Laʻau

Astra lapopoa - mea manogi

E taumafai tagata taʻitasi e teuteuina lana togalaau ma se tamai fugalaau. E sili ona manaia pe a vaʻaia le fugalaau i le vaitau atoa o le taumafanafana. Perennial Astra o le a maua ai le matagofie o le fiafia i se tagata amata ma se tagata fai togafesa.

Faʻamatalaga o le Asters mamalu

Astra o se laau e fiafia i ai le tele o fai togalaau. Laulaʻau o le lalelei o le laufanua ma le lau o laau. O le maualuga o le maualuga e sau mai le 30 cm i le 2 m. O laumei e lanu meamata lanu. E laʻititi, faʻatauvaʻa. O le faʻaogaina o se tamai ato. I foliga vaaia, latou te foliga tutusa lava ma tamai fetu susulu. Latou te o mai i ata eseese:

  • papaʻe
  • lanumoana;
  • lanu viole
  • lanu piniki;
  • rasipi.

Astra valaʻau

O fea aiga e afaina

Paʻu lanu paʻepaʻe paʻepaʻe - faʻamatalaga o le tuputupu ae

Perennial astra na sau mai le aiga Asteraceae poʻo Astrovidae. I le aotelega, e sili atu ma le 200 ituaiga e iloa. O aiga sili ona vavalalata o le au vaʻai e taʻua o le Chinese ma le calli-stefus.

Faʻamatalaga lata mai i le talafaasolopito o le faʻaaliga

Faʻatoʻa togavao faʻatoʻaga - totō ma tausi ile fanua

O le talafaasolopito o le amataga o lenei fugalaau e sili atu i le fia afe tausaga. Muamua taʻua se fugalaau o loo maua i tusi Eleni anamua. Na i ai i Eleni o le fugalaau lona igoa. "Asteros" i le faa-Eleni o lona uiga "fetu". Astra o se faailoga o Aphrodite - le atua fafine o le alofa. I le seneturi lona 16, na amata ai ona ola fugalaau fugalaau, ma o le saienitisi A. Cassini na ave le aster i se isi vaega eseese i le 19 seneturi.

Faʻamatalaga o ituaiga o ituaiga faʻalelei o Asters

Ulumatua afiafi muamua (fugalaau): totoina ma tausi

O le tele o faʻatoʻaga faʻatoʻaga e iloa.

Bush

O lenei togavao faʻatautaia e tupu mai i le 60 cm. O le taimi o le fua o le fatu o Oketopa. Bush aster o le malulu malosi. Ae peitaʻi, a mavae ni nai tausaga, pe a faʻapipiʻiina se paʻu laʻititi i luga aʻe o le eleele mai totoa fou, e mafai ona tolotolo i le taumalulu vao vao vao.

Faʻafitauli

E le sili atu i le 40 cm le ufiufi. O pito i luga o le aster uaua e teuteuina i le tele o fetu laiti. I le lautele, e masani lava ona oʻo atu i le 3-3.5 cm. O le vaitau o le vavao o Setema. Faʻasaga i tua o le fugalaau lauolaola, o se lanu susulu, e maualalo le fugalaau e manaia i le taumafanafana.

Bush aster

Autumn

O le taimi vavalalata o Setema-Oketopa. I Rusia, o le autumn asters e masani ona taʻua o le satete. Ae ui i lea, i nisi tausaga malulu, e oʻo lava i tagata sili ona alolofa e le mafai ona vaʻai i fugalaau o le laau. O le tau o le autumn aster e mafai ona oʻo i le maualuga o le 30 cm poʻo le 1 m.

Winter

O le ituaiga sili lea o ituaiga o tagata faʻalelei. Inflorescences ola i le kiona muamua. E taua foi ia Oketopa. E i ai foi se faafitauli i le tau o le taumalulu, faapea foi ma le tau o le autumn asters - o nisi taimi latou te le maua se taimi e faatea ai le pi.

