Fua o le gaosiga

Fugalaau o totonu o le totonugalemu: tausiga ma le toe gaosia

Reo, pe pei o fugalaau fugalaau e pei o le taʻua - tele-colored tradescantia, - O se fale matagofie lenei mai le aiga Kommelinovyh.

O le fugalaau e maua i luga o le pito i tua o vailaʻau, e fiafia e ola latalata ane i vaitafe ma vaituloto, lea e tautala e uiga i lona tumau.

O le gagana e pei o le cactus, e sili ona lelei, ae matagofie e pei o se orchid. O le mea lea, e lelei mo le amataina.

Faʻamatala puupuu

O le fugalaau a le fugalaau o se gaʻo umi. O le fuga o le fugalaau e mafiafia ma pala, e tu sao. E ola e oʻo i le 30-40 cm le maualuga, o lau laʻau e tutupu i itu eseese, ma o le foliga o le laau e ese lava i taimi uma. Afai e le moli le moli, o le a ola laulaau i le itu o le malamalama, ma o le a fuga le fuga i lalo o lona mamafa. Faafetai i se malosi malosi, o le fugalaau e tumau, i le faagasologa o le tuputupu ae o laulaau pito i lalo ma ua mamae pine, ma ua avea faapei o le pama.

O le umi o le laulaau e tasi e oʻo i le 30 cm, ma o le lautele o le a oʻo atu i le 7 cm. O lau lanu lanu meamata lanu uliuli ma le mumu-violet i le pito i lalo e aunoa ma ni lapataiga faʻaalia. O lanu mumu lanu-mumu e ola i luga o le laau.

E pei o le gagana, roomgrass, thyme, pelargonium, echeveria, cyclamen, agave o loʻo faasino i totonu o laau.
E i ai ni fugalaau sinasina laiti e ola i luga o fatu laiti. O le fugalaau ei ai le puipuiga i foliga o se "vaa", lea e faia i le lua pe tolu laulaau lanu violē o le vaʻa. O le fuga e alu i se vaitau puupuu ma e le o noatia i se kuata patino, e mafai ona tupu i le autumn ma le taumafanafana. Ae afai e te faia ni tulaga lelei ma tuʻuina atu le tausiga saʻo, ona mafai lea ona fuga i totonu o le tausaga.

E te iloa? O lenei laau o loo i ai se isi igoa ua avea ma lauiloa i fugalaau fugalaau, "O le vaa o Mose".

Auala e tausi ai i le fale

Tradescantia e matua faigata ma e le lelei. E oo lava i se tamaititi e mafai ona taulimaina le tausiga o lenei fugalaau. A uma mea uma, e tusa lava pe e te faia se mea sese i se mea, e le afaina ai le fugalaau lava ia.

Nofoaga ma moli

Toto Fugalaau e tatau ona teuina i ni tulaga faapitoa. Tausiga ia te ia i le fale e manaʻomia le malamalama lelei mai lē e ona. O lenei fugalaau e mafai ona tatalia le maualuga o le vevela, ae o le umi, susulu tuusao o le la e mafai ona lamatia mo ia.

O le mea lea, e tatau ona faʻamautinoa i tulaga laiti ae malamalama lelei. A leai, o laulaau o le fugalaau e mafai ona susulu i le la. Afai e le lava le malamalama o le laau, ona fesuiaʻi lea o lau fugalaau ma lau lanu mumu e lanu le lanu.

Tulaga o le vevela

O le vevela e le tatau ona i lalo ifo o le 10-16 tikeri. Afai e te tuua le laau i luga o le faletusi, ona mafaufau lea e mafai ona siitia le vevela i le 5 tikeri.

Afai e pa'ū, o le fugalaau o le a amata ona gau le malosi o le loto, lea o le a oʻo atu ai i le faigata i le tuʻuina o le vai i totonu o sela ma le oti mulimuli ane o lau.

E le gata i lea, o suiga faafuaseʻi i le vevela ma le faʻataʻitaʻiga e le manaʻomia.

