Laʻau

Verbena Buenos Aires (Bonar)

Na maua muamua Verbena i Amerika i Saute. O se laau vevela-alofa, o le mea lea, i Rusia o loʻo taʻua i le tausaga taʻitasi. E masani ona faʻaaoga mo mea teuteu. Ua manatu Verbena o le leoleo o le fale ma le manuia o mea tautupe.

Faamatalaga faʻatau

O le sili ona lauiloa o le gagana Verinena Argentine, pe e taʻua foi o Bonar, poʻo Buenos Aires. O fualaau o le vao e foliga mai o ao puaoa, ma i ona latitudes ua totoina o se fugalaau matagofie. Afai e te ola i le laubena e ala i le auala e totō ai, ona maualuga lea o le maualuga i le tasi ma le afa mita.

Verbena Buenos Aires

E lelei tele i le faʻamalosi o conifers, o laʻau ma isi meaola maualuga. E ui o le laau e oʻo i se maualuga maualuga, e le tatau ona nonoa. A oʻo ina oʻo i le pito i luga, ona tatala ai lea o laumei lanu violē, ma o mai ai puala lalac.

Ituaiga o Verbena

O le televise sili ona lauiloa i Rusia o le Bonar Purple Rain. O le le mautonu o lenei ituaiga meaola na avea ma mafuaaga autu na filifili ai e le au fai togalaau mai le tele o mea. O isi laau totō o le aiga ua lauiloa e mafai ona faʻaaogaina mo le ola i le gagana Latina:

  • toto. E aofia ai le Katinalini mumu-totoʻa, lanu violē Iulia, Pink Fairy lapopoa;
  • Eseese ma Mea tau tupe, e mafai ona tosina atu pi i le fasi fanua ma a latou manogi;
  • vevela vevela ma fuga e tafe i le eleele. O lana lauiloa sili ona lauiloa, o Papatusi, lea ei ai fugalaau lanumoana matagofie.

Mo faʻamatalaga! O ituaiga uma o le verbena e ola aʻe i le togafiti o fatuga e faʻafefe ai le malulu ma e oʻo lava i sina maligi malulu.

Verbena Botanical Description

Vaitaimi Verbena: tuputupu ae mai fatu, ituaiga, lelei

O uiga autu o meaola:

  • malosi ma faʻalaʻau aʻa;
  • togitogi e sili atu le saʻo ma faʻalatala latalata i le ape. Talia le paʻu o le lanu lanumeamata;
  • Tui o le laau toto e ola mai i le 0.2 i le 1.5 mita.
  • o laupepa e i ai foliga o foliga o loʻo i ai faʻasolosolo faʻamalosi pe vaʻaia. O laʻau o loʻo faʻaalia i le i ai o se pusa vevela ma se mea fulafula i luga o veins.

O inflorescences e mafai ona maua mai i le 30 i le 50 maila, lea e amata ona fuga i le ogatotonu o Iuni. E mafai ona oʻo i le 25 mm le siakiina. O fugalaau e mumu, lanu piniki, samasama, paepae, lanumoana ma le lilac i lanu. Eseese lauiloa e mafai ai ona iai ni lanu se lua pe i le tasi corolla ei ai fugalaau lanu eseese.

Verbena fuālaʻau e oʻo atu ile amataga ole tau malulu. A maeʻa le elemolemole, ona maua ai lea o ni nai nusipepa, lea e mulimuli ane vaevaeina i ni vaega se fa ma fatu manifinifi.

Le faʻaaogaina o lanu i le faʻaogaina o fanua

Ampelica verbena fugalaau - fualaau faʻailoa

O ituaiga uma o laau e masani ona faʻaaogaina e teuteuina ai togalaau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o ituaiga eseese e mafai ona faʻaaoga e fatu ai tuaoi masani. A faʻapipiʻiina ma camellias, e mafai ona e maua ni vaega teuteu e matagofie i le matagofie. E mafai ona e teuteu lau laufanua i luma o lau togalaau. O le tele o fugalaau fugalaau e mafai ai e oe ona tuʻuina faʻatasi ma isi laau.

O le laufanua

Afai o ituaiga eseese e totoina i totonu o fagu ma siaki lelei, ona mafai ai lea ona e mauaina se teuteuga matagofie o se faapaologa po o se terrace i le lumanaʻi. Verbena ma fuʻu fetolofi o le a foliga lelei i vavae fugalaau.

Verbena bonar: tupu mai fatu

Verbena: totoina ma tausi lelei fugalaau

O le auala taatele e tupu ai se fugalaau o le totoina mai fatu. Afai o tausia lelei uma fautuaga ma fautuaga mo le germination, ona e maua ai lea o ni laʻau matagofie, umi ua totōina ile laufanua lata ane i le ogatotonu o Mei.

