Puleaina o pest

Bubbleplay: tulaʻi ma tausi

Faatasi ai ma mea totino uma o loʻo iai nei, o le mea e sili ona faigata i le tausiga, o le mea e sili ona manaia i le tausiga, ma e masani ona faʻaaogaina e fai ma vailaʻau. I lalo ifo, o le a matou suesueina auiliiliga ituaiga sili ona lauiloa o lenei laau, o ona toe gaosia ma le auala e tausi ai le pou.

Feiloai i le moli

Laʻau - O se togalaau teuteu, o le aoga autu lea o le saoasaoa o le tuputupu aʻe, faʻalelei, ma foliga matagofie, o loʻo i ai pea i le vaitau tuputupu aʻe. E foliga mai e ese le mataʻutia o le tagata tausaafia i le taimi o le fatuina o fatuga i le mamanu o le laufanua, talu ai o faʻamau puipui e sili ona matagofie mai ai.

I fafo atu, o le vao e faamatalaina e ala i le i ai o lala paʻu, lea, i lalo ifo o lona lava mamafa, feosofi solo i luga o le eleele, ma avea ma pale paleni. I lona fuga atoa, e mafai ona oʻo i le 3 mita le maualuga ma le tutusa i le lautele.

E te iloa? O le vaitaimi o le fuga o le soda e le o se taimi umi, ae o ona aʻafiaga e toetoe lava a ufiufi uma ai le vao. I le faaiuga o le fufuluina o fua e tutusa ma le matagofie e maua i luga o le laau..

Faatasi ai ma ona laulaau ma ona pulupulu, e foliga mai o le laau afu e pei o viburnum. Ae ui i lea, e faʻatatau i le ituaiga ma le eseesega, e iai lanu eseese o laʻau ma fugalaau.

Ituaiga ma vaega autu o laau toto

O ituaiga o paʻu e eseese tele. I faʻatoʻaga, e naʻo le toʻalua o loʻo faʻaoga - Amur ma Kalinolistny, lea, e ui i lea, e tele ituaiga o mea e fai.

Amur afifi

E iloga i lona maualuga - e tusa ma le 3 mita, faapea foi ma le lamolemole matagofie o lanu mumu lanu enaena, o le paʻu lea e na o le matua lava e amata ona solo mai toetoe lava o ni taamilosaga umi umi. E tele lau laʻau - e oo atu i le 10 cm ma se fatu e pei o le fatu, o se lanu uliuli lanu uliuli ma se ulusulu e ufitia i lauulu.

I le tulaga o lenei ituaiga o moli, 10-15 fugalaau e mafai ona faitaulia, 1.5 cm le lautele. O latou fugalaau e tumau mo le 3 vaiaso, pe a maeʻa fua e foliga mai e maua ai se lanu mumu.

O lenei laau toto e puipuia e oo lava i le malulu aupito sili ona malulu, ma e mafai foi ona maua ma le saogalemu ni aʻa i vaega o togalaau. O ituaiga sili ona lauiloa o le Amur bubblegrape, lea e mafai ona vaaia i totonu o moega o le taumafanafana, o:

  • Luteus - o le vao ma lanu samasama susulu, e latalata i le paʻu e maua ai se lanu apamemea manaia;
  • Aureomarginat - eseese lanu auro-pito i luga o lau;
  • O Tinamatua o se ufiufi Amur ma se laumei lanumeamata lanumeamata, ae o ni fugalaau matagofie.

Caliphen vessder

O se ogalaau umi foi ma se pale paleni. O lau laʻau e mafai ona maua mai i le 3 i le 5 laulaʻau ma cloves i autafa. O le pito i luga e sili atu foi le pogisa nai lo le pito i lalo.

