Tupe teu

Faamatalaga o le ituaiga o pi ma eseesega i le va oi latou

Afai o lau miti o se apiary, o le mea muamua lava e tatau ona e iloa pe o le a le mea e tupu mai ai pi ma pe o le a le eseesega i le va oi latou. O ituaiga taʻitasi e iloga i ona faʻatinoga, amio, teteʻe i le kiona, faʻapea foʻi ma foliga vaaia.

I le taimi nei, i le salafa o le lalolagi, e mafai ona e faitauina pe tusa ma le lua ituaiga o pi. I lenei tusiga tatou te faʻaalia ai le ituaiga masani o pi.

Yellow Caucasian

O pepe samasama uma o Armenia, Georgia, ma Azerbaijan e mafai ona taʻua i le samasama lanu samasama o pepe. O le lanu o le tino i pi e lanu enaena ma ni samasama samasama. O le palu tasi e tasi le palu e 90 mita, ma o lona faʻasologa e 6.6-6.9 mm. O le mamafa o le matua papaʻe e 180 mg, ma o le fetus - 200 mg.

E te iloa? O le faʻaleleia o le tuatotonu o lenei ituaiga o beʻe o loʻo aʻafia: e mafai ona oʻo atu i le 1,700 fuamoa i le aso. E masani lava ona totoina i le vaega pito i lalo o le meli.
I le mafanafana, feʻaʻei malie, lanu samasama Peʻa o le Caucasian e sili atu le mafanafana. O le malulu malulu e le mo i latou. I nofoaga masani, i le vevela e oo atu i le +8 ° C, e mafai ona faia vaalele taumalulu. O le faʻaaogaina o le meli i le taumalulu e matua maualalo. I le amataga o le tautotogo, o le faatinoga o lanu Samasama lanu samasama o loʻo galue malosi.

O le lelei o lenei ituaiga o pia e lelei, latou te faasaʻoina e oo atu i le 10 swarms ma e mafai ona faʻatauina pe tusa ma le 100 sene masima. Fai mai tagata tausi vaomatua e mafai ona i ai ni tamaʻitaʻi se 2-3, ma pe a uma ona ulu atu ni pi i totonu o le moa, ona latou tuua ai lea o le pito sili ona lelei, ao fasiotia le isi.

Yellow Caucasian bees e matua filemu. Pe a asiasi ile nusi o pi, e le taofia e le masiofo lana galuega, ma o le a le tuua e le pi le faavaa. Mafuʻu e tele meaola, tuu ai se mūmū mūmū, lanu uliuli o le meli.

E gaoi gaoi lelei ma mafai ona osofaia isi aiga, ma puipuia ai o latou togitogi leaga. Latou te mafai ona seleseleina propolis ma pollen lelei, galue malosi, e mafai ona latou aoina le tele o le meli. O le teneyiness o pi e maualalo. E vave lava ona suia le tasi vaitusi i le isi, o le faatinoga i le leaga le tau e le faaitiitia. Latou te fetaui lelei i vaʻa vevela, faʻapea foʻi ma femalagaiga.

Rusia Tutotonu

O le fatu Tutotonu Tutotonu i aso nei ua salalau solo i le lalolagi atoa, e ui o Europa Tutotonu ma Europa o loʻo taʻua o lona atunuʻu. O pepe laiti o lenei ituaiga e tele, e mafai ona mamafa e oo atu i le 110 mg. O le tino o le pi o le enaena uliuli, e ufiufi i lauulu uumi lauulu, 5 mm le umi, ma le faʻamaonia - e oʻo i le 6.4 mm. Pe a osofaia i latou e pi, e mafai ona latou puipuia le nusi leaga ma e le mafai ona gaoi mai isi.

E taua! O i latou nei o le ita tele: pe a latou asiasia o latou nofoaga, o le a latou amio faʻamalosi, tuʻu ai le honeycombs, ma nonofo i le tautau i le pito i lalo.
Polokalame faʻasolosolo i le faʻaogaina lelei. E faʻaaogaina lelei i latou e ala i faiga faʻatauvalea. Muamua, o pi e faʻatumu le faleoloa o le meli; afai ua tumu le nofoaga, latou te faʻaaoga le faamoega, aʻo faʻaitiitia le faʻaleleia o le au. Afai latou te leiloa o latou fatu, ona oʻo lea i totonu o le aiga mo se taimi umi e le o iai ni pi.

