Laʻau

Brovallia: pe faapefea ona totoina se laau mamago e tupu i le tausaga atoa

O se lalelei, lauulu lauulu e le mafaamatalaina ona o la matou faamalama faamalama ma togalaau. I le taimi nei, o lenei fugalaau manaia e sili ona lauiloa i le tele o atunuu ese, aemaise i Amerika. Ua tupu e pei o se fale toto, e pei o se togalaau taʻitasi i tausaga taʻitasi i le malulu ma le manaia i le itu i saute. Latou te fiafia i le uluulu mo le tele ma le umi (i tulaga lelei e oo i le 17 masina sosoo) fuga, ma o le faigata o le faigata ona taofia le vao mo le silia ma le lua tausaga. E faʻapefea ona tausia le matagofie o le toilerlelo?

O le amataga ma le foliga mai o ulu

Brovallia o se tasi o le aiga lautele Solanaceae. O pateta ma tamato e fesootaʻi ma lenei fugalaau. Ma o le laufanua o nei laau toto e taatele: oi latou uma o tagata o le konetineta o Amerika i Saute. Ae e le pei o lona aiga fiafia ma soifua maloloina, o le brovallia e leai sona aoga gastronomic. E manaia na o le tofo matagofie. Le matagofie o le brovallia e le o se mea e pei o isi tagata o le tolotolo. E le o se mea mumu manaia o lanu ma foliga, ae o se mea faigofie ae matagofie. O le alofatunoa o le malamalama o le a malamalama i ai na o se tagata moni malamalama i le lalolagi fugalaau.

Le matagofie o le brovallia e le manaia, ae sili ona agavaivai

I totonu o le vao ma totonu o le togalaau, e mafai ona ola lauulu lauulu i le tasi ma le afa mita. I totonu o le potu, e le sili atu i le 30-40 cm le togavao. O loʻo faʻapupulaina faʻataʻitaʻiga faʻapitoa i luga o le lauʻeleʻele - i luga o fugalaau po o alide slides, ma i totonu o pusa mo le teuteuina o terraces ma balconies.

I le natura natura, o le brovallia o se laau toto e olaola lemu ma lala laau e oo i le tasi ma le afa mita

Brovallia o se laau toto, o loo i ai ni laau mamago e fetolofi pe pa. Laititi (e oʻo i le 5 cm) lau lanu manulele ma le laiti o le falemaʻi. O laʻau ua teuteuina tele i fugalaau e fai i totonu o sinuses ma luga. E lima pe ono petals o loʻo faʻaoʻo i le pito i lalo e pei o se faʻailoga ma le violet. O latou lanu e eseese mai le violē uliuli e papaʻe sinasina.

O fugalaau o le Browllia e tutusa ma violets, ae e le masani ai

Brovallia o se fale e faʻaleaogaina e le tagata lava ia. O ona fua e foliga mai o se atigipusa, o tamai fatu pogisa e lalafi i tua o apaʻau. E faigofie ona latou maua i le fale, ae o le fua o fua e aveeseina ai malosiaga ia e manaʻomia mo le fuga.

O Brovallia na faaigoa ia te ia e faʻaaloalogia lona uso a tagata Carl Linnaeus. O D. Browall o se faifeʻau na fiafia i le laʻau ma le lafumanu.

Brovallia e le o le fuga sili ona faigata e tausi ai. E ui lava e le o se mea e sili ona leaga. E manaʻomia le faʻamalosia, ao iai i totonu o le potu e manaʻomia ai le maualuga o le susu. E le gata i lea, e tatau ona fausia le vao e tausi ai le teuteu. Ona o le televave o le fugalaau, ua vave ona alu, ua le toe manaia ma fuga sili atu ona taua.

Brovallia o se laau e le masani ai io tatou fale, ae ua talisapaia e tagata lenei fugalaau maaleale

E masani lava, pe a maeʻa le fugalaau mulimuli, ona lafo lea o le laau ma se mea fou e tupu mai i mea e seleseleina po o fatu. E tatau ona ou fai atu, o le brovallia e faigofie ona toe gaosia. I le ala, e susulu matagofie i soo se taimi o le tausaga. Mo le taumalulu, e tatau ona totoina i le taumafanafana, ma mo le taumafanafana - i le faaiuga o le taumalulu. O le tausisia o nisi tulafono, e mafai ona e taumafai e faʻalauiloa le ola pe a uma le fugalaau mo se tausaga pe lua.

