Laʻau

Tuputupuina o strawberries i se fale vevela: auala eseese ma fautuaga mo le tausiga

O fualaau (fuga vine) e ola i le toetoe lava o togalaau aina uma o lo tatou atunuu: mai le Caucasus i Karelia, faapea foi i atunuu o le Soviet Union muamua. E manaʻomia e ia le la, susu, eleele lelei, vevela masani ma tele le gauai atu: o se tasi lea o mea e sili ona mamafa i le faigaluega.

Vaega o le tuputupu aʻe o strawberries i nofoaga tatala

E na o itulagi e iai le malosi o le tau e tatau ona ola ai le strawberries i greenhouses. Ae i le tele o mataupu, o lenei aganuu e tupu i luga o le eleele.

E tele ituaiga o strawberries ua olaola e oo lava i totonu o se taulaga.

E mafai ona ola lelei le Ampel strawberries i totonu o le fale

O eleele eseese e fetaui lelei mo le seleselega: e tupu i luga o le eleele lanu uli, ma loam, ma luga o oneone oneone. Ae o moega e tatau ona lelei le faʻaleleia i faʻamaʻi faʻasaina ma meaʻai. O le puipuiga lelei o le togalaau mai le matagi malulu e talafeagai foi.

O le mea sili ona lelei mo le seleselega o kapisi, salati, legumes, aniani, garlic, clover. Laʻau le talafeagai, tamato, eggplant, pateta. I tafatafa o strawberries, e mafai ona e totoina toetoe lava o mea uma sei vagana ai laau totõ e maua mai ai le tele o fualaau aina: fugalaau, plums, cherries, horseradish. O tuaoi sili ona lelei, o salalaʻau eseese ia, pi, aniani ma le kalama.

O le toomaga o le 'upega tafaʻilagi e tatau ona faʻapitoa. E mafai ona totō i luga o mauga, e sili atu nai lo le itu i saute-sisifo, e tatau ona e manatua i nofoaga maualalo e matua mafatia tele strawberries i le malulu. E tatau ona manatua i le nofoaga filifilia o le a ola le aganuu mo le maualuga o le 5 tausaga. O le mea lea, e mafai ona totōina i vavae o fualaau aina suamalie.

O fualaʻau ua ola i totonu o greenhouses ma fale mautotogi, ae o le tele lava o nofoaga tatala.

Strawberry Growing Methods

Faʻalagolago i le tau, palapala, nofoaga, faʻasologa o manaʻoga ma manaʻoga o le tagata e ona, o le faatulagaga o le faʻatulagaina o se togalaau atonu e ese.

I luga o moega

Luga maualuga (luga aʻe o le ogalaau i le 20-30 cm) e tatau ona faʻapipiʻiina i itulagi ma le maualuga o le suavai, i nofoaga o le eleele. O le pou mo le malosi e mafai ona fusia i se "pa" o laupapa, e aunoa ma se mea e paʻu ai. O fale ua fuafua lelei aʻo lei totoina, aua o le eleele muamua o le a faʻamautuina le eleele ona o le faʻamaina ma le pala o le faʻasusu.

I totonu o vaega laiti o le kiona, pe a totoina togafitiga i luga o mauga, e tatau ona amanaia le mafai ona malulu le tau malulu, o le mea lea, o le tau faaiu o le autumn e tatau ona maua ai se faaopoopoga faaopoopo mo laau totoa ma vao, pine po o lala laau toto, mea e lei faia.

O le maualuga o moega e sili ona puipuia: o le eleele o le a le pala

I le pito i luga

O le kulupu e faia i le taimi lava lea ao lei totoina, o le maualuga e 25-30 cm. A o lei totoina, ua lelei ona fafagaina. Faatasi ai ma lenei metotia o le galueaiina, e faigofie ona tausia le strawberries: o le susu i le sili ona lelei e alu atu i aʻa o laau taitasi, o le togalaau e lelei le fofoina, lea e faaitiitia ai le lamatia o faamaʻi.

