Laʻau

Apricot totoina i le ogatotonu o Rusia

O le a e le faateia ai se tasi i apricots i totonugalemu o Rusia. Faafetai i taumafaiga a le au faifaatoʻaga, o fualaauʻai suamalie ma fualaau suamalie ua matua tele iinei. E mafai ona e totoina se apricot tree i totonu o le atunuu pe afai o le tagata fai togalaau e lava lona avanoa ma tomai faavae mo le tausiga o laau aina.

Apricot taimi o le totoina i le totonugalemu o Rusia

I eria e pei o le apricot e lagona e pei o se talimalo, o le tautotogo ma le totōina o le autumn o le apricot e mafai, pe afai e leai se vai e tafe i le taimi nei, ma e leʻi toe fafaguina mai le manava. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le Stavropol Territory poʻo le Kuban, o le taimi sili ona lelei mo le totoina o apricots mai le ogatotonu o Oketopa i le ogatotonu o Novema. I le vaeluagalemu o le tulaga e sili atu ona faigata. Ae ui i lea, o apricot laau e le pei o le taumalulu-e pei o, mo se faataitaiga, o le apu po o se pi, masani ona totoina toetoe lava i le atunuu atoa. O le mea lea, o le totoina o le totogo o le apricot e matua lamatia lava: o se fualaau suamalie le lelei i le taumalulu e mafai ona malolo ma oti ai.

O le maualuga o le faigata o le taumalulu o le apricot e faʻapupulaina e ala i le totoina i luga o vailaʻau o pelery plum po o plum, faʻapea foʻi luga o laau e pei o le Manchu apricot, ae na o le vaega lenei e foia ai le faafitauli.

Afai e tatou te mafaufau e totoina se fatugaina mai se tufuga tufatufa, ae le o le faagasologa atoa o le tuputupu ae mai i le apricot kernel, o le fesili o le totoina o laau i le vaeluagalemu e toetoe lava a le aoga: e tatau ona na o le tautotogo e tatau ona faia, ae vave, ao lei amataina. Ma latou amataina se olaga ola i le apricot e sili atu nai lo le laau o le apu, o le mea lea o le totoina o laau i le vaeluagalemu e matua malu lava. I le tele o eria, na o le tasi pe lua vaiaso o totoe, e pau i le faaiuga o Aperila, ao o loʻo momoe pea, ma ua mafai ona galulue faatasi ma le fanua. E mafai ona e taumafai e toto le apricot i le tautoulu, pe tusa o le ogatotonu o Setema, ae e le tatau ona e popole tele pe afai o le galuega o le a le aoga.

Afai na mafai ona e faʻatau se fatuina faʻamaoni i le taimi o le tautoulu (a uma, e tupu: i le tautoulu e itiiti avanoa e taufetuli ai i ni mea e le mautonu, e masani lava ona sili atu ona amio amio a tagata faʻatau,) e mafai ona tuʻuina seia oʻo i le tautotogo. E mafai lava ona e teuina i totonu o le pulou, ae e sili atu ona eliina i totonu o le togalaau, ma tanumia ai toetoe lava o se tulaga tuusao i le eleele ma ufiufi lelei i le palasi laupapa po o le lala o laau. Ae o sauniuniga uma mo le totoina o le tautotogo e tatau ona faia i le tautoulu: i le tautotogo, eliina le lua totogo ma faʻamalo le eleele i totonu ia i latou e le lava le taimi.

Auala e totō ai le apricot i le tautotogo i le vaeluagalemu - laasaga i lea laasaga

O le tau o le totonugalemu o Rusia, ae maise lava le Moscow, e lauiloa mo mea taumalulu ma le le mafai ona vavalo pe faapefea ona ese le tau o le a oʻo mai. Ma afai e le o taufafefe matagi tele mo le tele o ituaiga apricot o aso nei, e faʻamautu faapitoa mo tulaga o le tau i luga o le tau, o taimi e masani ai ma le faʻamoemoeina o le mautonu autu o laau apricot. O aʻa e faʻamafanafanaina ma afaina i aisa kulimi na faʻavae pe a maeʻa. I le tauivi ma le vevela, ua faapipiiina le apricot i luga o se fualaau po o le liliu i se mamao mamao mai aʻa, i le pito o le mea e malolo ai. I ni nai tausaga talu ai i le ogatotonu o Rusia, e na o apricoti na manatu e maua ai apricots. Latou te ola malosi i tulaga o le tau, ae avatu fua laiti ma le le lelei. O lenei ua ese le tulaga.