A maeʻa, e toe faʻafouina ile folasia totonu, ae mafai ona e taumafai e tausia le fale tuai

Aʻo tausia le vaʻaiga, ia faʻaeteete: o le laau e faʻaleaga lelei. Laei totigilima aʻo lei faia galuega ma fufulu ou lima pe a maeʻa. Faʻasalalau le mea e mafai ai e tamaiti laiti ma meaola.

O lauulu fiafia o se fale oona, mulimuli i tulafono saogalemu pe a e galue ai.

Ituaiga ma ituaiga o brovallia

Brovallia o se vaega itiiti, e na o le 6 ituaiga. I le faʻatoʻaga, e na o le afa o latou faʻatoʻaga o loʻo faʻaaogaina. E sili atu ona fetuunai i mea o loʻo i totonu o le potu, e iloga i lanu eseese ma le tele o lanu.

  1. Brovallia matagofie, pe ofoofogia, matagofie, o le masani masani lea i le fugalaau i le fale. I le vaomatua, tufatufaina i Colombia ma Peru. O le aganuu e le sili atu i le 40 cm le tupu ae. O laupepa e lauiloa foi, lanumoana, e tusa ma le 6 cm le umi. Fugalaau e oʻo i le 3 inisi le lautele e mafai ona lanumoana, lanumoana poʻo le violet ma se nofoaga faʻamalama. Fugalaau uumi, tausaga pe sili atu.
  2. American brovallia (po o le pubescent) sili atu ona lauulu nai lo isi ituaiga. O lenei laau e tele ma fuga mo se taimi umi. O inflorescences e laiti (pe tusa ma le 2.5 cm) le tasi, lanu po o le lanu i lanu. O se togavao e tusa ma le 60 cm le umi e matua faʻalauteleina.
  3. O lauulu lapopoa e sau mai Peru. O le laʻau laʻau e oʻo atu i le afa mita, i le natura e fuga mai i le taufaʻaiʻuiʻuga o le autumn. Inflorescences e tetele, e oo i le 5 cm le lautele, pale lanumoana poʻo le paʻepaʻe, e aoina i pulumu vavalalata.
  4. Fugalaau laititi - Peruvian, lau-lapopoa, pe a ma le 30 cm, laau. O le igoa na tuuina atu i se mea totino e ufiufi e ufitia i lauulu. O fugalaau laʻitiiti, lanumoana uliuli ma se paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le lanu o le kiona, ua matua tele naua. I totonu o le togalaau, e faʻaauau pea ona tupu fua mai le vaeluagalemu o le taumafanafana. Maota o le fale ia Novema.
  5. O le alba o se ituaiga o manulele e pipii i ai ma foliga e matua sinasina ma se lanu samasama. O le laau ua lelei ona fetuutuunai mo le faʻaleleia o totonu.
  6. Safaira - o se ituaiga o loʻo i ai se tamai laau (20 cm) vao ma se pulou fugalaau tetele. O la la lanu e foliga mai i se maataua o lona mamalu na faaigoaina ai le laau. Laʻau lanumoana lanumoana-lanu enaena teuteu i le tausaga atoa.
  7. Brovallia Blue Bell - o se taimi nei, e sili atu le taua nai lo le uluai ituaiga, ituaiga. O le vao vavalaʻau e oʻo atu i le 35 cm. E amata mai le 3 masina talu ona toto. Fugalaau e tusa ma le 3 cm le lautele, e valiina i lanu eseese o le lanumoana ma fai ni pulumu i pito o vine po o sinus.
  8. Brovallia Marina Bell o se tamaititi faʻapitoa. O fugalaau laiti (2 cm) o se lanu uliuli lanumoana vave lava, lua masina talu ona lulu le fatu.
  9. Brovallia Silver Bell o se ituaiga vine. O laulaau e lanumumu lanumeamata, sili atu ona umi nai lo isi ituaiga. Fugalaau i le foliga o se fetu lima-lima (diameter 3 cm) e paʻepaʻe le kiona.

