Laʻau

Fua fua fitu, pe faʻapefea ona tipiina le pi

O le teuteuga o le pi e faia i aso uma mo le tele o tausaga, aua o le pale o loʻo faʻaauau pea ona tupu, mafiafia, matua. E ola le laau e tusa ai ma se polokalama ua faataatia i lalo o le natura, ma e fetuunai e se tagata lenei faiga ina ia maua ai se seleselega, ma sili atu i tausaga taʻitasi.

O le a le mea e teuteu ai

Mo laau aina, o le tele o fua o le teuteuina e faʻalagolago i le taimi o le tausaga, o le matua o le laau, ma le faamoemoe fuafuaina.

Trimming Ituaiga:

  1. Formative - e taua tele i le 5-6 tausaga muamua, pe a faʻaalia le paleni o le pale o le laau fua; faia i le tautotogo.
  2. Thinning - o se faʻalavelave tumau e faʻaaogaina i se peʻa o soʻo se matua; pito i luga, vavae faʻamalosi vaʻai.
  3. Sapalai - faia i le tautoulu; aveese le le saʻo le tuputupu aʻe (i totonu o le pale, paʻu), lala mago ma maʻi.
  4. Toe faʻaleleia - o laau tuai e manaʻomia, lea e pei o le tulafono, o le pito i luga o le "ogalaau" faʻamalo ese; teuteu e faia i laupapa ola maloloina.

O afea e sili atu ai le tipiina o le pi

O le teuteuga e faia i le tautotogo i le vevela mai le 0 ° C i le maualuga + 5 ° C, ae ao lei tafe le sua, pe a amata ona tupu fatugaʻo. O le taimi i le itulagi o le tagata lava ia, ae, i se tulaga masani, o lenei taimi e oʻo mai ia Mati-Aperila.

I le tau mafanafana, e amata mai ia Iuni, e faia ai le tweezing - faapipii pito o vine. Aisea? O malosiaga mo le tuputupu ae o le vaovao i le uumi e faasino atu i le faia o fualaau aina, o le fua o fualaau aina ua faatelevaveina.

Mai le amataga o Aokuso i le ogatotonu o Setema, pe a tafe lemu le sua, e faia le teuteuga o le autumn. Aʻo leʻi i ai le kiona, o le ola laupapa i luga o tipi ma tipi o le a maeʻa maeʻa ma o le aʻafia o le malulu o le a itiiti.

Trimming Rules:

  • faʻaogaina se meafaigaluega mataʻutia, faʻamaʻi faʻalelei le taimi;
  • O le lala o le paranesi o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le ogalaau, o le mea lea e faʻapipiʻi ai le lala i le ogalaau, o se tipi e faʻatusatusa i le laina mama ma laina fafo);
  • lala vaʻaia e tipiina i auala eseese:
    • i le auala muamua, o le afa o le paranesi na tipiina, ona faasolo lea o le tipi i luga o le laina fuafuaina;
    • o le oti muamua e faia mai le pito i lalo, o le lua ma le oti mulimuli mai luga (o le mea lea e le mafai ona tosoina le paʻu, o le tipi e lamolemole ma vave ona toso i luga);
  • afai e le amanaia le laau, o le galuega e faia i ni tulaga, ina ia aua le faaitiitia;
  • tipi e ufiufi i le suauʻu faʻamago pe vali valiina i luga, vailaʻau vine, paraffini poʻo Rannet (ufiufi paʻu);
  • aveese se numera tele o lala, aua o le tele o teuteuga e faaosofia ai le tuputupu ae o se numera tele o le taamilosaga.

O le paʻu e taʻavale i le pito i fafo o le mama mama

E faʻapefea ona e tali atu i le peritomeina

O nisi taimi e le tali atu le pi i le peritomeina e pei ona e manao i ai, ma tuputupu ae "i le laasaga sese." O le le usiusitai e faalagolago lea i le eseesega ma lona ituaiga o tuputupu aʻe. O le mea lea, o nisi taimi e faigofie ai ona teuteuina le teuteuina ma isi metotia, mo se faataitaiga, punou.