Faʻasa

E le manaomia e le laau se tausiga faʻapitoa e tusa ai ma le faʻamamaina. E mafai ona maitau mea autu:

  • Aua e te faʻamago le palapala mo se taimi umi lava.
  • Mai le amataga o le tautotogo e oo i le faaiuga o le taumafanafana, e tatau ona faateleina le fausiaina e faalua i le vaiaso.
  • Mo le taumalulu-tau malulu e manaʻomia ona e faʻaitiitia ai le vai: 2-3 taimi i le masina.
  • Mo le faʻavaivai, faʻaaoga vai vavaeese, aua e sili atu le solomuli.
E taua! Tradescantia lau laʻau e mafai ona afaina ai dermatitis.

Faʻamamaga o le ea

O le laau e lagona lelei tele i se siosiomaga malie. O le mea lea, o nisi taimi e tatau ai ona pupu le pulumu. I le taumalulu, e tatau ona faia lenei mea i le tele o taimi ona o le galue pea i le vevela.

Laʻei pito sili

E amata ona faʻamafanafanaina gagana mai Mati ia Aukuso. E tatau ona faia lenei mea i fomaʻi faʻapitoa mo laʻau i totonu ole lua vaiaso. I le autumn, e faʻaitiitia ai le faʻaleleia, ma i le taumalulu latou te le fafagaina.

O le fefete, pateta pateta, vai biohumous, masima sulfate, faʻi faʻi, fuamoa, fualaʻau, ma Zircon o loʻo faʻaaogaina e pei o le faʻalaʻau mo totonu o laau.

O faigata faigata i le tuputupu ae

O le laau e puipuia i le tele o faamai ma meaola faalafua, o lea e leai ni faigata faapitoa i le tupuina o lenei fugalaau.

Ae ina ia mafai e le laau ona lagona le lelei, e tatau ai:

  • I le taimi e piki ai fugalaau ma laʻau ua mou atu pe tele.
  • Faʻafou le palapala pe'ā manaʻomia. E aofia ai le faʻafefiloi o laufanua togalaau (50%), peʻa (30%) ma le oneone (20%).
  • Mai lea taimi i lea taimi, faʻaleleia lelei eleele palapala.
Tradescantia e teteʻe i faʻamaʻi eseese ma faʻamaʻi pipisi. Ae e mafai ona maʻi i le lanu eleelea po o le paʻu paʻu pe afai e te le mulimulitai i le vai inu ma o le palapala palapala e maualuga tele.

Afai e te vaʻaia le fetogi o aʻa, laulaʻau poʻo fugalaau, ona e tatau lea:

  • tata uma vaega afaina;
  • totoina le laau i se isi eleele;
  • afai e afaina foi le aʻa, ona tatau lea ona aveese lala faamaʻi;
  • faʻagasolo le mea totino ma se sui soʻo.
E tupu e mafai e lau laau toto ona taia le talipupuni. Ina ia faʻaumatia, e te manaʻomia:

  • fufuluina meaʻai faʻamaʻi ma se omomi ua faʻafefiloi i vai oona;
  • fufuluina le vaega o totoe o fofo i vai mama;
  • togafitia le fugalaau ma le iniseti.
Faailoga e ono mafai ai ona faʻamoemoe o loʻo misi se mea pe o loʻo maʻi:

  • Laʻau laʻau - nai meaʻai ma malamalama.
  • Fuʻu i luga o laʻau - o le aafiaga o le susulu o le la i luga o le fugalaau.
  • Tupuga o le tuputupu ae - totoga tele.
  • Laʻau mūmū mūmū - le lava le timuga i totonu o le potu.
  • O lau e faʻafefete ma mimiti - vai ma vai malulu poʻo vai na o sina mea.
  • Lafoaʻi lemu vaivai - maualalo le vevela i totonu.
  • O lau e le o faʻatulagaina - le lava o meaʻai i totonu o le eleele.

