Laʻau

Hamedorea: tausiga ile

O Hamedorea (chamaedorea) o se lala dioecious o le aiga pama. Na maua muamua i luga o le togavao o mauga o Amerika i Saute. I lalo o le natura masani, o le maualuga o le pama e 2-3 mita le mamafa, e iai ni analamole-e pei o ni fatu, o lea e taua ai i nisi taimi o le pama bamboo.

I le fale, e le faʻaaogaina le faʻaaogaina o le chamedorea e fai ma meaai. I le faaliliuga, o lona igoa o lona uiga o se meaalofa e latalata i le eleele, o lona uiga o lona laitiiti ma le maua o fua.

Faamatalaga o Hamedorea

I le fale, o le palu lapoa e faasolosolo malie lemu ma e seasea ausia le maualuga ma le afa mita. O aʻa taʻitasi e na o le tasi le prick bud, e le mafai ona puipuia lona oti. O laʻau e atoatoa pe faʻasese mai le lanu meamata i le karifa, o loʻo i ai ituaiga mea lanu e lanumoana-lanu meamata. Fugalaau e aoina i panicles.

O le laau e le lelei, e fiafia i le malulu o le la i le susulu o le la, e laiti tele, o laʻau teuteu o se teuteuga muamua, fesoasoani e faamama le ea.

Ituaiga o le chamedorea mo le gaosiga o totonu

VaʻaiFaʻamatalaga
Hamedorea Elegans (Neantha)E talafeagai mo le au faifaatoʻaga amata. O laʻau o loʻo i luga o petioles umi.
SeifritsE le o le manaʻo e fafaga. O foliga e pei o bamboo.
Ernest AugustusO le eseesega i le va o le pama o ni lau paʻu ma nifo o loʻo i autafa.
OmeaAta lanu matagofie o laulaau.
Tasi le lanuGreen laasaga umi lafoaʻi.

Aiga Tausi

TaimiNofoaga, vevela ma moliFaʻamamafana ma fafagaLaʻei pito sili
TautotogoNofoaga mafanafana, + 16 ... + 20 ° C, malamalama mimita ma le malu puipuia, e mafai ona tuu i tafatafa o le faamalama.Faʻasalaina ma faʻaleleia faʻapitoa i le vaiaso. E tatau ona mafanafana vai.Falaʻo faʻatoʻa faʻalua faalua i le masina.
SummerE mafai ona tuʻuina i luga o le faletusi poʻo totonu o le togalaau i totonu o le paolo, + 20 ... + 25 ° C.Faʻateleina le suāsusu ma faʻaleleia faalua i le aso.
PauNofoaga mumu, e aunoa ma ni faʻataʻoto, + 16 ... + 22 ° C, malu malu.Faʻaleleia ma fafaga faʻatasi i le vaiaso.Laʻei pito sili.
WinterNofoaga mumu, e aunoa ma ni pepa, + 15 ... + 18 ° C, ae le o lalo ifo o le + 12 ° C, faʻalailauina le malamalama.O le fufuluina ma le faʻamaina e faʻalelei.Taofi le fafaga (mai ia Oketopa ia Fepuari).

Filifiliga o le gafatia, palapala, totoina

O le tulaga autu mo le suia o le chamedorea o le faatumuina atoa lea o le ipu i le aʻa. Afai e le tupu lenei mea, e mafai ona e sasaa se tamai eleele i totonu o le ulo.

E sili le lelei i le faʻavasegaina o se chamedorea i le tautotogo. O le ipu e tatau ona i ai le tele o senitimita le maualuga nai lo le muamua. Ma o aʻa e le pala, suavai lelei (pebbles, faalautele o le kele, tila) e talafeagai. E lelei pe a fai o le ulo e faʻasaʻo ma faia i le sima.

O le palapala mo le laau e tatau ona mama. Lona tuufaatasiga (2: 1: 2: 2):

  1. Peat.
  2. Sand.
  3. Pepa lauʻeleʻele.
  4. Humus.
  5. Vermiculite, paʻu o le niu e faʻamamaina ai le palapala.

Leafy soil ma humus e tatau ona faʻamaʻi.

Faʻapenaina o Hamedorrhea

E tolu ala e faʻalauteleina ai se laau.

Fatu

O se tasi lenei o auala sili ona umi ma sili ona faigata. E taua le matauina o nisi o tulaga: o fatu e tatau ona toe seleseleina, e manaʻomia le vevela (faʻatafunaina o le pito i luga o le fatu, e mafai ona faia i se mea maoaʻe), ma o le a faafetai mo le tausiga lelei ile fale.

O le fufuluina o fatu o pama e tatau ona tuʻuina i le palasitika lua selau gram ipu ma eleele mama, sina loloto (1-2 centimita), e le talafeagai le fufuluina i le eleele, e tatau ona ufiufi i tioata poʻo ata tifaga.