E i ai ituaiga eseese ma le apical (apical) puleʻaga o laʻau; O loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga lelei, o loʻo i ai se mea leaga. E i ai ituaiga eseese ma se 'au saʻo o laʻau moa, o loʻo i ai ma le manua (mesotonic ma le basiton).
Eseese ma se ituaiga faʻamalaʻau faʻatasi ma se lautele lautele o le paʻu ua lelei atoatoa: i le manatuaina o Yakovlev, Augustow dew, Swallow. O se fiafiaga le faia o ituaiga eseese - matou te seleseleina le fatuina o le fatu i le maualuga o le ogaumu + 20 cm ma aveese le taamilosaga e le tatau ai i le taumafanafana - o le laau lava ia. O le mamanu faatulagaina mo ituaiga uʻu e vaeluaina.
Ma o sea ituaiga e pei o le Bryansk Beauty o loo i ai le pule malosi. I.e. o le malosi uma o le tuputupu aʻe e alu i totonu o se tasi pusi se tasi, lea e na o le togiina o le malologa. E le mafai ona fausiaina se laau faapena e ala i le teuina! Pe a teuteuina, e tasi pe lua vaiti e maua, ae i ni tulimanu mamafa e tutusa lelei lava ma le ogalaau. O ituaiga eseese e faia i laina uʻamea. O le taimi lea e keto ai le tasi fana, ona punou ai lea. O totogo na totoina mai i le punou o pito i lalo o le a faʻafefe ma toe punou i le isi itu, ma isi.

Yri

//dacha.wcb.ru/lofiversion/index.php?t29694-400.html

Fusu

E le mafai ona e le amanaʻiaina lenei auala i soo se auala - punou i lalo pe tosoina lala (mo pale o se mea e pa'ū ai) e tuʻuina atu ai ia i latou se tulaga tuʻu. O luga o nei lālā o le tele o fugalaau e taatia. O lala fana e le punou. O le gaugau o vine e le o le lignified i le tautotogo ma le taumafanafana e sili atu ona aoga, saogalemu, faigofie ma itiiti se taimi. I le tautotogo o le tautotogo, o le a vave lava ona faia e lala se foliga fou, ae afai e te faia lenei mea i le tautoulu, o le lagona o le a leai se mea - e le mafai ona e faamalamalama atu i le paʻu momoe e te manaʻomia e faaleleia i se tulaga fou. O laʻau faʻapitoa foʻi e punou, ae e le o se faʻataʻitaʻiga e sili atu ona faigata, o le malosi faʻaletino ma le lapataiga sili e manaʻomia ina ia aua le faʻaumatia se mea. O le faagasologa e faia malie, laasaga i lea laasaga, o lea o le a le aoga i se tasi vaitau.

Fualaʻau matutua tetele - faʻalavelave faʻafuaseʻi lamatiaga

Afai e tuua e le paranesi le ogalaau i le mea e manaʻo ai (e le o le mataʻu), ona faanatinati atu lea i le lagi, ua teena i se tulaga e sili atu ona vavalalata. O le twine loop ua faapipiiina i le mamao o le 2/3 o le umi o le paranesi mai le ogalaau, o le pito lona lua ua tuu i luga o se laau po o se ogalaau lea e lafo i totonu o le eleele, pe tuu se avanoa i le va o le paranesi ma le ogalaau. E tele naua tosina lala, ma e faʻalavelave i le veleina, faʻasaʻo le eleele. Latou te faʻapipiʻi i le ogalaau poʻo le pou, lea e nonoa i le ogalaau. O se mama ua faapipiiina i le pito i luga o le pou, lea ua pasia ai se tasi pe sili atu foi. Ma o le masaga e le o tipiina i totonu o le paʻu, o loʻo tuʻuina i lalo se paʻu i luga o le paranesi. A le o lea, o le maea poʻo le becheva o le a pa'ū i totonu o le paʻu, faʻalavelaveina le gaioiga o meaʻai, faʻamavae le lālā, faʻapouliuli ma oti.

E mafai ona e punou se lala o le paina i ni auala eseese

O le pipili e lelei tele mo le fausiaina o le pale o se paʻu uʻamea. O le uʻamea 15 cm le umi e punou i luga, o le tipi e tipi i le pito i luga, ma faʻapupuu le uʻamea ina 40 cm le maualuga nai lo le paranesi pito i luga.O le isi vaitau, o le a oʻo mai le 30 cm le umi e maua ai le ovaries, ma malosi ma umi (40-50 cm) tipi i totonu o fatugaʻo. O lālā sili ona malolosi e tipiina i totonu o se mama, o le faʻatonuga tutotonu o loʻo faʻapuupuuina i le maualuga e tasi pei o muamua.

