Laʻau

Thuja i Siberia - totoina ma tausi, ituaiga mo Siberia

Ua tupu i totonu o le togalaau, e foliga manaia, mitamitavale i se nofoaga i le ofisa, fale o le malo po o le fale. O le manogi fou ma le manaia o le manogi e sasaa mai ai le laau o le thgja evergreen, faatumuina le fale ma se aso malolo ma se siosiomaga o le saolotoga. Ma e leai se auala e mafai ai ona taʻua nei laau toto, aua o le tele o ona ituaiga e mafai ona ola i soo se tulaga, ia avea ma se nofoaga e vevela ai le vevela pe vevela foi.

E tupu le vevesi i Siberia

Ua fautuaina e tagata suʻesuʻe o meaola ninii i totonu o le itu i mātū o le atunuʻu o loʻo tutupu aʻe ni ituaiga o vao o le vao e maua mai i Amerika i Matu ma Kanata. I tulaga Siberia, e taua le filifilia o se nofoaga e mafai ona totō ai, faʻatamaoaiga ai le eleele, ma ia mataʻituina le palapala ile eleele ina ia matagofie ma lelei foliga vaaia o le laau.

O le auala uila o le va o le fuga o le vao - teuteu matagofie ma se nofoaga e malolo ai

Thuja mo le ola i Siberia

Hydrangea i Siberia - totoina ma tausi ile fanua

O le aiga o Cypress e na o le lima ituaiga o arborvitae. O le mea aupito sili oi latou i le faʻaogaina o fanua o loʻo i sisifo. O se tasi lea o nai taumalulu-lanumeamata lanumeamata e mafai ona maua aʻa i Siberia.

I Siberia, o nei ituaiga o thuja i sisifo ua tupu:

  • Smaragd (Smaragd) - o se ituaiga vevela, o le maualuga e mafai ona oʻo i le 5 mita. I le tausaga e oʻo ile 10 cm;
  • Hoseri (Khosery) - o se vasega e vave ona tuputupu ae. I le tausaga e tasi, o lona tuputupu ae e faateleina i le 2 m. E faʻaaogaina i le fausia o pa puipui;
  • Brabant (Brabant) - laʻititi laʻititi, lapotopoto. O lona maualuga e le sili atu i le 50 cm;
  • Danica (Danica) - o se lauiloa iloga e 60 cm le maualuga.

O ituaiga faʻafefete faʻamalosi mo le Siberia

Deciduous rhododendron: ituaiga, totoina ma le tausiga

I le itu i mātū o Rusia, mo se faʻataʻitaʻiga, i Barnaul poʻo Altai, o nisi ituaiga o thuja e faʻaaogaina e faigofie ona maua ai le maualalo o le vevela.

Taua! I le tetele o le tau, o nei conifers e mafai ona tatalia le vevela o le sous-zero, masina uumi o le taumalulu ma eleele malulu. O se faʻamatalaga lenei o nisi o mea e sili ona mautu i le taimi malulu o le aiga

Cypress:

