Apple laau

Faamaumauga o le manuia o le totoina o laau o le apu "Kandil Orlovsky"

E fiafia tele Apple i le eseese o Kandil Orlovsky. E tele naua mea lelei ma mafai ona tutupu i vaega eseese.

I le tusiga o le a matou taʻuina atu ia te oe foliga o le fua, pe faapefea ona filifili le fatuina ma tausia le laau.

Faʻasologa o talaʻaga

O le ituaiga e mafai ona taʻua o le talavou, talu ai e leʻi leva talu ai nei. O le taunuuga o le tele o galuega a saienitisi o le All-Russian Scientific Research Institute mo le Fausiaina o Fualaau Fualaau aina. O le sini o le fatuina o se ituaiga e mafai ona tupu i nofoaga eseese. O se taunuuga o le sopoia o fatu o le ituaiga Welsey ma Ionatana, ua suia ai se ituaiga fou - "Kandil Orlovsky". O le galuega na taitaia e le Academic E. N. Sedov. Na amataina faʻamasinoga i le 1997, ma i le 2002 na tusia i totonu o le resitala a le setete.

Mataʻutia o meaola

"Kandil Orlovsky" o se ituaiga lauiloa, ma o se apu, o se faʻamatalaga, ata ma iloiloga lea e te maua i lenei tusiga, e maua ile toetoe o vaitau uma o taumafanafana.

Laʻau faʻamatalaga

O le laau e maualuga lona maualuga, o nisi taimi e mafai ona ola e oʻo i le 5 m. O le tele o ituaiga e mafai ona ola maualuga e oʻo atu i le 3 m O le krone e maualuga lona maualuga, i se faiga e faamanatu ai se vaega. O lala e alu ese mai le ogalaau toetoe lava i itu taumatau.

E taua! O lala ma fua e mamafa, e mafai ai ona latou malepe. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ai ona faʻaaoga mea faigaluega e seleseleina pe a uma le seleselega.
O le paʻu o le laau e lanu enaena, lamolemole. O laau Apple o loo i totonu o le ituaiga o fualaau aina. Kolchatka e mafai ona faʻalavelave poʻo faigofie.

Fualaau Faʻamatalaga

O fualaau o le Apple] e mamafa lona tusa ma le 120 g, ae o nisi taimi o tagata malolosi e oʻo atu i le 170 g. E i ai ni foliga o le aples, e pisi ma sisi. O le paʻu e lamolemole, susulu lelei. O nisi taimi atonu o le a matauina se tamai patina o lanu paʻepaʻe, ae o le a oʻo i le taimi e avea ma suauu.

O le lanu sili o le fualaau lanu e lanumeamata-lanu samasama, ma o le ufiufi e ulaula. O le pupula matala na ufitia e tusa ma le afa o le apu, o le tele lava o mea uma o loʻo faʻaalia i le itu na liliu i le la.

O le aano o le fua e suamalie, paʻu laʻititi, crunchy ma o loʻo i ai se lanu paʻepaʻe, ae latalata ile lanu e lanu i se lanu enaena. O fua e maua ai se manogi suamalie ma le manaia ma se manogi manaia. Na faʻamauina e le au faipese le tofo o apu i le 4.5 points, ma o foliga na faʻaputuina 4.7 mata.

Faʻasalaga

Eseese "Kandil Orlovsky" vaega o le faʻaleleia o le tagata lava ia. O le laau Apple "Kandil Orlovsky" o le a maua ai se seleselega tele, pe afai o loʻo i ai i le vāega o loʻo i ai ia tagata eleʻele e pei o "Antonovka ordinary", "Afrolita", "Venyaminovsky", "Orlik" poʻo le "Freshness".

Gestation period

O le vaitaimi o le seleselega e pau i le ogatotonu o Setema Afai e le vevela le taumafanafana, o le taimi e ono alu i le faaiuga o le masina.

Tuuina atu

"Kandil" e faatatau i ituaiga eseese. O fua o le lima tausaga le sili atu i le 100 kilokalama, ituaiga eseese e oʻo atu i le 130 kilokalama. O le apu e fua mai i tausaga taʻitasi ma e leai se vaitaimi faʻapitoa.

E te iloa? O le fua tele na maua mai le 15 tausaga le matua e 163 kilokalama.
O fua e amata ona suamalie i le 4-5 tausaga, ma o ituaiga eseese e maua mai ai fualaau aina i le vaitau lona tolu. A maeʻa le 10 tausaga, o le a amata ona faʻaitiitia sina gaʻo.

Malosiaga ma le teuina

E lelei tele le mafai ona feaveaia e apples. E mafai ona e teu fatu mo le 4-5 masina, ma afai e te faia ni tulaga lelei mo i latou, e mafai ona tumau seia oʻo i le taumalulu.