Tweezers

Na tuʻuina ia Iuni e faʻaaoga ai le 'aufaʻatasi poʻo tamatamailima. O le pito i luga o se tuputupu ae talavou ma le 4-5 laulaau ua fusiina. A maeʻa aso e 10, ona toe fai lea o le taualumaga, ioe, i le masina, o le a pasia e le au taʻavale faatolu. O le faʻapipiʻi e faʻalavelaveina ai le tuputupu ae o le pale i le uumi ma o meaʻai e tafe i le fua.

Vitio: pear tweezing i le taumafanafana

O le mealilo o le teuteuina o pears ma foliga eseese o le pale

I le tulaga aoao, o tekinolosi teuteuina e tutusa mo laupapa ma soo se ituaiga o pale, ae o loo i ai sina ata. I pears pyramidal, o le pale ua "lafoaia" - ua tipiina laʻau i le pito i fafo, o lona uiga, o loo i luga o fafo. O vaovao fou e sili atu ona paʻu, e sili atu fugalaau e tuu i luga ia i latou, o le pale sili atu ona matagofie, e sili atu ona malamalama. E mafai ona faʻapipiʻi lala e tupu aʻe, suia i le tafaʻi.

Faʻafiafiaina o le Crown

O le pale o peʻa e iai lala mamago ua faʻatuina: o se tipi i luga o se paranesi e sili atu i luga o le paʻu i totonu. I le lumanaʻi, o le tupu aʻe ua liua i totonu o le pale ma, pei o le mea lea, faʻavaeina. O lenei auala e leai se auala e faaleagaina ai le fuaina mai o fua, ae sili atu ona faʻapipiʻiina le pale ma faafaigofie ai le galueaina o fanua i tafatafa o vavaega.

Pulu faʻapipiʻi foliga

Latou te tuʻuina atu i le pale se foliga faʻatusa e ala i le tilotiloina o le taitai tutotonu i le faʻamoemoe poʻo le taimi e malulu ai, maʻi pe faʻavaivaia. O lala o skeletal o le faasologa muamua o loʻo siosiomia ai le mea e le aoga, ma i se tulaga lautele o le ata e pei o se ipu. O le lelei o lenei fomu, o lala uma i fafo ma totonu e lava le malamalama o le la ma e lelei le faʻaleleia.

Lotoina o le pale

Vitio: o ituaiga autu o le faia o paina

Faʻasalaina se paʻu talavou i le tautotogo

O le faamoemoega o le teuteuina o se laau talavou o le faasolosolo malie lava ina avea o se pale ma malamalama lelei lea e mafai ona tatalia le avega o le fua.

O le a le Atuaasik?

O lenei upu alofa e tele lava ina taʻua o tausaga taʻitasi. I le auala, e ono i ai i le au fai togalaau le faigata i le fuafuaina o tausaga o le fatuina. E faigofie lava le tali: o se fatu laau e ola i le vaitau ua manatu i tausaga taʻitasi. O lona uiga, o se pi na totō i le tautoulu mulimuli pe o lenei vaitau o loʻo tautotogo i tausaga taʻitasi.

Aʻo leʻi faʻatau se fatuga o se pi o se ituaiga e sili ona fiafia i ai, o le mea muamua e tatau ona suʻesuʻeina o le tulaga o le aʻa - e tatau ona afaina, faatasi ai ma fautuaga uma, susu. Afai e faʻatau atu le laau ma se aʻa faʻamaumau (i totonu o se ato), filifili le paʻu ma se atigilima. O le pito i lalo o le lanu meamata e iloa ai o loʻo ola ma ola maloloina le seedling, pe a 'enaena - mago, o le a leai se uiga mai ai.

O le tausaga le matua e masani ona 80-100 cm le umi ma e pei o se lala laau, e masani lava e aunoa ma ni laulaau taalili pe o le ai ai se tasi pe lua oi latou, ae e puupuu lava. O le mea lea, o le teuteuina i le taimi muamua o le mea sili lea ona le lelei ma o le a le mafua ai fesili e oo lava mo le "teapot".

