Laʻau

Aglaonema - tausiga ile, e pei o le aglaonema

O Aglaonema o se aganuu aganuu masani e tupu i le natura i le pito i lalo o vaomatua e lata ane i vaitafe, aau, vaituloto i Initia, Southeast Asia, ma motu o le motu o Malay. I le avea ai o se faʻatoʻaga fale, e maua ai e le aglaonema le tausiga o le fale mo le afa seneturi, faʻamalosia lelei le ea, faʻaseseina le benzene ma le pipisi o le streptococcal. Aganuʻu faʻafuaseʻi le alofa i fugalaau fugalaau o Rusia. Ae peitai, i totonu o le potu o le a tupu lemu le fugalaau.

Faʻaaliga foliga

I Asia i Saute, aglaonema e fesootaʻi ma le "fugalaau o le manuia." O le tala o le faletupe: o se tagata nofomau o Malaysia na ulufale atu i numera i luga o le pepa lotiti, lea na ia mauaina ina ua timu luga o lau o le laau, ma manumalo ai i le faailoga autu. O tagata nofoia o le itulagi ua amata ona ola malosi i luga o le saite ma le faamalama ua tele se aofaʻiga o le fiafia, faamalosiau i tagata e ona. I le toe faʻataunuʻuina o le aoina o le togalaau o Peretania a Peretania, o faʻataʻitaʻiga o aglaonemes na faʻavaeina le faavae mo le gaosia o galuega e faʻamoemoe i le maua mai o le fiaselau o ituaiga o totonu ma hybrids.

O le a se mea e foliga mai i le aglaonema

Kalanchoe fuga mai: tausiga ile ma mafuaaga e le fuga ai

O le Aglaonema o se lala o le malu-alofa, o le aiga o Aroidae (Araceae), o se aiga o Dieffenbachia. I fafo atu, o le aganuu o loʻo faʻatusalia mai e se tamai mea teuteu (70 cm le maualuga) faʻatasi ai ma fatuga pupuu. O lala o lala mai le faavae, e na o tagata matutua lava e matauina.

E faʻafefea ona fuga se fugalaau i totonu

O laʻau e le faʻamalosi, 10-15 cm le uumi, e lanu meamata poʻo ni lanu lanu eseese, vevela vaʻaia manino manino. Aglonemes ma lau lanu lanumeamata e aʻafia lelei i nofoaga e le lava le malamalama, e manaʻomia e tagata o lau laʻau le malamalama. Florists fautuaina le lafoaia o togafitiga o lau laau ma pulumu e faaleleia atili ai le matagofie.

Taua! O le aglaonema juice e afaina ai le membrane mucous. Aʻo tausia se fugalaau, ia fautuaina e faʻaoga totigilima, aua neʻi galo e fufulu ou lima. Aua e te ola i se fale e nonofo ai tamaiti laiti ma manu.

Mea masani masani

Vriesia - tausiga o le aiga, pe faapefea ona fuga le vriesia

O totonu o le laau aglaonema e 20-50 pasene laiti o le aiga o Aroid. O ituaiga autu o le aganuu ua vavaeina e tusa ma le maualuga o le vao i ni vaega se tolu.

O fualaʻau maualalo maualalo e ola aʻe i le pa'ū poʻo le fuefuga o gaʻo ma le maualuga e 25 cm. Faatasi ai ma ituaiga eseese o laau toto, e tolu ituaiga lauiloa e iloga:

  1. E mafai ona faigofie ona iloa e le paʻu lauulu lanumeamata lau paʻu. I le ogatotonu o laupepa o vevela paʻepaʻe. E amata lemu le aganuu ma fua mai ni nai laulaau. Ina ia maua se togalaau matagofie, 2-3 laau totō ua totoina i le tasi fugalaau.
  2. Lisi le aglaonema - o se tamai togavao o loʻo i ai se mea faʻafefeteina o se palapala lalo po o le fetolofi. O laʻau e pei o le fatu e tosina atu i le lanu paʻepaʻe poʻo le lanu meamata, o le tele o lanu ma fasi. E fiafia se tasi e faamalie tagata i le Po o le Tausaga Fou ma le oʻo i le 10 cm le umi. A maeʻa ni nai aso, ona pau ai lea o le fugalaau, e amataina e le laau se vaitau malolo.
  3. O le aotelega o le aglaonema o le e ona fatu lau o lanu enaena ma lanu mumu. O lanu piniki moli e tosoina i le umi o le laupepa.