Brovallia e manaia, Amerika, togitogi ma eseese i le ata

Tulaga mo le vaʻaia (laulau)

TaimiMalamalamaTotogiLulu
TautotogoLulu ae faataapeapeina. O sina vaega itiiti o le la o le a aoga mo le fugalaau. Itū i Sisifo ma sasaʻe e talafeagai mo le tuʻuina o le brovulia. I le itu i saute i luga o aso susulu e te manaʻomia le malulu o le laau. I le itu i matu, atonu e le lava le malamalama mo le tuputupu ae ma le fugalaau.E maualuga le maualuga, 60-70%.
  1. Tuu le fagu matala i luga o se fata ma le susu susu (pebbles, peat, moss).
  2. Faʻatalata latalata i se pusa tioata, fagu avanoa ma le vai mo le faʻasao, se eletise eletise poʻo se mea e faʻamaualalo.
  3. Fufulu i le vai mafanafana i aso uma. Aloese mai droplets i luga o pulupulu ma fugalaau, o le a pisia ma mafai ona oti.
Faʻalelei, pe a ma le 18-20. E le fiafia Brovallia i suiga faafuasei i le vevela; aua nei tuu le laau i tafatafa o se faamalama matala.
SummerE mafai e Browllia ona faʻaalu le taumafanafana i luga o le faapaologa po o le togalaau. Puipui le fugalaau mai le matagi ma le vevela vevela. O le tele o le malamalama e ono mafua ai le mu i le laʻau.Faʻaalia, e oʻo atu i le 25 tikeri. Puipui mai le vevela. O le ea fou e faʻaleleia ai le fugalaau. Faatasi ai ma se taua tele o le vevela, e mafai ona mou ese le laau.
PauO le malamalama o se malamalama susulu ma ni nai itula o le susulu o le la. Pe a faʻaitiitia le ao o le ao, ia tuʻuina atu faʻamalamalamaga faʻapipiʻi i le tino. A leai, e le fuga mai le brovallia.Talia pe maualuga. O le vevela o le potu, o le maualuga o le maualuga o le manogi.
Aua le tuʻuina le laau i tafatafa o masini afi.
Salu pe a manaʻomia.
Faʻalelei, e tusa ma + 18-20 tikeri. Faʻamalie lemu le vevela.
WinterMaalili, lelei + 16-18 tikeri. O le mafanafana e aoga mo le siakiina o aʻa.
I le maualuga o le vevela ma le leai o se malamalama, e mafai ona faʻalauteleina ma faʻavaivaia ai aʻa.

E uiga i le tulaueleele ma le totoina

E seasea lava ona gaosia ia Browllia. E masani lava ona tupu i le vaitau e tasi, ma a maeʻa le fugalaau mulimuli, ona lafo lea i le lapisi. Ae o le faʻalauteleina, o loʻo taumafai le au faifaatoaga e faʻalautele le ola o le laau, ia oʻo ifo i le 2-3 tausaga. Ma mo lenei mea, aʻo leʻi amataina se fua fou fou, o loʻo faʻafefeteina le mataʻupu i le faʻasaoina o se apa i totonu o se fagu fou.

E toe utaina Browllia i le eleele fou e faalautele lona ola

O lenei laʻau e le tele, o lea e le sili atu i le tasi ma le afa i le lua lita le lapisi o le ulo. O le maualalo o le gafatia e le fetaui lelei mo fofo, e sili atu le filifilia o se maualuga e sasaa ai se alavai tetele. O le faʻalauteleina o le susu o le a puipuia mai folau aʻa e faʻalauteleina ai le omea, sima piliki poʻo le omea, vermiculite, perlite, polystyrene paʻu.

E manaʻomia e le lalolagi se vao vavalaʻau e ola i taimi uma e maua ai le lafulemu, ea, ma le faʻaleleia lelei o le susu. E mafai ona e totoina le lauulu i le lalolagi atoa mo laau i totonu, faaopoopo ai malala ma sina oneone laitiiti i ai. O nisi nei o fatuga e pei o fugalaau:

  • tutusa le palapala ma le faapalaga + o sina vermiculite ma le malala;
  • 2 vaega o eleele masima masima, 1 vaega o le humus, peat ma oneone lapoʻa;
  • 2 vaega o palapala palapaluina (humus), 1 sea - pepa palapala, oneone (vermiculite);
  • i vaega tutusa, o le fanua o le vao ma lau, humus ma le perlite.