E le pei o isi ituaiga, o Rusia Tutotonu e sili atu ona mafai ona sili atu le lelei o le malulu nai lo isi. Talu ai i le kalapu o le carbon dioxide i totonu o le 4%, o lenei mea e mafua ai le malolo o pi, faʻaitiitia ai le gaioiga. O lenei ituaiga o pipi e lelei tele. O le tele lava o taimi, o le afa o le apiary o loʻo i ai i tulaga masani.

O pi e aoina mai le meli mai le teu, linden ma le heather. I le gaosiga, e mafai ona sili atu nai lo isi ituaiga o pi. Saini lanu meli latou te papaʻe. E mafai ona latou aoina se tele o pollen ma maua ai le lelei.

Mountain Grey Caucasian

O le mauga o le laugutu o le laugutu o le pi na maua lona nofoaga i vaega mauga o le Transcaucasus ma le Caucasus. O pi o lenei ituaiga o meaola e matua toʻafilemu. Latou te maua le proboscis sili ona umi - e oo atu i le 7.2 mm. O le mamafa o peʻa galue aso e tasi e oʻo atu i le 90 mg, femalesi o le fetal e oo atu i le 200 mg, ma le paʻu - e oo atu i le 180 mg. O le tele o fafine e oʻo atu i le 1500 fuamoa i le aso.

Nest propolisovano tele, saini le meli e susu, lanu uliuli. O lenei ituaiga o pi e masani ona osofaia isi nusi, ma e mafai ona puipuia lelei i latou lava. Afai e te tilotilo i le faamoega o pi, o le a latou amio lelei, e aunoa ma le taofiina o le galuega i luga o le selu, tusa lava pe e maua. O se uiga iloga o lenei ituaiga o mea latou te aoina lelei le nectar. E leai se faʻafitauli, e mafai ona latou maua se punavai o se mea taufaolo, e vave ona suia laau e maua ai le nectar.

Faatasi ai ma le pulelaa atoatoa o le nectar mai le vevewheat ma le linden, latou te le sili atu i le avefaasolo o Rusia i le gaosiga. Muamua, o le meli e aoina i totonu o le vaega o le ofaga, ona sosoo ai lea ma faʻaopoopoga. O le gaosia o pulu Caucasian eleelea e maualalo, na o le 4-5% e mafai ona i ai i se vaega. Ae e mafai ona taoto mai le 8 i le 20 masini masini.

E faigofie ona fesuiai mai se salu i se mea faigaluega mo pi. Afai o le a le faʻamaʻavaleina fatu i o latou lava atunuʻu, ona faʻaitiitia ai lea o lo latou gafatia i gutu, e ese mai i le totonugalemu o Rusia. Feʻaveaʻi lelei le felauaiga.

Carpathian

O le mea e nofo ai lenei ituaiga o pi o Carpathians. O le tino o le pi o le enaena, e 7 mm le umi o le tui, ma o le mamafa o peʻa galue o le 110 mg. O le fatu fetal e tusa ma le 205 mg, ma le paʻu - 185 mg. I le taimi o le tautotogo, pe a oʻo i le maualuga o le atinaʻega o aiga, e mafai ona oʻo atu i le 1,800 fuamoa i le aso. O le uiga ese o nei pi o le mafai lea ona latou amata amata aoina mai galuega aʻo laiti. O pi e aoina mai le nectar, lea e aofia ai sina suka. O le Carpathian bees are very calm, latou te toʻa pe a latou asiasia le faamoega, e aunoa ma le taofi oa latou galuega, o lo latou lelei e maualalo.

O le faamaufaailoga o le meli e papaʻe ma mago. O le gaosia o aiga e maualuga, mafai ona oʻo atu i le 40 kilokalama. O pi Carpathian e mafai ona faigofie ona maua le punavai o se mea taufaaleaga, vave ona fesuiai mai le tasi i le isi, ae le o iai i totonu o se pusa. Ae peitaʻi, afai e leaga le tau, o le a le lele manu i fafo mo se faʻatau tupe.

