Tatala

Faʻamatalaga o le faʻatupulaia o se fuga pua mai fatu

Faatasi ai ma le numera tele o le fugalaau o le talo e pei o le talo, o se nofoaga faapitoa i totonu o faifaatoaga. O lenei laau e alofagia e ala i le le mautonu i tulaga o le tausiga ma le tausiga, e pei foi o le susulu ma le manaia i fugalaau foliga. Ae peitai, ina ia maua ai se laʻau ola maloloina ma maua ai le alualu i luma o le logo i le vaitau o le tuputupu ae, e tatau ona iloa uma mea e fiafia i ai le laau. O nei mealilo uma e tatau ona faʻaalia mai ia i tatou i le asō, ma ia iloa ai pe o le a le pele-logo o loʻo i ai faʻamatalaga auiliili o ona uiga eseese ma tuutuuga mo le totoina o se fugalaau i totonu o se togalaau.

Faamatalaga faʻamalosi

O le talo o le pile o se tagata o le aiga o le logo o le aiga o le logo. O lenei laau faʻapitoa e tele lona natura i le natura, lea e aofia uma ai le itu i sasae o Europa, agai atu i Ural Mountains. O le fugalaau e ola i le tele o vaomatua vaomatua, i vanu ma totonu o vao vao. Talu ai nei lava, o lenei meaola o se tasi lea o fugalaau masani masani, ae o galuega a le tagata e matua faʻaititia ai le numera o lenei ituaiga meaola i le natura. O le mea lea, o le tele lava o lenei fugalaau e maua i totonu o tulaga faʻasolo.

E te iloa? O laʻau ma le aʻa o aʻa e mafai ona suamalie ma ioe e mafai ona faʻaaogaina e tagata mo meaai.

Faamatalaga ma le ata

O le talo e pei o le pi o se sui masani o ituaiga o meaola suamalie. E tusa ai ma le eseesega ma tulaga o le taofia, o le laau matua e oʻo i le maualuga i le 50 i le 100 cm, ma i nisi tulaga e oʻo lava i se faamaumauga 160 cm. O le meaola o le ituaiga e saʻo, ae e seasea ona mafai ona faʻala, faigofie i le fausaga ma toetoe lava a le lavalava. O le aʻa o le uʻamea. O laulaau i luga o le au e vaapiapi, fuafua lelei. O latou lanu e masani ona pogisa lanumeamata. O fugalaau pito i lalo e sili atu ona laiti nai lo le pito i luga, lea i le tele o tulaga e toetoe 100% atoa i autafa. O le maualuga o le faamaualuga o le logo o lona tutusa lava lea i foliga o fugalaau o le logo, lea e faapipii i luga o le ala ma ni pedicels pupuu. Latou te valiina i le lanumoana-violet po o le lilac, ae o isi taimi e papaʻe foi. Fugalaau e masani ona aoina i se pulumu, lea e mai le 3 i le 8 fugalaau. O le siakiina e masani ona lautele ma lapoa, e tusa ma le 4 cm le lautele. O ipu e pupuu, ma ni nifo uumi ma nifo i le pito. O le vaitaimi o le vavalalata o lenei ituaiga e le sili atu ma le 30 aso, e amata ia Iuni ma faaiuina i le faaiuga o Iulai. A maeʻa le logo, mai ia Aokuso e oʻo i Setema, e toʻasefulu fualaʻau-pusa ma se tele o fatu o loʻo iai i luga.

E te iloa? E lei leva atu, na maua ai se ituaiga tulaga ese o le logo o le pi. O le laau o loʻo faʻaalia e le faʻamaoniaina mo le ituaiga o fugalaau samasama susulu.

