Fua o le gaosiga

Gloxinia terry ituaiga: ata ma faʻamatalaga

O ituaiga o terxinia terry o ituaiga eseese o foliga ma lanu. O latou fugalaau e pei o le logo e faʻapitoa ma faʻalelei i le taimi e tasi. O le lanu o petals e mo gaʻo uma ma le lanu: mai se lanu se tasi i faʻasalaga faʻalelei o lanu eseese, ma sina laititi po o se lau e manino lelei. Matou te ofoina atu ia te oe Faʻamatalaga o ituaiga taʻutaʻua o Gloxinia.

E te iloa? O se laau laʻau o le Gesnerievyh, e ola i vaomatua o Amerika i Saute ma Amerika Tutotonu. O tagata fugalaau sa maua ai na fefiloi ma laulaau o le aano ma le malosi o le laʻau ma se syringia, lea na iloga i le i ai o se pusa. O se taunuuga, o le igoa o le fugalaau sa fenumiai. Ma i le asō mo nerds o le synningia lenei, ma mo fugalaau fugalaau, gloxinia.

"Madonna"

O lenei ituaiga o gloxinia e iloga i fugalaau tetele e pei o le rose-e pei o ni paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe e tele-laina ma se calyx e leai se lanu samasama. O pito o fugalaau e faia i se moli malamalama. Faatasi ai ma le tele o le malamalama ma le susu i luga o le pua e foliga mai o ni paʻu mumu. Peduncle e faʻaloloa, lau lanu, lanumumu lanumeamata i le lanu, laʻititi lanu violē.

E pei lava o soo se sui o le ituaiga, o se fugalaau i le taimi o lona tuputupu aʻe ola e tatau ona fafagaina i le faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa. E fautuaina e fai tasi i le sefulu tausaga. A maeʻa ona fuga i le Gloxinia "Madonna" lafoaʻi ma faʻapipiʻi oti. O le laau e alu i se taimi umi malolo. O le mea lea, a maeʻa muamua le fugalaau, ia Iuni, e aveeseina e le au faifaatoaga fugalaau le pito i luga, ma tuu ai lau laititi e fa. Mai o latou loto o fanau agamalu o le a le pine ae o mai. Tuu le malosi sili atu ma faʻafefe le fagu e amata ona tupu. O le masina mulimuli ane, a e vaʻavaʻai i uluaʻi pulupulu, e te manaʻomia se fafagaina faaopoopo mo se vaʻa vevela. A maeʻa uma le pulusvetut, o le a maeʻa uma laʻau, tipi pito i luga o le 1 - 2 cm mai le palapala.

"Madonna" e le lelei i le tausiga, faʻavave vave ma faatelegofie

"Puppet"

O le ituaiga o laau toto e le lelei le totoina o loo totoina i le selau taamilo i taimi uma. Gloxinia fugalaau tetele ma se pusa fua. O paʻu o loʻo paʻepaʻe ma ni fulufulu mafiafia ma lanu violē e fusia faʻatasi i lalo o le ipu. I le itu e tumau pea le tuaoi paepae. Ma le tausiga lelei, o le vaitau fuga e amata mai i le tautotogo o le tautotogo seia oʻo i le amataga. E le mafai e le pulu ona faʻafefe saʻo le la aʻo latou tuua le mu vevela i lau.

"Madame Margaret"

E tosoina ai mata i lanu susulu tele ma lanu mumu-mumu mumu na faia e se vaʻa paʻepaʻe paʻepaʻe. E i ai tulaga e aunoa ma le tafa. O le togavao pe a uma le fausiaina o le fale e fausia ai se vao vavalalata ma ni nai pusa laiti ma e foliga mai o se fugalaau matagofie.

E pei o ituaiga uma o le gloxinia terry, e sili ona fiafia i le faʻalauiloaina o le malamalama mo le 14 itula, susu ma le vevela. Ae leʻi alu e malolo, e manaʻomia e le fugalaau ona fafaga. Mo nei faʻamoemoe, e fautuaina e le au faifaatoaga potassium monophosphate ma lapatai atu e uiga i le faʻaaogaina o mea e aʻafia ai le 'oʻona.

