Laʻau

Ficus Benjamin - Fale tausi

Ina ia mamanu ofisa, fale poʻo fale mautotogi, e masani ona faʻaaoga se laau e igoa o Peniamina.

Amataga ma foliga vaaia

O le fugalaau e faatatau i le ituaiga o Ficus, le aiga o Moraceae. Maota - Atunuu i Asia i Sasaʻe, i matu o le pito i tua o Ausetalia.

Ficus Benjamin

E tusa ai ma le saienitisi Saina anamua, o le Feng Shui laau o loʻo faʻatusalia le tamaoaiga, tupe. Le lelei ma le faʻamamaina le vaʻa lata ane.

O le laau o loʻo i ai le lauulu lauulu sinasina, faatasi ai ma le paʻu o le lanu uliuli. Ona o lona fetuutuunai ma le mafai ona ola ma isi laau totō, o laau totō ma ogalaau vavalalata ua faia mai ai. Fugalaau fugalaau e ola mai ai.

O loʻo ola faʻamaʻi pepe, vave faʻapipiʻi i tausaga. O le pale e puipui ma lautele.

O pepa e paʻu, paʻuʻe, manifinifi, oval foliga ma se pito pito i luga, o loʻo i luga o ni mea laiti. Latou te ola i luga o lala i se tasi vaalele. O pito o le lau e lamolemole. Le lanu ma le lapoa o le laupepa ua fuafuaina e le ituaiga.

O le fugalaau o Peniamina e leai sona uiga. O fua e fetaui, lapotopoto poʻo le lautele, e oo i le 2 cm le lapopoa, e taʻua o le siconia.

Faʻalogo! O fua o le ficus Benjamin e le mafaamatalaina.

O le tuputupu ae o le ituaiga o ituaiga o ituaiga e maualalo. Afai e te tausia lelei le laau, ona tupu lea pe tusa ma le mita i le 10 tausaga.

I totonu o le laufanua, o le laau o se laau poʻo se vao e oo i le 20-25 mita le maualuga. O se fale fale e ola e oo i le 2-3 mita. Afai e te le o faia le teuteuina ma teuteu, e ola ae i le maualuga o le potu.

Meaola ma ituaiga

Ficus rubbery - tausi fale

Ficus Benjamin e tele ituaiga eseese e ese mai le tasi ma le isi i le foliga, lanu ma le lanu o laulaau ma le ogalaau, le alualu i luma.

Ficus Natasha

Eseese Natasha e faatatau i ituaiga eseese. O loʻo i ai le lanu o laulaau o sina lanu meamata. O lālā talavou e sili atu ona susulu ma susulu laulaau, aʻo aʻafia matutua ua lanu lanumeamata lanumeamata. O se tagata matua e oʻo i le 40 cm le maualuga.

Sikonia

Ficus Kinki

E faʻapipiʻi foi i fusi. E mafai ona tupu e oʻo atu i le 35-40 cm. E oʻo atu i le 4 cm le umi o le lapisi. E i ai la latou lanu uliuli lanu me le samasama-beige poʻo le salati.

Ficus Ali

O lenei ituaiga o meaola e taʻua foi o le Benedict (Binnendiika) ma le lafoaʻi. Faʻaigoaina ina ua maea le tagata sailiili Simon Benedict. O le paʻu o se tagata matua e iai lona lanu uliuli ma ona uila. E tele ituaiga o ficus Ali, e eseese i le lanu o laulaʻau (laugatasi pe motusia).

Bonsai

O pepa e umi (e oo i le 30 cm) ma vaapiapi (5-7 cm lautele).

Ficus Baroque poʻo Baroque

O laulaau o le ficus baroque e eseese i la latou uluai fomu. E fesuisuiai i latou i se pusa, taga pusa poʻo se faʻaoga. O le laupepa i le pito i luma o le lanu, o loʻo i ai se lanu meamata lanu meamata. I le pito i tua, e sili atu ona leaga ma e itiiti lona lanu lanumeamata.

O le lala laau vaivai vaivai, o le mea lea, e fatu ai se togavao manaia, e totoina ni fatu laau i totonu o se fagu fugalaau. O le tuputupu ae o le laau e fai si telegese.

