Tomato ituaiga

O mea taua o le totoina o tomato "Sugar Bison" i greenhouses

O le Tomato "Sugar Bison" e ese le ese mai isi ituaiga o ona "aiga", ma na maua mai ai ni iloiloga lelei mai le tele o faifaatoaga. Ma o le asō o le ae iloa ai le faʻamatalaga ma le faʻaogaina o le ituaiga, faʻapea foʻi le gaosiga o le gaosiga o fualaau faisua i totonu o greenhouses.

Le talafaasolopito o le aveeseina o tamato "Sugar Bison"

O ituaiga o Tomato "Sugar Bison" na aumaia ai togalaau aina i Rusia e ala i le faatupulaia. Resitaraina o le Setete - 2004. I se mataupu o masina, o le fualaau faisua ua avea ma tagata taʻutaʻua i faleoloa.

Tomato "Sugar Bison": uiga

Tomato "Sugar Bison" o loʻo i ai mea nei ata:

  1. Manatu o Stamba i le laau.
  2. E mafai ona e tupu ile laufanua, ae e sili atu le totoina i totonu o le fale koli.

Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻii vaega nei.

E te iloa? Ina ia aveese le manogi o se skunk, ave vai taele mai le suamati.

Faamatalaga o le vao

O le vao e maualuga maualuga (e oʻo i le lua mita), o le fua o le laau e susulu lelei e le la. O le faʻamuamua muamua e amata ona faia i luga ae o le aso fitu. O mea nei e faia i ni pepa se lua.

Faamatalaga o le fetus

Tomato "Sugar Bison" sili ma tele faamanatu le fatu. Fua o le lanu - fugalaau-lanu mumu po o le mumu.

E oʻo atu i le 350 kalama tomati, ae sili atu i le 250 g. Ae ui i lea, o loʻo i ai siamupini: tamato tuai e mafai ona oʻo atu i le 950 g. E fitu potu i totonu o se tamato. O fualaʻau e aofia ai le 6% o le mea matutu.

Tuuina atu

Tomato "Sugar Bison" e maualuga lona gaosiga. O fua muamua o le faʻaaliga o loʻo i luga o le vao pe a ma le tolu masina talu ona uma le germination. Mai se tasi togavao e mafai ona aoina e oʻo atu i le 25 kilokalama o fua ma le tausiga lelei. Ma e na o le vaitau lenei!

Talosaga

O fualaau aina e faʻaaogaina ai sua, salati, pasta. E faʻaaoga foʻi fou. E gafatia le faʻaleaisa ma e fetaui lelei mo le vasaina atoa ma le taina.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

A maeʻa ona matou talanoaina le faʻaogaina o le tumato Sugar Bison ma le faʻamatalaga o le ituaiga, ia tatou talanoa e uiga i ona lelei ma mea le lelei. Faʻapitoa:

  1. Maualuga maualuga.
  2. Fualaau aina tele.
  3. Toto lelei tele (leai se mea e aunoa ma le masima ma o se mea e sili ona lelei).
  4. Atinaʻega tuputupu aʻe o tamato i lalo ole tulaga tuputupu aʻe saʻo.
  5. Faʻafitauli i faʻamaʻi.
  6. Na te taliaina le lamala.
  7. Felaʻuaiga.
  8. Le totoina lelei o fualaau.

Ae o loʻo i ai mea le lelei:

  1. Manaomia le susulu ma le faasusu.
  2. Toto i totonu o greenhouses.
  3. E afaina i le pala enaena.

Mo le totoina i totonu o le greenhouse e talafeagai na ituaiga: "Budenovka", "Black Prince", "Honey drop", "Marina Grove", "Mikado Pink".

Lauina o fatu mo laau toto

E sili atu le lūlūina o fatu o lenei ituaiga i le faaiuga o Mati poʻo le amataga o Aperila. Afai o le ae tuputupu ae i le tele o vao, e mafai ona e totoina i totonu o atigipusa tele, ma afai ei ai ni au togavao, ona lava lea o fualaau mama.

Ina ia fatuina se paluga o le paluga, e tatau ona e faʻafefiloi peat, eleele togalaau, humus ma le vao (2: 1: 1: 1). E mafai ona e faʻaopopo i ai sina vaega o le fafie ma le superphosphate.

E tatau ona faʻapipiʻiina ma faʻafefiloi le faʻapalapaina o le eleele i totonu o se fafie faʻatau. O lenei mea o le a fesoasoani ia te oe e faʻamalo ese ai siama, fatu vao ma fatufuga. O le eleele e liua tele, susu ma manava.

