Laʻau

Vaʻai faʻatoʻaga ma fualaau uliuli: faʻatoʻaga, tausiga, faʻamatalaga, uiga ma iloiloga

I le itu i saute, ua leva ona ola aʻe mulberry uli i togalaau mo le lelei o le seleselega o fua suamalie, lea e fiafia i ai tamaiti. Faatoagaina e le Faatoaga lenei fualaau aina mo lona le mautonu ma le maualuga o le faapalepale. I le tele o tausaga talu ai nei, ua amata ona tuputupu ae vao vao e le gata i saute, ae o totonu foi o Rusia.

O le muleni ua i ai ni vine uliuli

O le tele o fai togalaau ua sese le taua o le uliuli i soo se mea e maua mai ai le lanu uliuli. O le mea moni, o le sili atu ma le afa o ituaiga fugalaau (e aofia ai ituaiga Smuglyanka, Black Baroness, Black Prince) ei ai ituaiga eseese o meaola - o le paʻepaʻe paʻepaʻe, o loʻo i ai fua o lanu eseese, mai le paʻepaʻe paʻepaʻe i le uliuli.

Ua vaevaeina le puletini i le paʻepaʻe ma le paʻepaʻe, faʻalagolago i le lanu o le paʻu, ae le o luga o le paolo o vine.

Laulau: Faʻatusatusa uiga o lanu uliuli ma paʻepaʻe

SainiBlackberry mulberryWhite mulberry
Fuga lanuVaʻa lanu violetisi.Paʻepaʻe, lila-piniki, lanu uliuli.
Laʻau lanu paʻuPogisa enaena enaena.Malamalama lanu enaena.
Pepa foliga ma le lapoaLoto tele, lapoa tele.Ole laʻititi i le lapoa, peʻa-pe faʻapipiʻi-lobed, e masani ona sau i foliga eseese ile lava laau.
O le faigata o le taumaluluLaititi (agai i -15 -20 ° C).E maualuga maualuga (agai i -30 ° C).
AmatagaIranSaina

O le mulberry uliuli tele e lapoa ma lautele lona laʻau

O le mulipulu o se tasi lea o laau aupito sili ona matutua ua totoina, o le fale muamua mo le fafagaina o anufe anufe, mai le koko lea e maua ai le siliki masani. I totonu o vaipanoa o togavao faʻapisinisi, o laau laʻau o ituaiga meaʻai, e le o fualaau aina, e sili ona taua. E sili atu ona faigata, o lea e masani ona faʻaaogaina i fale puipui ma le faʻatulagaina o fanua.

Laʻau laʻau - fafaga mo anufe sulu

O fugalaau toto i le itu i saute ia Aperila-Me, i le vaeluagalemu - ia Me-Iuni. Paʻu i le matagi ma iniseti. I le natura, o le mulberry o se laau elemene lea o loʻo i ai fugalaau tane ma fafine i luga o laau eseese. Faatasi ai ma ituaiga fualaau aina e totoina, o ituaiga monoecious, o loo i ai ituaiga uma e lua i luga o se laau e tasi. A lūlūina fatu, ua vaeluaina tagata, ma i totonu o fualaʻau o loʻo i ai le tele o togavao tane. O le mea lea, o fualaau suamalie taua o le mulberry ua faʻalauteleina na o vegetatively.

O le fuālaʻau muliki e faʻafefeteina e le matagi ma iniseti.

O fualaau aina suamalie na gaosia i le itu i saute ia Me-Iulai, i le ogatotonu o laina - ia Iulai-Aukuso. O le fua o le fualaau aina e umi lava. O fua ua suamalie e faigofie ona pala i lalo. Faatasi ai ma le palota masani, o laau mulimui e fua mai i tausaga taʻitasi ma sili atu. Afai o le fugalaau e lelei, i le vaitau lenei e leai ni aisa (lea e mafai ona faʻaleagaina e le gata i fugalaau, ae o laulaau), ma e leai ma e le tele ni fua, o lona uiga o le faafitauli o le le lava lea o le palota. E tatau ona toto i tafatafa lata ane o se laau o se isi ituaiga pe fai foi tui puipui talafeagai ile palealii.

O fualaau suamalie laiti e le tupu i le taimi e tasi

Laʻau paʻu lanu uliuli le pisia o lima ma lavalava, e le lelei le taele o stains.