Ficus Benjamin White

O le igoa tuʻufaʻatasia lea o le tele o vailaʻau e paʻepaʻe le lanu lanu. E aofia ai nei ituaiga eseese:

  • Starlight;
  • De Dumbbell
  • Curley et al.

Ficus De Dumbbell

Ficus Benjamin Mix

E tele ituaiga eseese ma lanu lanu eseese. O le faʻaitiitiga o le mea aupito sili ona manaʻomia i le tausiga. E faʻaalia i le saoasaoa o le tuputupu ae ma le umi o le ola. O laulaau e vevela, mafiafia, e oo atu i le 10 cm le umi.

Ficus Binnendian Amstel Green Gold

O se laau faʻamaʻamilo, faʻafefete, o loʻo i ai se foliga paʻepaʻe. O le laau e umi ona felafoaʻi, ma o laulaau manifinifi i foliga o se vaʻa. O le uumi o le lau e oʻo atu i le 25 cm, o le lautele e oʻo i le 3.5 cm. O le lanu o le lanumeamata lanumeamata ma lanu uliuli.

Ficus Benjamin Variegate

O laupepa o lenei ituaiga e aofia uma ai siama masani masani ma muting which do not synthesize chlorophyll.

Vaʻaiga eseese

O le mea lea, e masani ona lanu.

Ficus Benjamin na totoina ina ua uma ona faatauina i totonu o se ulo

Mea e te manaʻomia mo le tulaʻi

Ficus - tausiga ile, ficus maʻi

Muamua e tatau ona e filifilia se palasitika po o se fugalaau fugalaau e tolu tamatamaʻilima nai lo le aʻa.

Ua faatauina le eleele i se faleoloa faapitoa, pe mafai ona faia i se tulaga tutoʻatasi. Mo le faia o lenei mea, faʻafefiloi peʻa, oneone ma fuga vao, ave i vaega tutusa. I le faʻafefiloi faʻaopopo le palapala lanu, e 2 taimi e sili atu nai lo le peat.

Faʻalauteleina le kele, laumei, tamai iliili, fasi pulufulafu, malala e mafai ona faʻaaoga e pei o mea e faʻaaogaina.

Tulaga sili ona lelei

Mo se laau toto, e fautuaina e filifili se nofoaga o le a tupu ai ao le i faatauina mai. Pe a siitia atu i se isi nofoaga, o le laau o loo i totonu o se tulaga faigata, e mafai ona maʻi ma toesea lau. O le aʻafiaga o se tasi lea o mafuaʻaga e mafua ai ona pa'ū laʻau.

Mo se laau faʻatasi ma laʻau monochromatic, o le matagi sasaʻe poʻo le itu i saute sasaʻe o le nofoaga sili lea. Afai e faʻateleina laulaʻau, ona faʻapipiʻiina lea o le ulo i luga o le itu i saute sasaʻe poʻo le itu i saute. I soo se tulaga, o le pale e le tatau ona aliali mai i le susulu o le la, ina ia aua nei togi le laulaau.

Totoina laau toto

Faailoga o mumu - o le laʻau e amata lanu samasama ma faʻagogo i ona pito, faʻaali mai le pigmentation, ma mate le lau.

Afai e le lava le malamalama mo fesuiaiga eseese, ona lelea ai lea o laʻau ma avea ma sekone tasi.

E le gata i lea, o loʻo fefe le laau i faʻataʻitaʻiga. O le mea lea, e le mafai ona faʻapipiʻiina se fugalaau i tafatafa o pusafana ma i lalo o le ea.

Laasaga taʻitasi i lea laasaga

Ficus ua totoina i totonu o se fagu fou pe a maeʻa ona faʻatau mai lea seia oʻo i le lima tausaga (taʻitasi tausaga i le tautotogo po o le mafanafana). A faʻalosolo lemu le tuputupu aʻe o laau, e mafai ona faʻatulagaina le gafa 1 taimi i le 2 tausaga.

Taua! Aua nei faʻafetaui i le taimi o le fugalaau.