Tulafono o le toe suia

Muamua e tatau ona e saunia le palapala lea o le a faia ai le gaioiga. Mo lenei mea totō ua saunia se faʻafefiloi faapitoa o le oneone, humus, laʻau, eleele lanu. Afai e leai se taimi mo le sauniuniga a le tagata lava ia ile eleele, ona mafai lea ona e faʻatau i totonu o le faleoloa se mea e fai mo laau teuteu teuteuina.

E te iloa? Mekisiko e faʻaaoga le laʻau laau a le Fatu e faʻamafa ai. Oona e afaina ai le paʻu ma mafua ai le mumu.
E tatau ona amata le toe faʻaleleia pe a oʻo atu le lua i le 2 tausaga. I lenei tulaga, ua latou totoina i le 2 tausaga. O tagata matutua e manatu o ni tulaga na oʻo i le 5 tausaga, e tatau ona toe totoina i le 5 tausaga.

E tatau ona e iloa e te manaʻomia le filifilia o ipu tele, aua o le laau e ola lautele pe a oʻo i le maualuga. E le gata i lea, e tatau ona e tuuina atu le fiafia i pusa palasitika ma fagu, aua, e le pei o le omea, latou te taofia le umi o le susu. E tatau ona toe amata i le taimi o le tautotogo.

Metotia faʻaleleia i le fale

O se fugalaau e pei o le tele o fugalaau, e mafai ona faateleina i ni auala se lua: ile vaevaeina ma le faapipiiina. Mafaufau i nei auala e lua i auiliiliga.

Vaevaega

E faigofie lava le faʻalauteleina o gagana e ala i le vaevaega. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e vaevaeina le pito o le ata autu ma faatali seʻi oʻo ina tupu aʻe le itu itu. E tatau ona vavaeeseina i latou i le tautotogo, mulimuli ane e tatau ona totoina i totonu o ipu eseese.

O tamaiti laiti e matua nofouta i suiga o le vevela, o lea ia taumafai e faatumauina le vevela o le 18-20 ° C. I le aluga o taimi, latou te mauaa aʻa, mulimuli ane e mafai ona tulimataʻia, faʻapea foʻi ma tagata matutua.

Laʻau

I lenei tulaga, o uiga eseese uma o matua ua tuu atu i laau laiti, o lea e sili ai ona fiafia le au fai togalaau i lenei metotia nai lo le fatu.

I lenei auala, o nei laau totō e totoina i le vao, o lea e mama ma e le manaʻomia ai se taumafaiga tele mai ia te oe.

E taua! Tipi le tipu e manaʻomia se naifi mama ma faʻamaʻi.
Faatasi ai ma le amataga o le tautotogo, e tatau ona e tipi ese lauʻau ma tuu i totonu o le vai malulu seia oʻo ina maua aʻa. A maeʻa lena mea, e mafai ona totoina i totonu o se eleele fou.

Faailoga ma talitonuga taufaasese

Faʻatasi ai ma le fugalaau e fesoʻotaʻi atu i le tele o faʻailoga ma talitonuga taufaasese. E ia te ia se natura lua. O le mea lea, e tuʻuina atu i se tagata o loʻo nofo i le potu e tasi e pei o se fugalaau o se gaosiga o le malosi fatufatuaʻi, ma faʻaitiitia foi mafaufauga leaga ma malosiaga le lelei.

Latou te fai mai o le fugalaau e puipuia ai mai le alofa alofa ma taulaitu 'alofa, ma fesoasoani foi e faauma pisinisi e leʻi maeʻa ma agai atu i lana sini. Afai e ola Arisia i tafatafa o se fugalaau, o le laau o loʻo i ai se aafiaga lelei i lona faigamalo. Afai e te filifili e totoina lenei fugalaau manaia i lou fale, o le ae le i ai ni faigata i le tuputupu ae, aua e le lelei i lona tausiga ma e puipuia i faʻamaʻi. Ma ei ai foi se foliga manaia ma o le a fiafia ia te oe ma "puipuia."