Fertilizer

Le faʻaaogaina o le kulimi calcium e pei o le faʻamala

E tele lava ina faʻaaogaina le nitrate o le kesi i mea taufaatoaga pei o se laʻei pito i luga o fugalaau, fualaau faisua ma fualaau aina. I totonu o lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i uiga aoga o le calcium nitrate, faʻapea foi ma mafaufau i se faʻamatalaga puupuu i lona faʻaogaina.

Laʻu kulimi: faʻalaʻau faʻatoʻa

I le avea ai o se vaega o le faʻaaogaina o le tino calcium, lea e tusa ma le 19% o le numera o elemene. O loʻo i ai foi i le pepa o le nitrate o le nitrogen - e tusa ma le 13-16%. O lenei fualaau faasaina ua maketiina i foliga o tioata paʻepaʻe po o granul.

E lelei tele le suavai i le vai, ei ai le maualuga o le hygroscopicity. O se faaopoopoga matagofie o meatotino o lenei oloa e mafai ona tausia mo se taimi umi pe afai e teuina i totonu o le afifiina o le faamaufaailoga.

O le igoa "masima" e sau mai Latina latina. E aofia ai upu "sal" (masima) ma le "nitri" (alkali).

E te iloa? O lenei tuufaatasiga, faatasi ai ma isi mea, e puipuia ai le faaleagaina o le faʻamalosia, puipuiga o mea faufale mai aafiaga o le maualalo o le vevela, ua faʻaaogaina o se vaega taua o mea pāpā.

O le a le calcium nitrate mo?

E i ai sona aafiaga lelei i laau. Muamua, e mafai ona faatelevaveina le faagasologa o photosynthesis, lea e vave ona mafaufau i le tulaga lautele o aganuu.

E le gata i lea, o le oloa e fesoasoani i le totoina o le vaega lanu meamata ma faatelevaveina ai le tuputupu ae o le laau atoa, ina ia mafai ai ona maua vave le seleselega muamua. O le masima e galue ma le aʻa, faʻaosofia lona atinaʻe malosi. O le faʻaaogaina i fatu, e mafai ona e faʻamautinoa le vave vave ona tupu.

E le gata i lea, o lenei meaʻai gaosia e mafai ai ona sili atu ona aʻafia togalaau i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Vaʻaia togalaau ma togalaau faʻatoʻaga e sili atu ona aʻafia i suiga i le vevela o le ea.

O le faʻaleleia o fua e sili atu ona lelei, ma o le a umi atu la latou ola. E tusa ai ma faʻamatalaga, faʻafetai i le masima, e mafai ona faateleina le fua e 10-15%.

E te iloa? O le kulite o le kesi e faʻaaogaina e le gata o se faʻalaiga mo laau toto. O se faʻaopoopoga foi mo le sima, lea e mafai ona faateleina lona malosi.

Ae ui i lea, o loʻo i ai se toe foʻi i lenei fualaau faasaina. Afai e faʻaaoga sese, e mafai ona i ai se aafiaga leaga i le aʻa o le laau. I lenei itu, e taua tele le pipii atu i atumaga ma le taimi o le ulufale mai i totonu o le palapala, e taʻitaʻia e faatonuga.

Le taimi e faia ai

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, ia faʻaaoga le fugalaʻau o loʻo i ai le kulimi paparate i lona tuufaatasiga, e naʻo le taimi o le tautotogo e tatau ai ona fai le eliina. E le fautuaina le faʻaaogaina o le oloa i le taimi o le tautoulu, aua e manatu o le a leai se aoga mai ai.

E faʻavae lenei mea i le mea moni e faapea o le vevela, o se vaega o le nitrate, ao faʻafefe le kiona o le a fufulu ese mai le eleele, ma tuʻu ai na o le calcium iina. O le mea mulimuli na o le a le gata ina aoga i laau, ae mafai foi ona i ai se aafiaga leaga.

E taua! O le auala sili ona faigofie e faʻaaoga ai le masima i fualaʻau. E sili atu ona faigofie le tuʻu i totonu o le palapala ma faʻaitiitia ai le susu.

Faʻafefea ona fai

O le masima e pei o se faʻaaogaina e faʻaaogaina e faigofie tele ma saʻo. O luga o laei e mafai ona avea ma aʻa ma lautusi faanumeraina.

Mo le fafagaina o le fafaga

E matua fiafia lava i le kapisi gaosi kulimi. Ae ei ai itu taua. O le nitrate o le kesi mo fualaau e aoga, ma e mafai ona e fafagaina, faaopoopo le fofo i lalo o le aʻa. O le fofo lava ia e matua faigofie lava ona saunia, naʻo lou manaʻo e faʻafefe 2 g masima i le 1 lita o le vai.

Ae e tusa ai ma le kapeti matutua, ona o le iloa o lenei fualaau aina e le fiafia i le eleele oona, e tatau ona maua se maliega i se isi auala. Na filifili e le au fai togalaau le fesili i le auala lenei: latou te amatalia fualaʻau faʻatoʻaga e le o taimi e eli ai i totonu o le eleele, ae tuusaʻo atu i totonu o le pu mo kapeti (1 tsp).