O ituaiga eseese o aglaonema

O fugalaau fugalaau e aofia ai aglaonema ma laina saʻo ia e aofia ai laulaau lautele seia oo i le 30 cm le umi. O ituaiga sili ona lauiloa o:

  1. Aglaonema Maria o se laau laʻau ma lau lanu lanumoana lanumoana. O le aganuu o le malu-faapalepale ma maua aʻa i totonu o fale o loʻo i ai le moli faʻamalama. E i ai le eseese o ituaiga Maria Cristina ma lau paʻu-kalame.
  2. Toto. O le laau o loʻo faʻamatalaina i laʻau laititi 15 cm le umi, se lanu meamata ma se siliva siliva.
  3. O le aglaonema e tauagafau. 50 cm le maualuga, e lalagaina i lau lapotopoto ma vela felafolafoaʻi ma faʻaiuga mataʻutia. O le umi o laulaau e sili atu i le 20 cm.
  4. Silver Queen - e oʻo atu i le 40 cm ma e manaʻomia le malamalama lelei, o le pito o laulaau o le siliva-lanumoana.
  5. O Crete o se ituaiga o aglaoneema ma laʻau lanu piniki-lanu meamata. E sili atu le malosi i le malamalama e fesoʻotaʻi ma isi ituaiga.

E maua mai i luga o laʻau faʻatoʻaga i lalo o le malu puipuia o le aglaonem, e foliga lelei e pei o le fesuisuiaʻiga eseese ma fetaui lelei i ni lapopoa tetele. O le sili ona lauiloa o:

  1. O le matagofie o pattaya o se laʻau matagofie ma se mea manifinifi, faʻanoanoa, e tele i laʻau tele ma lau lanu lanumeamata manino ma o se mea lanu enaena. I tagata matutua, o laʻau ua pogisa. O le matagofie Pattaya e lelei mo potu e le lelei le malamalama, vevela vevela ma le ea malulu. O le fua o le pa'ū o laʻau maualalo o se laau e pei o le pama.
  2. Aglaonema Friedman e oʻo atu i le 1.5 mita. O laʻau tele ma laʻau tele o loʻo i ai le pito i luga. O lanu auro e faia i le ogatotonu o lau, lanu lanumeamata lanumeamata i pito.
  3. Silver Bay o se aganuu o mea taua e faʻalauteleina i luga o le ogalaau 1 mita le maualuga. O paʻu taʻitasi mai le aʻa, e foliga mai e leai se mea e foliga mai ai, o le vao e tumau pea ona matagofie foliga mo se taimi umi. O laʻau faʻamalosi e sili atu le 30 cm le umi. O le lau o lau lanu lanumeamata ua ufitia uma i lanu uliuli.

Silver - o le sili ona malulu o le fua o aglaonema

I se tusi. Faatasi ai ma ituaiga o mea e fiafia i ai o aglaonema, o le ituaiga Silver e sili atu ona puipuia i le malulu.

Agloneem Home Care

Lulu

Faʻafefea ona fuga o Zamioculcas i le fale

Aglaonema e fiafia i se vevela mafanafana ma le malulu e maualalo le vevela o le 18 ° C. O le tulaga sili ona lelei e mai le 22-23 ° i le 27 ° C. E le faatagaina faʻataʻitaʻiga.