O ituaiga sili ona lelei o apricot e taʻua o Northern Triumph, Lel, Krasnoshchekoy, Honey ma Zeus. Eastern Sayan, lea e tupu aʻe ma se tamai laau (e oo i le 3 mita le maualuga), lea e sili ona faafaileleina le tausia, e lauiloa foi i fale o le taumafanafana.

I le senituri lona XXI, e mafai ona e faʻatau ni fatu o le tele o togalaau aina faʻatasi ma se aʻa aʻa. E moni, e tele lava ina e manaʻomia le faʻatau faʻatasi: o se laau e lua tausaga le matua o loʻo i totonu o se atigipusa i le eleele, e le itiiti ifo nai lo le pakete, ma mamafa tele. E sili atu le faigofie ona latou totoina, ae le o le taimi o le tautotogo. Ae o le a tatou mafaufau i le mataupu o le totoina masani, pe a oʻo uma aʻa i luma oi tatou ma e mafai ona faigofie ona tatou mautinoa latou te malosi ma maloloina.

Filifilia se nofoaga tulaʻi

Filifilia o se nofoaga i le atunuu mo le totoina o se laau apricot, e tatau ona vave iloa oe o le a tutupu faatasi ma oe mo le itiiti ifo ma le 25 tausaga.

O le mea muamua, o le galuega muamua o le filifili lea o se nofoaga i luga o le saite. Apricot laau e le lelei le tali atu i eleele mamafa ma se tele o le omea. O loamiga faʻalavelave e foliga mai o le sili lea. O le tali o le eleele e tatau ona latalata i le le tutusa. O le tele o ituaiga apricot o ni laau sili ona mamana e faʻamalamalamaina ai le nofoaga atoa. O le apricot e matua faaleagaina ai le palapala mo le tele o mita i ona autafa: o lona aʻa e sili atu le faalautele atu i fafo atu o le faapaleniina o le pale. O le mea lea, e toetoe lava a leai se mea e mafai ona totō i tafatafa o ia, ma e tatau foi ona amanaia lenei mea. E le gata i lea, mo le manuia o le palotaina o fugalaau, e manaomia le totoina o ni laau se lua pe a latalata ane, totoina i latou i se mamao e 3-4 mita mai le tasi. O se apricot tuulafoaia o le a fua mai foi, ae o le gaosiga i lenei tulaga e itiiti. E sosoo atu i ai, e mafai ona e totoina na o le maualalo o fugalaau totogo (tulip, daffodils, crocuses). E leai se mea e tatau ona totoina ai le apricot pe a vavae ese mai isi maa maa talu ai nei (e pei o le pulu po o le peleni).

O le apricot e totoina i le totonugalemu o Rusia e tatau ona susulu i le tele e mafai ai i le susulu o le la. Ae e le o le mea sili lea ona taua. E tatau ona puipuia maualuga mai le afaina i matagi malolosi, aemaise lava mai matu.

O le nofoaga sili ona lelei mo apricot e masani lava ona i ai i se mea i le itu i saute o le 'upega tafailagi, aemaise lava pe afai ei ai le puipuiga ole matagi i foliga o se fale poʻo se puipui avanoa.

Afai e le o le tulaga lenei, e fautuaina e fau se lauulu faapitoa mo le apricot. E masani lava, o tagata nofo i le mafanafana o loʻo faʻapipiʻi talipupuni o paʻepaʻe paʻepaʻe mai laupapa poʻo uamea ina ia sili atu le susulu o le la i luga o le apricot tree ma faʻamafanafana ai. I soo se tulaga, pe a tulaueleele, e tatau ona e aloese mai nofoaga maualalo e maua ai le ea malulu. I ia nofoaga, e masani ona fausia le vai, lea e sili atu ona leaga mo se apricot nai lo le malulu.

