Laʻau

O tulaga e ola ai dogwood ma fua mai

E fuga mai Dogwood i le amataga o le tautotogo, e foliga mai i tua o isi, e le gata i lalo o laau ma laau, e matua manaia lava. O lenei tulaga o le aganuu e masani ona faʻaleleia e avea o se mea teuteu. Ma i totonu o togalaau o le mea lea e tupu; pe a uma ona fuga, e le o nonoa fua. Ae ui i lea, e le o se tulaga ese o dogwood, ae o mea sese o le totoina poo le tuua.

A fuga mai dogwood

E masani ona fuga mai Dogwood i luma o isi fualaau aina. O le taimi lava na amata mai ai i le eleele le taalili o aufana, na amata ona fuga mai le fua o le fua ma le kusiva, o laau e leai lava, na fiafia le au fai togalaau i le lush dog inflorescences. Fugalaau i luma o laulaau ma faʻaalia i le amataga o lo latou fuga.

Vitio: dogwood mai le seleselega i le seleselega

O le vevela lelei mo le fugalaau e 8-12 ° C, i itulagi taʻitasi ua faatulagaina i le taimi e tatau ai. O le mea lea, o le averesi o aso taʻitasi o le +10 ° C i le Itumalo o Krasnodar e matauina ia Mati, ma le Rostov Region i le amataga o Aperila. I le ogatotonu o Rusia, e totogo le sana i le ogatotonu o Aperila, ma i le itu i matu ma Siberia i le faaiuga o Aperila - amataga o Me. O fuga e tumau mai le tasi le vaiaso i le tolu, e fuafua i le ituaiga, toetoe lava o taimi uma e pau i lalo o fulufulu toe faʻafoʻi. Ae ui i lea, o nisi o ituaiga e fuga i le taumafanafana ma faʻaauau i le autumn, mo se faataitaiga, White Dogwood.

O fugalaau fugalaau tetele o loʻo tuʻuina ia Aokuso, i le tautotogo o fugalaau e faʻafefe gutu ifo i -7 ° C

Auala e fuga mai ai le fugalaau

Mai le tasi fugalaau fugalaau, e oo atu i le 25 pulupuna e aliali mai, lea e avea ai le faamalu o le faamalu ma le lautele o le 5-7 cm. O fugalaau e lua, e laʻititi, e taʻitasi e aofia ai pestle ma stamens, o loʻo siomia e petale e fa. E iai fugalaau lanu samasama, ae o fagalaʻau e paʻepaʻe, kulimi, piniki ma e oʻo lava i petals e lua-lanu e fafagaina foi.

O le igoa lona lua o Dogwood masani o Dören tane.

Faʻasologa o ata: vinewood flowering

E ono mafai ona faʻaaogaina dogwood i le taimi o le fugalaau

E oo lava i le 7-15 tausaga, e faigofie ona talia e dogwood le gaosiga ma vave ona toe fua mai fua. Ae o le mea muamua, ua faia le laau e sui ai le tuai o le matua ina ia paleni le maualuga o vaega eletise ma aʻa. O le ola lelei e mafua mai i le tulaga o loʻo iai aʻa, e faigofie ona eli e aunoa ma le faaleagaina. E ui lava i lea, o le taimi sili mo le faʻaaogāina o le autumn, o le masina i luma o fulufulu, ma se vaitau pupuu i le tautotogo, aʻo leʻi tatalaina. Peitai, afai ei ai se manaoga faanatinati e toe totoina se vinewood flowering, ona eli ma tuu atu lea o le laau ma se faaputuga eleele.

O faila laau Dogwood ma se aʻa faʻamaufaʻailogaina e aʻafia ai aʻa ma tuputupu ae

O le vaega autu o aʻa o le pine o loʻo i luga o le 40 cm pito i luga, o lea e manaʻomia ai le faʻavaveina o le vai i le taumafanafana ma faʻapipiʻi ai le poloka poloka i mulch mo le taumalulu.