I le maeʻa ai o le faʻatau, o le toe totoina o se laau e le fautuaina, aua e tatau ona faʻaaoga i se nofoaga fou ma faʻalauiloa. A o faagasolo lenei vaitau, atonu o le a paʻu lau laau. O se tali lea i se suiga o le nofo. Fetuunaiga e tumau 1.5 vaiaso poʻo sina taimi umi.

O le gaioiga e faia i le faasologa lenei:

  1. Saunia o se fugalaau. Muamua, e sasaa le alavai i le pito i lalo, i luga o se vaega laitiiti o palapala.
  2. O se laau e ave mai le pusa vevela, o ona aʻa ua asiasia, ua aveeseina mea pala. O loʻo faʻapipiʻiina vaega o fasi meaʻai i le pefu.
  3. Ua tuu le fugalaau i totonu o se fagu. Ua faʻamaʻo aʻa.

Faʻalogo! Pe a suia, e le mafai ona faʻalolotoina le ua aʻa.

  1. O le eleele o totoe o loʻo tumu, faʻafefete i luga luga.
  2. Afai o le eleele na faʻamaʻele muamua, ona tatau ai lea ona faʻaulūina muamua nai lo le 2-3 aso talu ona toto.

Faʻafouina o le au Benjamin

E faʻapefea ona tausia le tino o Peniamina i se ipu i le fale

E mafai ona faʻaleleia le laau i auala nei:

  • toso;
  • vaalele i luga o le ea;
  • fatu.

Laʻau

O le auala faigofie lea e toe gaosia. E seleseleina seleseleina i lalo ifo o le 7-10 cm ma le 3-4 laulaau mai le pito i luga o vine. O le mamao o le itiiti ifo i le 2 cm e totoe mai le pepa muamua i le tipi.

Tipiina i totonu o le oti

I le mea o le tipiina ai o le aʻa, ua aliali mai le sua suamalie. Ua aveeseina ma ua tuu le ua i totonu o se ipu vai. A mavae sina taimi, o le a aliaʻe aʻa o le tipi.

Fatuina o fatu

O fatu aʻo lei totoina ua faʻafefiloi i totonu o le vai faʻatasi ai ma se mea e faatupuina ai le tuputupu aʻe. Pe a totoina, o loʻo faʻafefiloi i le palapala i le loloto o le 0.5 cm i totonu o le 1.5cm. E faʻaaogaina se fagu sulu e faʻafeu ai le meaʻai. Mai le pito i luga o le atigipusa e ufiufi i le polyethylene poo le tioata. Vaʻavaʻai i le vaitaimi i le vaitaua.

A maeʻa, ona tuu lea o le koneteina i luga o se faamalama malamalama lelei. E tatau ona faasalalauina le malamalama. O le vevela e tumau i totonu + 22-25 ° C. E faʻamaʻaina le suavai pe a faʻapala le palapala.

A maea le faʻaalia o laulaau muamua, ona fai lea o se pi ma o le sili ona malolosi o laau totō ua totoina i totonu o ipu eseese.

Benjamin Ficus Care

I le fale, o le tausia lelei o Benjamin e faigofie. E aofia ai i le faʻatulagaga lelei o le faʻaleleia o vai, le fausiaina o tulaga mafanafana lelei ma faʻamalama.

Laasaga o loʻo taʻavale

E faʻafefea vai

E fiafia le laau e fufulu ile palapala. O le mea lea, i le taumafanafana mo ficus Benjamin e tatau ona e faʻateleina le faʻafefe. E manaʻomia le vai ina ia uma ona faʻafefeteina i totonu o le apa. Afai e vevela le taumafanafana, ona faʻapipiʻi lea o le laau.

Laʻei pito sili

Mo le atinaʻe masani i le taimi o le tuputupu ae, e fafagaina le laau i faʻamaʻi faʻasaina faʻapitoa i vaiaso uma.

Faʻavaeina o le Crown ma le faʻataʻoto

Ina ia fausia se pale matagofie o se laau, e tatau ona e faʻapipiʻi pea. Muamua, i totonu o se laau talavou, e vavae ese le pito i luga mo le 2 puʻe. Ona faia lea o lālā teuteu i taimi taʻitasi i le 3 tausaga. Fautuaina le faia o lenei taotoga i le tautotogo.