Soo se fale maualuluga e puipuia lelei laau apricot mai le matagi malolosi matu.

I le natura, e masani lava ona ola apricots i luga o mauga, o nisi taimi e matua maualuga lava latou te taofia ai mauga mai le maligi o latou aʻa. O le vaeluagalemu o lo matou atunuu o se mea manino, ma mo tagata nofo mafanafana o lenei mea e faaopoopo atu i ai: e sili atu ona faigofie le tausia o se togalaau. Ae ui i lea, ua fautuaina ia saienitisi agrarian ina ia manatua le natura masani o le ola apricot ma totoina i luga o luga o mea taua, ma e tatau ona fausia e tusa lava po o le a le ituaiga ma le tuufaatasiga o le eleele i luga o le saite. Ole faaputuga apricot e tatau ona oʻo ile afa mita le maualuga ma oʻo ile 2-3 mita le lautele.

Faʻaleleia o manaʻoga lua

O le a le mauga, pe faapefea ona fai? O lona fausiaina o le a amata pea i le sauniuni o le lua e faʻaleleia.

O le galuega lona lua: eli se lua e oso ai. Matou te faia i le tausaga na muamua atu. O le mea tonu lea latou te faia i le totoina o laau i totonu o le togalaau: e eli ai le malulu ma le susu i le amataga o le tautotogo e le o se fiafia sili lea! O se lua mo le apricot e mau mausali: e le itiiti ifo i le 70 cm le loloto ma le lautele. E ui lava e le tele le lautele: i le vaʻaia e mafai ona sikuea: e faigofie ma faigofie. O le itiiti ifo o le lelei o le fanua i luga o le saite, o le loloto e te manaʻomia e eli. E taua le manatuaina o le pito i luga, mafiafia o le eleele o loʻo faʻaputuina i le tasi faaputuga, ma le pito i lalo, le aoga, i le isi, ona aveesea lea mai le saite pe salalau solo i luga o le auala.

I luga o lenei mea, o le eleele lelei, e foliga mai, ua muta: o le a le mea e agai i luma o le a lafo ese

Galuega lona tolu: alavai. O mea nei e mafai ona fai, e fuafua i le mamafa o le palapala ile luga ole laupepa. I le tulaga o le omea, e tatau ona faʻamalosia vaivai: 10-15 senitimita o iliili, pebbles, piliki malepe, ma isi. Afai o le oneone e tele lava i le atunuʻu, o le mea tonu lava lea: e sili le tuʻuina o le omea i le pito i lalo o le lua, ma se paʻu e oo i le 15 cm. vai pe a fafaga.

Mo eleele palapala, o alavai i le totoina o le lua e matua tatau lava

Nai lo o iliili, o nisi o fai togalaau latou te tuʻuina pepa o mea laugatasi i le pito i lalo: paʻu po o le uʻamea, faia o se faʻalavelave faʻapipiʻi mo aʻa e loloto ai. I totonu o se lua, o aʻa o le a tupu tele i itu eseese, lea o le a laveaiina ai i latou mai aafiaga leaga o le suavai.

Galuega lona fa: o le sauniuniga o se paluga kulimi. I le pito i luga o le alavai, o le palapala ua aveesea mai le lua mai luga o le palapala ua sasaa. Ae oʻo lava i luga o le fogaeleele, o lenei eleele e tatau ona faʻafefiloi lelei ma fugalaʻau. O le muamua o le totoina o le fugalaʻau o le organic: humus, compost, ma le manurele-semi-rotted manure. E tele se mea e manaomia: e mafai ona e pakete 6. O le tele o minerale avanoa, o fomaʻi faʻapitoa e sili ona talafeagai, ina ia aua nei aoina le potassium, fualaʻau ma le vailaʻau i vaega.

