Laʻau

Sa e faʻatau mai se falala: faʻafefea ona e le tuʻuina le leaga

O le pineapple o se fualaau vevela, e toaitiiti tagata i Rusia e taumafai e tupu: o le mea moni e mafai, ae faigata. O le mea e lelei ai, i lo tatou taimi, e toetoe lava o taimi uma e faʻatau ai i se faleoloa. E moni, o le oloa e pala, ma e teuina mo se taimi puupuu lava. E faʻapefea ona teu lelei le falaoamata ina ia oʻo i le taimi e faʻaaogaina ai o le "inu o le sua"?

Auala e teuina ai pinea i le fale

O le mea moni, ina ia avea le pineapple ma mea fiafia, e tatau ona e filifilia saʻo. A aunoa ma le mafaufau iinei i auala uma (paʻi, mash, manogi), tatou te manatua na o pineapils, e pei o fualaau aina uma, ei ai ituaiga eseese eseese ua faamoemoe mo se tasi po o se isi mafuaaga.

O vailaʻau vali e iai ni laʻau tele, ma o faʻataʻitaʻiga ma laʻau laiti e ono iai se "faʻaogaina" mo le saunia o ipu eseese: latou te sili atu le malosi o le suka.

E le gata i lea, i luga o le faʻatau atu e mafai ona e maua pineapils, e le gata i mea e 'ai ma e leʻo. I le masani ai, toetoe lava o fualaau aina vevela mo le auina atu i fafo ua aveeseina i nisi o tulaga le atoatoa: e tatau ona latou malaga atu i isi atunuu mo se taimi umi. E sili atu le faigofie ona nofo i le fale nai lo le pulu, e masani lava ona faia i totonu o le pusaaisa. Ma afai e salalau le manogi o mea manogi mai le fua, e lelei tele le le teuina, ae ia tipi ma ia fiafia oe i le taimi nei.

E fia le pineapple e teu i le fale

I le masani masani, o lona uiga, i le tulaga o se fualaau e le i ai, e le mafai ona teuina mo se taimi umi: i lenei mea e foliga tutusa ma fua ia e masani ona tatou iloa, e pei o fugalaau poo strawberries. O le mea moni, o se mea i le tofo ma le manogi e mafua ai ona latou fesootai. Mo le teu le tumau, e tatau loa ona tuʻuina i totonu o le pusaaisa, i le vaega o fualaau aina, pe afai o le vevela e 6-9 e uiga iC. I lalo o ia tuutuuga, o le fua, pe afai e leʻi matua ae leʻi faatauina, o le a tumau mo le 10-12 aso. I se vevela maualuga atu, o le a faʻaauau pea le taumafataga, ma o le a faasolosolo malie mai le "mai le matua", ma i le maualalo o le vevela, o le a amata ona pala.

Ae tusa lava pe i totonu o le pusaaisa e te le manaʻomia le tuʻuina o le pineapa e pei o lena: e manaʻomia se tamai afifi, a leai o le a ia ofoina atu uma lona manogi i tuaoi i luga o le fata, ma mai ia i latou o le a latou pikiina e le o taimi uma e manaia ai le manogi. I le mea sili lava, e tatau ona afifiina i le tele o fasipepa mama, ona tuʻu lea i totonu o se taga palasitika. Tapunia ma le tapunia: i le susu o le sili atu ma le 90%, o le fua atonu e ono lelei. O le taimi, e tatau ona fesuiaʻi le afifi, ma mafai ai e le pineapa ona taoto i itu eseese. Vaʻai pepa i le taimi lava e tasi: afai e susu, sui. Vaʻai le fualaau aina lava ia: afai e aliali mai ni pogisa, e le mafai ona e teuina umi. 'Otiʻoti meaʻai ma' ai le mea o totoe. E tele fualaau e le mafai ona teuina i totonu o le taga e tasi.

Afai e na o le tuʻuina o le pineapple i se taga, o le condensate e faʻasaʻoloto mai ai e mafua ai le pala, o lea e tatau ona e afifi muamua le fua ile pepa

Afai e te le tuʻuina le pinea falaoamata i totonu o le pusaaisa, ona e tatau lea ona e 'ai e le sili atu nai lo taeao, o le maualuga o lua aso pe a teuina i se nofoaga pouliuli, o le a tumau ai ona lelei. Atonu o le a le faaleagaina i aso uma i le 3-4 aso, ae o le tofo o le a le tutusa, ma o le faagasologa o le faaleagaina o le tino, faatasi ai ma le fesuiaʻi o vaega taitasi o le fetus, o le a amata. O le mea moni, e faatatau lea i na faʻataʻitaʻiga e le atoatoa i le taimi o le faʻatau. Afai e tosoina le pineapple ma tipi i ni vaega, e le mafai ona teuina e aunoa ma se pusaaisa mo le tolu itula; i totonu o le pusaaisa, o le fasi pepa e taoto mo ni nai aso, ae afai e le ufiufi, latou te mago ma le fiafia.

E faʻapefea ona taofiofi le pineapa mo se taimi umi

O meaʻai mo le umi o le teuina o le pineapple fou i le mataupu faavae ua le o iai: e le o iai lava ituaiga ituaiga e maualalo, e pei o apu. Mo le teuina o taimi uumi (sili atu ma le lua vaiaso) e tatau ona e faia se mea ma le pineapple.