E le ufiufi Brovallia i le paʻu, latou te vaivai. Ma e faigata tele mo i latou ona uuina fugalaau fugalaau; i lalo o latou mamafa, e mafai ona paʻu lala. Afai e te totoina se togavao, e le o se mea totino, i le taimi o le totoina, faapipii se lagolago mo pu i totonu o le ulo ma nonoa.

Ina ia foliga lelei foliga, e mafai ona e faʻapipiʻiina se lagolago mo ia

Faʻasalaga o le paluga

  1. Ave se pusa talafeagai ma ni pu, tuu le alavai i le pito i lalo. O mea uma lava e tatau ona faʻamaʻi - faʻamalolo pe o le mea na faia i vai inu.
  2. Faʻalautele le eleele faʻasaina i luga. Aua e te faʻavave faʻamalosi; e tatau ona malulu.
  3. Aveese matala mai le fagu tuai.
  4. Vaʻai le aʻa. Aveese le faamaluluina, pogisa, ma le malogo.
  5. Taumafai e aua le faʻaleagaina aʻa maloloina, aua neʻi faʻapipiʻi.
  6. Tuu le polo o le mata ma vaʻavaʻai i totonu o se fagu fou. Faaopopo le eleele.
  7. Faʻamamaʻi le pito i luga o le aʻa. O le laau e pei o eleele mama.
  8. A maeʻa ona faʻavasegaina, teuteu tele naʻo, pe afai e le faia muamua, sasaa le fugalaau i le vai mafanafana, faʻapala.
  9. Faʻasolosolo i luga o se nofoaga tumau.

Aua neʻi faʻafetaui le fuga o le ulu. Faatali seia oʻo i le fugalaau, i se isi itu e te ono aʻafia e le gata o pupu, ae o le laau atoa. E le lava lona malosi i le taimi lava e tasi e fuga ai ma fetuunai pe a uma le gafa.

Aua neʻi faʻafeiloaʻi le vao o le brovallia

Tausiga

Brovallia e le faigata tele ona tausia. E na o le tatau lava ona manatua e fefe le fale i le vevela o le la ma le vevela, e le mafai ona faʻamagoina le palapala, e manaʻomia le faʻamagoaina ma masani ai. Ma e masani lava o fuga o fuga e le tupu. E naʻo le tatau ai ona fesoasoani ia te ia e faʻaalia le feʻau o le malosi o le natura.

Faʻaiga ma fafaga

E tusa lava po o fea e tupu aʻe ai lauulu: i totonu o se togalaau togalaau, i totonu o se fagu pusa po o totonu o se fagu i luga o se fagu - o le vai inu e tatau ona mautinoa ai le tumau o le eleele. Afai e le lava le vai ma le eleele i le aʻa e mamae atoa, o le a le toe faʻafoʻisia le malosi e se laau vaivai. Ae ui i lea, o le tele o le suasusu e matautia foi, e tau atu i le pala o aʻa ma fatu.

Mo mataʻupu e kuka ai, o le faʻaitiitia o le suavai o le a sili atu ona aoga. O aʻa o le a maua ai le susu pe a latou manaʻomia. E tatau ona faamalūlūina le vai inu vai ma vevela, e le māmā nai lo le vevela o le ea.

I le taimi o le fugalaau, ia fafagaina e le aunoa fagalaʻau ma fugalaʻau

Mo le faaumiumi ma le mauoa o fugalaau, o meaʻai e talafeagai, faʻaopopo i le vai mo le faʻavaivai. Po o le a lava le taimi o le tausaga, ia fafagaina le vao vavalaʻau ma faʻalavelave mineral i le tasi taimi i vaiaso uma. I le avea ai o se vaega o le faʻamalo o le potassium ma le phosphorus. O elemene nei e fesoasoani i le fuga.