O fugalaau o paʻu papa e laiti, e na o le 1.2 cm le lautele, ae atonu e le gata o lanu paʻepaʻe, ae o se lanu piniki foi ma lanu mumu. Fualaau mumu ao latou matutua. O le totoina o nei ituaiga laau i le vaega vaega e mafai foi. O ona ituaiga sili ona lauiloa o:

  • O le lanu auro o se laau e maualuga lona maualuga o le 1.5 m. E iloga i le tele o vine ma lanu lanu samasama lea e liua lau lanu meamata i sina taimi e sili atu i le taumafanafana. E mafai ona maua uma fugalaau piniki ma le paʻepaʻe.
  • O le Red Baron o se ogalaau e 2-mita ma lapoa (pe tusa ma le 7 cm) o lanu mumu lanumoana ma foliga vaapiapi, lea e sili ona mataʻina. Fugalaau i lenei ituaiga e tetele - e oo i le 5 cm, fai lanu piniki. O fua e mumu, e aofia ai taga e 3 po o le lima. O lenei ituaiga e sili ona taua i le tele o faifaatoaga.
  • Fafine i Ulaula - e ese mai le maualuga o vao i le 1,5 mita ma lanu mumu lanu mumu. O le mea moni, i le aluga o taimi, o laʻau ua pogisa. O lenei ituaiga e fuga mai i fugalaau lanu piniki.
  • Diablo - krasnolistny bractoria e oʻo i le 3 mita le maualuga ma le lanu violē poʻo le lanu uliuli.

E taua! Aʻo tuputupu ae Diablo i lalo o le paolo, o ona lau o le a lanu meamata ma sina paolo lanu viole. Mo lenei mafuaʻaga, e sili atu le totoina i ni nofoaga lelei.

Laʻau togavao

O le lafoaia o le afifi e tatau ai ina ia mafai ai e le laau ona ausia le maualuga o le maualuga o lona atinaʻe - i le tuputupu ae ma le fuga. Ma e ui lava, i le tulaga aoao, o lenei laau toto e le o manaʻo e tausi, e tatau i faifaatoaga uma ona iloa ni mea.

Filifilia le nofoaga sao ma le tulaueleele

O le totōina o se mea e sili ona taua, o se galuega e sili ona taua, talu ai e aofia ai le le filifilia o se nofoaga lelei mo se togavao, ae o le sauniuni foi o le eleele mo ia, faʻapipiʻiina i minerale taua. E masani ona aʻafia ituaiga uma o Bubbyfondnik i nofoaga lanu ma i totonu o le paʻu. O le fua o le eleele mo ia e toetoe lava a leai se aoga, o le mea autu o le le tatau ona i luga o le eleele le palapala eleele, ma o le eleele lava ia e le tatau ona tumu i le lime.

E taua! O le suavai o le eleele e faʻapipiʻi ma le lime e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o se faʻamaʻi o mea manogi e pei o chlorosis, faʻapea foi ma le faʻafefe o aʻa. O le mea lea, e tusa lava pe muamua i le togavao o loʻo faʻaalia le tuputupu aʻe lelei, o le a iu lava ina mamae i le taimi.

O le totoina o se pusa e mafai ona faia i soo se taimi o le tausaga, seʻi vagana ai le taumalulu, ae o le sili ona aoga o le a suia le afifi i le tautotogo, talu ai o le taimi tatau lea e aʻa ai le togavao i se nofoaga fou. Mo le totoina, e mafai ona e faʻaaogaina le seti sili o faʻamaʻi, pe naʻo le eleele paʻu.

Faʻasusu masani ma faʻaulu

E tele tele le alofa o le suavai i le vai ma atonu e mate i le taimi o le lāmala. O le mea lea, o se toeaina matua i le vevela vevela e fautuaina ina ia fafaalua faalua i le vaiaso, faʻaaoga pe tusa ma le 40 lita vai. Ia maitauina foi o le vai i soo se tulaga e le tatau ona paʻu i luga o laulaau ma mea e tutupu mai i le laʻau - e mafai ona mafua ai le mu. E le gata i lea, o le suavai e tatau ona faia i le vaveao po o le leva o le afiafi.