Faʻalogo lelei! Ma o le tele o totogo e mafai ona tupu mai fatu, e sili atu le saunia oi latou ao le i oo i luma. Ina ia faia lenei mea, o le a tuʻuina i le faaiuga o Fepuari, na afifi muamua i se pulumu susu, i totonu o le pusaaisa mo ni nai aso. Ona faia lea o se mea e fai mo le totoina. E mafai ona e faʻatau se palapala faʻapitoa poʻo le faʻafefiloi o oneone ma faʻalelei oe.

A maeʻa lena, o fatu e ave ese mai le pusaaisa, e salalau solo i luga o le faʻafefiloi o mea faʻafefiloi ma faʻafefeteina i se mea manifinifi o le eleele. O mea uma lava o loʻo suluina i le vai mai le pulu moli, ona ufiufi ai lea i se tioata manino poʻo se afifi palasitika. O le fagu e alu i se nofoaga mafanafana. O le totoina o fatu e tatau ona faatali mo ni nai vaiaso, ona e malo. O le pito i luga e masani ona sasaa i le vai, ae e taua le manatuaina o le sili atu o le susu e mafua ai le pala ma le oti o fatu.

Fatu laau

O le taimi lava e amata mai ai le tupu muamua, ona aveese lea o le tioata po o le ata, ma tuu le koneteina i totonu o se nofoaga. O le mea lea e mafai ai ona maua e le fualaau uma le susulu o le la, o le pusa e faʻafouina i taimi uma. O pepa e aliali mai pe tusa ma le 30 aso, ona totoina lea o laau i ipu eseese ina ia tele ai le avanoa i aʻa. O le eleele e faʻaaoga e pei lava o le totoina o fatu, na o le pefu po o le humus o loʻo faʻaopopo pea.

A maeʻa ona totoina, e tatau ona teu laau i le paolo mo ni nai aso. Ina ia mafai ona saunia le verbena mo tulaga i fafo, pe a uma le vaiaso, ona aumai lea o totogo i le faapaologa po o le faletua.

Faʻalogo lelei! Ma o le fugalaau e foliga mai e tolu-itu, pe a uma ona aliali mai le tolu o paʻu, o le pito i luga e vavae lelei.

O le faʻaaogaina o fanua i fafo e leʻi faia muamua nai lo le ogatotonu o Me, faʻalagolago i le tau o le lotoifale.

Faʻamasinoga i se nofoaga tumau

E ui o le verbena e matua le lelei, e tatau ona totō i se nofoaga lelei. I le paolo, o le fugalaau o le a foliga mai mulimuli ane ma o le ai ai se lanu enaena. E mafai ona toe totoina le togavao i totonu o le ipu i le taimi muamua ma e masani lava ona faʻafeiloaʻi i nofoaga sili ona malamalama.

O Verbena e le fiafia i le maelega o le susu i aʻa, o lea pe afai e toe totoina i eleele matala i totonu o pupu, ona faatulaga ai lea o se alavai o le uamea faateleina po o le maa nutililii. A leai, o le aʻa o le a pala. Mo le mauaina o laau manaia ma matagofie, ua totoina laau i le 5-7 pcs. i le tasi pu ma se mamao i le va oi latou o le itiiti ifo ma le 30 cm.

Verbena Care

E ui i le le lelei, e manaʻomia e le verbena le tausiga muamua. O le tausaga muamua, o le lalolagi o loʻo siomia ai e tatau ona tatalaina i taimi uma. O le manaʻoga mo lenei mea o le a mou atu pe a tupu aʻe aʻa ma aʻa. Nai lo le veleina o le eleele, e mafai lava ona e fufuluina i le sawdust poʻo se sliver teuteu. Faʻasaga le verbena e tatau ona faʻaauau, faʻalautele i le taimi o fugālaʻau ma faʻaititia le tele o vai i le tautoulu.

Verbena

<

E fautuaina ia faʻamaʻi faʻasusu ina ia faʻaopoopo faʻatasi ma le fausua e le silia ma le tolu taimi i le vaitau. Afai e te fafaga soo, o le a leaga le fugalaau. Ina ia tuʻuina atu i le vao ia foliga manaʻomia, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia o le lelei o le vaʻaiga, e tatau ona vavae ese le verbena mai itu taumatau. E mafai ona aoina tumutumu matala ma gaugau i lalo o le paolo e maua ai fatu mo fatu.

Faʻasalaga lelei, o le verbena o le ai ai ni foliga malulu, o lanu susulu ma o le a sili atu ona faʻalelei le laufanua.