O le faigata o le taumalulu

"Kandil" e faatatau i ituaiga o le malulu. O le laau e mafai ona tatalia le vevela e oo i le -35 ° C. O lenei mea e mafai ai ona totoina se apu i le ogatotonu o le ogatotonu.

Faʻamaʻi ma le Faiga Faʻafefe Pest

O le aoga sili o Candil le i ai o teteʻe teteʻe mataʻu. Eseesega na maua ai lana faafetai i le gene Geneva Vf. O lenei mea e mafai ai e le au fai togalaau ona tausia galuega a le togalaau i se mea maualalo. Ae ui i lea, aʻo leʻi amata ona fuga le laau, ua fautuaina e sosolo iniseti mai meaola faalafua.

Talosaga

O fua o Candil o loʻo mauoa i vitamini C maualuga, o le mea lea ua fautuaina ai i latou mo le taumafa fou. E mafai foi ona faʻaaogaina e pei o fualaau mama ma mo le gaosiga: faia o le sua, kuka kuka, kulimi, uaina, cider, faia o siamu. O le maualuga o meaʻai o le pectin e mafai ai ona fai apu, masi, fuga ma le foamulu mai apu.

E taua! Aʻo leʻi oʻo i le taimi o faʻasagaga, o le fausiaina o le laau e faʻatagaina. E tatau ona faʻaaogaina fugalaʻau kulupu mo le fafagaina o le fafaga, ma le minerale - mo le togavao.
O uiga o le apu "Kandil Orlovsky" ua mafai ai ona malamalama pe o le a le ituaiga ituaiga. E tele mea lelei ma o se tasi o tagata e sili ona lautele.

Tulafono mo le faatauina mai o fualaau maloloina

I aso nei, o loʻo i ai le tele o auala e faʻatau ai tipu: maketi, faʻaleleia eleele, nofoaga autu o togalaau, Initaneti.

Ae ui i lea, e le o mea uma e mafai ona e faʻatau ai mea lelei e totoina ai. O le tuʻuina o se poloaiga i luga o le Initaneti, e te ono lamatia ai le maua o se fatu, e matua le tutusa ma le ata o loʻo faʻaalia i le ata. E mafai foi e le maketi ona "lafoaʻi" mea leaga o le totoina, ma o le a le mafai ona siaki le tulaga o aʻa, lea e taua tele pe a faʻatau.

E sili le asiasi i se vasega pepe po o se nofoaga autu mo togalaau aina. O le lelei o le mauaina o se laau i ia nofoaga, o le suʻeina o le fatu, e aveeseina le laʻau le talafeagai ma faʻaaoga le aʻa ma se paluga faʻapitoa. E le gata i lea, e mafai ona e maua fautuaga aoga i le totoina ma le tausia o fualaau. E taua tele le suʻesuʻe ma le totoa aʻa o le laau. E masani lava, e tatau ona e vaʻaia aʻa malolosi, mausali ma laiga. E le tatau ona afaina i latou. E mafai ona e suʻeina pe ogogo i latou i le auala lenei: fai sina meaʻai i luga o le vavae, pe a fai o paʻe papaʻe e aliali - o aʻa e lelei.

I luga o le aʻa, e le tatau ona i ai ni mea e pala ma faʻaoga. O le maualuga aupito maualuga o le seedling e 1.5 mita, o le ogalaau e tusa lava, e tusa ma le 5 lala, o le paʻu ua maeʻa. E le tatau ona e filifilia se laau e tusa ai ma le mataupu faavae "o le sili atu, o le sili atu", talu ai latou te ave le lotoa i luga o le lotoa. O lenei ua e iloa le auala e filifilia ai le tipu apu.

Totoina o apu opu

Aʻo le i amataina le totoina, e tatau ona suʻesuʻe i foliga o lenei faiga. Matou te fautuaina ina ia faamasani ma i latou.

Taimi sili ona lelei

O le taimi sili ona lelei mo le totoina o laau o le autumn. E le talafeagai le tolopoina o lenei mea tupu seia oʻo i le tautotogo, e pei o le paʻu o le vevela e mafai ona afaina tele ai le apu ma fatu ai faafitauli ma lona atinaʻe atili ma gaosia.

