Fualaau aina

Faʻafeiloaʻi vave Tiana Mamanu: faʻamatalaga eseese, ata, uiga

O ituaiga o pateta muamua e mafai ona selesele i le ogatotonu o le taumafanafana.

O se tasi o mea manaia muamua - Artemis. O lenei pateta e talafeagai mo le gaosiga o fale gaosi oloa ma fale tumaoti, o laau vao e faʻatauvaʻa, e le lelei, e seasea ona maʻi.

I lenei tusiga o le ae maua ai auiliiliga auiliiliga e uiga i le eseesega o le ituaiga o Artemis, o lona faʻamatalaga ma mea e gaosia ai, uiga ma ata. O le ae iloa foi pe o lenei pateta e ono afaina i faʻamaʻi ma faʻamaʻi iniseti.

Potato Artemis uiga eseese

Igoa tulagaTiana
Tulaga lauteleTusia ituaiga muamua, e mafai ona aumaia ni seleselega se lua i le vaitau
Gestation period60-70 aso (o le kopi muamua e mafai ona fai i le 45 aso)
Manatua Pule11-15%
Masima o fai pisinisi110-120 g
Le numera o fatu i totonu o le togavao11-15
Tuuina atu230-350 c / ha
Quality Consumersili ona manaia, e le pogisa le tino i le taimi o le vevela o le vevela ma vaivai vaivai
Faanatinati93%
Lanu o le paʻusamasama
Pulp lanumoli samasama
Nofoaga sili ona fiafia i ai eriaCentral ma Volgo-Vyatsky
Faʻafitauli faʻamaʻifaʻasaʻo i le kanesa, patati fuamati ma le siama laulaʻau
Vaega o le tuputupu aeo le maualuga o gaioiga i luga ole oneone ma eleele eleelea, o le pito maualalo o doses o le faʻamalositino e manaʻomia
FaʻatonuAGRICO U.A. (Holani)

Uiga o pateta

Potato Artemis - fua o le laulau amata muamua.

I lalo o le faamamaina o le muamua tubers atonu e 45 aso talu ona totoina. E oʻo atu i le pito i luga o le vaitau o le tuputupu aʻe (60 aso pe a maeʻa).

Mai le 1 hectare e mafai ona aoina mai le 230 i le 350 pasene o pateta ua filifilia. O le gaosiga o oloa e faalagolago i tulaga tau fesuiaiga ma le taua o mea taumafa o le eleele. Tulaga aloaʻia aloaʻia - 580 pasene i le hectare.

E mafai ona faʻatusatusa le fua o le ituaiga Tiana ma isi ituaiga, e mafai ona e faʻaogaina le laulau i lalo:

Igoa tulagaTuuina atu
Aurora300-400 centent / ha
Le talimalo180-380 c / ha
Skarbe oʻo atu i le 650 kg / ha
Lelei170-280 kg / ha
Ryabinushkae oo atu i le 400 kilokalama / ha
Borovichok200-250 centent / ha
Palaʻelee oʻo atu i le 500 kilokalama / ha
Tamaitai Amerika250-420 c / ha
Zhuravinkae oo atu i le 640 c / ha
Kiranda110-320 c / ha

Busi o le tele, size-upright, type intermédiary. O le aofaiga o le lanu lanumeamata e faʻalelei. Lea laʻau e tele-lapopoa, lanumeamata lanumeamata, ma pito i lalo.

O le paleni faʻapitoa o loʻo faia i lapopoa tetele, paʻepaʻe, vave fugalaau. O le gaosiga o Berry e maualalo. O le aʻa e malosi tele, 15-25 fatu filifilia ua faia i lalo o laau taʻitasi. O le numera o mea e le faʻasalaga ma mea leaga fualaau faisua e itiiti lava.

O le tausiga o le totoina e faigofie, faʻataunuʻuina faʻatau. E fiafia le Potatoes i se malamalama, eleele lelei. E tatau ona totō faʻamaʻi pe a maeʻa faʻamafanafana le eleele.

Mo se vaitau, o le laau toto 2-3 taimi, mea faʻalaʻau poʻo mea faʻalaʻau ua fautuaina. laʻei pito i luga ma faʻafeinu faʻafefe. O le aoina o aʻa aʻa e mafai ona amata i le ogatotonu o le taumafanafana, i totonu o nofoaga vevela e le itiiti ifo i le 2 seleselega i le tausaga e seleseleina.