Spherical

O lenei meaola na mauaina lona igoa ona o le foliga lelei o le togavao. O le maualuga le maualuga o le asterie spherical is 50 cm. O fugalaau e laiti, ae e tele naua, e mafua ai le le malamalama o le polo i le taimi o le vavao.

Spherical aster

Alpine

O lenei ituaiga o fugalaau o le faʻamafanafanaina. A maeʻa ona totōina, e mafai ona matauina le fua muamua i le isi tausaga mai le pito o Me i le ogatotonu o Iuni. O se ituaiga lenei o le aster. O le maualuga e le sili atu i le 25 cm, ma o le fuga o le fuga e tupu ile 6-8 cm.

Austrian

O lenei ituaiga meaola e maualuga mai i le 80 i le 1.5 mita. O le vaitau fuga o le matagofie Ausetalia o Setema. O latou o le malulu. Fugalaau e pei o daisies, 6 cm le lautele.

Italia

Bushes o le Italian italiano aster spherical shape. Latou te ola i le 60 cm. O le vaitau o le vavalalata o lenei meaola o le ogatotonu o le taumafanafana, e taʻua o Iulai ma Aokuso. O se tamai togavao e sosolo i fugalaau e pei o leisisi. Pau lava le eseesega o le lanu uliuli lanu uliuli. Latou te faʻapipiʻiina i totonu o soʻo puipui. Ole maualuga o fugalaau taitasi e le sili atu i le 5 cm. I le va o Italian asters e tele ituaiga. I lenei tulaga, ou te fia gauai faapitoa atu i le Bessarabian. O le sui tele lea o lenei ituaiga. O lona maualuga e oʻo atu i le 75-80 cm. O le lanu o petals e lanu violē ma paʻu piniki. O le pito i lalo o le enaena.

E taua! O fatu o le Italian aster na tupu i le amataga o Setema.

Igilisi

O lenei ituaiga meaola e iloga i se lauolaola pupula ma susulu. O inflorescences o blue, Marsal, salmon, white, purple, blue, piniki. English asters e oʻo atu i le maualuga e oʻo atu i le 2 mita. O le mea lea, e fiafia ai le fai togalaau i lenei ituaiga mo le avanoa e teu ai vae o togalaau ma fugalaau laiti e tolu le 3 cm.

Isi

O le a lanu auro le fiafia i le masina mulimuli o le taumafanafana ma ona fugalaau pupula i le tulaga o vaʻa. I pine tetele ma malolosi, e 10 i le 20 atinaʻe e atiina ae.

Bokotsvetnaya e tatau ona gauai faapitoa. O ona totogo e tupu aʻe i le tulaga o le vine. E masani ona papaʻe ma sina paolo o le piniki. I le faaiuga o le vaitau o le fugalaau, latou te lanu viole.

Amerika aster o le a fiafia i lē e ona le tele o fuālaau, lea e gata i le taumafanafana uma.

O ituaiga sili ona lauiloa

Aster dumosus starlight

Astra shrubby Starlight (pupula o le malamalama) o se fale failaiti maualalo. O ona aʻafiaga e tupu aʻe i le 4 cm o se lanu piniki mumu. O le tagata matua e pei o le aster e pei o se polo e tusa ma le 40 cm le maualuga. E tele le fuga ma e amata mai ia Setema i le muamua gutu.

Aster dumosus kristina

Aster dumosus kristina pillow-foliga paʻepaʻe ma se lanu samasama samasama. E tupu le fugalaau matutua i le 30-40 cm. E fuga mai ia Aokuso-Setema.

Isi

New Belgian: Bitchwood Rywell (magenta), Dick Bayllard (pink), Saturn (blue blue), Amethyst (lanu violē), Oktoberfest (terry blue aster).

Igilisi: Lillit Fardel (pink aster), Dr. Eckerner (red-violet), Brown (lilac), Rote Stern (paʻu).

Alpine asters: Dunkle Sean, Alba, Ruper, Gloria. E eseese ituaiga e teuteu ai laufanua tuaoi ma tamai fugalaau laiti.