Filifilia se nofoaga

O le nofoaga mo le totoina o se laau e tatau ona filifilia ma le faaeteete. Matou te fautuaina e mulimuli i fautuaga nei:

  • Filifili se nofoaga ma le malamalama lelei. O lenei mea o le a faʻaititia ai le suka o fualaau aina ma puipuia ai le faʻaitiitia o fua.
E te iloa? Aua le amanaiaina fualaau laiti - latou te aofia ai le tele o vitamini ma meaʻai nai lo apu tetele.
  • E iai se aafiaga le lelei o vai i le atinaʻeina o laau. Afai e le mafai ona toto se laau i se nofoaga masani, ma e te masalomia e mafai ona faʻaleleia le vai, e tatau ona fau se vai faʻapitoa. O se isi filifiliga o le totoina o se laau i luga o se mauga. Afai e te le amanaiaina nei fautuaga, e te ono lamatia le feagai ma le vaivai o le tuputupu aʻe o le laau ma lona oti.
  • Filifili se nofoaga e ola latalata i le laau ma le pollen (lelei, o le apu). O lenei mea o le a fesoasoani i le faateleina o fua.
  • Mo le totoina o le "Candil Orlovsky" e manaʻomia ai le susu susu ma le manava. Lalelei, oneone oneone ma eleele lanu uliuli. Afai e faʻamautinoa le faʻamaʻi tausaga, e mafai ona totō le laau i le oneone oneone.
E taua foi le eletise palapala: o lona maualuga e tatau ona pH 5.6-6.0.

Faʻasologa o le faʻaleleia o auala

O le faʻatulagaga mo le totoina o le apu e manaʻomia ai le tausisia o faʻasaga taʻitasi taʻitasi. Matou te fautuaina ina ia faamasani i ai:

  1. Muamua lava, e tatau ona saunia ni lua ao leʻi oʻo i luma. O le lautele e tatau ona tusa ma le 80 cm, loloto - 1 m. E manaʻomia le sauniuni muamua mo le lalolagi e faʻavae sina mea itiiti. E masani lava ona faia lenei taualumaga i le 1 masina ao le i oʻo mai.
  2. Afai e te filifilia se nofoaga e lata i le vai, faʻafefea alavai: e tatau ona e suʻeina se auala i totonu o le lua e tusa ma le 1,5 m ma faʻatumu i lapisi.
  3. Ona e manaʻomia lea e tietie atu se ulu i le lua.
  4. Ia mautinoa e faʻamaua le eleele. Mo le faia o lenei mea, e mafai ona e faʻaogaina se ofutino pito i luga mai le peat, humus poʻo mineral fertilizers.
  5. Ona tulaʻi saʻo lea. Faʻamama aʻa o le laau ma faʻamalomo i totonu o le lua. Ae ui i lea, aua e te eli loloto i latou: o le ua aʻa e tatau ona 7 cm i luga ae o le palapala.
  6. Faapipii le fala i se kili eli.
  7. E tatau ona eli se pu i totonu o le ogalaau - o le pu o le pusa. E tatau mo le faʻaogagofie o le suāsusu. I totonu o le pu, mulch le palapala.
E taua! Pe a totoina se laau e tatau ona aloese mai nofoaga e iai vai palapala. O le mamao pito i luga e mafai ona faʻaaogaina i le eleele loloto e 2 m.
Afai e te fuafua e totō ni laau i le taimi e tasi, e tatau ona e pipii atu i se polokalama. A o le totoina o laau i se auala vevesi, o le mamao i le va oi latou e tatau ona le itiiti ifo ma le 3 mita, lelei 5 m. Ae peitai, e fautuaina e toto laau i le laina e tasi - ona mafai lea ona faaitiitia le mamao i le 1.5-2 m. meaai paleni, e pei ona mafai e lo latou aʻa ona atiina ae i itu uma e lua mo se mamao le faatapulaaina. E fautuaina foi le fausia o se laina i se auala e le o faaalia ai le ata o le laau i luga o le laau lata ane i le laau lata ane.

Vaʻaia togafitiga taimi

Ina ia mafai e le apu ona avatu se seleselega lelei, ia atiina ae ae aua le afaina, e tatau ona e tausia faalelei.

Faʻasa

Suavai "Kandil Orlovsky" e fautuaina i le vaiaso. E tasi le tagata matua e manaʻomia 2 pakete vai i le fafaga. E sili le vaeluaina o le suāinu: sasaa se pakete se tasi i le lua i le taeao ma le lua i le afiafi. E taua tele le faʻalogo i le vaʻaia o le vai i le taimi o vevela vevela masina. I lenei taimi, "Kandil" e amata ona fua mai ma pupula mai i luga o lala, ma seleseleina le seleselega mo le isi tausaga. Afai e le lava le susu, e mafai ona faʻaitiitia le gaosia uma i le taimi nei ma le isi tausaga. Taofi le faʻamalosia i Aokuso. E masani lava ona faalagolago le tulaga o le faʻavaivai i le tau.