O le fufuluina o vine e mama, suamalie, suamalie, e faigofie ona mumu ma e le taliaina le teuina ma felauaiga i mea uma. O le mea lea, o le fua o le togalaau e faʻatautaia i le aso o le aoina. O fualaau aina suamalie e mafai ona 'aina fou, mago, kuka kulimi, faia le uaina.

I tulaga lelei, o fua mulumulu e fua mai i le tausaga ma e tele naua

I le itu i saute, o le vao e ola e oʻo i le 15 mita le maualuga, ma i tulaga lelei e ola ai ile lua selau tausaga, ma o nisi taimi e umi. I le itu i matu, o le tuputupu ae o le tuputupu ae e toetoe lava o tausaga uma, ma o le laau e masani ona faia i luga o se pa. Faʻafeiloaʻi e Mulberry tulaga o le taulaga ma e le fefefe i le misa o le taavale.

E seasea ona maua ni laau mulberry tetele i Moscow, ma i le ituaiga o vao o loo ola ae i le Leningrad.

O laau mulberry tetele e maua i nisi taimi i Moscow

Black Mulberry Varieties

O le upu "uliuli" i le igoa o le ituaiga o lona uiga na o le lanu o vine, ae le o le foliga vaaia o le mulberry.

O ituaiga lanu uliuli, o le tele o le malulu o mea ia e aofia ai le ituaiga o paʻepaʻe paʻepaʻe. O le Black Baroness, Fulufulu lanu paʻepaʻe, Black Prince. Latou te tatalia gutu ile -30 ° C. O le tele o ituaiga o laʻau o loʻo maua i fale tausi maʻi o Ukraine ma Rusia o le Rusia, Black Pearl ma Istanbul Black e maualalo le faigata o le taumalulu ma e mafai ona ola na o malo i saute ma mafanafana mafanafana.

Pule Sili

Ua na o le pau lea o ituaiga o ituaiga o meaola o le mulberry uliuli, lea ua ulufale aloaia nei i totonu o le Setete o le Resitala o filifiliga ausia ua faatagaina mo le faaaogaina i le teritori o le Rusia. O le ituaiga na fafaga i le K.A. Moscow Agricultural Academy Timiryazev. O le laau e tele, umi, ma se pale lautele lautele. O fua e suamalie, o le mamafa o le 1.5-1.7 g, o le a oʻo i le tuai. O le vailaʻau o le taumalulu-malulu, mataʻutia ma le vevela.

Fuga lanu paʻepaʻe

Chokeberry ituaiga o paʻepaʻe paʻepaʻe, fafaga i le vaega o Belgorod. Laʻau laʻitiiti ma le pale pyramidal. Berries e oo atu i le 3.5 cm le umi, vave ona matua, suamalie ma sina elemene faigofie. O le ituaiga e tasi, e fua ma e le lelei. O le faigata o le taumalulu - e oo atu i -30 ° C.

Black Baroness

Chokeberry ituaiga o paʻepaʻe paʻepaʻe, fafaga i le vaega o Belgorod. Crohn spherical, tulaga maualuga. O fua e 3.5-4 cm le umi, matua suamalie. Vaitaimi taimi e amata mai le laʻititi ma le oʻo i le taimi mulimuli. Monoecious eseese mea eseese ma le maualuga o le gaosiga. O le faigata o le taumalulu - e oo atu i -30 ° C.

Peniuliuli

O le isi ituaiga o ituaiga o paʻepaʻe paʻepaʻe. O vine e lapoa lava, e oo i le 4-5 cm le umi, suamalie. Vaitaimi o le vaeluaga o le tau. O le faigata o le taumalulu - e oʻo atu ile -30 ° C, teteʻe maualuga.

Pulu lanumoana

Tele-fua i le va o ituaiga eseese mo le itu i saute. O le laau e tele-lapopoa. E oʻo atu i le 2 masina le faʻamalosi. O fua e tele, e oo i le 4 cm le umi, e mamafa i le 6-9 g. O le faigata o le taumalulu o le averesi.

Istanbul uliuli

O fua e matua telē lava, e oo i le 5 cm le umi, e matua oʻo i le amataga. O le laau e maualuga ma se pale paleni. E matua aoga tele mo le itu i saute. O le faigata o le taumalulu o le averesi.