Malamalama

Fautuaga i luga o le autu o le auala e tausia lelei ai fuataga e faalagolago i le lanu o le laau:

  1. O se aganuu e iai lanu eseese i le samasama ma le mumu e fautuaina i le ao ile lafoaʻiina o le moli po o le faapaologa, i le afiafi poʻo le taimi malulu - malamalama maualuga.
  2. Mo laulaʻau lanu meamata, e faʻamalamalama le malamalama / ataata.

Faʻasa

Aglaonema e fiafia i le faʻafeinu faʻamautu ma se paluga eleʻele malulu. E faʻaaogaina le vai e faʻamamaina ai le palapala ile vevela o le potu. Faʻafeʻaiga faʻafefete - tasi taimi 3-4 aso.

Lafoaia

E mafai ona faʻamalolo laulaʻau i vai malulu pe timu i le taumafanafana ma le vaitau o le tautoulu, pe afai e maua lelei le fale. A leai, o le togavelaina e faasaina.

Totogi

Le faatumauina o mea teuteu o aglaonema e aofia ai le maualuga o le timuga. O le maualuga o le susu e talia, ae o le a amata ona leai se foliga o le laau.

Soo

O le eleele mo le aglaonema e tatau ona lelei le ea ma le susu. O tulaga talafeagai o le a tuʻuina mai e le eleele laʻau fefiloi ma le koale, peʻa, humus poʻo oneone. Afai e le mafai ona e faia se mea e te sui ai, e mafai ona e faʻaaogaina se paluga ua saunia mo le heta, azalea, violets.

Aglaonema tausi ma tausia

Laʻei pito sili

E le taliaina e Aglaonema le lalaga o le lime, faʻamalo le laau ma se faʻalavelave o minerale e faʻavae i luga o le potassium, fuakalama, nitrogen, elemene.

O filifiliga nei e fafagaina ai e sili ona taliaina:

  1. I le tolu-lita le gafatia, e tasi le sipuni sipuni o le "Agricola" ma le "Effekton" ua fafagaina.
  2. E tasi le sipuniti o Agricola ma se sipuni sipuni ole Fantasy ile fagu vai.
  3. Se sipuni tele o le "Lignohumate" ma le 1 sipuniti o le "Leaf" i le 3 lita o le vai.

Faʻamaʻi le laau mai ia Mati e oʻo atu i Setema pe a uma ona faʻamaʻa, i le taimi manaia o le aso - o se fua e fesoasoani e puipuia ai le mu o laau. E masani - 2 taimi i le masina.

I le taumalulu

A o faagasolo le taimi umi (Setema-Fepuari), e taua mo le aglaoneema le faatumauina o le puleaina o le vevela o le eletise ... 16 ° C, faʻaogaina o le vai. E le fafaga le laau i le taumalulu.

Teuteu

E le manaʻomia le teuteuina o le aglaonema. Aʻo latou tuputupu ae, o loʻo faʻapipiʻi mai i luga o le fugalaau. Afai e te selesele le pito i luga ma faʻagasolo le tipi i laupapa paʻu poʻo le gaʻo ua faʻamalosia, o le a amata ona totoina lelei le lala. E le talafeagai le togiina o le aʻa, e sili atu le aʻa o le totogo.

O afea ma pe faapefea ona fuga

E faʻapefea ona vave iloa le fuga o le aglaonema, ae o le tausiga lelei i le taumafanafana, e maua ai e le laau se mea e le talafeagai - o se taliga ma fugalaau faʻalelei.

Ituaiga fugalaau

Faʻalagolago i le ituaiga, o le aglaonema e mafai ona fuga i se mea manifinifi, paʻu (5 mm le lautele, 4 cm le umi) poʻo le mafiafia, o le kalapu (1 cm le lautele, 3 cm le umi) fugalaau.

Fugalaau fuga

O le inflorescences o aglaonema e lanu lanumeamata i le lanu, e aoina i luga o le cob 3 cm le umi. O le inflorescences e aliali i le 1-3 sinuses o lau pito i luga.

Vaitaimi

Agolaonema e afua mai ia Iuni ia Aokuso. A maeʻa le 8 masina, e suamalie fua o lanu mumu, e le masani ona sinasina, lautele, e tasi le fatu.