E manaʻomia le faʻamautinoa o le lalolagi e le mago. Aveese le tioata po o le ata i aso uma mo le ea.

A maeʻa le 5-6 masina, o le chamororrhea o le a tuʻuina mai ai le totō muamua, lea e tatau ona totō ao tuputupu ae.

Bush division

O le matua matutua o le gamedorea laau e talafeagai mo lenei metotia. E tatau ona e maua ma le faaeteete le pama mai totonu o le fagu, faʻamalo aʻa. Mo le tuueseesega, o auala e tolu ma le fa o aʻafia lelei na atiaʻe e talafeagai. Toto le 5-6 fasi vaega i totonu o le ipu e tasi, ufiufi i se ata tifaga, maua ai ni tulaga mafanafana. Aua nei galo e uiga i le fafaga ma le pulumu.

Faʻapenaina i aʻa

O se tamaititi matua atiaʻe lelei e talafeagai mo lenei metotia. Vavae ese ma le faaeteete le pipi ma aʻa mai aʻa mai le tina, ave i totonu o se fagu vai lelei ma eleele lelei, ia ufiufi i se ata tifaga, tuʻu i se mea mafanafana ma susulu, ia mautinoa le faʻamautuina tatau. E sili atu le faia o lenei mea i le amataga o le tautotogo.

Mea sese i le tausiga ma le faʻaumatia

Hamedorea e le lelei ma e faigofie ona tausia, e oʻo lava i se tagata galue muamua e mafai ona ola. Afai e te mulimulitai i tulafono o le tuputupu ae i le fale ma fai ni puipuiga i se taimi tatau, ona mafai lea ona alofia le tele o faafitauli.

Vaavaaia vaaiaMafuaagaFaaleaogaina
Le faʻamalosolo o laʻau lauʻeleʻele.Le lava le fafaga po o le vai malosi.Vai vai i vai mama, faʻalautele lona voluma.
O foliga vaaia o lanu susulu i laulaau.Le lava o elemene elemene.Faʻaopopo le magnesium ma le potassium i le vai.
Laʻau laiti.Le lava le malamalama ma le faʻamala.Faʻafoʻi i se mea lamolemole, faʻaopoopo le fuālaʻau i le vai.
Le lanu o laulaau o le lanu samasama.Faʻasaʻo le la, leai se uʻamea.Toe faʻafoʻi le pama i totonu o se paʻu paʻu, vai faʻatasi ai ma fusilaisa o loʻo i ai le uʻamea.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi, o le taua faasaga ia i latou

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻavaivaia le laau, faʻalavelave i le tuputupu ae masani, ma faʻaitiitia le faʻamalosi. O le mea lea, e talafeagai le faia o togafitiga puipuia, ma i le tulaga o se faʻasolosolo faʻamaʻi, vave ona faia ni auala e faʻaaogaina ai.

Maʻi / anufeFaailoga (i luga o lau)Puipuiga ma togafitiga
Spider mite.UpegaLafoa soo. I le tulaga o ni faʻalavelave matuia, faʻaaoga acaricides ma inisoacaricides.
Mealybug.Lafoaia lelei, latou lava e lanu meamata.Fufuluina meaʻai i fasimoli ma vai, i tulaga ogaoga, togafitiga Chamedorrhea fualaau faasaina Vertimek.
Thrips.Pogisa lanu uliuli.Faʻaaoga vailaau faʻasaina Faʻafiafia ma le faʻalauteleina.
Laʻu aʻa.Pau ese.Suʻe le laau. Faʻasuina i fofo o Khometsin ma Kuprozan mo le 10 aso.
Laʻau o le Rot.Paʻu paepae.Faʻaumatia le laau ma le ipu ma se faʻamaʻi malosi.

Na fautuaina e Mr. Dachnik: chamedorea - o se moliaga o le malosi ma le mautinoa

O le palu lapoa o se laʻau matagofie tele, ma le faʻaeteete ma le faaeteete, e mafai ona faʻafetaui le siosiomaga, fiafia i lau laʻau matagofie, aʻo faia le ea i totonu o le fale faʻamamaina.

E tusa ai ma talitonuga taʻutaʻua, faʻafefea ona faʻaitiitia le malosi le malosi ile fale. O fea o loʻo i ai, o tagata le alolofa e le faʻavalea, leai se pisa ma le vaʻa. O le laau o Paama e faʻalauteleina le faʻamoemoe, faʻaleleia lagona ma le malosi.

I totonu o le potu e tupu ai le chaororrhea, e faigofie ona manava ma galue fua. Afai oi totonu o le fale poʻo le ofisa o loʻo i ai nei pama pama, ona amata loa lea o galuega uma i le taimi.