Laʻau

Syngonium - tausiga ma toe gaosia ile fale

O lenei liana Amerika na faʻapipiʻiina i le tau o fale mautotogi i Rusia ma e lelei lava i tulaga fou. O le taulimaina o le tausiga, ma le tausiga lelei, faʻanoanoa ma le tuputupu ae vave ma se tuufaatasiga matagofie o lanu eseese o lanu meamata i luga o laulaau matala. E mafai ona faʻamaua se faamalama i faʻamau poʻo nofo i totonu o se ipu faʻapipiʻi. O le aiga o Aroid. I totonu o fale mautotogi, o le taatele o Wendland, pixie, Arrow ma se lanu piniki tulaga ese.

Syngonium: tausi fale

O le a le faigata ona fatufatuina ni tulaga mafanafana mo lenei vine vao, e matua malosi lava, e faʻafetaia ai le toilalo i le vevela ma le faʻasusu. E pei lava o meaola uma, e fiafia i le vevela ma le tele o le malamalama, ae e mafai ona ola i le malulu, e na o lau o le a faʻaloloa ma feagai ma le malamalama.

Faʻasaga i ona lauulu lauusiusi.

O se laau fetolofi e lalaga i luga, ma taoto i luga o ona aʻa. Ina ia fatuina se tuufaatasiga, ua lava lea e maua ai se lagolago i le ogatotonu o le ulo ma faapipii pito i luga o pupu.

Mo faʻamatalaga! Mo le faia o se togavao, o se ituaiga o symononium peduncle e sili atu ona talafeagai. I le matafaioi o se ampel, e foliga foliga sili le foliga o le foliga, lea e faʻaititia ai ona aʻa i lalo.

Nofoaga filifilia, vevela, moli, faʻamafanafana

O le a lagona e Syngonium le manaia, teuteuina o puipui o fale, poteta ma isi meafale. O se filifiliga lelei o le a avea ma faamalama i sisifo ma sisifo. E faʻapefea ona tausia le symononium i le fale, e fesoasoani i le tuputupu ae malosi o vine:

  • Malamalama O le sili atu i le olaga o le symononium, o le telē o le tele o laʻau ma vine tetele. E tatau ona faataapeapeina le malamalama, pe a paʻu saʻo avelaʻau, ona vevela lea o lālā ma e mafai foʻi ona faʻamago i pito.
  • O le vevela mo le faʻafefiloi i le taumafanafana e tatau ona i totonu o le 26 ° C, i le taumalulu ia le itiiti ifo i le 16 ° C. Malamalama i suiga faafuasei ma tusi. E matua tuputupu ae i le taumafanafana i luga o le avanoa.
  • O le suavai o le tulaga autu lea mo le lanu lanumeamata lanumeamata o laulaau. I le taumafanafana, e mafai ona e faʻamalolo faalua i le aso, faʻaalu se fagu tasi i le lua vaiaso, pe afai o le laau e pala ma e faigata ona fufuluina, solo ese laʻau ma se omomi pamu. I le taumalulu, i se potu vevela i luga aʻe o le 20 ° C, ua lava lea e faʻamalolo ai i le vaiaso i le vai mafanafana. Mo le faʻaleleia atili o le susu i le taumafanafana, sasaʻa faʻasaina le oneone i totonu o pa o le ulo ma faʻamautinoa le faʻamamaina. I lenei tulaga, e le tatau i le pito i lalo o le ulo ona paʻi atu i maa.

E mafai ona ola i luga o nofoaafi ma fale puipui, o le mea autu o le puipuia mai le susulu o le la

  • O le faʻasaga i le taumafanafana e masani ona tele, ma sili atu, ae sili atu le sasaa o le tele o le vai mai le tumutumu ina ia le pala le aʻa. A o lei oʻo i le isi itu, e tatau ona e faʻatali seʻia maeʻa sina mea itiiti. I le taumalulu, vai e pei ona magoto le palapala. Afai e malulu le potu, e sili atu le aua le faʻamaluina le laau.
  • Faʻamafanafana i le vaitau o le tuputupu aʻe ola - mai le amataga o le taumafanafana i le ogatotonu o le taumalulu. O le fugalaau o le a fiafia i paʻu oona e le silia ma le tasi i vaiaso uma.