Matou te tipiina le pene faaletausaga

E totō le fatu e tusa ai ma tulafono uma i se nofoaga tumau, faʻapipiʻi i se pine ma vave loa ona vavae ese faʻatasi ma se pulu. O fuga ua faapipii i luga o se fatu malosi o fatu laau e selesele i le maualuga o le 70 cm mai le eleele i luga aʻe o le fatugaʻo. Ma o fualaau e maua mai i le faapipiiina i luga o se laau e totoina ai rootstock (dwarf) e faapuupuuina i le maualuga o le 50 cm. (O faʻaaliga tutusa e faʻamaonia e le tagata faʻatau). Afai e tatau ona e totoina se pi ma ni aʻa ua faaleagaina, o le a tipiina laitiiti, e tusa ma le 10 cm, e maua ai le malosi e toe maua ai aʻa.

Fatuina metamorphoses i le tausaga muamua

O le puʻupuʻu puupuu (po o le taitaiau tutotonu) o le a tupu pea i luga, o le a faʻasaʻo le fana mai luga o fatugaga i luga aʻe o le tipi, ma o le a aliali mai nisi o itu laau. I le taimi muamua, o le a avea i latou ma mutia - lanu meamata, vaivai ma mimiti, ma naʻo le taimi o le a liua ai i lala malolosi malolosi. O le piko, i le isi itu, o le a faʻapupulaina i lālā semi-skeletal ma laʻau, pulumu ma fugalaau. A mavae sina taimi, o le a maua i lalo o le nofoaga o tui, lea e tatau ona aveeseina. O le a faʻaaogaina ai se vaega o meaʻai, faia ai se ata lafoia, ae o le a le maua ai ni fua lelei.

Aoao e teu saʻo se paranesi

Pepa seedling teuteuina i le tausaga lona lua

I vaomatua, 6-8 vine e masani ona tutupu, e amata ai ona toto mai lala paʻu. Ina ia faia lenei mea, tuu le 3-4 lala (o le isi o totoe o le a tipi i totonu o se mama), e tusa lava pe vaʻaia le taamilosaga ma e tusa ma le 15-20 cm le mamao mai le isi. o le ogalaau, ma o le fulufulu o vaʻalaʻau. Naʻo lo matou tulaga, o nei tali, o le aʻa, e le o iai i luga o le tasi laulau, ae o laʻititi taʻitasi e maualuga atu nai lo le isi. O le fesuiaiga o lala o le skeletal mai le ogalaau e le tatau ona matua malosi - 45-50 °. I soʻo se nofoaga o le laau, e faigofie ona fevaevaeaʻi sooga malolosi ma malolosi malolosi malolosi, ma tuʻu ai le loloto, faigata e faʻamalolo manuʻa.

O le tulimanu pito sili ona le mautinoa mo se laau, e faigofie lava ona vaeluaina

O lala o selu e vaeluaina i le ¼ i luga o le fatuga i fafo, ae i se auala e tofu i latou ma se tulaga maualalo ifo nai lo le muamua. O le mea lea, ua faʻataunuʻuina le mataupu faavae o le faʻauʻuina - i lalo ifo o le tuputupu ae o paranesi e le tatau ona sili aʻe nai lo le tuputupu aʻe maualuga. O lālā pito i tua o lala skeletal e pei o vae manulele e faʻavave le faʻaauau. O le taitai tutotonu (ogalaau) e tipi ina ia oʻo i luga le 25 cm le maualuga. Afai o se taʻava tauva ua ola latalata i le taʻitaʻitotonu tutotonu (ma o le a mautinoa lava e tupu i luga o se pito i luga), e tipiina i totonu o se mama. Afai e vave oʻo i luga le pi, tipi ese le taʻitaʻiga tutotonu i le vaega muamua vaivai vaivai, ma ia tupu aʻe i luga, ia toso i se manoa i le pine.

Lua tausaga le matua teuteu

O tagata tauva foi e ola i luga o lala skeletal (o le pito o le fana e pei o se paipu), ua vaeluaina foi i totonu o se mama. A maeʻa ona seleseleina, e le faʻatagaina le faʻamaʻiina o le vevela, o lea e tuʻuina ai e le laau lona malosi uma i le faamaloloina o tipi, nai lo le fausiaina o le lanu meamata. E tupu se tasi o paranesi e tupu i luga o le isi. I le lumanaʻi, o le pito i luga o le a faʻamalamalamaina le pito i lalo, o le a faʻafefiloi, o le mea lea o le tasi o ia mea o le a soloia.