Vaitaimi

E le manaomia le faamalosia o Brovallia e fuga, ua fuafuaina e le natura lava ia. Ae o le totogo e mafai ma e tatau ona fesoasoani: totoina le laau i totonu o se pusa vavao, fafagaina i ni mea faapitoa o minerale, ia mautinoa e aveese fugālaau fuga.

E seasea lava ona i ai ni faafitauli o le tuputupu aʻe.

Ae ui i lea, e seasea lava ona tupu e le o tupu i luga o matala. O mafuaʻaga o le toilalo o faila sesega fugalaau:

  • o le laau e totoina aʻa, aua ua totōina i totonu o se fagu tele;
  • o le fugalaau e le faʻapalapala, pe tele foi le vevela i luga o laei, ma e faʻaleleia le tuputupu ae o lau laau;
  • afai o le fugalaau e tatau ona i ai i le taumalulu, atonu e le lava le malamalama;
  • e le aveesea ia fugalaau fugalaau, pe afai e amata ona faʻapipiʻiina lauulu, o le a faʻavaivaia pe taofi atoa le puaʻa.

Afai e te manaʻo e maua ni fatu mai lou lau mo le faʻaleleia atili, ia tuʻu na o le tasi pusa fatu i luga o laau taʻitasi. O lenei mea e ono afaina ai le lelei o le fuga. Ma o le seleselega o le a sili atu nai lo mea mo oe. O fatu o foloʻo e laiti tele, ma e le o teuina mo le umi.

O le lua tausaga le matutua o fatu laau e maua ai ni nai pulumu

O faafitauli fugalaau e mafai ona tutupu i laau matutua. O le vao matua e sili atu i le 2 tausaga le matua e itiiti ifo le tele, ma o le a le toe i ai ni mea e ono tupu. I lenei tulaga, e tumau pea na o le suia o le laau e ala i le totoina o se mea fou mai le fatu poo le vavae.

Lafoaia ma le toe faafouina

O le aʻoga o se elemene taua tele o le tausiga mo fofo. O pito pito i lalo o le mama mai le talavou e amata ona tosoina ai e le vao ia tumutumu pito i luga. E taua tele le faʻaauau ona fufulu: aveese laʻau mago ma fatuga e faʻalavelave ai i le tuputupu ae, ma fugalaau ua mamae. O lenei faiga e faaumiumi ai le vaitau o le fuga.

O le fufuluina vave o fugalaau mama ma laʻau matutu o le a faʻaloloa le ola malosi o le laau

Ma o teuteuga faʻamalosi e mafai ona laveaʻiina ai le ola o fofo. Pe tusa ma le lua tausaga o le fugalaau galue, ua vaivai le fale ma "alu e malolo." Ae o le browllia e leai se taimi malolo. O lona uiga, o se laau na maua ai le malosi e tupu ai le ola aʻe - e faʻagesegeseina ai le tuputupu ae ma, i le iuga, oti. Ae e mafai ona toe faʻafouina. I le faia o lenei mea, faʻafeiloaʻi le fugalaau i se eleele fou ma tipi le aʻa e toetoe lava a leai se zero, ma tuʻu ai le 10-15 cm. A maeʻa, fafaga i latou i le fuālaʻau i le vevela, moli, vai, ma le le mafai ona faʻamago le palapala. Ma faatalitali mo le vaai e toe maua ai le malosi.

Manua ole tausiga ma a latou faasaʻoga (laulau)

FaʻaaligaMafuaʻagaFaaleaogaina
Lafoaʻi lafoaʻi o latou gaogao, faʻanoanoa.
  1. Tele vevela vevela.
  2. Ava malulu.
  3. Nofoaga e le mautonu.
  1. Tausi le laau i le +20 tikeri.
  2. Lafoa le laau i taimi uma. Faʻaititia le ea i se eseʻesega.
  3. Faʻasaga le fafaga, e le tatau ona faʻamago atoa le eleele.
O le laau ua faʻaloloa, o lauʻau e matua manifinifi, o laulaau e paʻu.Le lava le moli.Tuʻuina le laau i se malamalama susulu, faʻasalalau.
I le taumalulu, faʻalauteleina le malamalama o le la, o le uila, moli susulu poʻo fugalaau e talafeagai.
Lanu samasama i laulaau.E susunuina mai le la oso.Ave le matala mai le faamalama. Paolo mai le vevela vevela.
E le manao Brovallia e fuga, pe itiiti ni fugalaau.E le mafai ona e tausisia tuutuuga o le taofia ma tulafono ole tausiga.Fuga o fualaau:
sili atu le malamalama + teuteuina aʻo lei tupu + le fuluʻi ma le phosphorus ma le paila + mea pāpā + paluga + aveeseina o mea ua faaleagaina.
O le le lelei o lau fugalaau e tuʻuina atu i luga o laau totō, matutua.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi o le ulu: togafitiga ma puipuiga (laulau)

