Mataupu

Faʻasologa o mea e teu ai le fanua pe a uma le seleselega seia oʻo i le tautotogo

Lisi e mafai ona taʻua o se tasi o sili ona taua o fualaʻau fualaʻau. O loʻo i ai se maualuga o le vitamini C, B1, B2, B3, E, PP ma le provitamin A.

E matua faʻasaoina lelei ana meatotino mo se taimi umi. I le taimi o le teuina, o le acid ascorbic e faʻaputu i aniani.

Faatasi ai ma le faʻaauau pea ona faʻaaogaina le uʻamea mo meaai, puipuiga o le puipuiga i le malulu.

E i ai le anti-tumo, diuretic, mea e tetee ai i mea leaga. E faʻaleleia le gallbladder ma le inumaga. Ma na o ia lava taua i le umukuka. Ua aofia i totonu o fualaʻau mo le kuka muamua, vasega lona lua ma e oʻo lava i le taoina. E faʻapefea ona teu vaʻai mo le taumalulu?

I a matou tusiga ua uma ona matou talanoa e uiga i auala e teuina ai aniani i le teuina ma i le fale, faapea foi ma le faasaoina o aniani lanu meamata ma metotia o le teuina o laau seia totoina le tautotogo. Ia mafaufau nei i auala e teu ai teu mo le taumalulu.

Tulafono faavae

E faʻapefea ona teuina le laumei? Lisi e mafai ona teuina mo se taimi umi. O le tausisi i tulafono patino, e mafai ona e 'ai i le taumalulu atoa. lapisi laisi.

E faʻapefea ona saunia le uʻu mo le teuina? E faigofie ona ia taliaina sulu i lalo e -7 tikeri. Ae o le seleselega e tatau ona aveeseina aʻo leʻi amataina le kiona. O le mea muamua e te manaʻomia e eli ma luluina le eleele mai le aʻa. E tatau ona taumafai e lei paʻu le eleele i le va o lau. Faatasi ai ma nei laasaga faigofie, o le seleselega o le seleselega e amata aʻo leʻi teuina mo le taumalulu.

O fualaʻau e tatau ona mago ma teuteu aʻa. A e selesele aʻa, ia faʻaeteete i aua nei faaleagaina le pito i lalo. E sili ona lelei le tuua o le 1/3 o le tui, i lenei setete o le a faateleina ai le ola.

E i ai le tele o finauga e uiga i le pe tipiina laulaau? O le tali manino e leai.

Faʻasalaina laulaau, o le a vave ona mou ese le fualaau aina ma atonu e ono aafia i faʻamaʻi eseese.

O le a le mea e teu ai le lago? E tatau ona e amata ile suʻeina o ulu ua leva ona maeʻa. E talafeagai mo nisi faʻasaoina na o ni pulu malolosi. E tatau foi ona latou faia e aunoa ma se faʻaleagaina.

I totonu o se pusa e tasi e mafai ona e teu ai aniani o le tasi le ituaiga.

O lelaʻau fou e lelei ona puipuia i le oneone. Ina ia faia lenei mea, o le pito i lalo o le pusa na sasaa mai oneone oneone 5-7 cmona tuu lea o le aufana i se tulaga i luga. O le mamao i le va o Lukavitsy ua momoe ai oneone. A faʻaaogaina lenei metotia, o le a teuina fualaʻau pe a tusa 6 masinae aunoa ma le leiloa o latou uiga.

Mo faamoemoega saogalemu, e faʻaaogaina ma pepa palasitika.

O fea e teu ai le uʻu? O le teuina o le sipuni i totonu o le pulou (lalo ifo) e mafai ona naʻo pusa o oneone. O lona tulaga muamua muamua e faʻamaʻi. Aua o lenei oneone o loʻo faʻapotoina i totonu o le ogaumu. E mafai ona e faia se faʻapalapala i le fanua. Ua susunuina se afi ma ua tumu i le uamea ua tumu i oneone. I le taimi e mumu ai le afi, o le a lelea le oneone. O pusa, ua uma ona saunia, ua tuʻu ifo i totonu o le potu.

I le leai o se pulou po o se potu tetele, e mafai ona teuina ia aniani i le fale (o se fale mautotogi), mo se faataitaiga, i luga o se faapaologa po o se fale teu oloa.

I le teuina luga o le faletusi, o le atigipusa e faʻaopopoina i se mea mafanafana. Mo lenei mea e talafeagai ai se palanikeke mafana mafanafana.