  • Kolumna (Columna). O le maualuga o le ogalaau e oʻo i le 6 mita, o le lautele e 1.5 mita. O le laau e lanumeamata lanumeamata. E tupu i le 20 cm i le tausaga. Manaomia le lauʻeleʻele ma susu. E maua ai iuga sili ona lelei pe a tupu aʻe i totonu o le paolo. I le taimi o se lamala, e mate lenei laau mafiafia pe a le lelei ona tausia ma tausia;
  • Holmstrup (Holmstrur) - o se laʻau lapotopoto. O le maualuga o le ogalaau e tusa ma le 3 m, o le pale o le paleni e 1 m. O le lalelei ma le lanu lanu eseese le iloga o le laau mai isi ituaiga. Mo le tausaga, e tupu pe tusa ma le 12 cm. E fiafia i nofoaga paolo ma susulu;
  • Fastigiata (Fastigiata). O paʻu o lenei laau o loʻo lolomiina i lona ogatotonu, o le lanu o le nila o le lanumeamata lanumeamata. E i ai foliga o le perosi. I le matua, o lona maualuga e oʻo i le 6 m. O le lanu enaena e toetoe lava a le mafai ona iloa i luga o se laau;
  • Sunkist E mafai ona iloa lenei laau faʻasalalau i lona maualuga, lea e oʻo ile 5 m. O lona pale ei ai le lapisi o le 2 m. O le laʻau e lanumeamata-samasama i le lanu. I le sili atu ma le 10 tausaga, e oʻo atu i le 2 m. Faʻamalamalama ma faʻafefe i soʻoga o le maualalo o le vevela, le ituaiga;
  • Wagneri (Wagneri) - o se ovoid vao. E oʻo atu i le 3 mita le maualuga ma le 1.5 m le lautele. Manaomia e susū taimi uma le palapala. E le manaomia e le laau se seleulu lauulu;
  • Faʻaofuofu auro. O lenei mea totino e faʻasao. O lona maualuga e 2 m. E le gafatia le susu tele. E alofa o ia i le susulu o le la ma le paolo.

Faʻafitauli i le tausiga o le gasegase i fafo

Hydrangea Dubolistnaya - ituaiga o le taumalulu, o le totoina ma le tausiga

O le tupu thuja o se mataupu faigata. E pei ona i ai i isi mataupu faʻale-aganuu, e ono feagai nisi ma nisi o faigata iinei.

Sibeia thuja e matua faigata i luga o le eleele lea e totō ai, e aofia ai:

  • oneone oneone e le fetaui mo thuja. O le susu i totonu o sea eleele e le tumau umi, ma o le aʻa e leai se mea e 'ai;
  • i le eleele palapala, maualuga tele e vaaia. O sea eleele e le o maua i le okesene;
  • o le teritori o fanua laugatasi ma eleele papaʻa e leai se auala talafeagai mo le tuputupu aʻe o le thuja i le avanoa tatala.

Thuja, ua tupu aʻe i Siberia, e manaʻomia se pulega faʻatonutonu faʻamalosia lelei:

  • i le vevela o le tau, e tatau ona fausiaina se tasi i le vaiaso. I lalo o le tasi laau e tatau ona e sasaa se pakete vai;
  • i le vevela vevela o le thuja e faʻafeinuina i ni pakete vai se lua.

Pe a faʻapipiʻi se vao, e le tatau ona e moe i le ua o le laau. I le tulaʻi le talafeagai o le thtaja, o faʻamaoniga nei e aliali mai:

  • na faʻapouliuli faʻapouliuli le paʻu na le iloa lona foliga mai muamua;
  • o paʻu o laʻau maualalo maualalo e mate.

O conifers uma e manaʻomia le faʻaofiina o vailaʻau faʻasaina ma vailaʻau. E tatau ona e faaopoopo i ai:

  • tuusao pe a totoina se laau;
  • o tautotogo uma, talu ai o laau faʻamalosi e manaʻomia ai faʻamalaʻau minerale (uʻamea ma le potassium).

Tausia o se Laau Laau e Manaʻomia le Onosai ma le Alofa

O tulafono faavae o le auala e tausia ai thuja

O loʻo i ai nisi tulafono faʻavae mo le tausia o se laau ola:

  • Aʻo lei oʻo i le vaʻa, e tatau ona mafaufau pe o le a le tulaga o le malamalama e fetaui mo se ituaiga mea eseese. I le le lava o le la ma le eleele vevela, e mafai ona faʻavaveina vao vao;
  • i le tau vevela, e tatau ona fafaga, sasaa 15-20 lita o le vai i lalo o le togavao faʻalua i le vaiaso. O le fufuluina o le suamalie e faia i le tutusa o taimi;
  • i le tautotogo, e fautuaina e fafaga i se sauniuniga faapitoa nitroammofosk;
  • tatalaina le eleele latalata i aʻa o faʻaeteete ma faʻaeteete, aua e mafai ona e faʻaleagaina le aʻa;
  • sawdust, compost ma e oʻo lava i le paʻu palamole o le a aoga mo le mulutili o le gataifale.