Azofoska, lea o loʻo aofia ai meaʻai autu ile paleni paleni, ua maua le lauiloa tele i le au faifaatoaga.

Azofosku (synonym: nitroammophosk) e tatau lava ona tufatufa atu i le eleele ua vevela, pe a ma le 500 g. Afai o le palapala i le eria e malosi malosi, o le ae faaopoopo atu i ai le afa o pakete o le lime lili poʻo le penisina. Ae o le siosiomaga sili ona lelei i le siosiomaga i totonu o le togalaau o le vao. O Ash o le tagata sili ona faatuatuaina o loʻo maua le potassium, lea e faapitoa le alofagia e apricots, faʻaopopo atu, o le paluga e faasolosolo malie lava mai i lea mea, o lea e mafai ai ona e faʻatumu le lua o le toto ma le anufe mo le lumanai e ala i le liligiina o le afa o pakete o le pusi mai lala afi, laupapa ma isi faʻamafuna laupapa.

O Ash o se tasi lea o faʻamaʻi faʻamalolo mo le tele o togalaau aina

Totoina sauniuniga

Vaʻaia ma le faʻaeteete le fatuina o soʻo se fualaau aina e tatau ona oʻo i le faʻatau. E le manaʻomia le fai mai, o le faʻatau mai luga o auala tetele mai le au faʻatau oloa e le o se pisinisi faʻamaonia. O lea i totonu o taulaga tetele e le o se faafitauli i le sailia o se fesoʻotaʻiga faʻatautaia taufaʻatau, ae i totonu o taulaga laiti o ia fesili e masani lava ona fofo i se filifili: e masani lelei le vavalaʻau o le vaomatua.

Galuega lona lima: filifili se fatuga. Pe a maua se fatuga o le apricot, e tatau ona totogi le taulaʻi tele e le o lala, ae o le mea e fafaga ai le laau: o aʻa ia. O aʻa autu e tuusaʻo saʻo mai le pito i lalo o le ala e tatau ona le itiiti ifo i le tolu. O i latou uma lava e tatau ona aunoa ma le tele o le tuputupu aʻe, faʻaleleia, punou lelei, ma aua le momoe, e le o le vaʻavaʻa. Afai o loʻo i ai ni aʻa laiti o aʻa i le taimi o le viliina, e mafai ona faapuupuuina i se paʻu oona i le amataga o le eria e le afaina, ae i le taimi lava e tasi, o aʻa taʻitasi mafiafia ma laumei fibrous, o tagata faigaluega autu mo le susuina o le susu mai le eleele e tatau ona tumau.

Pe a filifilia se fatu, tatou te le masani i lala (tipiina i latou), ae i aʻa

O le mea e sili ona lauiloa mo le totoina i le ogatotonu ole laʻau e lua-tausaga le matua: o le a faigofie ona maua aʻa ma o le a vave ona gaosia fua muamua. Ae e tupu o le tasi tausaga le matua e faigofie ona iloa e sili ona lelei: e na o le pau lava le ogalaau e aunoa ma ni paranesi, ma pe a uma ona totoina, o le a tatau ona e faʻapipiʻi le laau i le lumanaʻi mai le maina. O le faagasologa e manaia, ae e umi se taimi e faatali ai mo le vaitau atoa nai lo le tulaga o le totoina o se lua tausaga.

Galuega lona ono: ia saunia se fatuga mo le totoina. O aʻa o se fatu laau na aumai i le fale mo le totoina o le toto e tatau ona tuu mo ni nai minute i totonu o se failauga na faia mai le povi povi ma le omea (i le tusa o le 1: 2), lulu i le vai i le tutusa o kulimi suamalie. Afai e leai se talatalanoa, e le o le fefefe, ae na ona e manaʻomia le tuʻu i totonu o le vai, o loʻo taoto ai seia oʻo lava i le tulaʻi, pe a mafai ona tumu i le susu.