Totoga totō e tatau ona tuʻu i le aoauli i luga o le faamalama i le itu i saute, ma i le po na o le tuʻu i windowsill. O le vevela i le aso e tatau ona 22 ° C, ma ile po - 18 ° C.

Mai le taimi o le lūlūina e mafai ona e faʻafefeina fualaau pe faalua. E le o manaʻomia ni fafaga faaopoopo. I totonu o fualaau oona e valu, e na o le tolu e mafai ona sosolo.

O mea taua o le totoina o tomato "Sugar Bison" i greenhouses

I le taimi muamua, o le tamato "Sugar Bison" e sili ona fiafia e ola i greenhouses, lea na ola ai cucumama. Ae ui i lea, o lenei mea na mafua ai se faʻamaʻi pei o anthracnose. A maeʻa lena mea, e tele fai togalaau e suia le eleele aʻo lei totoina tomato ma fufulu le eleele ile vaifofo copper sulphate.

E fitu aso ao lei totoina ni laau e te manaʻomia e sauni ai moega. E tatau ona 30 cm le maualuga ma 90 cm le lautele. E tatau foi ona e saunia se alavai lelei ma suatia le eleele.

Totoina laau totō

E lua ituaiga o fatu toto totoina laau - tasi-laina ma lua laina. O le mamanu o le tulaʻi tasi e 60 × 50 cm, o le laina lua-laina e 60 × 40, ma i le va o laina tulaʻi e tatau ona e tuua 75-95 cm le avanoa avanoa.

A o lei totoina ni fatu, sasaa vaieli ma se vaifofo e leʻi fofoina o le potassium. E mafai foi ona e faaopoopo ni mea faaopoopo faaopoopo-mineral.

E taua! Suʻeina o fualaau e fai pe'ā oʻo i le 35 cm le maualuga.

Faʻasusu ma veleina

I le 14 aso muamua o vao e le mafai ona faʻafefe. A maeʻa lena, e tatau ona fafagaina le fualaau aina i vai mafanafana. O le veleina o le a faʻatagaina aʻa e manava lelei ma tuʻu le susu. O lenei faiga e mafai ona faia e faʻaaoga ai se Fter flatter cutter.

O le muamua tatalaina e tatau ona tupu loa pe'ā uma ona totōina fatu i totonu o le fale koli. O faʻataʻitaʻiga mulimuli e faia i vaiaso uma e lua. Fufulu lelei i le loloto o le 5 cm. Avea i taimi uma ia vao, aua latou te aʻafia ai le tuputupu ae ma fua o tamato.

Laʻei pito i luga o tamato

O le fafaga muamua ma le fa o tamato i greenhouses o loʻo faia i ni nai vaiaso talu ona maea le gaioiga fualaau. Ina ia faia lenei mea, o le ae manaomia se vaifofo suamalie o mullein ma le faaopoopoina o le 50 g o le pefu.

E taua! Aua le faʻafefeina tamato i le ammonium nitrate poʻo mullein aʻo leʻi faʻatuina fua. O le sili atu o le vevela e taʻitaʻia ai le fatuina o se aʻa malosi ma le tele o laʻau, aʻo le faʻaitiitia o le gaʻau ma o le a leai se fuga.

O le uluai faʻaofuʻuina o le mineral e faia i le 20 aso talu ona totoina. Used for this 1 tbsp. l nitrophosca i luga o le 10 lita o vai. O le fafagaina faalua o loʻo faia i le 10 aso pe a maeʻa. Used for this 1 tsp. potassium sulfate i le 10 lita o le vai.

Lua vaiaso talu ona fafagaina faalua, e tatau ona faaopoopo le fofo mulimuli o le efuefu laupapa ma superphosphate (2: 1: 10). Ina ia faʻavaveina le fua o le fua i le taimi o le fuaina o fua, ia faʻamagoina tamato ma le faʻafefiloi o nitrophoska, sodium humate ma vai (1: 1: 10).

O le totoina o tamato i totonu o greenhouses e manaʻomia ai faʻamaʻi faʻamalosi faʻatasi ma le faʻaopoopoga o le potassium, fualaʻau ma le vailaʻau.

Nitrogen dressings e faʻaaogaina aʻo leʻi suʻe tomato. O fuālaʻau faʻasaina e faia mai le taimi na faia ai ovaries. O le fafagaina o tamato o le fomuina o meaai e manaʻomia e fua ai fua.

E manaʻomia foi e Tomatoes le magnesium, boron, manganese ma le zinc. O Boron e nafa ma le satu o le fualaau aina ma suga ma vitamini, ma aafia ai lona tele ma tausia lelei.

E sili atu le lelei o le konisini i le taimi o le tuputupu ae, aemaise lava i le taimi o le fatuina o ovaries ma le totoina o tamato.

