Fualaau aina

E faʻapefea ona maua le seleselega o le laʻau lanu? Faamatalaga o aganuu ma foliga o le galueaiina

O le meaʻai ua leva ona avea ma vaega sili ona fiafia i ai a tatou lisi, i aso taʻitasi ma fiafiaga. O loʻo i ai lava ituaiga eseese o nei laau toto, o loʻo i totonu ia i latou le suauu manogi. E matua manaia, lelei, ma matagofie tele.

O le tusiga o loʻo tuʻuina mai ai faʻamatalaga auʻiliʻili e uiga i meatotino ma tekinolosi o le faʻatupulaia o lenei ituaiga mea faʻapitoa-faʻapitoa-e-to-tofo vave-fua. Matou te taʻuina atu mea uma e uiga i mea lelei ma le lelei o lenei ituaiga ma fesoasoani i le tuputupu ae o lauulu maloloina.

Faamatalaga faʻapitoa ma le tala faasolopito

Laʻau Laʻau Vaʻaia o se fualaau suamalie mai le aiga Amaranth.

O le maualuga e oʻo i le fasefulu senetimita, o laulaau atonu e ese lona foliga - oval, logo poʻo se mea faʻafuaseʻi, atonu o le a oʻo lava i luga poʻo le pisi foʻi o latou foliga.

Le lanu o laulaau e lanumeamata lanumeamata. Faʻamau faʻamau - leai se sili atu i le 28 simita. I luga o se tama tane, e vave lava ona tupu fugalaau, i luga o se tamaʻitaʻi ua totoina fatu.

O le laau ua amata ona matua. Mai le taimi na tulaʻi mai ai pine i le matua atoa na o le masina e pasia. Tetee i le kiona. Ua matou iloa lenei fualaau aina mo le silia ma le lua selau tausaga, ae o le meaʻai mai Peresia anamua. I Europa, na sau o ia i le Vaitau Tutotonu.

O le mea muamua e talisapaia ai le au monike Sipaniolo, oe na amata amataina le aganuu i totonu o togalaau. I le 16-17 senituri, o lenei ituaiga e aofia ai le meaʻai.

Mea tau vailaau ma vailaau

E tusa ma le 100 kalama o le oloa, o loʻo i ai le meaʻai:

  • Vitamini:

    1. beta koko - 4.5 mg;
    2. A - 750 mcg;
    3. B1 - 0.1 mg;
    4. B2 - 0.25 mg;
    5. B5 - 0.3 mg;
    6. B6 - 0.1 mg;
    7. B9 - 80 μg;
    8. C - 55 mg;
    9. E - 2.5 mg;
    10. H - 0.1 μg;
    11. K-482.9 mcg;
    12. PP - 1.2 mg;
    13. Choline - 18 mg.
  • Macro ma elemene:

    1. Ca - 106 mg;
    2. Mg - 82 mg;
    3. Na - 24 mg;
    4. K - 774 mg;
    5. P - 83 mg;
    6. Fe - 13.51 mg;
    7. Zn - 0.53 mg;
    8. Cu - 13 μg;
    9. Mn - 0.897 mg;
    10. Se - 1 mcg.
Calories per 100 grams o oloa - 22 kcal. O loʻo i ai i le laau faʻafouina mea totino, o lau o loʻo i ai se mea faʻapitoa ma le faʻaleagaina. O le fuʻa o se sui antibacterial lelei, ma e fesoasoani foi i le tauivi ma le faʻalavelave.

Contraindications

  • Urolithiasis ma le faʻamaʻi tele.
  • O le faamaʻi.
  • Gout
  • Rheumatism.
  • Faamai o le duodenum.

O fea e faʻaaoga ai?

I le kuka

  • O se vali sili ona lelei.
  • Faʻaopopo i le faʻaoga poʻo le tuʻu faʻatasi.
  • E faʻaaogaina le meaʻai pulu e pei o se faʻatumu mo pies.
  • Ua faaopoopo laulaau i salalaʻau fualaau, saula ma meaʻai.
  • O meaʻai aano o manu e sili atu ona faigofie ona eli.

Pe a faatusatusa i isi ituaiga e le mafai ona faalavelaveina le tofo o ipu, e aofia ai, ae na o sina paolo.

I vailaau

  • Faʻaaoga i togafitiga o le gastritis.
  • O le aina o launiu e aoga mo le anemia ma le maualuga.
  • O le togafitiga faʻapitoa e taua i le togafitiga o enterocolitis.
  • O fualaau e aoga mo le vevela.
  • O loʻo i ai le gafatia e faʻavaivaia ai le vaivai ma le le mautonu mai mata.
  • O le faʻaaogaina pea o le meaʻai e iai sona aafiaga aoga i nifo ma ni mea.

E faʻapefea ona ese le tofo?

Faatusatusa i isi ituaiga gaʻo meaʻai suamalie e sili atu ona le tutusa, malamalama telesuamalie ma vaivai.

Totoina ma le tausiga

E manaʻomia e le launiva le tamaoaiga ma le tamaoaiga i le eleele eleʻele eleʻele ma suavai lelei. O le faʻalelei i luga o oneone poʻo le loamuli e sili ona lelei. E masani ona fafaga fualaau: e vave ona ola vave le fualaau aina ma mafai ona faʻaputuina le palapala. E mafai ona faʻaaogaina paluga ma vailaʻau faʻasaina i le pau, i totonu o le palapala ua vevela.

Mo le aganuu e manaʻomia ai le tele o le suāsusu, faʻaleleia masani ma veleina, pe a oʻo i le sefulu centimita le maualuga, e tatau ona faʻanoanoa le totoina. O le faʻasalaga e faia i le taeao ma i le afiafi i le tau vevela, pe a timu, ona le muamua atu lea i le lua aso.