E te iloa? Saienitisi saienitisi 25 ituaiga gloxinia. Na o le toʻalua oi latou na mafua ai le tele o ituaiga vao. I le telē, ua vaevaeina i latou i le: tulaga faʻataʻitaʻi (i le 25 cm), compact (12 - 25 cm), miniature (5 - 12 cm), microminiature (e oʻo i le 5 mm).

"Minx"

O fuga taitasi o lenei ituaiga ei ai ona lava uiga. Faʻataʻotaʻi fugalaau fugalaau rozopodobnaya ma le paʻepaʻe paʻepaʻe ma le kulimi ma le paʻu mumu o petals. I le taimi lava e tasi i le faatulagaga o lanu leai se faailoga i mea uma. O le lanu vali e faaopoopo atu i ai se paʻi o fugalaau teuteu. I luga o nisi petals atonu e iai se tuaoi paepae, i luga o isi - o se mūmū sesega. I le taimi lava lea e tasi i luga o se fugalaau matua e mafai ona fausia ai le sili atu ma le luasefulu tafaʻi maualuga. "Minx" na faaigoa mo le le mautonu o le fuga. E ono paʻu i le malamalama ma lanu enaena lanu enaena. O nisi taimi e le faʻaalia atoatoa fugalaau.

O le pu e le fiafia i le gaogao. O se ipu e 15 cm le 15 cm o le a lelei mo ia. I luga o le windowsill, i le mea o loʻo nofo ai, e le tatau ona i ai ni agavaʻa malosi ma leai ni pepa.

"Tupu Tamaitai o Me"

O ituaiga o terxinia terry "Queen of May" e mafai ona lauiloa i le lautele lanu mumu i luga o le pito o petals, lea e salalau solo i ni mea e le mafaamatalaina i luga o se paepae papaʻe i le gutu. I le tele fugalaau e laiti, e oo i le 7 cm le lautele. I le lona lua ma mulimuli ane ai le fetogi o le fugalaau e ono maeʻa. I le vevela vevela o se manogi manaia e mafai. Laʻau vavalalata, umi le uumi. Laʻau susu, faʻatasi ai ma mama veins veins, e oo atu i le 15 cm le umi.

A faʻamamaina e taua e le pa'ū le vai i luga o lau ma laʻau, o le mea sili lea e faʻatumu ai le pani.

"Ioeia"

Fiafiaga eseese ma le umi ma le tele o fugalaau. I luga o se laau vaʻai e foliga mai o le umi o le uʻu o loʻo i ai le tumutumu.

Fugalaau i Gloxinia "Ioeenia" e laʻititi le lapopoa ma laʻau e tele-laina e fetaui lelei i le laumei gramophone o lanu paʻu mataʻutia.

"Glamor"

E i ai i vailaʻau faʻamalosi. E sui ai se laau talatala ma se puʻupuʻu malosi ma se fugalaau faʻalua. O petals e paʻepaʻe ma laumei mumu-lanu piniki, i le faavae latou te faia ai se lanu samasama i ni mea e le mafai ona faʻaaogaina. Laʻau faʻamalosi i pito, lanu lanumeamata susulu ma laʻau i luga o veins. O nisi taimi i luga o tumutumu i le ogatotonu o petals ei ai lanu uumi uumi. Gloxinia o lenei ituaiga e tutusa lona igoa. "Lady Jane."

E taua! I le taumalulu, ua auina atu le gloxinia paletini mo le teuina i se nofoaga malulu, malulu seia oʻo i le amataga o le tautotogo. I le taimi lava e tasi na faʻainuina i le taimi e 1 - 2 taimi i le masina.