I totonu o le pusaaisa aniani ua lelei foi ona faasaoina. Ina ia faia lenei mea, muai fufuluina, tipi ese aʻa ma isi lau. A maeʻa ona fufulu le fualaau faisua, tuʻu i totonu o se pusa paʻu ma tuʻu i totonu o se potu faʻapitoa i le pusaaisa.

E mafai ona fufuluina ma faamamago le suka kulimi, teu i taga ma piilima i le pusaaisa. I le paʻu ma le malulu, e manaʻomia sina avanoa.

I le a le vevela e teu ai le uʻu? I le pulou o le pu e teuina i le vevela mai le 0 i le +4 tikeri. I luga o le faletusi e mafai ona faʻafeiloaʻi fulufulu i luga--7 tikeri. Ua saunia lenei mea e aofia ai le pusa i se mea mafanafana, e pei o se palanikeke. I totonu o le pusaaisa, o le vevela e le tatau ona laʻititi +5.

Fautuaga mo le tuputupu ae ma mulimuli ane teuina o laka i le pito i lalo, faapea foi le saʻo i le togalaau i le taumalulu i lenei vitio:

Tulaga sili ona lelei

E faʻapefea ona teuina le laumei? O a tulaga o le teuina? A e teuina i totonu o se potu poʻo se mea e maua ai le eleele, faʻafefe e le tatau ona sili atu i le 80-85%.

I totonu o le pusaaisa, o le susu o loʻo teu i totonu o le pusa e faʻatatau i ana meatotino. Polyethylene e le pasi le ea, e le mafai ona faʻamago i le fualaʻau.

I le noatia ma le fai fuafua i le vevela ma le vevela o le uila vaalele o le a faʻaolaina 6-7 masina. I le pusaaisa ua faʻaleleia le 2-3 tausaga.

E faʻapefea ona teu laulau pe a uma le seleselega? Na o le pau lava le tulaga mo le teuina lelei o se totoa pe a uma le seleselega e tatau ona potu vevela ma susulu. Afai e mafai ona tau le tau, e fautuaina e lafo i luga o le auala ma faʻagogo. E sili le faia i luga o le manoa o le ofutau. O lea o le ea o le a tafe ma velo le fualaau faisua i itu uma.

Auala

E faʻapefea ona teuina laoga mo le taumalulu? I le faaopoopo atu i metotia fuafuaina (i totonu o le pulou, le pusaaisa, i luga o le faapaologa), e mafai ona e mafaufau i isi, e le masani ai.

Toa manaia ma le le masani ai 'ani aniani. E tatau ona ave le vaega paʻepaʻe o le aʻa, tipi ma tuu i lalo mo le 2-3 minute i le vai vevela, faʻapipiʻi laitiiti. Ma, i le vave e mafai ai, tuʻu i totonu o fagu ma sasaa afu. Aua o le vasa ua faʻaaogaina:

  • vai - 1 l;
  • masima - 50g;
  • suka - 100g;
  • vineta - 100 ml.
E tatau ona kuka le falala mo le 2 minute. A maea le taʻavale o faletupe e tatau ona afifi mo 10-12 itula.

E faʻapefea ona faʻafefe le lago mo le taumalulu, e mafai ona e aʻoaʻo mai le vitio:

E faʻapefea ona taofiofi seʻiloga seia oʻo i le tautotogo Ina ia faʻasaoina le maualuga o le tele o meaʻai e faʻaogaina ai le kulimi. E mafai ona e faʻaaogaina le ogaumu poʻo le faʻamago eletise. O le vevela sili ona lelei mo lenei mea + 50 tikeri. O lena aufana e le mafai ona teuina i totonu o se atigi pusa.

O le aniani faʻasusu e faʻaleleia ai le ola.

E mafai ona lavea aniani i le pipiʻi ata. Ae o loʻo tumau pea ona aoga meatotino mo le 1-2 vaiaso.

I le tumau o le vevela o +2 tikeri, e mafai ona faalauteleina le vaitaimi i le 3-4 vaiaso. Aʻo le i faia ni aniani i le ata tifaga, e tatau ona e muamua ia faʻamafanafana.

Faʻaaloalo tulaga vevela ma le teuinai le taimi o taumalulu uma ma masina o le tautotogo, e mafai ona e fiafia i le fou o le fualaʻau.

I soo se taimi e mafai ona e faʻaaogaina i le kukaina o soupeti, meaʻai aano o manufasi, poʻo le tao keke fasi kesi. Ma i le tau vevela sili ona vevela e aloese mai faʻamaʻi catarrhal.