Laʻau

Barberry Orange Rocket - faʻamatalaga ma faʻatoʻaga

E tele ituaiga o meaʻai o le barberry, lea e faʻaogaina e le au fai togalaau i le faʻaogaina o fanua. O nei laau toto e iloga i mea teuteu, o lea e sili ona lauiloa i latou o nonofo i le mafanafana. Barberry o Thunberg Orange Rocket (berberis thunbergii) ua manatu o se tasi o ituaiga sili ona manaia ma matagofie.

Faailoga o le vasega

O le vao e le lelei ma vave ona tuputupu ae. Nofoaga o le mauga ma le siʻosiʻomaga e mamafa ai le palapala ma papa e pei o le eleele. O le laau e ola lelei ma masani ai lavalava.

Barberry Orange Rocket e faapitoa le teuteuina

I le maualuga, o le Thunberg barberry Orange Rocket e mafai ona oʻo i le 1.2 mita, o le pale o le paleni e 0.5 mita. O laulaʻau laititi e laʻititi i le lapoa ma se lamolemole lamolemole. O tamaiti laiti ei ai lanu lanumeamata, i se aganuu matutua latou te maua ai se moli lanumeamata susulu. Faatasi ai ma le leai o se la, latou te le malamalama, e le toe i ai lo latou susulu.

E i ai vao talatala i luga o fatu. O fugalaau e laʻititi, lanu samasama, e aoina mai i le tele-scale inflorescences. O fua e le eseese i le lapopoa, e le talafeagai mo le taumafa a tagata, ae e alofagia e manulele.

Tupuina Barberry Orange Rocket mai Seeds

Barberry Golden Rocket - faʻamatalaga ma faʻatoʻaga

Barberry Orange Rocket e mafai ona tupu mai fatu. O mea totō e maua mai i fua o se tagata matua matutua.

Lauina

O le luluina o fatu e faia i le afa lona lua o Setema i se isi togalaau aina. O fatu e salalau i le loloto e le sili atu i le 1 cm, ma tuu ai le 3-4 cm i le va oi latou. I lenei nofoaga, o le a tutupu le ola o le olaola laiti i le 4 tausaga. A maeʻa le taimi lenei, e mafai ona faʻauluina vao i se nofoaga tumau.

Togalaau Tausi

E le faigata le tausia o fualaau laiti. E manaʻomia le mataʻituina o le palapala ile palapala, aveese le mutia vao. Pe a oʻo mai ni laupepa se 3 i luga o le totogo, e mafai ona faʻaaogaina laʻei luga o le tino, aʻo faʻamalo le palapala. Mo le vaitau taumalulu, o laau totõ e ufiufi i vaovao, lala vao, laʻau malogo. I le tautotogo, agaigai malie malie ia aganuu.

Vaʻa i fafo

Barberry Natasha - faʻamatalaga eseese ma faʻatoʻaga

E le faigata le totoina o le fatuina o loʻo totoina ile fanua. E taua le mulimuli i tulafono faigofie, ona faʻavave vave lea ma vave ona faʻafetaui le laau.

Sili atu ona lelei le faʻatau o fatu laau ma se aʻa aʻa

Le taimi e totō ai

O le totōina o se fatuga e sili ona lelei i le taimi o le tautoulu, pe a amataina e le fale se vaitau malolo. I lenei tulaga, o malosiaga uma lava o le a agai atu i fetuunaiga, ae le o le vao.

E faapefea ona toto

A o leʻi tulaʻi, ua fautuaina e saunia se lua talafeagai. O loʻo eliina i le tele o aʻa. E manaʻomia le vaʻaia i le pito i lalo ina ia aua nei galo le susu.

E sili atu le filifilia o fatu i totonu o ipu, ona mafai lea ona e mautinoa o le aʻa o le a le faʻaleagaina. I le faaopoopo atu i ai, o ia ituaiga toto totogo e talafeagai lelei.

Ua aveeseina se vao mai le fagu, faatasi ai ma se faaputuga eleele, ua tuu lelei i totonu o se lua. Ona latou faʻatumu lea o le aofaiga talafeagai o le eleele, faʻatusatusa. O se fale fou e manaomia le sasaa lelei i le vai mafanafana ma lelei. Afai e tatau ai, mulch e mafai ona tuu i luga o le totogo ina ia sili atu ona puipuia le susu mo aʻa.

E taua ia iloa! O Orange Rocket e mafai ona totō i vaʻa pe afai o le a faʻaaogaina e fai ma puipui.

Faatoaga togalaau

Barberry Maria - faʻamatalaga ma le faʻatoʻaga

Barberry Rocket e le lelei, ae o nisi tausiga e manaʻomia pea. E le tele se taimi e alu ai ma e le manaʻomia ai se tele o taumafaiga.

