Fualaau aina

Matou te iloa le mafuaʻaga e pau ai le toto o le pepa, o le a le mea e fai i lenei tulaga, tuʻuina atu fesoasoani muamua

O nisi taimi o le taumalulu ma o le tau e tuʻufaʻatasia i se auala e le fetaui lelei mo tipu.

O laau laiti e amata ona mamae, punou, mamae ma feoti.

Ina ia aloese mai le mulimuli, e tatau ona malamalama i mafuaʻaga mo le pa'ū o fuamoa ma fuataga mo vave fesoasoani i pepa talavou.

Aisea e paʻu ai fatu laau?

O le taimi i le va o le fatuina o le fatu ma le totoina o pepa i totonu o le fale lauʻeleʻele e malosi tele ona puipuia e laau ona o se tuufaatasiga o le tele o mea "mea" faʻaleagaina. Aisea e pau ai le pepa ma e mou atu ai:

  • Le lava le susulu o le la, e le mafai ona faʻaalia ona o aso pupuu. O nisi fale e leai ni pupuni o loʻo i le itu i saute o le fale. O le mea lea, e manaʻomia ai e moli le faʻamalamalamaga faaopoopo.
  • Ole mafanafana. E le suitulaga i le aoga masani ole greenhouse. O lea vevela e faʻamalolo ai laau talavou ma eleele.
  • Faʻainu malosi, lea e taatele ona o le tala masani masani o le eleele i totonu o le pusa e le tatau ona faʻamago. O lea ituaiga o le le atoatoa o le vai e mafua mai i le atinaʻeina o se siama vaivai o le aʻa ma aʻa.
  • Suavai le lava, e taʻitaʻia ai le faʻamamaina o le pepa, paʻu o laulaʻau, aʻa, aʻa.
  • Malosiaga o le gafatia tauvaga faatauva matautia mo le vevela, vai ma avanoa. Laʻau malolosi i le taimi lava e tasi ia toso ai le susu i luga ia i latou, faʻasaina le vaivai ma le laititi.
  • Faʻamataʻu malulu malulu mai le faamalama faamalama, ma le tigaina le vaaia o laau toto.
E taua! O mea uma o loʻo aʻafia i luga o loʻo aʻafia i le le lava o le vai, e mafua ai le liliuina o pepa e ala i le atinaʻeina o se maʻi faʻaleagaina poʻo le faʻamalolo.

E faʻapefea ona fesoasoani?

Muamua lava manaʻomia e iloa le mafuaʻaga na pa'ū ai le pepa pepa. Afai o le 1-3 laau ua paʻu'ū, o lona uiga, atonu o le a faʻavaivaia i latou i tauvaga mo punaoa.

Faʻailoa le aʻa o le laau paʻu ma siaki pe a maua:

  • mago;
  • solo mai le tele o le susu;
  • faailoga "lanu uliuli"- faʻamaʻi faʻamaʻi (faʻapouliuligia ma le vevela o le vaega basal o le aʻa).

Laʻau mamago pe susu-tumu i laau Fatu i ni ipu eseese, mataʻituina le saʻo o le pulega o le vai, puipuia le magoina o le palapala poʻo le faʻaputuina o le palapala susū i le pito i lalo.

O faʻamaʻi faʻaleagaina e vave afaina ai se laau talavou, e le mafai ona lavea. Taʻitaʻia au taumafaiga i le teuina o laau o loʻo totoe: suia le palapala i totonu o le atigipusa, faʻataʻitaʻi faʻamalosi faʻatasi ma se sauniuniga o le fungicide, faʻafefeteina o le paluga faʻasaina, fafasi le eleele i le fafie.

O le a le mea e fai pe afai e paʻu laau totō? Afai e te leʻi faailoaina se siama afaina i totonu o laau totō, ona vave ona tuʻuina atu lea o laau tulaga alualu i luma alualu i luma:

  1. Fausia ni ipu lua-lua ipu i pu, pepa laau i pusa laupapa ma papuipui - tuʻuina lelei alavai ina ia aloese mai le vai i le pito i lalo o tane.
  2. Tight faʻafeiloaʻi vaʻa tetele i pupuni. Faʻasala le potu i totonu o le faamalama, e le aoga ai fua.
  3. Tuu le ata i totonu o le faamalama o le molilea e maua ai lou falemautotogi ma le umi o le uumi aso.
  4. Taofi ese le paʻa pe tuu se pusa puipui i lalo o le pusa o fatuga o le a puipuia ai le vevela mai le radiator mai le ulu atu i le eleele. Afai, i se isi itu, e le lava le vevela i pepa, tuu se laʻau susū i luga o le paʻa, ona faʻaalu loa lea o le ea mafanafana.
  5. Spud laau, faʻamalo lelei le palapala, faʻafefiloi vao, laupapa vao, peʻa.
  6. Filifili mo lau pepa sua vai.
  7. E taua! O vai inu lelei e puipuia ai le faʻamagoina o le laau poʻo le faʻaputuina o le tele o vai i le pito i lalo o le tane. Vai vai ma se vaega itiiti o le vai 2 taimi i le aso, pe a e vaʻaia o le vaega pito i luga o le eleele na amata faʻagogo sina mea e fai ai se pulu.
  8. Afai e le lava le moliuila, falemaʻi i isi faʻalauiloa malamalama. O moli faapitoa mo laau ua faapipii i se maualuga o le 50-60 cm mai luga o laau. Latou te saunia le susulu lelei o pepa i luga o ao po o afiafi i le amataga o le tautotogo.
  9. A o faasolosolo malie ona tupu laau toto faaita i latou i le maualalo o le vevela.
  10. Tui laau i le vave e mafai ai i totonu o le fale koli.

Tumau mataala

Tausia le faʻasologa o le soifua manuia o fualaau ma taumafai e matau sina suiga i le soifua maloloina o pepa.

O le vave ona e faʻaaogaina se mea le lelei mo tipu, o le tele o avanoa e te mauaina ai se seleselega ola maloloina ma le lelei.

Ia, o le a le mafuaʻaga o le pau ma mea taua e tatau ona faʻaumatia, ua matou maua i lenei tusiga.

FESOASOANI! Aoao e uiga i metotia eseese o le totoina o pepa: i totonu o pusa lapisi po o ni meaʻai, i luga o le eleele ma e aunoa ma le faapipiiina, ma e oʻo lava i luga o pepa fale. Aoao le togafiti taufaasese o le tulaʻi mai i le galu, faapea foi ma mea faʻavevela e mafai ona osofaia lau laau toto?

Mea aoga

Faitau isi tala e uiga i le totoina o pepa:

  • Tatau lelei le gaosia o fatu ma pe tatau ona salu i latou ao le i totoina?
  • E faʻapefea ona tuputupu aʻe pe pe aisa, peli, oona pe suamalie i le fale?
  • O le a le faʻatupulaia o le faʻaleleia ma le faʻaaogaina?
  • O mafuaaga autu mo le tosoina o laau.

//www.youtube.com/watch?v=JeMvpdej1nw