E faapefea ona faʻaalia?Faʻamaʻi poʻo le meaʻaiLe mea e faiFuafuaga puipui
O le fugalaau e aliali i luga o laulaau, ola ma fugalaau, e tutusa ma le falaoamata. O vaega afaina o le laau o le ae.Powdery MildewAveese laulaʻau afaina ma fugalaau. Tausia le laau i le Topaz poʻo le iodine (1 ml i le 350 ml o le vai).O le suavai o le eleele o se tasi lea o mafuaʻaga afaina o faʻamaʻi. O le vaalele e fesoasoani i la latou atinae. Ina ia aloese mai faʻamaʻi, fetuunai le fafagaina ma faʻamalosi atili le potu i taimi uma.
Faʻauu fou laau totō.
E leiloa le fatu, e mamae, ae o le palapala e susu.Laʻu aʻa.
  1. Fai se faʻamautinoaga - aveese le laau i totonu o le ulo, suʻesuʻe ia aʻa.
  2. Afai e faʻamaluluina ma faʻapogisa tagata uma, ua tuai ona togafitia.
  3. Afai o le tele o aʻa e paʻepaʻe ma tautotogo, faʻamalolo.
  4. Fufulu ese eleele uma i lalo o le tap.
  5. Oti ese aʻa uma ua aʻafia i se naifi. Aveese laulaʻau ma lala.
  6. Toto i totonu o se fagu fou ma le eleele fou.
  7. Uma se vaifofo o le fungicide (phytosporin, carbendazim).
  8. Tuu i se nofoaga mafanafana ma susulu, e aunoa ma le la susulu.
  9. Aua le vai seʻia oʻo ina amataina se vaʻa fou.
Ua aliali mai i luga o laulaau laʻau o le palauliuli, ma e masani lava i lalo ifo.Sue lemu.Afai o le pala e na o le aafia ai o le laau, e mafai ona e taumafai e teu. Laʻau faʻasolo maloloina. Vaʻai aʻa, pe afai latou te ola maloloina, ma le ogalaau e le aʻafia e le eleele lava ia, e mafai ona e vaʻaina. Uʻu le tipi i le malala po o le sulfur. Lafo le mea o totoe i totonu o le ulo ma se vaifofo faʻafefeteina ma ufiufi ai se ato. Atonu e ala mai i luga o se pou.
Faatasi ai ma se liona taua, e tatau ona lafoai le laau ma togafitia i le malie o ona tuaoi.
O laulaau e vaivai, ae liliu mai le pale ma samasama.ChlorosisVai ma faʻamalolo i le uʻamea, chelate uʻamea (antichlorosine) seia oʻo mai lau laʻau ola maloloina. E fautuaina le suʻeina ile eleele fou.Faʻamuʻu le laau i le faʻaogaina lelei, vai na o vai inu.
O laulaau e ufiufi i fasi lanu samasama ma togitogi, o nisi taimi e iloagofie ai le laupepa paʻepaʻe. O le vao e mate.Fefinauai ma se apogaleveleve mite.Faʻapipiʻi i luga o le iniseti, phytoferm, actellik, faʻatau.Vaʻavaʻai i le falemaʻi e masani ona iloa faailoga muamua o faʻamaʻi pipisi ma fai taga i le taimi.
Lafoa le laau i taimi uma.
Faʻamaua le ea ma faʻamaʻalo, o le apogaleveleve mite ma isi meaola vevela e gaosia i potu malulu ma malulu.
Lafoaʻi lauulu, lauulu lanumeamata i luga o lalo, ma vaʻavaʻai vavave faʻataʻaliʻoliʻo.Whitefly osofaiga.
  1. Uma le eleele i se vaifofo sauniuni (1 g i le 10 lita o le vai), ia faia le gaoioiga ia le itiiti ifo i le faatolu, faatasi ai ma le taʻi vaiaso, ia pau uma ai le toʻi.
  2. O le isi auala e faʻafefe ai le whitefly e auala atu lea i togafiti faʻatautaia. Salu le laau, ufiufi ma se ato ma alu i le po. Faʻasalaga e sili atu ona faia i fafo atu o le fale. O fualaau faasaina e malosi malosi.
Brovallia e le ola lelei, o lau o loʻo faʻanoanoa e tusa lava pe a uma ona faʻamafa. E i ai ni pulou papaʻe e foliga mai, e pei o le fulufulu mamoe, ma se paʻu paʻu.Mealybug osofaiga.Faʻasalaga le fugalaau afaina, o le anufe e faigofie ona faʻafeiloaʻi i isi laau totō. Aveese faʻamaʻi manu i le lima ma se laʻau susū. A maeʻa lena, fufulu pe fufulu foi i le fasimoli-solution o le ava (20 kalama o le sapalai tagamea ma le 20 ml o le ava i le 1 lita o le vai vevela). Afai o le liona e tele, togafitia Fufanon, Actara poo Actellik ma iniseti.