Suiga i le tausiga o le fugalaau

O le tausiga lelei i le fale o le a fesoasoani e fuga ai le fugalaau aglaonema: ua lava lea e saunia ai se mea lautele ma papaʻu, ia faʻaleleia le faʻaleleia ma faʻafeinu, ma faʻamafanafanaina le malulu.

Fugalaau Aglaonema

Tip. Fertilizing o le laau o le a fesoasoani e faatelevave le fufuluina i le fala o le ponaivi.

E faapefea ona fua

 Ina ia maua se fale fou fou, o le toe gaosia o se aganuu o le vaomatua e faia i auala eseese:

  • mea faʻapipiʻi ma mea faʻapipiʻi;
  • vaalele i luga o le ea;
  • germination o fatu;
  • vaevaeina o aʻa.

Fatuina fatu

O fua e 'aina i luga o le vao e faʻaoga lelei e le au fai togalaau mo le luluina o fatu. Ae ui i lea, o le auala filifilia o le toe gaosia e le o taimi uma e faʻatagaina ai le faʻasaoina o uiga tutusa o le aglaonema.

O se fatu e maua mai i lanu mumu o le aglaonema, fufulu mama i le vai mama ma lūlūina i le faʻafefiloi o le oneone ma le peat (1: 1). E le fautuaina e teuina fatu, e vave ona latou leiloa a latou meatotino muamua.

O laau toto e faamamaina i se nofoaga mafanafana, e maua ai le fafaga masani. O le faʻavaeina o laau toto e faia ile 1-2 vaiaso. A oʻo mai laʻau laulaau muamua, e tanumia ia laau i pusa eseese. O vao vao ua totoina i totonu o tane lapoa. A mavae le 3-4 tausaga, o le a tupu aʻe fugalaau i luga o le windowsill.

Faʻasogaina o ni afifi

O le faʻalauteleina o le aglaonema e ala ile seleseleina o loʻo faia i le tausaga atoa, ae tupu vave vave le aʻa i le amataga o le tautotogo. O fualaau fou e maua mai tumutumu o laau ma pu.

O le totōina o tumutumu e mafai ai e oe faʻavaveina le maua. O pamu vine ma le maualuga o le 10 cm ua faatofuina i totonu o se atigi pusa ua iai se suavai totō poo ua totōina i totonu o se tamai ulo ma eleele mama. I le tulaga mulimuli, o laulaʻau e fusifusia i se fusi, faʻagesegese ai le faʻaʻosoʻoina o le susu. O le Greenhouse conditions e faia foi mo le laau i le ufiufiina o se fagu kulupu poʻo le tuʻuina o le fagu i totonu o se ato. Aʻo faʻapipiʻiina aʻa, e aveeseina le malutaga ma a mavae le 3-4 masina o le aganuʻu e tuʻuina atu i totonu o se ipu tumau.

Faʻasolosolo meaʻai, o loʻo faʻaosoina e le au fai togalaau le aʻafia o le vao mamago pe a uma le seleselega, o se filifiliga lelei mo le faʻalauteleina o aglaonema, e aofia ai le tele o le moe. O le alaga e faaosofia e ala i le tipiina o le aʻa i totonu o le 5-10 cm le umi. O le laʻau e tuu saʻo i totonu o se ipu malamalama ma vai pe tuu i totonu o se fagu, ma sausau i le palapala laitiiti. O le tau o le totoina o le totogo e faalagolago lea ile filifilia ole togalaau:

  • i totonu o le vai, o le a totogo mai i luga o le totoa ni taameni laiti i le mavae ai o le 3 vaiaso;
  • i totonu o le eleele, pulupulu i luga o le ogaumu o le a aliali mai i lalo o le eleele i le mavae ai o le 4 vaiaso.

Laʻau o se fugalaau

Taua! Afai ei ai se laulaau i luga o se fasi laau, o le a vave ona aʻafia.