E tele avanoa i le va o tulimanu, lea e faigofie mo le tausiga o le togalaau

Kapeta

Faatasi ai ma le meteta kapeta, e totoina ai mustaches vine e aunoa ma le mulimuli i soo se mamanu. Ae a sauniuni mo moega, e faʻaaogaina le tele o le faʻaaogaina i le palapala. I le aluga o taimi, o le seleselega e ola ma faʻapipiʻi i se kapeta faifai pea le vaega atoa na tuʻuina atu i ai. E le aveeseina mustaches, e tutupu mai i luga o vaovao fou. I lalo o laau totō e fatuina ai lana lava microclimate. O se kapeta sosoʻo malosi e puipuia ai le tele o le tuputupu ae o vao, e faʻaitiitia ai le susu, o lona uiga la e talafeagai lelei le auala mo vaipanoa mago.

O se "kapeta" o le strawberries e mafai ona fua lelei seia oo i le 8-10 tausaga. Berries e tupuititi, e ui lava e masani ona suamalie.

Pe a faʻatupu e le kapeta vine i lalo o togavao, ona faia ai lea o lana microclimate, e le tupu vao vao, o le susu e sili atu ona taofia

I lalo o le faʻamalosi

O le vailaʻau faʻamalositino e faʻaogaina ai mea e gaosia i le gaosiga mai polymers, e masani lava o polypropylene. O se aafiaga mulumatua e faia i luga o se moega e ufiufi i mea faapena, vao leaga e le mafai ona aliali, ma o le palapala e taofia lelei le vai. O mea faʻale-aganuʻu e leʻi faʻalauteleina, e vaeluaina, o le maualuga o lea mea mo le totoina o le strawberries e tatau ona le itiiti ifo i le 45 g / m2. Liliu vave vave.

O le a taoto i luga o le moega mo le tele o tausaga, o lona uiga o le fualaau o le faʻamalositino e tatau ona faʻalauteleina pe a totoina: mo 1 m2 uma, faʻaopoopo i le 3 pakete o vaovao lelei, ae le o le faitau masani o le tele o faʻasusu.

Ia faʻapalapala moega:

  1. Ua salalau le afaina i luga o le laau, o le itu o loʻo sasaa i le eleele.
  2. O nai tamai pu e vaeluaina i le nofoaga o laau o le lumanaʻi.
  3. Latou te faia se pu i lalo o le ata ma o latou lima ma totoina ma le totoa se togalaau i totonu.
  4. Faʻasusu tele.

Faʻafefeteina e le gata ina faʻamafanafanaina le palapala, e puipuia ai vao mai le tuputupu ae, ae tausia foi le mama

Vitio: faʻalauteleina le faʻasolosolo i luga o se ie nonwoven

Faʻatauga faʻamalosi

E faʻaaogaina le faʻatau vine i le taimi e sili ona talafeagai ai le vaega o le fanua. O loʻo faʻatulagaina moega mai le tele o mea faʻaleleia - lautele paipa, taga, pusa o taavale.

O le palapala ua saunia i totonu o se tanati lapoa muamua ma e tatau ona i ai se faʻaopoopoga o le faʻalautele. Ua tuʻuina i totonu o fausaga gaosia ma totoina totō vine i le masani masani. O le tausia lelei o moega e faigofie, ae e tatau ona e mataʻituina ma le mataʻituina le susu o le palapala: e masani ona masani ona manaʻomia le suāsusu.