Toto e tolu tausaga le teuteuina o vine

I le taimi muamua o le fonotaga, e vaeluaina le taitai tutotonu ile ¼ o le maualuga, e tusa ma le 25 cm mai le tuputupu aʻe fou, o le isi o le a vavaeina i le fatuga fatu (ina ia le salalau le pale). O le vaitau o loʻo sosoo ai, o loʻo faʻamavaeina ai tagata tauvaga o le taʻitaʻiga tutotonu ma luga o paʻu skeletal. O le malosi malosi o le a vaeluaina i totonu o se mama, ma ua faʻapipii i lalo se 'kuata, faʻapupuu i le kuata, liliu i latou i lala o le seleselega. Aveese uma lala ma le mamao o le alu ese atu, faapea foi ma le solia o le faatulagaga lelei o le pale. Afai e laʻititi le 'au ma o le pito i lalo o laʻau e tautau agai i le eleele, e faʻapuupuuina. I le tulaga lautele, o le teuteuina o le tolu tausaga le matua e talitutusa ma le galulue faatasi ma le lua tausaga le matua.

O le faʻaaogaina o le tolu tausaga ma le lua tausaga le matua e talitutusa lava

Faʻai tausaga e fa tausaga

I lenei tausaga, ua faʻataoto le lua o vaega, ma matauina tulafono ua uma ona iloa:

  • aloese mai pito i luga o le paranesi o ese atu mai le ogalaau;
  • aveesea o tagata tauva;
  • le faʻasalaga - o le pito i luga e le tatau ona sopoina le taitaʻi maualalo, totonugalemu le umi nai lo lala.

O le tuputupu ae faaletausaga i luga o peʻa e fa tausaga e le faapuupuuina, ina ia aua neʻi faʻagaoioia le alualu i luma o le alualu i luma. O lala e tulei ese mai le mamanu lautele o le a vavaeina i totonu o se mama laau po o ni laau lalelei; faʻaitiitia pito.

O le faʻaaogaina o se peʻa e fa tausaga le matua o loʻo oʻo mai foi i lalo e vevesi ma faʻaumatia ai taʻava tauva

O laau matutua

I le lima o le lima tausaga, o le palealii o le pi o loʻo mafaufauina ma mo le tele o tausaga e le manaʻomia ai se mea faʻapitoa. O se laau ua taʻi 6 i le 8 tausaga le matua e pei lava o se tagata e lava le totogiina o bourgeois ma se olaga e le faanatinati. Ua faaitiitia le faaitiitia o lala, ona o lo latou tuputupu ae faaletausaga ua faaitiitia le faaitiitia. O le teuteuina e masani lava ona taulai i le tausisia o se tulaga mama o le laau.

I le aluga o taimi, o le pale o tagata matua matutua o le a faasolosolo malie ma vevela lala o le a maua ai le susulu o le la. I lenei tulaga, o le mimiti, o loʻo faʻalautele mo le 2-3 tausaga. Aisea ua leva? Le tumau i le va o le pale ma lona "mafaufauga" - o aʻa. O le faasolosolo taualumaga amata i le tautotogo. I se tasi o fonotaga, e lua-tolu tausaga le matua matamata, o lona lautele o le afa afa o le taʻitaʻitotonu tutotonu, e vaeluaina i totonu o le pale mo se faapipii o le sui. E leai se sili atu nai lo le lua ituaiga lala e aveesea i le taimi.

Faʻafeiloaʻi i se sui fusi sui e sui ai lala tuai i mea fou

Ua faapuupuuina le paranesi i se paranesi fua, ma o le ata o loo i lalo o le a tipiina i ni faalava se lua - o le a avea ma se fusi sui. I le ala, pe a latou fai mai "tipi i le lua pe lima, ma isi gaʻo", o lona uiga o lenei numera o fatuga e tumau pea i le faapuupuuina o le fana. O le tausaga na sosoo ai, o vine e tupu mai i le lafoaʻiina o pulupulu i luga o le fusi sui. O le a latou faia galuega a le paranesi talu ai, o le mea lea ua taʻua ai foi i latou o sui. O le ogalaau po o le taitaiau tutotonu e faapuupuu i le 3-3.5 m. O nofoaga lata ane i vaega o loo siomia e se pulupulu o tiiti laiti (tumutumu o le lumanai) mai i le toe fafagu, o le a gau i le faaiuga o Me.