A maeʻa vaiinu uma, e mafai ona mulimulu le eleele, ae afai e te le faia lenei mea, ona aveese lea o vao i lalo o le vao ma susunuina. Ae mo mea faaopoopo ua faʻatulagaina, e faia i le tasi taimi i le tautotogo, ma tasi i le tautoulu:

  1. I le tautotogo, 250 g o mullein, 1 sipunipuni o le masima ma le 1 sipunipuni o le urisa ua solo i le 10 lita o le vai ma o lenei vaifofo ua faʻaaogaina e faʻafefe ai le vao. Tau lava o lou mafaufau e manaʻomia e le tasi tagata matua matua e tusa ma le 15 lita o ia ituaiga o meaʻai.
  2. I le tautoulu, 2 sipuni tele o le nitroammofoski ua faʻafefeteina i le 10 lita o le vai ma faʻafeinu ai i le meaʻai. O le tele o le faʻalapotopotoga e manaʻomia e tutusa ma le tautotogo.

Laʻau faʻamalosi

O le teuteuina o le matagi e tatau ona faia e le aunoa, lea o le a mafai ai ona fausia foliga sao o le vao. O teuteuga faatulagaina e fautuaina e fai i le tautotogo, ae afai e te manao e maua se laʻau tele, e tatau ona faapuupuuina uma ona mama i le 1.5 m, pe a umi ma umi-e pei o le - aveese uma moli lapotopoto ma tuu i le ogatotonu o le sili ona malosi.

Ae le gata i lenei, o punavai uma lava, e manaʻomia e le paʻu vevela le teuteu mama, lea e aofia ai le aveeseina o puʻu ua paʻu ma aafia i faʻamaʻi eseese. Ia maitauina foi e leai ni lala i totonu o le togavao e tupu i totonu, ae le o fafo atu. Afai ei ai - e tatau foi ona aveese. Mo le tumama, o le bubbleframe ua teuteuina e oo lava i le taimi o le taumalulu, o lea o le pito i luga o le mama e le malo.

I le ono tausaga, e manaʻomia e le togavao se teuteu toe teuteuina, lea e aveesea uma ai taʻavale i lalo ifo o se mea maulalo. A maeʻa ia teuteuga, e tatau ona togafitia togalaau taʻitasi uma ma se leoleo o le togalaau e puipuia le laau mai faʻamaʻi.

E taua! Afai e te maua se fualaau talavou o se laau afifi, e lelei tele le filifili o le fesuisuiai ma se aʻa ua paʻu, o lona uiga, o laau toto ua totoina i totonu o ipu. Muamua, o le a tuʻuina atu ia te oe se faʻamautinoaga o le a ave le laau ma e leai se afaina i aʻa, ma lona lua, o le laau na ola i totonu o se vevela ma e moni lava o se sui o le ituaiga oe e te manaʻo e maua.

Faʻaleleia o le vevela

Talu ai ona o le mauaina o faʻamaumauga o le vevela stem o se pisinisi taugata tele, e mafai ona e taumafai e faʻaleleia lau vao. O metotia eseese e faʻaaogaina mo lenei faʻamoemoe, e tofu lava ma ona lava lelei.

Laʻau

O seleseleina e seleseleina mai vine laiti o se toeaina matua ao leʻi amataina le fugalaau. O le tipiina mo lenei mea e te manaomia ai se umi o le fana i le 10-20 cm, lea e lua 2-3 internodes e tatau ona i ai. A uma ona tipi, ona aveese lea o laulaʻau i le pito i lalo o le tipi, ma faapuupuu e le afa i le pito i luga.

O le vaega pito i lalo o le seleselega e faʻamalūlūina i se aʻafiaga o aʻafiaga o aʻafiaga (o se fofo mai le aʻa e atoatoa) ma toto i luga o se moega ma le oneone. A maeʻa lena, e manaʻomia foi ona sasaa ma ufiufi i le polyethylene. Aʻo leʻi oʻo i le matua, e manaʻomia le faʻafefe faʻavaitaimi ma le faʻamaʻi. I le taumalulu latou te manaomia ona puipuia lelei, ma i le tautotogo latou te mafai ona gaosia i se nofoaga tumau.