Faʻasoloina i le faʻafefiloi o le omea ma mullein tipu e faigofie ona maua aʻa

Apricot totoina o tekonolosi i le ogatotonu

O lea la, o le apricot i le ogatotonu o lo tatou atunuu e tatau ona totō i luga o se tamai mauga, lea e faia i le 1.5-2 mita le lautele. Ae muamua na tatou eliina se pu ma ufiufi i eleele lelei! Pe a totoina, mo se faataitaiga, o le apu, matou te aveese se vaega o le palapala e tusa ai ma le tele o aʻa, tuu se fatu i totonu o le lua ma faatumu aʻa i le eleele. I le tulaga o le apricot, ona o le fausiaina o le komi, e le manaomia e se tasi ona faia lenei mea: masalo, i se isi itu, o le a faaopoopo pea i le palapala, e fuafua i le tele o le fatu. Ae e le tatau ona galo ia i tatou le faʻamalosia o le fatuina mo le uluaʻi uluaʻi tausaga.

O le galuega lona fitu: faʻapipiʻiina o se lagolago. Muamua, e tatau ona e tulia se siteki malosi i totonu o le lua (o se paipa paipa, o se faʻamalosi umi, o se laau laupapa mai se laau lapoʻa lapoa, ma isi). E tatau ona uu mau ma faʻafefe i fafo e toetoe lava o le mita. E tatau ona tuu se fatu laau i autafa o le siteki.

O le siteki i totonu o le lua e tatau ona tumau mausali ma tutulai ia le itiiti ifo ma le lua tausaga

O le galuega lona valu: faʻapipiʻiina o se pu i luga o le lua ua tumu. I le tele o tulaga, o le fatuga o le a faʻapipiʻiina i totonu o le lua i luga o le eleele o le togalaau, ma o aʻa e tatau ona ufiufi i palapala. Ioe, o lenei galuega e faigofie atu ona fai faʻatasi.

O le fatu laau e tuu i autafa o le siteki, ona fausia lea o se faaputuga

Galuega lona iva: o le fausiaina o le faaputuga. O se tasi o tagata auai i le totoina o laau e tatau ona uuina le fatu laau i tafatafa o le laau, ma tuu i luga o se tulaga faataamilo ma faapipii aʻa i luga ina ia mafai ona latou ave le tulaga masani. O le isi fai togalaau o le a faasolosolo malie lava ona salalau le eleele mama i luga o aʻa. Faʻaauau le faʻatusatusaina o le eleele i lou vae, e tatau ona e mautinoa o loʻo i ai i le pito i luga se mauga. E le talafeagai le tuʻuina o fugalaisa, aemaise lava minerale, i lenei vaega o le eleele ina ia aua nei mu aʻa. O le amataina o le tuputupu ae i se nofoaga fou, latou te oʻo atu ai i le eleele faʻamafanafanaina, lea na matou tuʻu i totonu o le lua.

E oo lava i nai mauga laiti e fesoasoani i aʻa e taulimaina le mafanafana o le taumalulu

O se taunuuga o le faʻatulagaga o le mauga, pe a maeʻa le faʻatusatusaga o le palapala sasaa, e tatau ona i luga luga le ua aʻa. E lelei pe afai e 2-3 i le centimita luga o le tumutumu o le mauga, ae e le taliaina mo le ū o le ua tumau i le eleele: o le a itiiti le leaga pe afai e le ufiufi uma aʻa i eleele.

Galuega lona sefulu: nonoa se fatuga. A uma ona faatulaga le komi tatou te ave se lipine malosi e aunoa ma le faalavelaveina tatou te fusifusia le koluni i se siteki na muamua atu. E iloa uma e le au fai togalaau le auala e fai saʻo ai, ma latou taʻua le faiga o le saisai "valu."