E faʻapefea ona faʻamalosia e le perennial Asters

O nei fugalaau e seasea faʻalauteleina e fatu.

E taua! O le faʻafitauli o le vave vave ona latou le toe faʻaaogaina o latou elemene germination. Mo lenei fugalaau, e sili ona lelei le faʻaaogaina o laau vegetative

Bush division

Mo le faʻalauteleina i lenei metotia, ua fautuaina e faʻatali mo le vaitau pe a fuga le fuga 3-5 cm mai le eleele. I le isi itu, o le vaomatua ua vaevaeina i ni vaega laiti ma 2-3 tumutumu ma totō. O le tausaga na sosoo ai, o le delenki ua avea o se laau totoa atoa. Vaevaega sili ona lelei ile 3-4 tausaga. O lenei mea e aʻafia ai i le toe faʻafouina o aʻa, ma puipuia ai foi le atinaʻeina o le gaʻo.

Bush division

Laʻau

Mo le faʻalauteleina i lenei auala, e mafai ona e faʻaaoga uma le pito i luga ma le mea atoa. Mo le totoina, e fautuaina e filifili vaega ma eleele palapala i totonu o le paolo. O le vavaeina e maua i le eleele ma ufiufi i se ata tifaga. E leai se taimi faatapulaʻa. E mafai ona faʻatino le faʻatinoga i le taimi o le taumafanafana.

Laʻau

Vaega o tausiga ile

Astra o se auala laau. Ae ui i lea, o ona fualaau aina e mafai ona maua i totonu o fale o le au fai togalaau. Ina ia totoina se fale malosi ma ola maloloina, e tatau ona e usitai i fautuaga autu.

Lulu

Mo le tuputupu ae tuputupu aʻe ma le atinaʻeina o fatu laau, ua fautuaina e faatumauina le vevela o le 15-16 tikeri. E pei ona foliga mai o wana muamua 3-4 lau, e mafai ona faaitiitia le vevela i le 12-15 tikeri.

E taua! Ina ia faʻaleleia le fugalaau pe a uma ona totoina i le auala, e fautuaina e faʻaitiitia le vevela i le potu i le po. O lenei mea o le a mafai ai e vavave ona vave faʻafetaui i tulaga fou ile tatalaina.

Malamalama

E fiafia Astra e sulu i ave mafanafana o le la. O fualaau e fautuaina e tuu i luga o le windowsill i luga o le la. Afai e le mafai, e fautuaina oe e faʻapipiʻi lamepa lata ane. O le tele o fai togalaau latou te tuʻuina ni atigi pusa i totonu o le kiona mo sina taimi. O lenei mea e mafai ai ei latou ona faʻaalu le taimi faaopoopo i le la, ma e aoga foi e pei o le faʻamaina o tupu.

Faʻasa

E tatau ona tele le tau, ae seasea lava. A maeʻa le susu uma o le palapala, e fautuaina e vaʻaia ma le faʻaeteete. O lenei mea o le a taofia ai le suavai o le eleele. Aua nei faatagaina le tolopoina o le eleele.

Lafoaia

O le totoina o se laasaga taua mo le tuputupu ae o fugalaau maloloina. O le vaiaso muamua talu ona aliaʻe muamua le tupu muamua, o loʻo faʻamaluluina le palapala i se moli faʻaalu i le aso. Le vaiaso lona lua - 1 taimi i aso e lua. I le vaiaso lona tolu, e mafai ona e amata faʻamafaʻi faʻamafa 2-3 taimi i le vaiaso, faʻaitiitia le faʻaitiitia o le tele, ae faʻalautele le tele o le vai.

Totogi

O le maualuga o le maualuga o le malulu o le ea i totonu o le potu lea e le tatau ai ona paʻu ifo i lalo ifo le 65%. O le aofaʻiga maualuga e 80%.