Tofiga

O fuga fou e mafai ona tupu mai fatu ma fatu. O le toe gaosia o loʻo faʻatinoina i le tausaga atoa, e taulai atu i le taimi e te manaʻo ai e maua ai se togavao. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le a totoina i le aukuso o Aokuso o le a totogo i le taumalulu Ma ina ia mafai ona i ai fugalaau ia Iuni, lulu fatu pe tipi le laau ia Fepuari.

Fatu

O failaisa e tele lava ina faitioina e faapea, o le tele o fualaau aina e totogo leaga. O le mea moni, o fatu o lenei laau o loʻo i ai se olaga puupuu puupuu. Ua latou saunia mo le atinaʻe i le taimi lava e maeʻa ai ona tuʻuina atu lea o le 100% germination. Ma talu ai ua na o le tasi le tausaga, e silia ma le afa o latou ua le toe mafai ona latou gafatia. O le mea sili lea e tupu ai le matala mai fatu fou na filifilia. Mafaufau i filifiliga e lua mo le lulu.

1 gram e tusa ma le 5,000 fatu fatu.

Tomai masani

  1. Sook le fatu mo le 2 itula i se vaifofo fofo (2 mataua o le zircon i tioata taitasi)
  2. Saunia se kati, faʻafefiloi se faʻafefiloi o le eleʻele moli palapala (peʻa ma le oneone poʻo le perlite) i totonu.
  3. Tufatufa fatu i le luga, e le manaʻomia ona ufiufi i se meaʻai.
  4. Moisten vaovao totogo.
  5. Ufiufi le fale kati ma se tapuni malamalama (tioata poʻo ata).
  6. Tuu i se mafanafana (+ 20-25 tikeri) ma se mea susulu.
  7. Faʻasalalaʻau meaʻai i aso uma ma aveese le condensate, faʻamamaina pe'ā tatau.
  8. E masani lava e 2-3 vaiaso e manaʻomia mo le totoina o fatulala.
  9. A oʻo mai le totogo, tuʻuina atu ni laʻau moni se 2, faʻapipiʻi fatu i totonu o fagu, 4 fasi vaega taʻitasi. O lea la e sili atu ona matagofie le togavao.

Totoina i totonu o se papa maa

  1. Aua le gaioiga fatu.
  2. Soak peat tablets i totonu o le suavai ma le zircon, ona togi ese lea o le susu.
  3. Faʻalautele fatu i luga o papa maʻa i ni vaega se tolu.

    Tuu 3 fatu i luga o laulau taʻitasi

  4. Tuu laupepa i totonu o se pusa tioata (greenhouse), ufiufi i se ata tifaga poʻo se tapuni.

    O fualaau aina e tuʻuina i totonu o se pusa malamalama ma se tapuni.