O se tasi o filifiliga mo le totoina o le vaomatua o le vavao vine:

  1. O pyramid e faia i ni pusa talafeagai e eseese lanu e aunoa ma se pito i lalo (20-25 cm le maualuga).
  2. O le a e manaʻomia se fasi pepa paipa pe a oʻo i le 2.5 cm ma se umi o le 2.5 m.
  3. O le faataamilosaga o le lapoa o le 1 i le 3 mm ua faia i le paipa e toetoe lava o le umi atoa.
  4. O se paipa e eliina lemu i le eleele i le loloto o le 60-70 cm.
  5. O le pusa lapoa e tuʻuina i le pito i luga o le paipa ina ia mafai ai ona ui atu i le ogatotonu, ma eli malie i le eleele.
  6. Sasaa le oneone i totonu o le atigipusa ma fai sina pusa.
  7. Ona seti lea o atigipusa nei pe a faʻaitiitia le tele.
  8. O se fasi paipa e tatau ona tumau i luga o le faletusi mulimuli. Latou te faʻaofuofu se pulumu vai.
  9. Toto togalaau i tafatafa o le pusa taʻitasi, tausi lelei fualaau e pei ona masani ai.

    O le faʻamaina o le vaitama e totō avanoa i luga o le fanua

Totoina o strawberries

O taimi e toto ai togalaau e fesuisuiaʻi e le itulagi:

  • i le itu i saute e sili atu ona faigofie le totoina i le tautotogo, mai le amataga o Mati e oo i le amataga o Me. Faataitai ma Oketopa tulaʻi;
  • i le ogatotonu o laina, ua totoina vine i le taufaaiuiuga o le taumafanafana (seia oo i le ogatotonu o Setema);
  • i le itu i mātū - mai i le tau o Iulai i le ogatotonu o Aukuso (ae tele taimi - i le tautotogo).

Toeitiiti lava o taimi uma, o fualaau faʻasalalau e faʻapupulaina i aʻa o aʻa e afaina i luga o le musele. O fualaau sili ona lelei o loʻo i ai ni laʻau e lelei ona atiaʻe, o aʻa e le tatau ona puupuu nai lo le 6 cm.

O se fatuga lelei e tatau ona i ai ni laulaau ma se aʻa

Fertilizers i le taimi o le totoina

Mo le eli, e manaʻomia ai fugalaʻau faʻasaina: 1 m2 moega - 8-10 kilokalama o le faapalaga po o le manulele lelei. Ua faaopoopoina ia i latou le phosphoric ma le potassium mineral fertilizers (mai le 5 i le 10 g mo le 1 m2).

Mo strawberries, o ituaiga uma o fualaau oona ma fugalaku e lelei tele. Mai le paluga - e sili atu le le maua o le chlorine (potassium sulfate, calimagnesia). Ash mai le faʻauʻuina o fafie afi o le filifiliga sili lea mo le togalaau.

Auala e totoina ai strawberries

Laupapa Algorithm:

  1. A o leʻi totoina, e tatau ona faʻamamaina ia laau toto: tuʻu i totonu o le vai mo le 10-15 minute (vevela pe a 45 ° C). Faʻaaoga ma le faʻapalapala i se fofo ua saunia mai le 3 tbsp. l masima ma le 1pp. vitiol i luga o se pakete vai.
  2. E mafai ona faʻaopoopoina se lima faaopoopo o le humus i mea lelei uma.
  3. O aʻa e tuu i totonu o se pu, faʻasaʻo tufatufaina atu ma momoe faʻatasi ai ma le eleele, faʻapipiʻi faʻatusatusa. O le fatuga apical e tatau ona i le maualuga o le eleele.
  4. Faʻamamaina ma le faʻaeteete ia vao taʻitasi (1 lita o le vai).
  5. O le vaiaso muamua e masani ona faʻafeinu, e le o le faʻatagaina o le eleele e faʻagogo.
  6. Afai e vevela le tau, e fautuaina le ufiufi o togalaau i le mutia, nusipepa poʻo le mea e le o lalagaina.

O nisi taimi 2-3 laau totō ua totō i le tasi le lua pe afai e le lava le musika. O le tuputupu aʻe, latou te tuʻuina atu se tasi vao tele.