A maeʻa lena mea, e tatau ona e fufuluina le fualaau faʻamaʻi i se mea manifinifi o le eleele ma faʻaititia le aʻa i totonu. O se taunuuga, o le gaioiga tuputupu ae malosi, faʻapupulaina lau ma, e le itiiti ifo, e le afaina ai. Ae o isi togalaau aina ma faatoʻaga aina, o lenei ituaiga o fugalaʻau e tatau ona faʻaaogaina i le tulaga o se vaifofo vai. Toesea faʻatusatusa:

  • Fualaau O luga o laei e faia faʻatasi aʻo lei oʻo i le vaitau fuga. E ave 10 lita o le vai 25 g o le masima.
  • Fualaau faisua e faʻafefe ai le palasitika. Faailoa le fualaau faasaina ao le i fuga, e tusa ma le 20 g faamaʻi i le 10 lita o vai.
  • Fualaau aina, laau toto. Fafaga i luma o le togi. E tatau ona e ave 25-30 g masima masima i le 10 lita o le vai.
E taua! O le kulimi o le kaponi e fetaui lelei ma le tele o ituaiga o faʻamaʻi faʻamaʻi sei vagana ai le superphosphate faigofie. O le tuufaatasia o ia mea e faasaina.

Mo le tusi foliar

O le faila a Foliar o le sosolo lea o fualaau toto. E maua ai le sao o se faʻasolosolo e faasaga i le liliuina o vaega lanu meamata, o le pala o aʻa ma fua.

O ia fomaʻi e aoga mo kukama. Lafoaia mo le taimi muamua pe a mavae le tolu o laulaa e aliali mai i luga o pu. A maeʻa lena, ia maitauina le vaeluaga o le 10 aso, toe fai le faʻataʻitaʻiga aʻo leʻi oʻo i le tulaga o fualaau aina. Mo le fafagaina o foliar e manaʻomia 2 g o le calcium nitrate ma le 1 lita o le vai.

Mo le mafuaʻaga lava e tasi, o le calcium nitrate e lauiloa i le talosaga mo tamato. E tatau ona faia lenei mea i le 7 aso talu ona toto fatu i le eleele. O le fualaau faasaina o le a puipuia lelei ai le tuputupu aʻe o talavou mai le pala o le apical, slugs, ticks ma thrips. O se mea manaia e faapea, o le vai masima masima o le aʻafiaga o le faʻaopoopoga ma le faʻaopoopoga. O lona uiga e tusa lava pe maeʻa le fafagaina, o le a tumau pea le malosi o le puipuiga, ma o le a puipuia pea tamato mai le pala.

Ina ia saunia se fofo lelei o le galuega, e tatau ona e tago 25 g o le oloa gaosia ma faʻalūlūina i le 1 lita o le vai. Ole fua faʻatatau ole aofaʻiga o fua faatatau e tatau ona faapenei:

  • Vaʻaia ma meaʻai. E tusa ma le 1-1.5 lita o fofo o le a faʻaalu i sikuea mita.
  • Fugalaau O le a oʻo atu i le 1.5 lita o le faʻafefiloi vai.
  • Laʻau. I le faʻagasoloina o se togavao, e tatau ona e saunia 1.5-2 lita o le faʻamalolo vai.
E taua! O le vailaau e tuʻuina atu naʻo se taʻiala. Ia mautinoa e faitau faʻasalaga aʻo leʻi faʻagasolo i le totoina o fualaau aina.

Faʻafefea ona e faia oe lava

Afai o nisi mafuaaga e le mafai ai ona e faʻatau ni mea e faʻapipiʻi i totonu o se faleoloa faapitoa, ona mafai lea e oe lava oe. Mo lenei mea, o le ammonium nitrate ma le lime faʻamamaina o le a manaʻomia. Auxiliary aitema - o le pani alumini, le tolu lita, piliki, fafie, vai.

Lima ma vaalele e tatau ona puipuia i totigilima ma se manava. I le faagasologa o le kuka, o le manogi o le manogi o le a faʻamavaeina, o le mea lea, o sea taualumaga e tatau ona faia i na o se avanoa avanoa e lelei ona faʻaleleia. E sili mamao ese mai le fale.

Muamua e te manaʻo e faia se faʻataʻitaʻiga o piliki. Tuʻu le fafie, e tatau ona e faia se afi. I totonu o le fagu e tatau ona e sasaaina le 0.5 lita o le vai ma sasaa 300 g o le ammonium nitrate i ai. Tuu se ipu (i luga o piliki) i luga o se afi mumū ma aumai le paluga i se mea vevela. Pe a faʻafefete le vai, e mafai ona faʻaalu malie le lime. E tatau ona vaevaeina le folasaga o le lime i vaega, i taimi uma e sasaa pe tusa ma le 140 g o lenei mea. O le faagasologa atoa e tusa ma le 25-30 minute. Ia malamalama e toetoe a sauni le kulimi, e mafai e le mea moni o le paluga o le a le toe tuʻuina atu le manogi o le amonia. O le afi mumu e mafai ona faʻaumatia.

E pei foi o se faʻamalaʻau e mafai ona e faʻaoga ituaiga ituaiga o manulele: solofanua, povi, mamoe, lapiti, puaa.

A mavae sina taimi, o le lime malulu o le a nofo i totonu o le apa. Ona e manaʻomia lea ona e ave se isi atigipusa ma faʻamaʻe i totonu mai le vai mama muamua, ma tuʻu ai le palapala i totonu.

O lenei vai ua taʻua o le tina o le vaifofo o le calcium nitrate. Tau lava o lenei fofo o le a faʻaaogaina i le palapala pe faʻaaoga foi ma le faʻamoemoe o le susunuina.

O le nitrate o le kesi ua avea ma fesoasoani faamaoni i faifaatoaga. E lelei le tau ma faʻamaʻi e mafai ona tupu ona o le le lava o le calcium. E tusa ai ma tupe faʻaalu, o le a latou taʻuamiotonuina i latou i le vaitau muamua.