Soo

Astra - fugalaau e sili ona fiafia ile palapala fou. E mafua lenei mea i le mea moni o le eleele tuai e ono aofia ai faʻapogai o faʻamaʻi eseese ma faʻamaʻi. Faʻafefiloi lelei mo fugalaau: oneone, turf, decomposed peat. O vaega e fefiloi i le ratio 1: 3: 1. E tatau ona vavae ese uma mai i le palapala.

E taua! O le oneone masani e talafeagai lelei mo fualaau, ae afai e le mafai ona maua se tasi, ona mafai lea ona e faʻaaogaina le oneone, e leʻi mafai ona faʻaaogaina.

Laʻei pito sili

Ina ia totoina fugalaau malolosi i totonu o eleele puipuia, e tatau ona e mafaufau e uiga i le faʻamalosi. O le uluai meaai e fautuaina 2 vaiaso talu ona toto fatu. O le vaitau lea o loʻo faʻaauau ai ona atinaʻe le aʻa. Mo le taimi muamua, e fautuaina le faʻafefiloi o le pāmaʻi ma le phosphate fuga, ae o le vaega e tatau ona 2 taimi e itiiti ifo nai lo le faʻamalamalamaina i faatonuga. E tatau ona faʻaaogā luga luga o laei tuusao ile eleele. Afai e tupu i luga o laulaau talavou vaivai, e mafai ona tupu mumu.

O afea ma pe faapefea ona fuga

I aso nei, ua iloa e tagata fai togalaau le tele o ituaiga o ituaiga, ituaiga ma hybrids o lenei fugalaau matagofie.

Ituaiga fugalaau

O le aiga o asters e aofia ai le tele o ituaiga fugalaau. Filifilia se laau e talafeagai mo se faʻapipiʻi faapitoa poʻo se moega fugalaau o le a le o se faʻafitauli. I aso nei, o loʻo i ai le tele o autu ma sili ona taʻutaʻua:

  • ostrich feather;
  • tamaʻi;
  • bouquet;
  • Victoria

Fugalaau fuga

Ua vaevaeina Asters i ni vaega e tusa ai ma o latou foliga.

I le tele:

  • laiti - e oo atu i le 3.5-4 cm;
  • ala - mai le 4 i le 8 cm;
  • lautele - mai le 8 cm.

Faiga o le Inflorescence

I le tulaga o mea e le maua ai:

  • pala;
  • lapotopoto faataamilo;
  • leoleo;
  • faʻapitoa;
  • semi-faalua;
  • terry.

Vaitaimi

Ua vaeluaina fetu i le va o vaitau e tolu. Muamua o le tautotogo. E fuga mai ia Me ia Iuni. E sosoo mai le taumafanafana. Latou te fuga mai ia Iuni ia Aokuso. Atonu o le umi lea o fugalaau fugalaau. Autumn fiafia mai le faaiuga o Aokuso seia aulia le kiona muamua.

Suiga i le tausiga o le fugalaau

I le taimi o le poloka, e fafagaina le aster i le taimi lona lua. Ina ia faia lenei mea, ia saunia le 50 gr. paluga o le phosphate ma le potassium mo le 1 m2 o le fanua. Aʻo le i amataina le fuga, e fafagaina le asters i le taimi lona tolu. O le tuufaatasiga o meaʻai e tumau pea lava. A fuga mai fugalaau, e fautuaina e faʻaitiitia le faʻava. Asters e matua nofouta lava i le tele o le susu, ae aua nei sili atu le suamalie ile palapala. O le tele o le faʻaleleia o vai e fautuaina ina ia atiaʻe taʻitoʻatasi, e fuafua i le taimi o le faʻamago atoatoa o le eleele e latalata i le aʻa.

E taua! Afai e vevela le taumafanafana, ona tatau lea ona fafagaina. A le o lena, o le fugalaau o le a toalaiti ma laitiiti.

Suʻeina pe a uma le faʻatau ma aʻo toe gaosia

O le toe totoina o laau i le eleele tatala o loʻo fautuaina i le amataga o Me. E fautuaina e tatala le palapala pe a uma ona faʻafeinu pe timu. E fesoasoani lenei mea e faʻafefe ai aʻa ma puipuia mai le pala.