Pe a totoina strawberries, e le mafai ona e faʻaloloto le "loto"

Togalaau togafiti

I le taimi lava e uma ai le kiona, o le moega ua faʻamamāina o lau mago ma mama, ua vave ona susunuina. O le eleele faʻataʻamilo i laau taʻitasi o loʻo vaʻaia lelei. Faʻamalie ia laau toto ma le humus. Afai e iai ni fulu malulu e faamoemoeina i le taimi o le sauniuni o le seleselega mo le fuga o le fugalaau, ia ufiufi moega ma mea e le o lalagaina (spunbond, lutrasil). E masani ona faʻaaoga mo le gaogao o moega o nila o conifers. A o lei fugaina, e sasaa tele i le va o vao, faia se aluga 4-6 cm. Aokuso, e aoina mai nilala ma susunuina.

A faʻaaogaina nila e pei o mulch, e faʻaitiitia le manaʻoga mo le faʻasusu ma faʻamalosi

I luga o togalaau 3-4 tausaga pe a uma le seleselega, o laulaau uma e masani ona moa: e le itiiti ifo i le 1-2 cm mai le amataga o le tuputupu aʻe o nifo, faʻamaʻaina ma aurea ma faʻamaina tele. E manaʻomia ona faia e le sili atu nai lo le amataga o Aokuso: e manaʻomia se masina mo le tele o le tuputupu ae o laʻau fou. O le faʻalavelave faʻaleagaina le tele o meaola faalafua, fesoasoani e pulea vao, faʻaleleia le gaosi. O musika uma lava, pe afai e le manaʻomia mo fanua fou, o le a vavaeeseina vave lava pe a uma le faʻaaliga.

Aveesea o fualaau fualaau i le maeʻa o le seleselega fesoasoani e aveesea ai le tele o faʻamaʻi

I le faaiuga o le taumafanafana, o le veleina o loʻo faʻapipiʻiina i luga o vaovao, aʻo tatala le eleele. I le amataga o Aokuso i le vaeluagalemu latou te saunia moega mo togalaau fou.

I le autumn, o le eleele o loo siomia ai le vavao e matala loloto; Afai e mafai, ia eli seia oo i le 20-40 cm. O moega ua tumu i le humus poo le afa-ripened manure layer pe tusa ma le 5 cm. O vao ua ola mai luga o le eleele e fai si pisi, e ufiufi ai aʻa. Ua toe vavae ese le migao faaopoopo.

O fua e ola ai i le vavaega i le tautotogo e mafai ona tuu i le nofoaga seia oʻo i le tautotogo: latou te fesoasoani e faʻaputu le kiona.

Fualaʻau - o le taumalulu o le taumalulu-mai le mea na tupu i togalaau. I -15 ° C, o laʻau e le ufiufia e le kiona e matua faaleagaina. O taʻavale e mafai ona faʻalagolago mai le kiona malulu. I le maeʻa o le autumn, e faʻaleleia le faatumauina o le kiona i luga o moega, e tatau ona e vaneina palamole, lala mai togalaau teuteu. Afai e leai se kiona i taimi o gutu malulu, e ufiufi e strawberries ni lala vavao poʻo pine pine. O mea e leʻi faʻaaogaina e fesoasoani foi.

Laʻei pito sili

Fertilizers na faʻalauiloa i le taimi o le totoina e lava mo le 1-2 tausaga, mulimuli ane e tatau ona fafagaina ia strawberries. I le amataga o le tautotogo, pe a tatala i lalo o le vao, e faaopoopo le 10-20 g o urea i le 1 m2. E mafai ona e faia ni fomaʻi faʻamalosi faʻapitoa (mo se faʻataʻitaʻiga, azofoska) e tusa ai ma faatonuga i luga o le afifi.

Urea - o se tasi o fufusi fuālaʻau faʻamalosi

O le laei o Azophos e toe faia pe a uma le seleselega. Afai o le laʻau na mumu, mo le tuputupu aʻe o mea fou, faʻaopopo le tele o gaʻo o le faʻamalositisi oona e manaʻomia: urea po o le ammonium nitrate (10-20 g mo le 1 m2).