E lelei le aʻoaʻo atu i isi pe a oʻo i lalo ifo o le faamalama e tatalo ai (o le taimi nei ua na o loʻu lagona) ia "tapunia". O le laau e 10 tausaga le matua, foliga mai e pei o le kilipa, maualuga 3 m.Fua i le tausaga, o le fua aupito maualalo o le fualaau aina e 250 g, e leai se tasi na te manatua le igoa o le ituaiga. O le mea lea, i luga o lenei tulaga, e tatau ona aveese ia tagata tauva o le taitai tutotonu, ia togiina lala o skeletal ma tipiina i le fatuga i fafo. I le mautonu i le Paint, na ou mauaina ai se foliga manaia o le paʻu toe faafouina.

O le aveeseina o le tele o tagata tauva ma le teuina o lala itu e tatau ona faamalosia ai le faʻalauteleina o le itu

Vitio: teuteu se paʻu matutua

Faʻasoʻa le paʻu tuai

O se laau e 15 tausaga ma sili atu ua manatu o se toeaina ma e manaʻomia se toe faʻafoʻi. O se faailoilo mo lenei mea o se faaitiitia o le tuputupu ae i le 15-20 cm. O le seleseleina o le pears e masani ona faasolosolo malie i le lua i le tolu vaitau, ma e amata le galuega i le tautotogo ae leʻi amataina. E sili atu ona lelei le toe faʻamaʻiina pe a mavae le tausaga faʻalelei pe a tele le fugalaau i luga o le laau.

Pe a uma ona teuteuina le matua, o lala lanu e tumu i lala

Afai e tele ni lala matutu mafiafia, o le a vavaeina i ni nai taimi i tausaga taʻitasi, o manua e ufiufi i ituaiga togalaau. Ona afifiina lea o tipi i se ata pogisa seia oo ia Setema, o lea o le a tosoina fasi pepa i le 2-3 taimi vave. O le tuputupu ae faaletausaga ua faapuupuuina e le ¼ o lona umi atoa. O lala e le masani ai, ua vavaeina foi i totonu, i luga ma vavalalata.

Faʻamaʻaina Tisa Vaʻa

E faʻatatau i le maualuga o le faʻaleagaina o le kiona, e faia ai teuteuga talafeagai. Afai o le pito i luga o le pene taʻitasi e totoina i le tautoulu e malolo, e vaeluaina i le 1/3 o le umi. Ae ui i lea, o lenei taotoga o loʻo faʻaalia i fualaʻau taʻitasi, o le mea lea e le foliga mai o le kiona e mafua ai le afaina tele.

I laau matutua ua i ai se faiga o lala, o le teuteu e sili atu le saʻo. Muamua, ua asiasia lala, faʻaalia liona - o fafie i nei nofoaga e lanu enaena pe uliuli. Afai o le paranesi e tele pe ua uma ona faʻamaʻi, ua vaeluaina i totonu o se mama. O vaega pito i luga ua afaina e vavaeina i laupapa ola maloloina.

O le faʻaleleia o le totoina o lala mafiafia e faigofie mo tagata ma e le afaina ai le laau

O le faia o na teuteuga, latou te mafaufau muamua i le soifua maloloina o le laau, o le matagofie o le pale e faʻaalia i tua. E taua tele le ala mai o moe momoe, lea o le a maua ai le malosi i le tuputupu ae o ni vaovao fou. Ma e naʻo le maeʻa o le "pusa" ma lala e mafai ona tatou talanoa e uiga i le fausiaina o se pale.

Tausaga o le teuteuina o vine i vaega eseese, e aofia Siberia

I totonu o se vaega o le togavao leaga, aemaise lava i le Urals, i Siberia, o le teuteuina o paina ua totoina i se togavao. O se laau e pei o se foliga e faigofie atu ona nofo i se malulu malulu. Ina ia faia lenei mea, ia fausia se tulaga maualuga o le 10-15 cm, o skeletal branches e tuu i soo se faasologa. O le faapaleina o pale o laau talavou e o faatasi ma le teuteuina lelei o lala o le skeletal ma le vevelaina o lala semi-skeletal. I le lona lima o tausaga, e faʻapuupuuina le taitaiau tutotonu i le maualuga o lala pito i luga o le uluai poloaiga. E liua se laau-vao e maualuga lona 2-2.5 mita, ma e le o manaʻomia nisi mea. O le toe faʻaleleia o le Crown e faʻatinoina i luga o tupe faʻaalu, faʻapuʻupuʻuina e le tolu o le umi.