O tulaga o le vevela e faalagolago i le itu o le galueaina, o le mea lea, i itulagi ma fua o le taumafanafana e le sili atu i lo +20, ua totoina ai le pulumu suamalie i Aokuso-Setema ina ia maua ai se seleselega atoatoa i le faaiuga o le tautotogo. Mo isi itulagi agavaʻa suamalie gaogao faʻapitoa ma lagona le mafanafana i faailoga o taumafanafana o + 25 + 27 tikeri.

E faʻapefea ona totō i totonu o le togalaau i le avanoa tatala?

Fatu

  1. O le sauniuniga o le fatu e tuʻuina i totonu o le vai mafanafana mo aso e lua, ona aveese lea ma faʻagogo lelei.
  2. Tui le meaʻai i ni vaega se lua - i le tautoulu, ma o pine muamua e aliali mai pe a paʻu le kiona, ma i le tautotogo.
  3. A totoina le tautotogo, pe afai o le eleele e faʻapipiʻi lelei ma faʻamamaina, faʻaaoga le metotia o le togalaau, mo isi ituaiga palapala uma, faʻaaogaina i laina.
  4. I le eleele, i le mamao e 25-30 cm, fai ni laina-laina, o se loloto e le sili atu nai lo le lua pe tolu senitimita.
  5. Tui ma tapuni le eleele palapala.
  6. O le taimi lava e amata ai ona tupu muamua, latou te mataʻituina le maua o le okesene i aʻa, ua lava, ona o lea ua matala le eleele.

Fatu laau

  1. I le fesuisuiai o fatu o le totoina o fatu, o fatu e totoina i totonu o fagu.
  2. Faʻataunuʻuina o loʻo faʻatinoina ia Aperila-Me.
  3. O fualaau e tuu i se mamao e lima i le sefulu senetimita le tasi mai le isi, tuu le fagu i totonu o le lua ma fufuluina i le eleele.
E sili atu ona faigata, ae i ai foi le aia tatau i le ola mo filifiliga mo le toe totoina - totoina o fatu i pusa poʻo pusa palasitika. O na mea totō e totoina i totonu o le eleele e ala i le auala e faʻafefe ai.

Tulaga o le ola i le fale

O le pulina lapisi e talafeagai foi mo le galueaina o fale. - i luga o laufanua matala, i luga o windowsills i le itu i saute. Afai e faʻasaga pupuni i matu, e manaʻomia lou faʻaaogaina o faʻamalamalamaga faaopoopo. O le suaina e faia i fugalaau i masina taitasi, ona o le mea moni o le meaʻai e le mafai ona sili atu i le valu vaiaso. O le mea lea, e mafai ona e faʻatuina se sisi lanu o greens. Laʻau na ola mai ni nai tipi ma tuʻu mai ai pere e aveesea mai le aʻa.

O le faʻatulagaga o loʻo tulaʻi mai:

  1. I le pito i lalo o se ipu e lua-lita o loʻo tafe ai alavai.
  2. E mafai ona faʻafefiloi eleele mo totonu o laau.
  3. O fatu e faʻalauteleina e sili atu ma le tasi le centimita, faʻafeinu ma ufiufi i ata.
  4. A maeʻa le totoina o fualaau, pe a ma le vaiaso, e aveese le ata.
  5. Lava le malulu + 15 + 18 tikeri.
  6. Tausiga masani o le faʻasusu ma faʻafefeteina tasi i aso uma e sefulu (e mafai ona e faʻaaoga le faʻamalo mo 'āiga i totonu).

Ma o lena meaʻai e le mafai ona faʻamalosi i le umi e mafai ai, e masani lava ona faʻaosoina pe faalua i le vaiaso, fufulu i se vaalele mai le fagu.

O afea e selesele ai?

O foliga i luga o le laau e ono i le valu laula, o se faailo e mafai ona aoina le meaʻai. O le taimi pito i maualuga o le seleselega - foliga mai o fugalaau fugalaau. E mafai ona e aoina mai i auala eseese: mow, tipi pe toso faʻatasi ma le aʻa.

O fea e faʻatau ai fatu?

E mafai ona faatauina mai fatu ma laau i faleoloa faapitoa. Afai e filifilia le togalaau fatu, e tatau ona gauai atu i le mea o le fatu e fou.

Fualaau e maua ile vaega lua pe tolu lau. E le tatau ona faaleagaina ma samasama vaega.

O le tau o fatu mo Moscow ma St. Petersburg e amata mai le 25 i le 50 ru, e fuafua i le kamupanī. O fualaau i Moscow e mafai ona faʻatau i le tau o le 40 rupu mo le tui, i St. Petersburg - 30-35 rubles.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le meaʻai suamalie e afaina i ituaiga uma o le pala: aʻa po o luga o se laau:

  • Fusarium;
  • perinospora;
  • anthracnose;
  • teu, kukosa mosaic.

O le pito i lalo o le laʻau moa e faʻaleagaina ai mea totō. Ina ia aloese mai faʻamaʻi pipisi, e tatau ona e totoina le meaʻai mai le beets ma i le taimi e aveese ai laau toto.

E le faigata tele le maua o le seleselega o laulaʻau lauolaola i le malae vaalele ma i le fale, ona o le muamua o le seleselega ma auala faigofie o le galue. E oʻo lava i se fai togalaau e mafai ona taulimaina lenei galuega. Soo se tasi lava e mafai ona totoina se meaʻai i lenei vasega..