Vaalele i le ea

Aglaonema e seasea ona tupu i vaalele. O ni nai tipi ua faia i luga o le auʻau filifilia, afifi i le moa susu ma afifiina i le cellophane opaque. 'Otiʻese ma faʻasolosolo nofoaga i itu uma e lua faʻamau i filo. A maeʻa aʻa, ona vavaeina lea o le ala, faʻaaogaina le polyethylene, tuʻuina atu i le moa e faʻapipiʻiina i totonu o le meaʻai.

Rhizome division

O le metotia e talafeagai i se tagata matutua matua toto. O le faagasologa e faʻatino lelei i le taimi o le gaioiga:

  1. Ua aveese mai Aglaonema mai le ulo.
  2. Lulu ese le palapala ma togiina aʻa i le vai.
  3. Faatasi ai ma se manoa po o seleulu, e vavaeese ai laasaga laiti ma aʻa. O laau vavae ese e aofia ai le itiiti ifo ma le 3 laupepa.
  4. Tuu vaega o loʻo faʻasusu i gaʻo ua gaosia.
  5. O le vavae ese ua vave ona totōina i totonu o se pusa ma faʻafeinu tele.
  6. E totoe le fagu i se nofoaga mafanafana mo se vaiaso. Faʻapipiʻi taimi.

O le foliga mai o laulaau talavou i luga o le alalaupapa e taʻu mai ai le masani ai. O se fugalaau ma se fugalaau e tuu i se nofoaga tumau.

Suiga

O le faʻaaogāina o lau o vine o le aglaonema e faia i tausaga taʻitasi i le tautotogo, e suia ai foi e le au matutua matutua ni ipu i Mati-Aperila, ae le tele (i le tasi 4-5 tausaga). O le totoina o palapala e tatau ona i ai se paipa alavai. O le fugalaau e talafeagai foi mo le gaosiga o hydroponic.

O faafitauli ono tutupu i le tuputupu ae

Aisea e lanu ai lanu samasama

Afai e amata lanu lanu samasama, e tatau ona e suʻeina le mafuaaga mo le leai o se vevela poʻo le susulu o le la i luga o le fugalaau. Laʻau samasama o le laʻau pito i lalo e taʻu mai ai le soifuaga masani, e le manaʻomia togafitiga.

Laʻau moa

O le afu, lafoaʻi laulaau ma le maualalo maualalo, o se tau vevela o se siosiomaga sili ona lelei mo iniseti leaga. I le taimi mafanafana, e fautuaina e faʻaauau pea ona felafolafoaʻi laulaau ma sasaa vai i totonu o le apa, muamua-faʻatumu i le peʻa poʻo le faalauteleina o le omea.

Paʻepaʻe samasama-samasama na faia

O le mafuaaga o le lanu paʻepaʻe i luga o laʻau o le vaomatua o le vavao. O le togavao e manaʻomia ona aveeseina i se paolo malu, faʻamamaina lau ma vai i le vevela o le potu.

E maʻi Aglaonema

Laʻau e faʻasusu

O loʻo faʻamauina le faʻamaʻi ma se faʻamafana poʻo se faʻataʻitaʻi.

Faʻalūlūina o le tuputupu aʻe lau, lanu enaena

O le laau na faʻafeinuina i le malulu poʻo le vai vevela - o le mafuaaga autu lea o le lanu mumu. Ina ia faamalūlūina le vai, 0.2 g o le oxalic poo le citric acid ua sasaaina i totonu o le pakete.

Taua! O faʻataʻitaʻiga, o le laau i totonu o le fale e lamatia e ni apogaleveleve, mealybugs, aphids, whiteflies ma thrips.

Aglaonema ua taʻua saʻo o le teuteuga o soʻo se totonu, o ituaiga eseese ma lanu e mafai ai e oe ona fatuina se mea e sili ona manaia. O le aoga sili o aganuu faʻapitoa - e le taua, e taua mo e fiafia i togalaau aina.