O le G8 o loʻo faʻamauina faʻamau, ae e le afaina ai le tuputupu ae

Galuega sefulutasi: masini eletise. I tausaga muamua, o le laau e totōina i se nofoaga fou o le a manaʻomia le tele o meainu e inu seʻia oʻo ina oʻo mai aʻa malolosi i le aofaʻi saʻo. O le mea lea, e le mamao ese mai le ogalaau, faataamilo i le faataamilosaga o le faaputuga, e tatau ona fausia se ituaiga o alalaupapa ina ia le alu ese le vai mai luga o le mauga i le taimi o le fausiaina. I le tautotogo, e tatau ona taʻavale le taavavale ina ia oʻo i le taimi o le taumalulu e tafe le vai: o le tele o le vai i le taumalulu e sili atu ona leaga nai lo le leai o se taumafanafana. I le tautotogo o le a tatau ai ona toe faʻatumu le galu o le eleele ma faia i nai tausaga muamua.

Roller (itu) mo le faʻatumuina o le vai o le a manaʻomia mo ni nai tausaga

Galuega lona sefululua: fafagaina o se fatu. O nai pakete muamua ole vai e tatau ona tuʻuina atu i le fatuina vave pe a uma ona toto. Lapataiga e aunoa ma le fufuluina o le tumutumu o le mauga. I le tau muamua o le taumafanafana e tatau ona faʻafefete le vai: e le tatau ona faʻamago le eleele mo se aso e tasi. O taimi uma lava, o le mauga e tatau ona tatalaina ina ia lava le aofai o le okesene e oʻo mai i aʻa ola. I le taufaaiuiuga o le taumafanafana, e sauniuni mo le taumalulu, e sili atu le suavai i le apricot ma le faʻafefeteina o fafie. E le masani ona faasusuina le apricots matutua: i le taumafanafana, lea e masani lava mo tulaga e sili atu ona afaina, latou te mafai ona maua aʻa malolosi mo i latou lava.

O le mauga e mafai ona ufiufi i le vaovao poʻo le mutia vao i luga: o laʻau ma laʻau manogi e pei o le pulu manogi. E tatau ona fausiaina le mutia i lea taimi ma lea taimi, ae o le apricot o le ai ai se mulch masani.

Galuega Tolu: Trimming. O se laau apricot e totōina e tatau ona vave teuteu vave. O le faamoemoega o le teuteuina faaletausaga o le faia, mulimuli ane, o se pale malosi e mafai ona avanoa i le la. I le taimi nei, tatou te manaʻomia le muamua, faʻapuupuu.O lana galuega e mo aʻa e leʻi mauaa aʻa mo le taimi muamua e maua ai le malosi e fafaga ai le vaega pito i luga o le fatu.

Afai na e totoina se lala laau taʻitasi e aunoa ma lala, e tatau lava ona e faʻapuupuu e tusa ma le tolu. E tatau ona tuua le maualuga o le maualuga ole maualuga e sili atu nai lo le mita, ma e masani ona 60-80 senitimita.

Afai e lua tausaga le matua na totoina, o lona uiga, o se laau ua uma ona maua lala o le itu, ona tatau lea ona e tipi ese le fatuga fatu. I le suesueina ma le totoʻa o lālā, tatou te filifilia le lua pito sili ona malosi, ae o loʻo i ai, pe'ā mafai, e faʻafeagai ma le isi ma i se tulaga e ese le eseese. Faʻamataʻu lou taliga i le afa. O le vaega totoe o le a vavae ese atoa, i se "mama" auala. Aua neʻi galo e faʻapipiʻi ma le faaeteete vaega uma i ituaiga togalaau.

E faigofie le teuteuga o le apricot, o le metotia e fetaui ma le ata o loʻo i luga.

Ia, o le mea lena. E tumau le faʻatali, ae e 13 la matou laasaga, o le fuainumera e le manuia. Laasaga e sefulufa o le a faʻatali mo uluaʻi fua e aliali mai. Le fiafia tele!

I toga togalaau o Rusia tutotonu, o le totoina o apricot e le tutusa ma le tulaga o le tele o togalaau aina: ua totoina i luga o se atumotu faapitoa na fausia. E tatau ona filifili ma le faʻaeteete se nofoaga i luga o le saite ma toto se laau, matauina tulafono uma. Ma, faʻaeteete ma le faaeteete, aemaise lava i le amataga o le taumafanafana, o le a ola le apricot i le foliga o se laau malosi ma o le a fiafia i lē e ona fanua lelei.