I le le lelei o le atiina ae o laau toto, e mafai ona fafagaina ia Aokuso. E mafai ona faia lenei mea i mullein poʻo le faʻamalu o manulele. O fualaʻau ma laei pito i lalo e aoga, mo se faataitaiga, ma le 0.3% o le solution ole urea po o se vaifofo o le paluga o elemene (0.2% le potassium pati, apoic acid ma le molybdate ammonium taitasi).

E tatau ona faʻaeteete i le faʻaaogaina o laʻau faʻapitoa, aemaise lava o palapeti: faʻaaogā na o vaifofo sili ona lelei, a leai e mafai ona e susunuina laau. Mo 3-4 mita laina o le moega, latou te ave le 1 pakete o vaifofo, lea e le sili atu nai lo le lima lima o le paluga e fafagaina.

O le efuefu mai togi o le afi mumū e maua ai iuga sili ona lelei: e oo atu i le lita lita 1 m2 moega. E mafai ona faʻaaoga uma i le tino ma faʻaaoga muamua i le vai. Soo se laei pito i luga e sili ona lelei pe a uma ona faʻasusu poʻo timuga.

Pest ma faʻamaʻi faʻamaʻi

I le fale mafanafana, e lelei tele le tau ma faʻamaʻi ma faʻamaʻi o strawberries e aunoa ma ni vailaʻau, ae i tulaga faigata e le mafai ona e faia e aunoa ma lena:

  • faatasi ai ma le tele o siama i le amataga o le tautotogo, o le 3% Bordeaux o le paluga e faʻapipiʻiina. E fesoasoani e teteʻe ai. Ae ui i lea, o le faaputuputuina o sima apamemea i le palapala e le manaomia; E le tatau ona faʻaleagaina le vai o Bordeaux;
  • pe a tulaʻi mai ni mea leaga, o nisi o fai togalaau e lūlūina togalaau e faasaga i se faʻalavelave o meaola faalafua ma faʻamaʻi e faʻaaogaina ai le faʻafefiloi o chlorophos ma le colfidal sulfur;
  • i le tulaga o le tele o le lauulu enaena, e mafai ona suluina strawberries i le chloride kesi;
  • pe a faʻamaʻapeʻa ma paʻu palapala, tasi masina pe a uma le seleselega, o le isi vavave e faia i le sulfur colloidal. E le gata i lea, i le taimi nei latou te faʻaaogaina le Fufanon poʻo le suauu sulfate;
  • Slugs e tatau ona aoina faʻapitoa: o le tele o vailaau e maua ai na o sina taimi le tumau;
  • O le uʻamea o le ash e faʻaaogaina e pei o se faʻamaloilo ua lauiloa foi mo ana meatotino faʻapitoa. E sasaa ifo i lalo o togavao taʻitasi, ona faʻamalo le palapala.

I le aso muamua o aso e sefulu o Aperila, ua faʻamamaina ai faʻatoʻaga vaigogo i le vai vevela (vevela 60-65 ° C). O togafitiga faʻaleaga e faʻaleagaina ai le pito i tua o siaki, sovils, nematodes.

O le suavai o le Bordeaux e masani ona faʻaaogaina i togalaau

Vaega o le tuputupu aʻe o strawberries i itulagi

O le tekinolosi mo le tuputupu aʻe o le strawberries e toetoe lava a tutusa i itu uma, ae o le tau e faia ai ni fetuunaiga taua i le taimi o le totoina o musika, faiga faʻavaivai, ma sauniuniga mo le taumalulu.

I le tuaʻoi

O le tau i le eria a Moscou e le mafaamatalaina: i le taumalulu, e fesuisuiai lauulu i le taumalulu. Ona o lenei mea, o le tele o laau toto e maua mai aʻa. I se isi itu, e faatatau lea i le strawberries. Ae i se tulaga lautele, o le tau e talafeagai lelei mo le totoina o vine.