Tuʻu

O le toe gaosia o le fuamoa ma le fesoasoani o le taoto e aofia ai le tanumia o lala laiti i totonu o le eleele, lea e sili ona totoina i le eleele. A o leʻi eli i totonu, e tatau ona aveese uma laulaau, sei vagana ai i latou e ola i luga ma o le a le ufitia i le eleele. O le loloto o togalaau mo le tipi e le tatau ona sili atu i le 12 cm.

O le paranesi e tatau ona faʻamaina ma vele, faʻamalo le eleele latalata i ai. Ma i le tautoulu e mafai ona vavae ese mai le togavao, ae ia mautinoa e ufiufi mo le taumalulu. I le tautotogo e mafai ona toe totoina le laau.

Vaeluaina o vao

O le auala faigofie lea e toe gaosia ai le vevela, aua e aofia ai na o le eliina o se vao mai le eleele ma vaeluaina i ni vaega. A maeʻa lena, o vaega taʻitasi e tanumia faʻatasi, lea o le a le pine ae faʻatagaina ia tuputupu aʻe i lona tele muamua. E taua tele le faʻatinoina o gaioiga uma i se taimi vave e mafai ai ina ia puipuia ai aʻa mai le mago.

Fatu

O lenei auala e gaosia ai e sili ona le taliaina mo se vevela togalaau., e pei o fualaʻau ola e le maua i taimi uma ia uiga masani tutusa e pei o vao na maua ai fatu.

Ae peitaʻi, afai o loʻo e filifili pea e faʻaleleia le fua o fualaʻau ma fatu, ona tatau lea ona aoina i le tautoulu ma ia mautinoa e faʻamalosi - tuʻu i le tau malulu, o lona uiga, tuʻu i totonu o le pusaaisa mo le tusa o le masina. E mafai ona e totoina uma i le tautotogo ma le autumn.

Faʻaaogāina o le fala vevela mo togafitiga faafomaʻi

O le taatele o le mataʻutia i vailaau faʻataʻitaʻi e fesoʻotai ma le tele o mea aoga o lenei laau, o le mea lea, e masani ona faia meaola mai ona lau. O le i ai o le coumarin i totonu ia i latou e mafai ona aafia ai le tino o le tagata e avea o se mea vaivai vaivai o loʻo momoe.

O lau o le vevela cavity e aofia ai foi le phenol carboxylic acid, lea ei ai lona aʻafiaga. I totonu o le faleoloa o mea taumafa o loʻo faʻaaogaina e avea o se visepisi.

E te iloa? O se ituaiga o ituaiga o ituaiga eseese, e pei o lanu mumu po o le lanu viole, e fesootaʻi ma le mafai ona tuufaatasia le chlorophyll. O le uiga o le toetoe lava o laau uma, ae foliga mai e latalata i le vaitau o le tautoulu. Ae o le lipine vevela o loʻo faʻapotopotoina i le vaitau atoa o le tuputupu aʻe.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi o le vevela stem: faʻamaoniga ma togafitiga

O le patipisi e matuai puipuia lava i ituaiga uma o faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi, o lea e toetoe lava a le mafai ona tauina i latou. O le mea moni, afai e gaosia le fale ma faʻafefe, e ono pagatia mai le chlorosis, lea o le a faʻaalia e lau lanu samasama o vine. Le puipuia o le togavao mai le faamamaina atoatoa, togafitia i sauniuniga e aofia ai le uʻamea - "Anti-chloro", "Ferryle", "Ferovit", "Iron Chelate". Faatasi ai ma fofo o nei tapenapenaga, e mafai ona sosolo vao ma sasaa i luga o aʻa.

O le teuteuina lelei o le ponaivi o le vevela o loʻo fuafua foi e puipuia ai le ono mafai ona atiae faʻamaʻi. O le mea lea, a uma ona teuteuina, e fautuaina uma laʻau e togafitia i le toga toga.

I le tulaga lautele, o le tino e le o se mea e manaʻomia le tausiga. Afai e te totogia lelei ia le itiiti ifo i le taʻitasi i le masina ma aua nei galo le vai, o lau togalaau o le a teuteuina i taimi uma i se ogalaau umi, lea, e tusa lava pe maeʻa le fugalaau, o le a fiafia ia te oe i fua matagofie.