Fiafia ituaiga

I le taimi nei, o loʻo i ai le tele o ituaiga o talo. O nisi oi latou o laau toto ma fugalaau lapopoa, semi-faalua ma e oʻo lava i le vevela, lea e mafai ona tuʻufaʻatasia ma soʻo se mea totino. Ae sili ona lauiloa tagata faʻatoʻaga e fiafia i ituaiga nei:

  • 'Alba'- le taitai i sui o le ituaiga. O le fugalaau togalaau e tusa ma le 1 mita le maualuga. O se uiga iloga o le laau - fugalaau paʻepaʻe papaʻe lelei atoatoa ma laʻau matagofie ma matagofie.
  • 'Caerulea'- vaʻaia o le vaʻaia. O le maualuga o le ogaumu e i totonu o le 80 cm. O fugalaau e tetele, lanu violē-lanu moana, ua aoina i se mea e masani ai palasi. E tupu lelei i luga o eleele palapala i le malamalama ma i totonu o le paolo.
  • 'Moerheimii'- o le ituaiga logo e le sili atu ma le 90 cm le maualuga. O se mea e sili ona taua o ni laʻau paʻepaʻe paʻepaʻe papaʻe masani.
E te iloa? I tagata e tele igoa o le logo fugalaau. O le mea pito sili ona masani ai i latou: O le au a Atamu, tautalaga, logo, logo, lupe, nai ki laiti.

O fea e toto ai se laau

Talu ai o le talo o le logo o se ituaiga moni moni o le tau, e le mautonu i tulaga masani, totoina, ma sili atu le tausiga mo lenei meaola e le mafua ai ona faʻalavelaveina e tusa lava pe i ai se faʻatoʻaga faʻatoʻaga. Ae ina ia mafai ona maua se togalaau ola fua lelei ma fugalaau susulu o le saʻo lelei, e tatau ona e maitauina nisi uiga patino pe a filifilia se nofoaga e fugalaau.

O mea e le faʻapitoa - o se filifiliga sili mo le totoina i totonu o le atunuʻu poʻo totonu o le togalaau, mo se faʻataʻitaʻiga: astilba, talimalo, rudbeckia, iris, paʻu oona, chamomile, echinacea.

Filifiliga o nofoaga ma moli

E ui lava i le mea moni e faapea o logo o tagata o loʻo nonofo i le penumbra o le vaomatua, o ituaiga laʻau o loʻo tatou mafaufau e eseese se alofa sili mo le malamalama lelei. O le mea lea, o se togalaau manaia poʻo le fugalaau o le a avea ma nofoaga lelei mo le totoina o se fugalaau. Ona o le mea moni o le laau e le taliaina toleniga mama, mo le totoina e sili ona lelei le filifilia o se nofoaga ma se tamai eletise e faatatau i le nofoaga atoa. Po o le faia i luga o mea uma tuutuuga mo suavai lelei palapala.

Manaomia o le eleele

Ole ituaiga e le o se mea e masani ai ile eleele, ae o le filifiliga lelei mo le totoina o se fugalaau o le a le faaituau poo eleele elemene elemene ma le maualuga o mea tau faatoaga. E le gata i lea, o le a tali lelei le laau i le palapala ma se maualuga o le humus. Pe a totoina le logo, e taua le manatuaina aʻo lei totoina o le eleele e tatau ona uia se taamilosaga atoa o sauniuniga. Ina ia faia lenei mea, e tatau ai i le masina ae leʻi totoina e fai se nofoa i le sikuea 1. m pe 300 g lime, 1 pakete o le humus poo le faapalaga, e tusa ma le 60 g o le superphosphate, 30 g o le sulfate sulfate. A uma lena, o le palapala e tatau ona matua eli ma tatala.

E taua! E matua faasaina le suia o le humus ma le faapalaga i le peat or manure, aua o lenei mea e mafai ona oo atu ai i le atinaʻeina o maʻi afaina i le laau ma lona maliu mulimuli ane.

Tupuga mai logo mai fatu

Muamua lava, o le logo e tatau ona afaina mai fatu ma saunia muamua mo le atinaʻe i tulaga masani.