I totonu o tuafanua, o strawberries e masani lava ona totoina ia Aokuso; o le aso gataʻaga o le amataga o Setema. E masani ona faʻaaoga moega maualuga e puipuia aʻa mai le tele o le susu. Afai e leai se taimi mo le faʻaeteete ma le alu - tupu aʻe ma se kapeta.

O ituaiga eseese o strawberries:

  • Dawn
  • Moscow delicacy,
  • Ata o Zagorje,
  • Faamoemoe
  • Cinderella
  • Zenga Zengana.

Strawberry Beauty Zagorye - o se tasi o ituaiga e sili ona fiafia i ai mo le vaeluagalemu

O galuega autu e tatau ona faʻataunuʻuina o mustaches, faʻasolosolo, vevela ma laʻei pito i luga. I le taimi o le fuaina o fua, o le strawberries e fafagaina i le 2-3 taimi, o le isi 1-2 taimi i le maeaina o vine, ma i tausaga malogo - e tusa lava pe leʻi tupu. I le taumalulu, talu ai e itiiti le faʻamoemoe o le kiona e tatau ai, e tele lava mea e sasaa atu i luga o moega.

I Belarus

O tulaga fesuisuiai o Belarus e tele itu e tutusa ma na ogatotonu o Rusia. Ae, e le pei o le Moscow Region, o le tau iinei e sili atu ona mautinoa: o le taumalulu i le taumalulu, ioe, e tupu, ae o le aotelega o le tau e fai sina vevela. E talafeagai lelei mo le faʻatau vine.

Latou te totoina le strawberries ma se musika i le faaiuga o le taumafanafana, ae tele taimi - i le tautotogo, ia Me. Afai e iai ni fugalaau i laau talatala i le amataga o le taumafanafana pe a uma le totoina o le toto, e tatau ona e tipi ese ina ia mafai ai ona seleseleina le seleselega i le tausaga a sau. Faʻasologa masani:

  • Knight
  • Maofa
  • Carmen
  • Matagofie
  • Rusich,
  • Slavutich,
  • Sudarushka.

Vaaia o strawberries i luga o le togalaau taumafai e aua nei faʻafefiloi.

Aʻo leʻi faʻataʻagisa, o loʻo faʻapipiʻi moega i peʻa, nila poʻo se anufe (5 cm), i le leai o nei mea - o laʻau na paʻu'ū mai laau (oʻo atu i le 15 cm). E tatau ona ufiufi i le faʻatulagaina o le tele o le manogi leaga. I le popofou o le tautotogo, e tatau ona aveese fale, a leai o le vao e mafai ona oti ma oti.

I le Kuban

O le tau o le Kuban e foliga tutusa, e ui lava e laʻititi ona faalagolago i le latalata o le sami. O tulaga lelei nei mo le tuputupu ae o le strawberries.

O tulaga masani o le sone o le Black Sea o le Territory o Krasnodar e ese lava, ae sili atu ona lelei mo aganuu. O iinei, o le seleselega e toetoe lava atoa le tausaga atoa.O lea la, a maeʻa le seleselega atoa e mautinoa ai le tausiga lelei, i le faaiuga o le taumafanafana o le ai ai se mea lona lua.

Ua totoina vine i le masina o Mati pe mai le ogatotonu o Aokuso i le amataga o Oketopa. O se aofaʻi o timuga e mafai ai e oe ona tupu le strawberries i vavaega o togalaau. E tatau ona tatou filifilia ituaiga eseese e fetaui ma tulaga vevela o le tau:

  • 50 tausaga o Oketopa
  • Faʻaaliga,
  • Hera
  • Ata o Zagorje,
  • Tino
  • Southerner.

O le manumalo e matua agavaivai lava, ma e leai se manaʻoga e faia se galuega faʻapitoa e puipuia mai le malulu: na o le vevela masani, vevela luga ma le tatalaina.