Ese ese le Rocket Rocket e le manaʻomia se tausiga faapitoa

E faʻafefea ona faʻaleleia se laau

O taʻavale e fafagaina i taimi uma, 1 taimi i le vaiaso, ma le mafanafana ma le faʻafefe. E le faatagaina le lolovaia, e le fiafia le laau i le eleele palapalā - o lenei mea e mafua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi eseese. I le vaitau timuga, ua taofia le vai.

E sasaa saʻo le suavai i le eleele e aunoa ma le paʻi i lau ma lala. A maeʻa ona faʻaleleia le vai, e tatau ona faʻamalo le palapala ma aveeseina vao.

Faamatalaga faaopoopo! E taua le mataʻituina o le tulaga o le palapala i le taimi lava e uma ona totōina ma faʻaaogaina le suavai i le taimi.

O tali a Bushes e talileleia i nisi o laʻei pito i luga. E mafai ona e taitaia i latou mai le masina lona lua talu le germination, faʻaaoga organics. I le lumanaʻi, i le vaitau o le tuputupu ae, o le a lava le tele o laʻei pito i luga ma faʻamaʻi faʻamaʻi.

I le tautotogo, e faia le teuteuga ao le i amataina le vaitau amata. I le taumafanafana, ia tipi vao ina ia mafai ona fausia ai se pale matagofie. Ina ia toe faʻaleleia le laau, e mafai ona e aveesea se fuainumera tele o lālā, ma tuʻu ai se tasi o alo.

Tofiga

E mafai ona e faʻateleina le Barberry Orange Rocket i le tele o auala:

  • O fatu. O se galuega faigata ma umi, e seasea faaaogaina.
  • Tuʻu. E masani ona faʻaaoga, e mafai ai e oe ona maua ni laau lelei.
  • I le vaevaeina o le vao. Faatasi ai ma lenei metotia, ua fesuisuiai ai ia uiga uma o le ituaiga.
  • Laʻau. O se metotia faigofie, toetoe o laau uma e maua aʻa.

O le filifiliga ole auala e faʻaleleia ai e faʻalagolago i mea e fiafia ai le fai togalaau.

Maʻi ma meaʻai

O Barberry Orange Rocket o loʻo i ai se faʻafitauli lelei, o lea e seasea ona maua i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O le lamatiaga i le vao o iniseti ia:

  • moa;
  • aphids;
  • barberry sawfly.

E mafai ona e faʻaumatia faʻamaʻi faʻatasi ma le fesoasoani o fualaau faʻapitoa e faʻamalolo ai vao. Afai e manaʻomia, e faʻaaogaina togafitiga faʻavae.

I lalo o tulaga le lelei, atonu e ono afaina ai le parani barberry mai maʻi faʻamaʻi ma siama. E mafai ona avea ma paʻu paʻu, laʻau laʻau, pa. O togafitiga faʻasaina ma togafitiga faʻasolosolo faʻamaʻi ma antibacterial ma le usitaia o tulafono ole tausiga o le a fesoasoani e aloese mai faʻamaʻi.

Barberry Orange Rocket e masani ona faʻaaogaina i le mamanu o le laufanua ona o lona foliga teuteu.

Taimi fugalaau ma tausi lelei

O le fugalaau fuʻa laupapa barberry Orange Rocket e amata i le faaiuga o Me ma e tumau mo le 3 vaiaso. I luga o lālā e foliga mai o fugalaau lanu samasama ma faʻaopoopoga o lanu mumu, e aoina i nai mea laiti laiti. Afai o le palota e tupu, e fai le ovaries, ona fatu lea.

I le vaitau o le fuga, e taua le mataʻituina o le eleele;

Saunia mo le taumalulu

O Orange Rocket e talia lelei le malulu o le taumalulu, o lea e le manaomia ai se sauniuniga faapitoa. E taua le tausia o laau laiti. Ua ufitia i latou i mea faapitoa. Mo lenei mafuaʻaga faʻaaoga le laau, vaovao.

Tip. E lata i aʻa, e fautuaina e faʻafefe le palapala i mea e mulching.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

O Orange Rocket ei ai sona foliga teuteu, o lea e masani ai ona faʻaaoga e le au tusitala fanua i vaega. E tele taimi mai le vao e faia ai se pa puipui, e faʻaaogaina i fugalaau fugalaau ma o ni tuaoi. E lelei le aganuu ma conifers.

Barberry Orange Rocket o se laau manaia ma le le lelei, e oʻo lava ile nofoia o le taumafanafana e mafai ona taulimaina. E taua le totō lelei o le totogo, mataʻituina lona tulaga, vai ma faʻamaʻiina ile taimi. Bushes tali lelei i ni laʻei pito i luga.