Eseese lava faʻasaʻo i faʻamaʻi sili o le po: sosolo masani, pateta o le pateta, kesi o le uila auro. Laititi le faʻamalosi i vailaʻau eseese - Alternaria, Verticillium, Fusarium ma le mumu vave o fatu. I le vaitau o faʻamaʻi faʻapitoa e mafai ona aʻafia i le tuai o le paʻu o lau.

O vaʻaiga o loʻo i ai le manaia lelei.: tumu, leai se vai, paleni. O le maualalo o le suauu e fesoasoani e aʻafia ai fatuga e le faʻapala, tausia lelei foliga.

Pe a tipi ma kuka pateta e le faʻapogisaina. E talafeagai mo le faʻafefe, faʻafefete, faʻafefe. Aua e le faʻaaogaina palu pateta.

O le suauu e aafia sao i le tofo o pateta. I luga o le laulau e mafai ona e vaʻavaʻai pe o le a le mea o faʻaalia i totonu o isi ituaiga:

Igoa tulagaManatua Pule
Impala10-14%
Tautotogo11-15%
Arosa12-14%
Timo13-14%
Faifaatoʻaga9-12%
Dolphin10-14%
Rogneda13-18%
Granada10-17%
Magician13-15%
Lasock15-22%

Matou te tuʻuina atu i lau oe manatu i le auala e teuina ai pela pateta ma pe mafai ona faʻaauau le faʻaaogaina o lenei oloa i totonu o le pusaaisa.

Amataga

O le fatu o le Potato cultivar Artemis na saunia e Dutch breeders. E aofia ai i le Setete Setete o le Malo Rusia i le 2008. Zoned mo nofoaga Tutotonu ma Volga-Vyatka.

Fautuaina togafitiga i nofoaga tau alamanuia, i faatoaga ma faatoaga tumaoti. E itiiti mea leaga e gaosia i le kiliva, aoina o le seleselega o loʻo tausia lelei, femalagaaiga e mafai.

Ua matou saunia mo oe le tele o faamatalaga aoga e uiga i le teuina o pateta. Faitau mea uma e uiga i le teuina i atigipusa ma i le taumalulu, e uiga i uiga ma isi auiliiliga.

Laʻau mūmū ma matagofie mo se taimi uumi e faʻamautu ai le lelei o le oloa, talafeagai mo le faʻatau atu poʻo le televave.

Ata

O le ata o loʻo faʻaalia ai le pateta Artemis:

Malosiaga ma vaivaiga

I sili ona lelei ituaiga e aofia ai:

  • tofo lelei o fualaʻau aʻa;
  • maualuga fua;
  • vave ma lelei le vevela;
  • lelei le tausia lelei o ituaiga o fatu;
  • leai se manatu i le faʻaleagaina;
  • tetee i le faaleagaina o masini;
  • tetee atu i faamaʻi tele o le po.

E leai lava se mea sese i le ituaiga.

Vaega o le tuputupu ae

E pei lava o isi ituaiga o fualaʻau muamua, Artemis potatoes totoina i le eleele atoa ua faamafanafanaina. A o lei totoina, ua fautuaina e togi ma solomuli i se mea e faatupuina ai le tuputupu ae. A maeʻa le faʻamamago, e faʻafefiloi pateta i le mafanafana susu.

O le eleele mo le totoina e tatau ona mama, e sili ona oneone. Ua tuu i totonu o le pusa ia sulu ma fafie. O laau toto e tuu i se mamao o le 30-35 cm mai le tasi. I luga o le auala e faʻafefiloi ai pateta pe a totoina, faʻafefea ma le taimi e fafaga ai, faitau ia tusitusiga taʻitasi a le saite.

Manaʻomia laasaga lautele. Ina ia faatumauina se tulaga masani o le susu, e mafai ona e togitogiina i le mutia mowed poo le vaomago.

E faʻamamaina lelei e le patatoes se lamala umi, ae faʻamautu masani, e tele atu fatu. I lalo o le taumafanafana vevela, e fautuaina le faʻavaivai.