"Lilac Fog"

Le mamanu mamanu mamanu i luga o matala tetele. Gloxinia o lenei ituaiga o ituaiga fugalaau fugalaau vevela lanu paʻepaʻe ma lila ma paʻu paʻepaʻe. O lona uiga o lona saturation ua matua mafiafia, ma fai ai se ipu pogisa. I lalo o tulaga lelei ile petals atonu e mafai ona mumu. I tafatafa o pito o fugalaau fugalaau e papaʻe pe leai foi ni lanu viole. O laulaʻau ua laugatasia, lanu meamata lanu meamata ma lanu siliva matagofie.

"Lolomiina le faaipoipoga"

I le faʻasalalauga gloxinia "pepa lolomi" e le o fenumiai ma se mea. O lona lanu muamua e vave ona maua mai ai se ituaiga. O loʻo faʻaalia i le paʻepaʻe-e pei o pulumu o lanu paʻepaʻe ma fusi lanu i totonu o le petal. I luga o le pito i lalo o loʻo i ai se lipine lanu moana lanumoana, malu ma le lauiloa. Fugalaau e laʻititi i le 10 cm mata oona, laititi ma le fugalaau. Tuʻu i luga e oʻo i le 10 cm.

"Shahane"

O le ituaiga o loʻo faʻamatalaina e se tamai laau talatala ma pupuʻu pupuu, lau laʻau tetele ma fugalaau tetele. Paʻu paʻepaʻe ma se lipine lanu violē tele i tafatafa. I le pito i lalo, o le lanu sinasina e liua i le lanu samasama, ma avea ai ma nofoaga tutotonu. Mai le tuaoi, o tamai laʻau ma sina malulu magenta ifo ifo i lalo o petals.

"Pearl Necklace"

O le uiga faapitoa o le Gloxinia ituaiga "Pearl Necklace" o fugalaau tetele ma gaʻo ulaula. I le pito o le kalama o loʻo i ai le lautele o le lautele, ma vavalalata i le ogatotonu o pupufana e susulu, ma fai ai se faaili samasama samasama. O loʻo i ai faʻatasi ma paʻu paʻepaʻe ma pulu o le aschid mafiafia, lea e faʻafefiloi ma vela satisi ua tumu mai le calyx.

"NG-Romka"

O fugalaau lanu papae o Terry o loʻo i luga o le ogatotonu o loʻo iai lau lanu lanumeamata susulu. O le petals e matua matagofie ma se lipine lilac liuliu, lea e amata mai ai le tele o mata. O le ituaiga, pe a faʻatusatusa i le isi lisiina i luga, e matua faigata lava i tulaga tuputupu aʻe. Ae ui i lea, e lelei le vavaeina ma le tele o fugalaau.

E taua! Afai o laulaʻau i totonu o le ulo e faʻasaga ma e le faʻaloloa ia upega, o lona uiga e le mafatia le laau ona o le leai o se malamalama.

"Aso malolo"

O sea gloxinia e manatuaina i ni mea tetele e lua o le pogisa. O latou gaʻo o le manulele lanu moana ma se ipu malamalama ma se lumanaʻi lumanaʻi. Vaʻai mataʻituina foliga le lelei i le leo o le fugalaau. O le togi e le o sao i le tuua, o fugalaau uumi.

"NT-Paionia"

O nei gloxinia lapoa o ona fugalaau e fai mai i le tele o laina o paʻu popo. Mai le pito i luga e oo atu i le lalo o loʻo ufiufiina i laʻau viole. O le pito i lalo o laʻau taitasi o loʻo faʻamatalaina atu i le lilac tuaoi, lea e sosolo lelei i totonu o se paolo malulu ma e faʻavevesi ona faʻalavelaveina e le lanu sili o le fugalaau.

O Gloxinia Terry o loʻo faʻatusalia e isi igoa o ituaiga, e tofu i latou ma mea e fasioti ai le tagata faʻatoʻaina ma e oʻo lava i se tagata matamata le faʻavalea. Faateleina le matagofie! E manaia tele.