O Carpathian bees e maualalo ifo i le tulaga o le gaosiga o le gaosi i ituaiga o Italia ma Rusia. Aʻo osofaʻia le faamoega puipui puipui lelei, aʻo faʻalatalata i le gaoi. O le sauniuniga o pollen i lenei ituaiga e maualalo. O pi Carpathian e le fiafia i le moa vao, o lea e tatau ai ona e gauai atu i le faʻafefeina o faʻamaʻi pipisi.

Ukrainian steppe

O le ituaiga Ukrainian o pi o loo ola i vaega o le vaomatua-steppe zone o Ukraine. O le tino o le pipi e lanu sinasina i le lanu, o le umi ole proboscis e oʻo atu i le 6.63 mm. O le mamafa o le matua papaʻe e tusa ma le 180 mg, ma o le fetus e 200 mg. O le televave o le tagata matua e oʻo atu i le 2300 fuamoa i le aso, ae mafai ona faʻalautele i le aofaʻi autu o le meli mai le lime, acacia.

I le taimi o le tautotogo, o aiga e tuputupu ae lemu aua latou te le lele i le tau malulu. Pe a vaʻavaʻai mai i le faamoega e tatau ona toʻafilemu, ae latou te le maua le filemu e pei o le tagata Caucasian gray. Nofoaga faʻasolosolo faʻasolosolo, faʻafefe lelei o le meli.

O le faamaufaailoga o le meli e papaʻe ma mago. I le tau leaga, e le lele le pi mo le nectar. A oʻo mai le taimi mo le seleselega autu o le meli, ona iloa lea e pi o le la, lea e tupu i Iukureini i ni numera tele. I le aoina mai o le nectar, e mafai ona felelei ese mai pi mai Ukrainian mai le apiary mo le 5 kilomita.

O lenei ituaiga o le medium medium. E le o manaʻo pi e gaoi, ae a osofaia, e mafai ona latou puipuia lelei o latou faamoega. O lo latou seleselega le lelei e maualalo. O le gaosiga o pi Iukrainini e lelei tele, e oʻo i le 40 kilokalama. O tagata tomai faapitoa i le tausiaina o pipi e lipoti mai le seleselega o le meli 120 kilokalama. O le tetee i le kiona e maualuga tele. Ua talia lelei le felauaiga.

Italia

O le lauʻeleʻele o le itupa o Italia e maua mai i le taimi nei o Italia. O ituaiga uma o pepe o le meli o loʻo manaʻomia, ae o lenei meaola e sili ona taatele i le lalolagi. E tele ituaiga pepe Italia: lanu, tolu-fasi ma auro. O le pipi tele lea, o le mamafa o le tagata faigaluega e oʻo atu i le 115 mg, ma le faʻamaonia i le 6.7 mm. O le masini o le tamaitai laititi e 190 mg, ma o le fetus e 210 mg. O le tele o le tagata matua e oʻo atu i le 2500 fuamoa i le aso, i le tele o mea e totoina i luga o honeycombs.

Pe a maitauina ia pepe pi o loʻo malolo. E sili atu le faigofie i pi ona maua se punavai o le nectar i tafatafa o le faamoega, o lea e masani ona latou gaoia mai aiga tuaoi, ma latou puipuia lelei o latou ofaga. O lenei ituaiga o gaioiga e lelei lona gaioiga, e faigofie lava ona fesuiauaʻi mai le tasi punavai i le isi faʻatau tupe.

Atinae amata i le tautotogo o le tautotogo ma tumau seia oo i le faaiuga o le taumafanafana, lea latou te maua ai le avanoa e fausia ai o latou aiga. Muamua, o pi e aoina mai le meli i pito i luga ma pulou, ma pe a maeʻa, o le aoina e faʻafeiloaʻi i le faamoega.

Saini le meli, paʻepaʻe poʻo le lanu uliuli. I le tau le lelei mo le nectar e le lele. Latou te fausia ni matagofie matagofie, e oʻo lava i le matagofie o le honeycombs. Le leaga le seleseleina o propolis ma pollen. Italia Itu Italia ei ai se fua faatatau lelei.