Faʻasologa o ata: Lanu Mulberry Mulberry

Fausia togalaau

O le mulberry o se photophilous, vevela ma le vevela. I le natura, e masani ona tupu i luga o eleele leaga, i luga o papa papago. E le taliaina na o le eleele malosi ma le malulu. Pe a totoina i luga o ni paʻu mamafa, o se alavai faʻavaivai o maa paʻu po o piliki piliki e tatau ona tuʻu i le pito i lalo o lua toto. Mo mulberries i le togalaau filifili se nofoaga vevela mafanafana, tapunia mai matagi malulu.

O fualaau sili ona lelei e maua mai e ala i le taina o vavae mai laau e ola i le eria lava e tasi. O faifaatoaga i le ogatotonu ma le itu i mātū e tatau ona matua vavalalata i avanoa tau pisinisi e mafai ona maua ai le tele o fualaau lapopoa; o ituaiga faʻataʻitaʻiga e masani lava ona tupu i le itu i saute ma maualalo le faigata o le taumalulu.

O fualaʻau sili ona lelei e maua mai i aʻa

I le itu i saute, ua totō vine i le tautotogo po o le autumn, i le ogatotonu ma le itu i mātū - naʻo le tautotogo. Mo le tele o laau i le itu i saute, o le mamao pe a totoina le 7-8 mita, mo se mea e pei o vao i le tele o itu i matu, ua lava le tuua 3 m i le va o laau.

E tusa ai ma le sauniuniga o vaʻa faʻalelei, e lua itu e faʻafeagai:

  • eli se lua i le loloto ma le lautele o le 1 m, faʻamaʻi ma le agalelei ma le humus i le fua o le 2-3 pakete i le faʻalaʻau e tuʻuina atu ai fatugaʻau ma meaai mo le isi lua tausaga. O le mea lea, o le vave vave ma le saoasaoa o le tuputupu ae o le eletise o le seedling e ausia i uluai tausaga talu ona totoina;
  • eli se tamai pu e fetaui ma aʻa i se foliga saʻo. Aua le faʻaaogaina fomaʻi. O lenei metotia e mafua ai se tuputupu aʻe malosi ma loloto o aʻa. O le eletise i le taimi lava e tasi e tupu malie lemu, ae o le laau e foliga mai e malosi ma sili atu le malosi, faafetai i aʻa loloto malolosi e sili atu ona tetee atu i le malulu ma le lamala.

O le totoina o le toto i luga o eleele vaivai e fesoasoani i le atinaʻeina o se aʻa

O ogalaau mulberry matutua e matua puipuia lava i le ea malulu ma eleele. O laau talavou e manaomia le fausiaina i le 1-2 tausaga talu ona totoina, ma na o le leai o se timu. O le paʻu i le tuai o le taumafanafana ma le autumn e faʻalavelaveina ai le matua o vine ma faʻaleagaina ai le taumalulu o laau.

Totoina ma le taumalulu

Faʻafeiloaʻi lelei le teuteuina o le mulipulu. I le itu i saute, e masani lava ona tupu aʻe i le foliga o se laau, ma ua faʻaitiitia uma teuteuga e aveese ai le tele o lala vao ma faʻaitiitia ai le maualuga. O uluai tausaga talu ona totoina, e le mafai ona teuteuina le laau.

I le itulagi o loʻo i ai le malulu, e fautuaina le tele o vaʻaiga o togavao:

  1. I se fatuga laiti, o le pito i luga o le a vavae ese loa lava ina ua uma ona totō e mafua ai le tele o le faʻalauga i le pito i lalo o le ogalaau.
  2. I tausaga muamua o le ola o le laau, e taua tele le togiina o tumutumu o le ola malosi o pine i le ogatotonu o Aokuso mo lo latou lelei tele.
  3. I le lumanaʻi, o le tele o vaomatua o loʻo fai ma lala o vaitausaga eseese e faʻalautele mai i le palapala. O nofoaga e tatau ona tuua ai le lala o le skeletal e tatau ona i ai i le taumalulu i le kiona ina ia latou le togi i gutu malulu.
  4. O tautotogo uma lava, o pito uma o le aisa o lala o le a vavae ese, tipiina i se vaega maloloina. O vaega tetele e ufiufi i ituaiga togalaau.