I Siberia ma Sasaʻe Mamao

O le malosi o le tau i Siberia e manaʻomia ai le puipuia lelei o le sipuni mai le kiona. Filifili fualaau o ituaiga eseese:

  • Faiva
  • Taaloga
  • Omsk vave.

O ituaiga o loʻo i Saute e tupu aʻe i greenhouses.

Mo le togalaau, o le nofoaga sili ona mafanafana e filifilia: o se nofoaga laugatasi poʻo se tamai itu i saute. O se laina vavalalata e ola ai i Siberia: o se musika e ola latalata ane i se laina e maua i le nofoaga, e fai ai fasi pepa 25-30 cm le lautele. Latou te totoina le strawberries i le tele o taimi i le tautotogo. Faatasi ai ma le taufaamatau o le malulu, o loo i ai ni togalaau laiti e ufiufiina i se ata tifaga, laulaau po o laʻau paʻu.

I eria e itiiti sina kiona i le faaiuga o Oketopa, o le moega e ufiufi i vaovao, ogo, ma se faaputuga laau toto (a itiiti ifo ma le 10 cm). Ona faataatia lea o lala na totoe mai le totoina o laau toto. Latou te maileia le kiona, puipuia le matagi mai le pito i lalo o mea e faʻasaʻo ai. I le tautotogo pe a uma le kiona, ona aveese lea o le fale ma lafo i se afi po o se faapalaga.

O fualaau faiva e faʻaaogaina ai tekonolosi faʻamataina e fesoasoani e faʻafetaui ai vanu o le tau. O lona uiga o le eleele i luga o le moega e ufiufi i se ata uliuli, lea e tipi ai le ono i le ogalaau. Ua totoina i totonu ia moa. O le seleselega e mafai ona uma i le 2 masina talu ona totoina laau. O le mafuaʻaga o le vevela vave ma le faʻafefiloi o le eleele. Ae mo le auala Finnish o le totoina o le strawberries, e manaʻomia se vai eli.

O tekonolosi Finnish e aofia ai le faʻaaogaina o se ata uliuli, lea e mafanafana ai ma susu

I le Urals

O vaega o le Ural tau e manaomia ai le tagata e tausia lelei le togalaau. E tatau ona filifili ituaiga o le malulu, e tuʻuina atu e le au fai togalaau le fiafia:

  • Amoleka
  • Dawn
  • O Asia.

Vaʻaiga faʻalelei faʻalelei:

  • Lyubava
  • Geneva
  • Brighton.

E mafai ona e totoina le strawberries i le Urals i le amataga o le tautotogo ma le tau o le taumafanafana. O le filifiliga lona lua e sili ona lelei. E totoina mustaches i luga o moega, e masani lava i laina e lua. I le va o latou latou te eliina ai se paʻu papau, lea latou te teuina ai le faʻavaivai. O le togavao e paʻuvale, ma tausia se mamao e 30 cm i le va o laina ma le 20 cm i le laina. A sauni sauni mo le moega, latou te tuʻuina le tele o manulele: faʻaopopo i le taumafa paleni, o le a mafanafana ai aʻa o laau. O le mea moni, e tatau ona e naʻo le fuga o manu, e sili i mea uma - solofanua solofanua.

Afai e totogo le seleselega i le tautoulu, e tatau ona aveese ia pulupulu ina ia saunia lelei le vao mo le taumalulu. Faatasi ai ma le amataina o gutu malulu, o sipuni vaovao ua ufitia i se laulau o agrofibre po o lala laau. I le tautotogo, e tatau ona aveese le fale.

O le mauaina o fualaʻau maualuga i fualaʻau i totonu o se fale vevela e manaʻomia ai le tele o taumafaiga. I le faaopoopo atu i le malamalama, o taumafaiga ma taimi e manaʻomia iinei. E mafai ona e totoina strawberries i vaipanoa eseese. I le itu i mātū, o loʻo faʻaogaina ai greenhouses mo lona faʻatoʻaga. O fai togalaau e sili ona mataʻutia e maua se fualaau aina i totonu o le taulaga.