomia.
  5. Tuu fualaau i totonu o le paolo.
  6. I le taimi o le totoina, faʻaleleia e le aunoa le palapala ma faʻaleleia le laulau i lalo o pulou.
  7. A oʻo mai le muamua o laulaau i luga o laulau, o le 2-3 o ia mea e totoina i se mea tumau i totonu o pusa lapoa.
  8. O koneteina e tuʻuina i se mea malamalama, aʻo aloese mai le susulu o le la.

Faʻamatalaga ono tutupu

O le Hofmania e toetoe lava a le aʻafia i faʻamaʻi pipisi, ae e matua nofouta lava i le gaosiga o mea tau eletise i taimi o tausia.

Ua faaalia lenei mea i:

  • wilting vao, lea e mafua ai le le lava o le susu po o le maualalo o le vevela;
  • toesea o le tauvaga masani e taʻitaʻia ai le faʻamaina o le vao atoa ma le mafuaʻaga ona o le tele o vaiinu;
  • pala o le aʻa ma faʻapipiʻi, lea e mafua mai i le tele o le faʻasusu ma le faʻavaivai o le vai i totonu o le apa, lea e tatau ai ona faʻafefeteina le faʻaleleia lelei o le suavai ma le faʻaaogaina o fualaau oona;
  • faamagoina o togafiti laupapa, mafua mai i le maualalo o le susu i le potu ma e le lava le suāvai.

O le ae fiafia e iloa auala e fafaga ai fugalaau i totonu.

I le le talafeagai lelei o le tausiga, e mafua ai le vaivai o le laau, e mafai ona avea ma mea e osofaia e meaola faalafua i le:

  • spider mite, lea e sili ona malosi i se siosiomaga malulu ma, sei vagana ai le faateleina o le susu i totonu o le potu, e tatau ona taofiofi i iniseti pei o le "Aktara" poʻo le "Aktellika";
  • aphids;
  • vavae;
  • talipupuni, lea e tatau foi ona pulea faatasi ma le fesoasoani o le faamamaina o le ea ma le faaaogaina o iniseti, e pei o le mataupu ma le apogaleveleve.

O le matagofie o laʻau o Gofmania ua faʻapipiʻiina ma le faʻamaualuga o le laau e tusa ai ma le faʻatupulaia o tulaga ma le lelei o lona tausiga. Ae ui i lea, o le tulaga ese o foliga mai o le fugalaau ua totogia atoa mo taumafaiga uma na faia e tupu ai.