Fatuina sauniuniga

I le tele o tulaga, o fatu o le fugalaau e le manaʻomia le sauniuni muamua. A aunoa ma ni atugaluga patino, e mafai ona totoina tuusao i totonu o le eleele sauniuni o le fugalaau i le amataga o Me, pe mo le taamilosaga ia Oketopa. Ae ina ia lafoai mea e le mafai ona aoga, matou te fautuaina oe muamua sasaa fatu i totonu o se ipu vai. O le tele o fatu o le a tumau i le pito i luga o le ata tifaga, i le toeititi atoa le 100% o mataupu, o le a le tuʻuina atu se fualaau lanumeamata.

Lauina o laau

Lauina o fatu mo laau toto i le faaiuga o Mati. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga ni pusa faʻatoʻaga papaʻu ma se mea faapitoa mo le germination. Ua saunia mai le eleele turf, humus ma le oneone i le fua faatatau o le 6: 3: 1. O le faʻaopoopoga faʻamalosi i totonu o sea palapala e le o se mea e manaʻomia, ae ao lei luluina e tatau ona faʻamalūlūina tele i vai inu. O le luluina e mafai ona faia i fafo o le eleele, i totonu o se fale vevela faapitoa ua saunia, ae le o le iʻuga o Me. I lenei tulaga, o le ae maua se laau totogo mo na o le vaitau e sosoo ai, o lea o le totoina o fatu e sili ona lelei i totonu o le fale. Talu ai o fatu o le laau e laʻititi tele, e lelei ma tufatufaina i luga o le meaʻai. A maeʻa lena mea, e tatau ona faʻafefeteina i totonu o le eleele, susu i se faʻatoʻa toto. O le fausiaina o le fausaga e matua ufiufi lava i se ata palasitika palasitisi e fausia ai le gaosiga o le greenhouse. E tusa ai ma le vevela o le potu, e tusa ma le + 18-21 ° C, pe a uma le 2-3 vaiaso, ona aliaʻe ai lea o pine muamua. O le taimi lava e tupu ai le tele o fatu, e tatau ona aveese le ata mai laau ma ave i se nofoaga mafanafana ma susulu, ae aunoa ma le susulu o le la. I lenei laasaga, e le manaʻomia ni togafitiga faʻapitoa e totogo ai, e lava lava le na o le faʻafeinuina ma faʻaalu sina taimi e maua ai aʻa i le okesene faaopoopo. A maeʻa ni nai vaiaso, ona totoina lea o le totogo, pe a maeʻa i le lua vaiaso e mafai ona fafagaina i se faʻamalolo faʻapitoa.

Picks

O le tatuina o tipu e faia pe a uma ona tupu o lau muamua ua faia. E taua tele le faʻatinoina o le faʻagasologa seʻia oʻo lava ina faʻatumu uma e le aʻa o le laau talavou le avanoa avanoa poʻo le vavalalata faʻatasi ma aʻa o se isi fatuga. I le tulaga muamua, o le a amata lemu le paʻu ma mate ona o le le lava o avanoa ma meaʻai. I lenei tulaga, pe a uma le faʻavasegaga, o le a faʻagesegese ona faʻagasolo, o le a mafua ai ona leai se taimi e toto ai laau, ma o le a na o oe lava e iloa ai le muamua o logo i le vaitau e sosoo ai. I le tulaga lona lua, e le mafai ona vavaeina ni aʻa lamolemole e aunoa ma le faaleagaina, o se taunuuga o le vaega o le laau toto e mafai ona oti.

O tamaiti laiti e siitia atu i se vaa e tele taimi e sili atu nai lo le uluai kopi. I lenei tulaga, e mafai ona e faʻaaoga le tulafono: o le sili atu foi lena. Ae ui i lea, i lenei mataupu, e taua le aua le faʻaaogaina i volumes, talu ai o le a faigata ile tausia o se ipu tele.

E taua! Lafoaʻi laau, e pei o se tulafono, aua e te totoina malosi. Vaitaimi i le va oi latou leai e sili atu i le 10 cm le umi.