Dogwood laau na maua e ala i le totoina o vegetative (aʻa seed, layering, grafting), fuga i le tausaga lona lua, o lea e masani ai ona faʻatau faʻatasi ma fugalaau fuga. E masani lava e na o ni nai mea. Mo se ola sili atu ao le i totoina, ua fautuaina e aveese.

Vitio: uiga o le totoina ma le tuputupu aʻe dogwood

Aiseā e fuga mai ai dogwood ae le fua mai

E tupu mai pe a uma ona tele fugalaau i luga o le vao dogwood e le o nonoa. E tele mafuaʻaga mo lenei:

  • E leai se felafolafoaiga: fugalaau, e ui lava o le bisexual, ae o le palota e tupu i le va o vao. I luga o le 'upega tafaʻilagi, e manaʻomia le i ai o manua o ituaiga eseese.
  • Lafasi le talafeagai: omea, vaalele, le lava i le phosphorus ma le potassium.
  • Suavai le lava: o aʻa o dogwood e le mafai ona aveese mai le susu mai le loloto. I le leai o se timu, e tatau ona vai vai i le vaiaso, a leai o le a le lava le susu o le laau e faʻatumu ai fua, o le a malepe fugalaau.
  • O timuga mamafa i le taimi o fufulu fufulu ese mai le pollen, i se faaopoopoga, e le lele i totonu o le tau le pollinating iniseti.
  • Toe faʻafogulu fulufulu: i ni nai tausaga, ua sili atu le malulu o le tautotogo i luga o le faitotoʻa o le vevela. O Dogwood o loʻo faʻaauau pea ona fuga, ae ua faaleagaina le pistils ma stamens, o le ovaries e le faia. O lea e mafai ona e faʻamatalaina le tulaga i le tausaga na teʻa nei e fuga ai le dogwood ma faʻamalosia, ma i lenei mea e leai se pusa e tasi pe o iai foi ni nai mea.
  • Tagata faʻatauvalea: i le tali atu i le faʻatupulaia o le manaʻoga, o nisi faʻatau oloa latou te faʻatau atu ni laau e leʻi faʻauluina, o lona uiga, o dogwood vao. O le laau e leʻi vavalalata ei ai se paʻu lamolemole, e aunoa ma ni maʻila ma ni uila. O le tui e masani lava ona i ai i le pito i lalo o le ogalaau, e masani lava o le lanu o le paʻu i lenei nofoaga o se paolo ese. O le isi eseesega o le olaola o vao dogwood e matua tele lava, ma i luga o laau e totoina, e tele taimi e laiti ma lapopoʻa ai pupu.

Youngwoodwood e oʻo atu i le 10 kilokalama o vine, ma i le 15 tausaga - e oo atu i le 30 kilokalama

O Dogwood o le ate umi, tupu ma fua mai i le 250 tausaga. O fualaau e ola mai fatu, aumai fua muamua mo 8-10 tausaga.

Ina ia le gata ina fuga lau vao, ae ia fua mai foi, ia faatau mai ni fatu laau eseese ma e masani lava mai se tagata e talitonuina. Saunia le eleele lafulemu ma le lafulemu mo le totoina, ona tuʻuina atu lea o le fafagaina lelei. Puipuia mai le malulu o toe faafoi mai le ulaula poʻo le faʻasusu. E oʻo lava i laʻititi laiti ma laʻititi e mafai ona afifi uma i mea ufiufi.

O le ituaiga ma le taimi o le fuga o dogwood e faalagolago i lona eseesega. Ae ui i lea, o lenei aganuʻu fua e tosina atu ai i lona teuteuga i soo se taimi o le tausaga. A maeʻa le vavao umi ma lauolaola, ona ufiufi lea o lālā i vine susulu, ma i le tautotogo ma le taumalulu - faʻatasi ai ma laʻau tele o fugalaau.