Syngonium: toe gaosia

Fugalaau o Syngonium - ituaiga ma ituaiga, pe faapefea ona fuga

E le totogo le Syngonium i le fale. Afai e paʻu le fatu o lenei fusi i lima, ua vave ona e fiafia, talu ai e matua faigata lava le faʻaaogaina o nei fale i totonu o fale mautotogi. Ae e mafai ona toe gaosia i auala faigofie ma sili atu ona talia. Syngonium (pe faapefea ona faʻataʻoti saʻo, toetoe o tagata uma e iloa le vao) e mafai ona faʻatupulaia:

  • Laʻau. Faʻapenaina e ala i le syngonium cuttings o le auala sili lea ona faigofie ma vave. O luga o tumutumu o vine ma le itiiti ifo ma le lua o pulumu e vave lava ona tuu aʻa i totonu o le vai pe vave i totonu o le palapala.
  • I le vaevaeina o le aʻa. Aʻo le filifiliga, o le 'au e tatau ona avea ma pito o le fana. O se vine umi e mafai ona vaevaeina i ni vaega, o le mea autu o le tatau ona i ai ia le itiiti ifo i le lua nodules i le vaega. O fatuga o le suavai o le a aʻafia, ma, e le o faʻatali mo ni vaovao fou, ua sauni mo le totoina ile eleele.

Lena sauni e totō ni meaʻai

  • I le vaevaeina o le vao. O le syngonium i le faagasologa o le alualu i luma e mafai ona faateleina e ala i le mama mai le aʻa, lea e mafai ona totoina i totonu o fagu e pei o laau fou i taimi o le gafa.
  • Vaega o aʻa. Taimi uumi ma le le talafeagai pe a uma le faʻavasegaga e fetaui lelei mo le fausiaina o se vao fou o vine vao. O le mea autu i lenei mataupu e le o le faʻafefiloi luga ma le pito i lalo o le uaea ina ia mafai ai ona tuʻu saʻo i totonu o le vai. I totonu o le lua vaiaso, o le a saunia ai ni vaovao fou mo le totoina.
  • E mafai ona e aʻafia uma le vavaeina ma vaega o tipu ma aʻa. I le avea ai o se palapala, o le faʻafefiloi o oneone ma le peat, vermiculite poʻo se faʻafefiloi o le oneone faatasi ai ma le faʻaopoopoga o kesi ua faʻaaogaina e talafeagai. E le manaʻomia tele ni laulaau, faʻamamaina le palapala ma faʻaleleia.

A maeʻa ona totoina, o aʻa muamua e aliali i totonu o le 10 aso

Faʻamasinoga

Solerolia - tausiga ile fale ma toe gaosia

O le taimi lava e maua ai aʻa i luga o auala, ua sauni le fale mo le totoina. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e ave se pusa ma ni pu ma se vaega o alavai.

Mo faʻamatalaga! E faʻafefea ona aʻafia se symononium e maua ai se pupuvao vavalaʻau - e tatau ona totoina ni laʻau i totonu o le ipu e tasi.

Mo teuteuga, e mafai ona e faʻapipiʻi le lagolago i le taimi lava e tulaʻi ai

O loʻo tu i le ogatotonu tuusaʻo i totonu o le alavai, ma o loʻo ola faʻamalosi i luga o le lio. O le eleele mo le aʻafia o le symononium e manaʻomia le malamalama ma le lafoaʻi. E fetaui lelei vaega tutusa o peat ma oneone. E mafai ona faia se suiga i se faʻapalapala masani o le eleele i le tautotogo, ae e taua le aua neʻi galo e fafaga.

Syngonium: Suiga

Faʻamatalaga - tausia o fale, faʻaleleia e ala i laulaʻau ma meaʻai

E pei o le tele o fugalaau i totonu o le fale, o le syopoonium transplant e manaʻomia i vaipuna uma. I le taimi lenei, e sili ona lelei le sui atoa o le eleele. O le aʻa e le ufitia ai le eleele tele, o lea e faigofie ai ona vavaeeseina, ma mafai ai ona asiasia i latou mo le pala ma fufulu. O le eleele mo le laau e manaʻomia le malamalama ma manava. O se tuʻufaʻatasiga lelei o se faʻafefiloi o laupapa ma lapisi fanua + peat ma oneone i vaega tutusa. E mafai foi ona e faatauina se paluga ua saunia mo le aiga o Aroid. A uma ona totō, e manaʻomia e le fale le filemu ma le mafanafana.