Fous Ficus na faia

Trimming Rules:

  • tipi i le tau;
  • teuteu e faia i luga o le nofoaga o loʻo i ai le fatuga;
  • faʻaaoga se meafaigaluega maoaʻe mama mo le galuega.

Sauniga o le taumalulu

Ficus o se togalaau, o le mea lea, afai i le taumalulu na amata ona lafoaʻi laulaau, ona atonu lea ona o le leai o se malamalama. I lenei tulaga, o le laau e faʻamalosia ai le faʻamalamalamaina o laʻau. O le aofaʻi o le malamalama i le taumalulu e tatau ona tusa ma le 12-14 itula.

I le taumalulu, o le malulu o le ea e tatau ona 60-70%, o le mea lea e faʻapipiʻiina ai le laau i le pamu moli. Faatasi ai ma le le lava o le susu, o le laau e lafoaʻi lau.

Afai o le fagu fugalaau o loʻo i luga o le windowsill, ona e manaʻomia lea ona puipuia le laau mai le paʻiina o le tioata malulu.

Faʻalogo! Faʻesea le fafagaina o le fugalaau ile vai malulu.

Afai o loʻo i luga o le fola le ulo, e fautuaina e tausia. E mafai ona e faʻapipiʻiina i luga o se mea e faʻaogaina ai le ie poʻo le fafie.

Afai o laʻau paʻu o Benjamin

O faʻamaʻi faʻamaʻi e mafai ona mafua mai i le faaleagaina o le laau e iniseti, microorganisms, sigi ma le fausaga.

O le toilalo o le sigi e mafai ona fuafua e alala i luga o lau o lanu enaena, lanumumu, samasama, lea e tutupu vave vave. A maeʻa lena, ona mate lea o le lau.

O nisi taimi o foliga mai o faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻaleagaina ai le laau e iniseti. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le aphid poʻo le scutellum ua nofo i luga o se laau, ona ufiufi lea o laulaau i se paʻu paʻu, mafiafia. Afai e le aveeseina le pusa i luga o le taimi, ona iu ai lea ona aʻafia le laau i se togitogi.

Pepa afaina

<

I lenei tulaga, e tatau ona muamua aveese le mafuaaga, o lona uiga, aphids poʻo iniseti. Mo togafitiga, ua fufulu laulaʻau i vai paʻu. Faʻaauau le faʻaaogaina o le laau e tatau ona toe faaluaina seia oʻo ina maeʻa ona aveeseina le iniseti ma le pusa. E le gata i lea, o le laau ua afaina e togafitia ma Aktara poo isi foi auala tutusa.

E faʻafefea ona toe faʻataʻitaʻi pe afai ua paʻu uma lau

Faatasi ai ma le le tausia lelei po o le faaleagaina o le laau, o le lau lau lau e mafai ona paʻu lau laau i ni nai aso. O se mafuaaga o mafuaʻaga e mafai ona taʻitaʻia ai lenei. O le faagasologa o le faʻaolaina e aofia ai laasaga nei:

  1. Sailia o mafuaʻaga o le palau lau. Masalo e afua mai ile matitiva (le lava pe tele) inu. Siaki pe faapefea ona faʻatulaga lelei le faʻamalosi. Ina ia faia lenei mea, ia tuʻia le eleele i le aʻa ma se laau laau ma toso i fafo. Afai e matutu, ona e manaʻomia lea e faʻafefe le laau.
  2. Afai o le paʻu o le paʻu na tupu ona o pala, ona faʻaumatia loa lea. Ona faʻasalalauina lea o le laau i nisi taimi e le Zircon, Epin poʻo fualaau oona lea e fesoasoani i le tauivi.
  3. Fetuunai tuutuuga o le taofia.
  4. Afai e leai ni faʻamoemoega lelei, ona e manaʻomia lea ona e alu ese mai fafo o le ulo ma suʻesuʻe ia aʻa, aveese aʻa ma palasi i totonu o se fagu fou.
  5. E le mafai ona tuʻuina le laau i totonu o se pusa paʻu ma fai se fale-vaimoli seʻia maeʻa faʻafouina.

Ficus - o se laau manaia matagofie ma e le o se mea e sili ona faigata, e fetaui ma le atoatoa i totonu o soo se aiga.