O ituaiga apu taʻitasi e iai a latou lava mea e gaosia ai - fuga, Melba, Sinap Orlovsky, Semerenko, Nedzwetskogo, Uralets, Imrus, Pepin Saffron, Peresitene, Tupe,

Faʻasalaga

O le faia o le mulching e taua tele pe a tausia se laau. O se vaega o le mulch o le 5 cm, o loʻo ufiufi i totonu o le lua, o le a taofia ai le tupu o vao, ma o le a taofia ai foi le susu. E le gata i lea, o le faafetai i le mulumulu o le eleele o le a tumau pea i se tulaga mataga, ma o le la o le a atagia. O le eleele eleʻele e fesoasoani i le tuputupu ae o aʻafiaga faʻaleagaina, lea ei ai sona aafiaga lelei i le atinaʻeina o le laau. Mo le mulching procedures, ua fautuaina e faʻaogaina nilala pala, palaʻu, vaovao po o vao.

Faʻatauga

E fautuaina le fugalaau i le tautotogo. I le taimi o le totoina, e masani ona faʻaaogaina fugalaʻau (5-15 kg / sq. M). Afai e te manaʻo e faʻaaogā faʻamalaʻau o le minerale, o le urea (500 g) poʻo le ammonium nitrate ma le nitroammophoska o le a faia.

E te iloa? Ua lauiloa Apple o le fua o le malo o Niu Ioka ma Uosigitone.

I le taimi o le tautoulu, e mafai foi ona faʻaaogaina le faʻalaʻau, ae naʻo le leai o le gaʻo. Afai e totō le laau i le eleele maulalo, e masani lava e le tatau ona e faʻapalapalaina le eleele, ae i le tulaga o le totōina ile eleele leaga e tatau ona e faia ni laʻei pito i luga i tausaga taʻitasi.

Feteenaʻi ma faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Afai o le "Kandil" na osofaʻia meaola faalafua poʻo faʻamaʻi, e taua tele le susunuina o lala ma lala. E taua foi le tauaveina o le pulumu i le faaaogaina o iniseti. Le puipuia o le atinaʻeina o faamai ma le toe gaosia o meaola faalafua, ua fautuaina:

  • faatasi ai ma le taunuu mai o le tautotogo totoina o lala mama ma mama;
  • aveese le paʻu oti, lino ma le galu mai le ogalaau;
  • faia se mea e ufiufi ai mo se apu-laau o fusi paʻu;
  • aoina mai ma pa'ū fua i aso uma.
O loʻo i ai i le laau ni teteʻega faʻamaʻi ma e seasea ona tupu osofaʻiga o faʻamaʻi fatu. I nisi o tulaga e le masani ai, e mafai ona osofaia e se laau o le apu, aphid poʻo le sikū.

Teuteu

O le faia lelei o le teuteuina, e mafai ona e fetuunai le maualuga o fua o le gaosiga ma le suka, le tele o le fua, ma le puipuia o le laau mai maʻi eseese. Matou te fautuaina e faʻaaoga fautuaga aoga:

  • Totoina o se apu, e tatau ona e tipiina lala i le tasi vaetolu. O lenei mea o le a faafaigofie ai le faataatiaina o le palealii.
E taua! E le mafai ona vave vavaeina le tele o lala mai se laau. O le aofaʻi o tipu e le tatau ona sili atu i le ¼ o le aofaiga atoa.
  • O le teuteuina e tatau ona faia i tausaga uma i le amataga o le tautotogo, aʻo leʻi amata ona fuga mai le amata.
  • Afai e faia uma teuteuga, e tatau ona tipiina lala i le mea pito i lalo.
O le teuteuina e tatau ona faʻatinoina e tusa ai ma tulafono, na o le pau lava le ala e mafai ai ona e maua maualuga e maua mai ma ola ai i se laau ola maloloina.

Saunia mo le taumalulu

Faatasi ai ma le amataga o le laasaga, e tatau i le "Zelenushkas" ona tipi le afa o le seleselega, na o le pau o fua o fua, e tusa ma le centimita le tele. O lea ituaiga taualumaga e taua o le "tulafono faatonutonu o gaosia". Faafetai i ai, o fua o le a tele, o le a avea ma suamalie i le tofo. O le a fesoasoani foi i le apu e sauniuni mo le taumalulu.

Pe a sauniuni mo le taumalulu, e fautuaina e afifi le shtamb ma le fesoasoani o le ufiufi o mea poʻo le tilotilo pantyhose. Soo se mea e faʻafefe ai le vai ma le ea o le a faia.

E te iloa? O le apu e iai mea totino: sui se ipu kofe i le fua e tasi, ma e vave ona e lagona le malosi o le malosi ma le malosi.
E ui i le mea moni o le "Kandil" e faatatau i ituaiga o le malulu, ina ia puipuia le laau mai le malulu, e tatau ona faia le mulching ma le solofanua humus i le vaega o le lua. "Kandil Orlovsky" o se laʻau manogi lelei ma le lelei, o, ma le tausiga lelei, e maua ai se seleselega tele. Faafetai i le manaia o fua o fualaau aina, e mafai ona e faʻaaogaina fou ma saunia le tele o sauniuniga mo le taumalulu.