Afai e leiloloa le taimi mo le totoina o laau, ona mafai lea ona e faʻaaogaina le auala e tipi ai, lea e mafai ona faia i le taimi o le taumafanafana.

O faafitauli ono tutupu i le tuputupu ae

E vave ona vaʻaia e se tagata tausi togafitiga suiga i fafo o lana fugalaau sili ona fiafia i ai.

Faʻailoga faafitauli

Afai e amata lanu lanu samasama, lanu enaena, paʻu ma malogo, o nei faailoilo se tausiga le talafeagai pe atiaʻe le faʻamaʻi.

Muamua, e tatau ona e mautinoa o le fugalaau e le mago. E mafai ona e taumafai e sui le faiga o le susu o le eleele. Afai e faʻapipiʻi faʻauʻu uumi i nei mea, ona faʻaalia lea o le atinaʻe o fusarium. O lenei maʻi e aliali mai pe a tele le susu o le palapala, ma o le a faʻapitoa le vai i le aʻa. O le lavea o le laau i lenei tulaga e le mafai.

O foliga vaaia o le mea e faʻafefe ai mea e faʻaalia ai foi le atinaʻeina o le tuai. Ina ia foʻia le faʻamaʻi, e tatau ona vavae ese nofoaga uma e aafia ma fafasi i le malala ua faʻaaogaina

Pests

Aphids, thrips ma cicadas o faʻamaʻi sili ona taatele mo asters. Latou te susuina le sua mai le laau ma o loʻo ave faʻamaʻi. Ina ia puipuia le foliga mai ma le toe gaosia o iniseti, e tatau ona togafitia fugalaau i se vaifofo o Fitoverm poʻo isi iniseti.

O se taliga e mafai ona sosogiina e le gata o laulaau o se fugalaau, ae faapena foi ma upega ma tumutumu. Ina ia tulia le iniseti, e tatau ona e vevela pea vao ma tatala le palapala.

E taua! Afai e maua muamua faailoga muamua o le apogaleveleve, o laulaʻau ma laʻau o le laau e fautuaina ia togafitia i se fasimoli solution.

Maʻi

O le maʻi Mose e faʻaalia ai ia lava i foliga o vela samasama i luga o laupepa. A maeʻa lenei mea, faʻapupulaina le chlorosis, ma ua muta le atinaʻe o le laau. Ina ia foʻia lenei faʻamaʻi, ua fautuaina e togafitia le togavao ma Actelik poʻo Peritrum.

Rust o asters o se mea malie e masani ai o latou aganuu o ni pine o le pine. O le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i le foliga mai o le fulafula i le pito i lalo o lau. Ua faatumuina i latou i mea suamalie. Mo togafitiga e faʻaaogaina ai le 1% o vaifofo o le suavai Bordeaux. Faʻatulagaga e faia i le maeʻa o le 10 aso. Afai ua maua le maʻi i le leva o le taimi, ona toetoe lava a le mafai ona lavea le togavao.

Faailoga o tausiga le talafeagai

Astra, e ui lava o se laau e le lelei, e vave ona taʻu atu i lona tagata e uiga ile tausiga le talafeagai. Muamua, o laulaau o le laau e faʻamaonia ai lenei. E mafai ona paʻu pe suia o la lanu. Afai e te le faia fua i le taimi, o le a le aʻafia le totoina o le tausiga le talafeagai. O le a vaeluaina ma faʻafeiloaʻi inflorescences. E le gata i lea, o le a itiiti ni fugalaau o le laau.

Astra

<

E tele ituaiga eseese o asters ua toesea. Aʻo leʻi faʻatau se ituaiga faapitoa, e fautuaina ia e faamasani i le faʻamatalaga o le fugalaau i auiliiliga. O mataupu faavae lautele ma tulafono atonu e le talafeagai i nisi taimi mo tagata taitoatasi. Afai e faʻafouina pea le moega fugalaau, ona fautuaina lea e faʻalogo i ituaiga taʻitasi.