Taua! A maeʻa ona totoina ma totoina le laau, o le vai e sosoo ai e tatau ona le sili atu i le tolu vaiaso mulimuli ane.

O se tagata matua e manaʻomia le faʻafefeteina i totonu o se fagu lapoa tasi ile 2-3 tausaga.

Faʻavaeina o le Crown

Mo le tuputupu ae tuputupu ae ma le teuteu, e mafai ona fusi le laau. O le muamua pine ina ua uma le taina o le togavao e manaomia ona faia pe a mavae le tausaga, ma o nisi taimi e lua, e faalagolago i le maualuga ma le umi o laau. O se laau e faʻasalo i totonu o se ulo e tatau ona faia e ala i le tipi, tipi ese ni laʻau tele.

Faʻalogo lelei! O le mealilo autū o le pale matagofie o le tipiina o le oti i luga o le ono o laulaau o le fana.

Syngonium faʻamaʻi ma o latou mafuaʻaga

O le tele lava taimi o le tausiga e mafai ona e faʻalogoina naʻo le tasi le faafitauli i lona faʻatoʻaga - pe aisea e lanu samasama ai le symononium. Atonu e tele mafuaʻaga mo lenei faʻaalia o le laau, ae o loʻo fesoʻotaʻi uma ma le tausiga le talafeagai:

  • O le lanu samasama o laulaau e amata i o latou pito, lea e mulimuli ane faamago - o se faailoga o le maualalo o le susu, lea e matua talafeagai mo lenei vine. E tatau ona faʻaleleia le aofaʻi o moli, faia se suavai susu i totonu o le fagu o le ulo, faatulaga le taʻele mo le laau.
  • Afai o le laupepa e amata ona valivali samasama e le mai i pito ma ufiufi atoa le pito o le pepa, o le faailoga lea o le le lava o elemene. E manao le laau e fafaga.
  • O nisi taimi o le samasama e taua o le pallor o lau, lea ua toeitiiti paepae i lanu, ua suia ai le lanu meamata. O le mafuaaga mo lenei pallor o le susulu o le la.
  • O le vevela o le laau o le a mafai ona iloa e le leiloa o le sulu i luga o lau. Afai e te le faʻatagaina le malo e faʻamago atoa, taofi le susu, o le isi faailo o le faʻaalia o purulent patches i luga o lau ma laʻau.

Laʻau Fuga

<

O nisi taimi e maua mai ai meaʻai i laulaʻau - aphids, thrips ma fuainumera iniseti. E mafai ona e faʻaumatia latou e faʻaaoga ai meafaigaluega faʻapitoa. Ae o se faailoga o latou foliga vaaia o le a samasama foi ma paʻu'ū lau.

Syngonium: e mafai ona tumau i le fale

O le fefefe i le itu o lalaga uma ma fugalaau o loʻo fetolofi i totonu o loʻo i ai pea i totonu o fugalaau fugalaau. O le Syngonium e le ovy, ia avea ma se "tane" lauiloa, e le faanenefu ona tuaoi i totonu o fagu ma ola lelei i ni mea e aofia ai ma isi laau i totonu. E mafai ona tausia le fugalaau symononium i le fale, e filifili e tagata taʻitoʻatasi taʻitasi mo ia lava. E faaopoopo atu i lona matagofie lauusiusi, na te faatumulia le avanoa i ona autafa ma le mautinoa ma le malosi o le gaioiga. I le fale faigaluega, o le a fesoasoani o ia i lona malosi i le faia o faaiuga taua.

E mafai e le Syngonium ona teuteuina soʻo se mea i totonu, e fai o se mea teuteu faʻafiafia

<

O le Syngonium o se mea oona pe leai foi

Ioe, o lenei vine ulavaʻa e mafai ona mafua ai le paʻu o le paʻu i lona sua. Ona o lenei meatotino, o le syngonium ua manatu o le oona. I le taimi o le gafa ma le pine, e tatau ona e puipuia le paʻu mai le mauaina o le sua o lenei laau.

O le mea lea, o le syngonium o se fugalaau manaia mo teuteuga, ae e tatau ona e totoina ma le faaeteete, ona o lona suamalie e mafua ai le ita. I le faaopoopo atu i ai, e taua le mulimuli i tulafono tausi ma tuʻuina atu le vine i tulaga manaʻomia.