I le tele o mea e le talafeagai, i le taimi muamua na tilotilo ai, itulagi, latou te faʻaaogaina foliga o le pale. O fualaau e toto i le maualuga o le 45 ° ma o latou ulu i le itu i saute, ma i totonu o le tolu tausaga latou te fausia ai le 2-4 skeletal lala e tusa ma le 1 mita le umi, e punou pea. Ma, i luga o paranesi taʻitasi, e lua lala laau e tu, ma tipi ese le isi.

O se ata eseʻesega o loʻo faʻaalia i Crimea ma se tau lelei. I le taimi nei, e mafai ona faia le teuteuina o paina toetoe o le tausaga atoa, o le aʻafiaga o le malulu e na o ni nai tausaga, e seasea lava.

O le toe faʻafouina o le laʻau i le Stakhanov faʻasolosolo mo le tasi vaitau (e oʻo i le 3-4 m le maualuga ma le lautele) e tumu i le maluluina o le laau e tusa lava pe maualalo le malulu. Ma afai e te tipi malie le pale, i tausaga taʻitasi e 1-2 mita le maualuga ma le lautele, o le a tele ni tausaga ma o le taimi atoa lenei o le a le mafai ona maua le seleselega. Amata mai le Itulagi Tutotonu, ua fautuaina e faʻaaoga le teuteuga o le matua e pei o le V.I.Susov (Moscow Agricultural Academy named after K.A. Timiryazev). O lona natura o le faasolosolo malie malie o le pale, amata mai le afa lea e sili ona susulu i le la.

O le vaega pito i lalo o le pale e tatau ona i ai le maualuga o le 3 m ma le lautele o le 2 m. I fafo, o le ata e sili ona taua o se pai mai le mea na tipi ai se tina. O le afa o le pito i luga o le a vaeluaina i totonu o se mama, o le mea e totoe e faapuupuuina ma punou e faaosofia ai le fausia o fugalaau. I lenei taimi uma, o loʻo totoe pea le fiafia o vao vao o loʻo totoe.

Faʻafou muamua o se fualaau aina e tusa ai ma le metotia a V. I. Susov

Pe a oʻo i le 4-5 tausaga o amata ona fua mai i luga, toe faʻafouina le vaega lona lua o le pale ma i le taimi e tasi e toe faʻafou ai aʻa. O le faia o lenei mea, i le tautoulu po o le tautotogo o le tausaga, teuteu i lalo o le vaega ua teuteuina o le pale eli se vaeluaga o le 90 cm loloto i se mamao e 2 m mai le ogalaau e tusa ma le lautele o le pale pale. E leai ni lapopoa ma ni aʻa laiti e tipiina i se toʻi pe tipi i se see. O lenei taotoga e faʻaolaina ai le faʻavaeina o aʻafiaga. (Manatua o ia galuega e manaʻomia ai tomai patino, pe a le o le pule). O le alavai e ufiufi i le humus ma le pito i luga o le eleele na fofoa i le fua faatatau o le 1: 1. Mo eleele mamafa e faaopoopo ai le oneone ma oneone i se aofaiga e 20% o le aofaiga atoa o fanua na faoa. O le faigata o le taumalulu o le pi o loʻo tumau i le tulaga lava e tasi, ma o le olaga e faʻalauteleina e 20-30 tausaga.

Vitio: paina pale pale mo tagata amataina togalaau

O le filifiliga mo le pi o le 3-4 tausaga muamua lea o le olaga, pe a fai o latou pale. O tausaga o loʻo mulimuli mai e faʻapitoa i le faatumauina o le pale i le "leo". O le lelei o le teuteuina ma le soifua maloloina o le pear e faalagolago i le saʻo o le taina o auala, vaaia le vavaeina o puipuiga, tapena meafaigaluega ma le taimi talafeagai.