E taua! Talu ai o laʻau o loʻo taʻitaʻia e lanu, ae le o se nofoaga, e mafai ona latou felelei i vaʻa latalata ane.
O pi o lenei ituaiga e faʻaleagaina ma o le mea lea e le mafai ona faʻasaʻoina le malulu. Feʻaveaʻi le agavaʻa.

Karnik, po o Krainskaya

O le Karnik poʻo le Krajina ituaiga o pi o loʻo ola i Ausetalia ma Yugoslavia. O le tino o le pipi e lanu uliuli le lanu, o le umi o le proboscis e oʻo atu i le 6.8 mm, ma o le mamafa o le pi o le pisa e 110 mg. O le fatu o le mea e leai sona tino e tusa ma le 185 mg, ma le fetal - 205 mg. O le tele o le tagata matua e oʻo i le 200 fuamoa i le aso.

O se uiga taua o le filemu o karnikas, ae pe a asiasia le honeycomb, latou te amio le faʻavaivai ma faʻaauau pea ona gaioi. O le krainsky bees o loʻo faʻalelei lelei; afai e leai ni mea faʻaʻoleʻole, e faʻaleleia. O le atinaʻeina o aiga i pi e mafai ona faʻamaonia i se tulaga: o le aiga e vave ona tupu vave, o lea e manaʻomia ai le taimi e faʻaleleia ai le faamoega ma amata ona aoina le meli. I le aoina mai o le meli, muamua lava, latou te faatumuina le faʻaoloa o le faamoega, ma na o na faʻaopoopoga ma pito i luga.

Saini le meli, mai le pogisa i le paepae. I le tau leaga mo se faʻatau tupe e le faʻavae. O le anufe Krajina e fiafia i se vaivai, ae umi le aoina o le meli, aemaise pe afai e aoina mai le pa'ū. E tusa ai ma aʻafiaga o le kulimi, o loʻo iai i latou i le va o Rusia Tutotonu ma Pepa Caucasian.

Buckfast

Backfast bees breed o le sili ona lauiloa ma taʻutaʻua i le lalolagi atoa, o latou uiga o se tasi o mea sili. Latou te galulue malosi ma e le leaga. O pi e mafai ona aʻafia i soo se tulaga, ae o le mea sili latou te fiafia i timuga. I le taimi muamua, na faʻaaogaina e faʻafefe ai faʻataʻitaʻiga na lamatia e le taloina o pi. E mafai ona oti le tino atoa mai lenei parasi.

E te iloa? O lenei ituaiga na aumaia ai le patele Peretania. Ina ia mafai ona maua se ituaiga fou, na ia sopoia ai le pogisa ma le Italia, ma o le taunuuga, o se ituaiga malosi ma le mautinoa o le tuckfast na aliali mai.

Backfast na aveesea mai le italia o Italia, o lea e tele a latou mea tutusa. Pau lava le eseesega o loʻo i le lanu uliuli i le faʻamautetele, ma o latou lapopoa ma le uumi e tutusa. O pipi faʻamau e faʻafefe ai le malulu, ae e lelei le puipuia i faʻamaʻi. Ia i ai se lagona lelei o le filemu, alofa filemu, aua nei osofaia isi pi.

Faʻaalia i le maualuga o le gaosiga i le gaosia o le meli, aumai le tele o pollen, galue i le aso atoa. E tasi le matua e mafai ona tuʻu fuamoa mo se taimi umi. Le fefe i le matagi, timu, puao. O le faʻamausalīina faʻamalosi e oʻo lava i le taimi o le autumn, i le vevela o +10 ° C, e aoina ai pollen ma nectar. I totonu o o latou fogafale e leai se mea e faʻaleagaina, e le pei o le ituaiga Italia.

E te iloa? E mafai ona faʻafefiloi faʻatasi ma isi ituaiga fatuga o fatuga o pi.
E mafai ona e asiasia le faamoega i soo se taimi. Pe a asiasia le pi o le foga ole saolotoga pito i luga o le faavaa. I le faatusatusa atu i le Italia, o le fanau a Bakfast ia Ianuari o loo tumau pea i totonu o le faamoega, faatalitali mo le vevela o le tau.