  5. Tuu le fale kuka i totonu o se mafanafana (+ 20-25) ma faʻamalamalama lelei nofoaga.

    E manaʻomia e Germination le malamalama ma le vevela

  6. A oʻo mai aʻa ma tutupu aʻe laau toto, fai se mūmū i luga o le atigi papa ma aveese, liliu i totonu. O lea e te tausisia pea aʻa.

    O le tipiina o le pito o le piliki, e mafai ai ona faigofie lau fatu

  7. Suu toto i totonu o ipu poo ipu laiti e tolu fasi.

    O fualaau e totōina tolu i ipu

  8. O fualaau laiti e masani ona fuga 3-4 masina pe a uma ona toto.

    A maeʻa le 3-4 masina, o le a fuga mai nei vao

Faʻamanatu e Florists o ituaiga lanumoana ma le violet o browllia e vave tele ona tupu. Ma o laau totő ma fugalaau paʻepaʻe ua faʻagesegese ma fuga mulimuli.

Laʻau

O le tipiina o folanisi e faia i le tausaga atoa. Ae mo le toe gaosia, e tatau ona faʻaaoga na o pupu e le o ni fugalaau lea e leai ni tumutumu.

  1. Otioti le vavalalata o le 10-12 cm.
  2. Faamamā le vaega pito i lalo mai laulaʻau, faʻafefe le fasi laau mo ni nai minute i se vaifofo o le mea e faaosofia (epin, zircon, rootin).
  3. I totonu o se pusa lapoa po o ipu taʻitasi ma se voluma o le 50-100 g, sasaa se mea e leai se mea o le oneone ma le paʻu, faʻamamaina.
  4. Fai le loloto o le 3-4 cm i se penitala. Mataʻituina le mamao ina ia aua nei paʻi le afaina.
  5. Faʻamau le tipi i le tolotolo ma faʻafefe le palapala ile aunoa ma le tuʻuina atu o ni meaola.
  6. Lafoaia fualaʻau, e mafai ona e faʻaopopoina se mea faʻafefe i le vai.
  7. Ufiufi le fale kosi i se ata tifaga po o se tapuni, ma ipu i ato.
  8. Tuu se moli, ae leai se nofoaga saʻo. Faʻaauau le vevela o + 20-22 tikeri.
  9. Felaʻuaʻi ma faʻamaluluina faʻapena i taimi uma.
  10. A iai ni faailoga o aʻafia - laulaau fou, toto laau totino i ni ipu eseese, pe a ma le 3-4 launiu, ma i totonu o eleele mama.

    Le foliga mai o laulaau fou - o se faailoilo mo se toe gaosi

  11. Tipi pito pito i luga o fualaau ina ia amata ai ona atiaʻe le kuluga o le itu.

    E vave vave ona fuga mai le fugalaau o Browllia

E mafai ona saunia saʻo se mea e faʻaleleia ai le siʻosiʻomaga o le siʻosiʻomaga mai i le vao lauulu. E manaʻomia ona tipi i totonu o fasi 'ie 5 cm. Tuu nei laau i totonu i totonu o se fagu vai. Ia mautinoa ia mulimuli i le itu o le tuputupu ae - luga, lalo. O le fusi ua saunia mo se aso. O loʻo tuʻuina i totonu o se mea faʻamalosi e maua mai le seleselega mo le 6-12 itula.

Vitio: auala e toto ai fatu fugalaau

O se lauulu fiafia, e pei o Cinderella i se lanu lanu ma fugalaau fugalaau, e foliga mai mo sina taimi puupuu, ae vave ona faateia ma fiafia i lona agavaivai ma lona alofa tunoa. O ia o se tagata galue malosi, e mafai ona fuga mo le silia ma le tausaga e aunoa ma se malologa. E manaʻomia ai le malosi tele, e leʻo se mea e ofo ai pe a uma ona fuga, e faʻavaivaia le fale ma mafai ai ona oti. E maua e le tagata fugalaau faiva le avanoa e tausia ai le ola i le fugalaau tuai poʻo le tuʻuina atu i se mea fou e ala i le lagoina o le vaʻaiga poʻo le lūlū fatu. Soo se tasi na te feiloai muamua i se atuatuvale matamuli o le a le galo ia te ia.