Isi auala e gaosia ai

O le talo e pei o le pi, e ese mai i le ola mai fatu, e lelei ona faʻaleleia i isi auala, aemaise lava, ma vegetatively. O le tele o fai togalaau e masani ona talia auala e lua: o le faapipiiina poʻo le vaevaeina o le vao i ni vaega. O metotia taʻitasi e iai ona lelei ma faʻafitauli.

Vaeluaina o vao

I le vaevaeina o le vaomatua, e mafai ona faʻalauteleina le logo lima tausaga o le olaga, ae afai o le tele o le vao e faatagaina, o le taualumaga e faia mai le tausaga lona tolu. Mo le faia o lenei mea, ia Me poʻo Aokuso, o le tele o togavao e faʻataʻapeina, pe a maeʻa ona tipiina le lala laau i ni vaega. O vaega taʻitasi e tatau ona i ai aʻa ma se gaioiga aoga. E mafai ona e faʻateleina le laau naʻo vaega o aʻa. Mo lenei mea, ua vaevaeina le aʻa i ni vaega, e tatau ona aofia uma ia le itiiti ifo ma le tasi le fatuga faafou. A maeʻa lena, e totoina se vaega o le rhizome i se nofoaga tumau i se auala e i ai le fatuga i le maualuga o le palapala. I le tulaga o le toe gaosia e aʻa, o loʻo vavaeʻesea mai le tino o le tina ma toto i le palapala.

E taua! A maeʻa ona maua mai vaega o le laau, e tatau ona gaosia ia tipi i le koala masani, eleele i le paʻu. O lenei togafitiga o le a fesoasoani e faʻamalolo vave ai meaola ma puipuia ai le laau mai faʻamaʻi pipisi.

Laʻau

Ina ia faʻaleleia le fugalaau pi, e seleseleina selesele i le amataga o le tautotogo. O le taimi aupito sili mo lenei mea o le a oʻo i le faaiuga o Mati - o le amataga o Aperila. E seleseleina le vavaega mai le taameni, pe a uma ona totoina i le malamalama, palapala malu ma ufiufi i se ata vevela poo se ipu tioata e fausia ai se gaosia o le greenhouse. I totonu o le fa vaiaso, o aʻafiaga e mauaa, pe a uma lea ona mafai ona toe totoina i se nofoaga tumau.

Tausiga tausiga

O le logo i le tausiga e le lelei. Ae peitai, ina ia mafai ona maua se laau maloloina e fiafia ai le tagata talimalo ma le umi o le fugalaau, e tatau ona e gauai atu i le fugalaau. O le vaaiga e faʻafefe ai le lamala, ae i vevela vevela, māfanafana taumafanafana e aoga ai le faʻamautinoa o loʻo maua e le laau le tele o le susu. E faapena foi Fugalaau e manaʻomia ni laei masani. Mo lenei mea, e taua le faʻalauiloaina o le faʻamaʻiina o le nitrogen i le tautotogo, ma i le gasologa o le vaitaimi o le tele o faʻalauteleina o faʻalavelave minerale mo ituaiga meaola. O le matelaina o le oxygen ma le vao vao e le manaʻomia. E tatau ona fai le vele ma faʻaleleia le eleele i tafatafa o le vao. Ina ia faʻaleleia le totoina i le maualuga, o le logo e tatau ona faʻamamāina mai vaega vaivai o le aʻa, ao le sola ese e tatau ona faapuupuuina e le itiiti ifo i le tasi vae tolu. E le gata i lea, o le taimi i le vaitau, i le afa muamua o Oketopa, e tatau ai ona taina le faamamaina o vaega uma o le fugalaau. O le mea lea, o le logo o le fugalaau e mafai ona manatu e matua faigofie lava ona tausia ma faʻasalalauina e pei o se laau e oʻo lava i se tagata fai togafitiga le mafai ona taulimaina. Ina ia mafai ona tupu se fugalaau manaia ma le matagofie i foliga o lona lava moega, e tatau ona faaaoga na o ni nai mea faigofie, ma o le tuputupu ae o le a vave ona totogia se laau ma lagona le mafaagaloina mai le mafaufauina o le logo o le ola.