O auala masani e fai ai auala e faigofie: faʻamago, faʻamago pe faʻafefe.

Aua e te fefe i nei upu, o le pineapple i soo se ituaiga e matua manaia lava, e le aveesea ai lona tofo, ae, ioe, ou te fia fiafia i se oloa fou. Ma sili atu pe itiiti ifo foi i se fualaau fou, naʻo le paʻu tioisa e tumau pea. I le taimi lava e tasi, o vitamini (e aofia ai le acid ascorbic) ma le vailaau e gafa ma lona manogi ma le manogi, bromelain, ua toeitiiti lava puipuia.

O le pineapa uaina e teuina mo le taʻi tasi tausaga, mago - mo le ono masina, ma le tioata - itiiti, ae o le a "toetoe lava a fou." O le faʻasalaga popo i le tofo ma le sogisogi e talitutusa lava ma le fou, suamalie ma suamalie suamalie, ae o meaʻai e mafai ona 'ai - o meaʻai ia.

A oʻo i le taʻavale, e muamua sasaa le pineapple i le suka suka, lea pe a uma lena mea e sili ona lelei

O pinea falaoamata o le candy candy poʻo, pe a faʻamagoina ma le suka faaopoopo, fualaau lole: o se oloa faʻaola lenei. Ma pe a faʻamaʻa, o le pineapple e le maumau le tofo po o le manogi, o le a tumau pea le tino e pei o le suamalie, na o le sua o le a sili atu ona malosi le tafe.

O pineapa tipi o se ituaiga lole, ae o le tofo o nei lole o le pineapple

A o leʻi tuʻuina atu le fualaau aina i totonu o le pisaisa, e sili atu ona lelei le saunia o le fua, aua o le a sili atu ona faigata le tipiina o fualaau uma, ma o le sua o le sua i le taimi o le seleseleina o le a matua tele. E fufuluina le falaoamata, tipi ma tipi i ni fasi vaega o le tele le fetaui mo le taumafa mulimuli ane. Faʻapipiʻi i se pusa paʻu ma auina atu i le pusaaisa. Nai lo o se pusa, e mafai ona e ave se pusa tioata-meaai paʻu o se mea talafeagai.

E iloagofie le taʻavale afi i le maualalo o le vevela (masani mai le -6 i le -24 e uiga iC), mo le pineapple e leai se eseesega tele: i le toetoe lava a le fesuiai foliga, o ona mea taumafa i soʻo se vevela le lelei e tolu pe fa masina. Ma e leai se mea e tatau ai e tatau ona toe faʻasalalauina pineaples.

Mo le faʻavelaina, e mafai ona tipiina le falaoʻai i ni fasi pepa o soʻo se foliga ma se lalelei talafeagai.

E faʻafefea ona faʻamaʻaina se falala i le fale

Afai e faʻatau vave le pineapple, ma e tatau ona 'ai i ni nai aso, e tatau ona faʻamautinoa le paleni saʻo ina ia lava le taimi e faʻamalolo ai, ae leai se taimi e faʻaititia ai. E le tatau ona vave tuʻuina i totonu o le pusaaisa, e tatau ona e taumafai e faʻamamaina i le vevela o le potu ma le susu o le 80%. O le maualuga o le susu e mafai ona taitai atu ai i le pala, faʻaitiitia - ia faʻagogo. I le taimi e teu ai, e manaʻomia ona e teuina i totonu o se potu faʻasalaga ma faʻavasegaina i lea taimi ma lea taimi i itu eseese, ma pe a faʻatau ni kopi e le tuʻuina vavalalata le tasi i le isi ma soʻo se puipui.

O le a sili atu le lelei i lalo o ia aiaiga pe afai e le sili atu i le vaiaso le sili atu ona fua, ma sili pe a ma le tolu aso; afai e manaʻomia vave, e tatau ona e tipiina laulaau mai le pineapple ma tuʻu i le pito i lalo. O le tagata lauiloa lauiloa o le fua o le tele o fualaau aina o le ethylene. I le masani ai, ave lenei kesi (o le hydrocarbon sili ona faigofie e le faʻasaina2N4) e leai se mea i le fale, ae e gaosia i ni mea laiti i le taimi e teuina ai e ni fua, e aofia ai pears ma apu masani mo Rusia. O le mea lea, mo le maualuga o le taumafa o le pineapple, e mafai ona e tuu i talaane oi latou. O le vaitau, e tatau ona siaki le saogalemu o le pineapa: o le faagasologa o le vevela ma mulimuli ane faaleagaina e mafai ona alu i se saoasaoa le pulea.

O le tuaoi ma apu e mafai ai e le pineapa ona vave oʻo atu i se setete

Pineapple o se fualaau oona, e le talafeagai mo le teuina mo se taimi umi, ae e masani lava ona mafai ona toe faʻaleleia mo ni nai vaiaso. Afai e manaʻomia se umi umi o le fale, e sau le malulu i le laveai, mulimuli ane o le fiafia e 'aina se fua manogi e le itiiti ifo nai lo le' aiina o lenei meaʻai fou.