Filifiliga o nofoaga ma tapenaga o eleele

E tusa ai ma le au fai togalaau, o le aiga o Cypress e sili atu le fiafia e ola i totonu o se fale telefoni pe lata i se fale tumaoti. Mo lenei laau telefoni, e sili atu le filifilia o ni mea malulu malu. I le la, e magoto ma e le taliaina le taumalulu. O se laau e totoina i totonu o le paolo po o se ata tusi atonu e le manaia, ma o le lanu o le laulau elemole o le a foliga mai ua paʻu. O le faʻaleleia lelei o le faʻaleleia o se nofoaga faʻatasi ma chernozems.

Taua! E le tatau i le vai ona paʻu latalata i aʻa. Ina ia mautinoa le saogalemu i le pito i lalo o le lua, o le faʻaleleia o le alavai e faia i iliili poʻo piliki palapala.

Auala e totō saʻo ai thuja

O faʻasualaʻau Coniferous e faʻaleleia i luga o eleele eleʻele ma le le mautonu, o le alofa ma susu le eleele. E maua e le laau se foliga teuteu teuteu pe a fai o le tuufaatasiga o le paluga e aofia ai eleele palapala, oneone, humus ma peat.

O le mamao i le va o vao e faalagolago i le tele o laau filifilia. Afai e te le amanaiaina lenei mea, ona amata lea ona liu samasama, o lau o le a faasolosolo lemu ma paʻu ese.

E tatau ona i ai le itiiti ifo ile 1-1.5 m i le va o vaʻa. Ina ia mafai ona totoina vao vao e teuteu ai se togalaau poʻo se fugalaau, latou te faatumauina le mamao o le 0.5-2 m.

O le totoina o laau toto e le toe aafia ai lona atinaʻe. E manaʻomia le totoina o laau laʻititi i le tautotogo i totonu o le paolo. I le taimi lea, o le palapala e matua mafanafana, ae o matagi e masani ona matagi e mafai ona faaleagaina ai laulaau o vao, o lea e fautuaina ai e totoina i se nofoaga e malupuipuia saogalemu e aunoa ma ni kopi. O le loloto o le lua e tatau ona 0.7 m ma lona lautele e tusa ma le 1 m.

O le totoina lelei o le ki i le ola maloloina e le gata o le laau, ae faapea foi le siosiomaga

<

Nofoaga mo le taumalulu

O le taulaiga faapitoa i le sauniuni mo le taumalulu e manaʻomia e fualaau aina laiti, lea e mafai ona faaleagaina i gutu malulu. I le oʻo mai o le malulu, o le vao e ufiufi i lala o nila poʻo mea faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, agrotex uliuli. Na te puipuia le laau, mai le malulu ma mai le sun o le tautotogo, lea e mafai ona faaleagaina le pale.

Thuja teuteu i le tautotogo

Ina ia mafai ona maua e le falesa se foliga manaia ma foliga vaaia, e tatau ona teuteu i le tautotogo. O le taina i le tautotogo o se togafitiga mo le togavao. O loʻo faʻatinoina e le aufaʻataʻitaʻi poʻo le kilipa, e le sili atu ma le 1/3 le umi o le uumi. O lālā mamago ma mamaʻi, e tatau ona vaʻavaʻai ma le faaeteete ia tipu.

Thuja i Siberia (tulaʻi ma le tausiga) e manaʻomia le faʻapitoa faʻapitoa ona o le tau i le itulagi. E ui lava i nisi o faʻafitauli e ono tulaʻi mai pe a tutupu aʻe le conifers, o le a latou maua ni nai minute fiafia i tagata e fiafia i avanoa lanu meamata. Afai e te mulimulitai i tulafono uma o le totōina ma amanaia manaʻoga o le au faifaatoaga, o le a sili atu ma le tasi le tausaga o le a faafiafiaina e le gase i Siberia.