Faʻatasi ai ma se mea e masani ai, o le mea autu e faʻatau ai le taumalulu i le kiona ma e itiiti le faʻaleagaina ona o le malulu.

I le tautotogo, ae maise lava i le ogatotonu ma le itu i matu, e ala mai le tele o isi laau nai lo le tele o isi laau. O le mea lea, faatasi ai ma le faʻamatalaga o mea leaga o le taumalulu, e tatau ona e faʻatali seia oʻo ia Iuni. O faʻamaʻitaʻi faʻapitoa i le tele o tulaga ua lelei ona toe faʻaleleia.

Laʻau talavou laʻitiiti 1-2 tausaga talu ona totoina e mafai ona afifiina ma vevela mo le taumalulu, ma o le palapala i lalo ifo o ia mea e mafai ona gaosia i le lapnik. O le tapeina o laau matutua matutua e le talafeagai.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi iniseti E masani ona aʻafia le mulipulu. O fua o le paluga e mafai ona matua faaleagaina e manulele (starlings, blackbirds, sparrows), e puipuia mai ai laau e fua mai fua e mafai ona ufiufi i se upega puipui.

Vitio: Mulini ola

Faʻamatalaga Mulberry

Muliki o se "togafiti" laau. A maeʻa le tau i le 15 tausaga, ona leai lea o le aisa. A o laʻitiiti, e itiiti sona avanoa. Ma e sili atu ona lelei le lagona i se isi tulaga faʻalesiteki, o lona uiga o la matou lautele. I Belarus, mo se faʻataʻitaʻiga, e le lava le vevela o le taumafanafana.

namu

//www.forumhouse.ru/threads/12586/

100% lanu meamata e afua i se mea masani masani. O lapisi e sili ona lelei mai fugalaau o le taumalulu-mafiafia tetele. Fatuga, ala, aua le toe faia uiga lelei o latou "matua". I le ogatotonu o le laina, na o le paʻepaʻe paʻepaʻe e tupu (lea e fai i le paʻepaʻe ma, e masani lava, i fua uliuli). Ae o le tofo o le mea tonu lava lea e pei o le mulberry black black, lea e sili atu le lautele o le fualaʻau, ae ua matua le mafaagaloina.

Milyaev

//www.websad.ru/archdis.php?code=488200

I le tautotogo o le 2015, sa ia totoina le 2 fasi vine - Smuglyanka ma le Black Baroness i autafa. Na latou aʻafia lelei ma tuputupu ae tele i le gasologa o le tausaga, ae na latou malulu i le taumalulu - o le Baroness, ma Smuglyanka toetoe lava i le eleele. I le 2016, 5-6 vaʻaia le tasi ma le afa mita le umi na tupu mai le vao na totoe. I le taumalulu, latou te lelea pe tusa o le afa. Talu ai ou te le fiafia i ai pe a ola laau i le "broom", na ou tuua ai le fana sili ona malosi, tipi le isi. Ma o lenei fana na totoe na tatau ona faapuupuuina i se maualuga e 80-90 cm, aua o le malologa na malolo. O le tausaga lenei 5-6 vine fou i luga o le tasi ma le afa mita le umi ua tupu mai i lenei tamai mea. O le pito i luga ma sili ona mamana ua tupu ua uma ona 2 m le umi.

volkoff

//dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=35195&st=80

O le mulberry Smuglyanka na amata ona vevela, o le a tupu lelei le ituaiga, sulu ma ua faʻamausaliina fua i o tatou tulaga.

Boris 12.

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?f=38&t=537&start=375

O le tulaga autu mo le manuia o le totoina o mulberries o le filifiliga saʻo lea o le totoina o mea. E moni lava lenei mea mo le ogatotonu o loʻo i ai ma isi eria ma le tutusa o le tau, lea o le tele o ituaiga o ituaiga ma ituaiga eseese o lenei aganuu e le mafai ona tetee atu i malulu malulu. Ae e oo lava i nofoaga lelei i saute o loʻo i ai le malūlū agamalu, e mafai ona tuʻuina oe e aunoa ma se seleselega pe afai e te sese le totoina o se togalaau e leai ni faʻataʻitaʻiga e maua ai fugalaau tane.