E manaʻomia Manganese mo atinaʻe masani ma tuputupu ae. E fesoasoani i le faateleina o le tetee atu o tamato i maʻi.

O le zinc e fesoasoani e le gata i le tuputupu ae malosi, ae faapea foi i le fausia o fua tetele ma le vave ona matua.

Bush Formation and Garter

Matou te alu i le fausiaina o le togavao ma lona faʻaoga. Tatou amata i pasynkovaniya. O lenei mea o se aveeseina faʻamalosi o taamilosaga lautele.

E faia lea mea ina ia mafai ai ona fetuunai le uta i luga o le vao. Faatasi ai ma se fuainumera tele o laasaga, o le aʻa e le maua ai laulaau ma meaai lelei. E le gata i lea, o le tele o laulaau e taʻitaʻia ai le tele o le totoina o laau ma le felelei o le ea i le va o vao.

I luga o le ogaoga autu ia tuʻu uma atu pulumu. O le vaega o totoe o pupuʻu ma faʻaleagaga e aveesea i vaiaso taitasi. O le faʻaauau pea o le tuputupu ae o le ogaoga autu e le manaomia ona aveese le sola ese mai le fatafata.

E malie foi le faitau e uiga i ituaiga sili ona lelei, ae maise lava o le totoina o tamato faapelepele i totonu o le kiona ma le malae vaalele.

E tatau ona e togi le pito i luga o le fana pe a uma ona fuga fuga i luga o le pito i luga. I luga aʻe o ia mea, tuʻu ai ni pepa se lua, pe a latou tuʻuina atu fualaʻau ma meaʻai.

O le isi laasaga o le nonoa. O taʻavale e fesoʻotaʻi i le valu i siteki, o se solo po o isi ituaiga lagolago. Talu ai ona maualuga le ituaiga, o le a sili atu ona lelei le faʻaaogaina o se auala. O le mamao i le va o siteki e le tatau ona sili atu i le 30 cm. O loʻo lafoina i luga o le moega. I luga o siteki, latou te faataatia le uaea ma nonoa ia tamato i ni fasi ie.

Puipuiga ma puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

E pei ona taʻua muamua, o tamato o le "Sugar Bison" e teteʻe i faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi, ae o le le tausia lelei o latou aʻafiaga i le tele o faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

O faʻamaʻi o se tamato e mafai ona ese: tuai o le paʻu, gutu pala, Fusarium, Alternaria, cladosporia ma anthracnose.

E mafai ona aloese mai le paʻu o tamato. Ina ia faia lenei mea, toto le fualaau faisua mai pateta ma eli loloto le eleele aʻo lei toina. E mafai foi ona togafitia Tomatoes ma le 1% o vaifofo o le Bordeaux. E mafai ona e faʻaaoga togafitiga faʻaleaganuʻu, nai lo vailaʻau. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻapipiʻiina o le tinikini.

E mafai ona laveaʻi tumato mai le pala e pei ona taua i lalo. puipuiga faʻapitoa:

  1. Aloese mai le faaleagaina o masini.
  2. Toto le vao i le mamao saʻo.
  3. Tomaʻi tamato ma le "Atinaʻe Talosaga" poʻo le "Bravo" faʻamaʻi pipisi.

Mai le fusarium o le a fesoasoani i le gaosiga loloto ma le eliina o le palapala. Ia mautinoa e faʻaaogaina togavao maloloina.

O le puipuia o Alternaria o le faamamaina o toega o vao ma le loloto o le eliina o le eleele. E mafai ona togafitia togavao ola maloloina i fualaau faasaina "Kvadris" po o le "Tomato Saver".

E mafai ona e puipuia oe lava mai le cladosporiosis e ala i le aveeseina o toega o laau mate. E mafai ona laveaʻi Tomato mai le anthracnosis ma le fesoasoani o le fungicides "Fundazol" poʻo le "Idol".

Vaʻa talanoa nei i faʻamaʻi. O le faʻaleleia o le fale lauʻeleʻele poʻo le sauniuniga o le olaola "Bowerin" o le a fesoasoani e faʻaumatia le whitefly.

O le Spider mite ua aveesea ma le fesoasoani a le fualaau faasaina "Aktofit". Fesoasoani faʻapitoa mo meaola ma sauniuniga o mea olaola O le a fesoasoani le Verticillin mai le laau aphids.

E te iloa? O Tomatoes e leai ni cholesterol, e aofia ai fiber ma vitamini A ma le C.

O ituaiga Tomato "Sugar Bison" e tele mea lelei. Matou te fautuaina le totoina i totonu o lau togalaau ina ia mafai ai ona e maua se fualaau aoga ma lelei.