Afai e le mafai, e 2-3 taimi i le vaitau e faʻafefe ai le vao, faʻafefe ile eleele ile 50 cm.

Potatoes nofouta ile fafaga. E aoga tele le faʻaaogaina o le minerale poʻo le faʻalaʻau faʻalaʻau 1-2 taimi i le vaitau. Faʻaaoga faʻamalosi ma fetaui ma se vaifofo o le superphosphate.

E lagola i le vavao i le vaiaso aʻo lumanaʻi le seleselega. Ina ia mafai ona maua e le tubers le mamafa o loʻo manaʻomia, e fautuaina e tipi uma pito i luma aʻo eliina.

Vaega taua ole tausiga - tumutumu faatasi ma le vevela tutusa. O togalaau e togafitia i le 2-3 taimi, ma avea ai maualuluga i le vao. Mo le filifilia o pateta pateta, o laau sili ona malolosi e muai faailogaina i laua po o lipine.

Ina ia maua le maualuga o le gaosiga, o le gaʻo na eliina i le pito i tua o le vaitau tuputupu aʻe. E mamago masima i luga o le tuaoi poʻo lalo ifo o se pulou, faʻavasegaina ma faʻamamaina mo le teuina.

O fatu pateta filifilia e teuina eseese. Afai e manatu le faatauina atu, e mafai ona faapipii faʻamau saʻo i luga o le fanua.

Ae peitaʻi, o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa i le totoina o pateta e le o se nofoaga masani, e mafua ai le tele o feeseeseaiga ma finauga.

Matou te ofoina atu auiliiliga auiliiliga e uiga i aoga ma mea leaga o le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi ma togavao.

E tele auala e toto ai pateta. I luga o la matou 'upega tafaʻilagi o le ae maua ai faʻamatalaga e uiga i tekinolosi a Kelani, faʻapea foʻi ma le tuputupu ae i lalo o vaomago, i paʻu ma taga.

Maʻi ma faʻamaʻi

Eseesega o Artemis i faʻamaʻi tetele o le po. O laau toto e seasea ona aʻafia i le kanesa o le pateta, paʻu masani poʻo le nematode uila auro.

I luga o le mamafa, o le eleele malu, vertex, suauu poʻo le aʻa e mafai ona tupu.

Mo le puipuiga, e fautuaina le faʻaofiina o le laʻau laupapa, faʻapea foi ma le filifilia o laufanua papaʻe mo le totoina.

E mafai ona aʻafia le pateta ona o le paʻu o le laulaau, e seasea afaina ai fatu. E faʻamalosia se mea e faʻapipiʻi faʻatasi ai ma sauniuniga apamemea. E aoga le suia i taimi taʻitasi nofoaga mo le totoina o pateta.

O vao vao, legumes, radis, kapisi poʻo kāloti o le a sili ona lelei. E le manaomia le totoina o pateta i luga o le palapala, lea na nofoia e tamato poo isalaʻelu.

Laʻau fou lanumeamata e tosoina ai ituaiga meaola faalafua: Colorado beetles, aphids, moli vaʻavave, uaea. O vailaʻau faʻavaomalo o loʻo aʻafia ai laau totō o loʻo aʻafia e laveaʻiina mai iniseti felelei ma le tele o pipi.

E mafai foi ona e faʻaaogaina vailaʻau: Aktara, Corado, Pule, Pule, Prestige, Uila, Tanrek, Apache, Taboo.

Mo le puipuia o le uaea, o loʻo faʻamaligiina le palapala ma vai fofo, ma o le kulumu lava ia e susunuina aʻo le i totoina. O aʻafiaga afaina e lafoai pe a uma le seleselega.

Matou te fautua atu foi ia e faamasani i ituaiga eseese o pateta e eseese o latou uiga:

Taeaga tuaiLaititi vaveVaitausaga
VeʻaGingerbread ManLe lapoa
MozartTaleTuscany
SifraIlinskyYanka
DolphinLugovskoyLilac fog
CraneSantaTatala
RognedaIvan da ShuraDesiree
LasockColomboSantana
AuroraFaʻaaliaAfaSkarbFaʻafouinaAlvarMagicianKroneBreeze