Laʻau

Fugalaau e pei o rosa, ae le o rosa - pei ona valaʻauina

O Rosa o le masiofo o le togalaau, o le na te talepeina faamaumauga i le lauiloa, e lauiloa mo fugalaau tetele susulu, e maua le lelei i le taumafanafana, ma le fiafia i tagata e ona. Rosa e faatatau i mea e fiafia i ai ma e manaʻomia ai ni togafitiga faʻapitoa.

E le o fugalaau fugalaau uma o le a feagai ma le totoina o fafine mataga. E i ai se isi mea e ese mai i le matagofie o togalaau - fugalaau e tutusa ma rosa. Fugalaau le lelei ma fugalaau e pei o rosa, ae le o rosa, e pei ona taua ai, e fiafia i le toatele o tagata nonofo i le taumafanafana.

Lautele Rose Doubles

Faatasi ai ma fugalaau e pei o rosa emit balsam, eustoma, ranunculus, begonia, peonies. O le fale lua lua, hibiscus, geranium e lauiloa.

Lisianthus ma eustoma: o le a le eseesega

Lysianthus fugalaau, po o le Irish rose, e taua o eustoma, faapea foi le logo a Texas. O le igoa lenei o se fugalaau e tasi e foliga tutusa ma se rosa. O le maualuga o le aganuu e 90 cm. I luga o se lala vao e aunoa ma ni vao tuitui, o nisi taimi e oo atu i le 30 fugalaau e fuga mai i le taimi e tasi. O le umi o fugalaau e 14 cm. Pepa o le Petal:

  • lanumoana ma paʻepaʻe;
  • lanu piniki ma samasama;
  • lanumoana ma le mumu.

O ituaiga eseese o lanu violē e sili ona manaia. O le laau e umi lona tuputupu ae - sili atu ma le ono masina.

Etymology o Igoa

Pe a oʻo mai upu o le eustoma i le fatuga, ona manino lea o le uiga o le fugalaau o se manaia manaia. Faaliliu mai le Eleni, "u" o lona uiga o le matagofie, "stoma" - gutu, gutu.

Purple lisianthus

Eleni lisianthus ua faaliliuina o le tatalaina - "lysis" ma le "anthos" - o se fugalaau. I le Latina, e foliga mai o se fugalaau vevela. O le igoa e faʻamaonia atoatoa lava - pe a tofotofoina i le laulaufaiva, e lagona le tofo oona. Lisianthus ma eustoma - o le a le eseesega? E le oi ai o ia iina. O igoa nei o le fugalaau e tasi.

E tele igoa e molimau i le alofa ma le alofa mutimutivale o tagata eseese mo le laau.

Fugalaau fugalaau

Lusianthus ulufale i atunuu Europa mai le itu i saute o le konetineta o Amerika i Matu. Muamua na taua i le 1806. I le taimi lea, o Richard Anthony Salisbury, o se Igilisi Igilisi, na vavaeina le aganuu. Na avea Eustoma ma lauiloa i le faaiuga o le seneturi lona luasefulu. Ua faʻateleina i Mekisiko ma Amerika, Niu Sila ma Ausetalia.

Vaega o le lisianthus

Faatoaga e pei o ituaiga fugalaau o le eustoma. E oʻo lava i le lua-leo: e tasi le leo e pasi i le isi. O le fugalaau e faʻaalia i le tetee. Tipi laau toto i totonu o se fagu mo le 2 pe 3 vaiaso. E mafai ona latou tauva ma chrysanthemum. O Eustoma e sili ona lelei mo taumafataga ma tausamiga. O le faʻaaogaina o le lisianthus paʻepaʻe i le faʻamanatuina o faʻataʻitaʻiga i totonu o faʻailoga faʻataʻitaʻi e talisapaia.

Eustoma mo le fugalaau a le faatoanofotane

Lisianthus e fiafia i lona agaalofa, matagofie ma agavaʻa. Latou te totoina le fugalaau i le fugalaau ma i le fale, tuʻu atu ia latou pele ma faʻaaoga mo le teuteuga o sauniga. O Eustoma ei ai se tulaga faapitoa i le va o tagata fai togalaau ma fai togalaau.

Tuputupu ae

Ua totoina le togavao e avea o se tausaga taʻitasi po o se mea taua. I le vao, o le lisianthus e lua tausaga le seleselega, ae pe a faʻaleleia i le eleele e le puipuia, o se faʻalausaga taʻitasi. O le aʻa o se fugalaau fugalaau e totoina i le kiona.

Faʻalogo! O loʻo atinaʻe e saienitisi ituaiga eseese e puipuia i le malulu.

O le laufanua o le taamilosaga o le lisianthus i tausaga taʻitasi i le togalaau o le pitonuu tutotonu o Rusia e gata i le + 10 ° C i le taumalulu.

A faʻamalūlū le lisianthus, faʻapena e faʻatino i se fatuga fatu. O le totoina o laau e faia ia Tesema po o Ianuari e maua ai le fugalaau i le ogatotonu o le taumafanafana. O se togalaau fugalaau e susunuina e le la ua saunia mo aganuu, lea e puipuia mai le matagi, ma eleele palapala.

Tuputupu aʻe o le lisianthus mo tipu

O fualaau toto e totoina i se foaʻi faameaalofa i le leai o se taufaʻamataʻu o fulufulu toe faafoi. Lafoaia o fanua - 30 × 50 cm. Vaʻaiga masani i le aganuu:

  • faʻafefea faʻafefea ona faʻafeinuina i vai inu;
  • E fafagaina i latou i fofo o meaʻai i le tulaga o le fuga ma le fuga.

Pe a toto fatu i luga o se moega avanoa, e fuga mai le eustoma aʻo lei oʻo i le tautoulu. Pe a oʻo mai fulufulu, o le fugalaau e aumai i totonu o le potu, ona fiafia lea o le lisianthus i ona tagata ma malolo ma lona matagofie.

Afai e te manaʻo e fai le lisianthus, e taʻitaʻia e le tau o le eria. Eustoma talafeagai mo le teuteuga o le faapaologa ma le loggia.

Afai e tupu le fuga lisianthus i le fale, ona maeʻa lea o le 2 tausaga, e tusa ai ma iloiloga o fugalaau fugalaau, e faʻavaivaia.

Faʻaaliga teuteuga Balcony

I luga o le faʻatau, o fatu eustoma e faʻaigoaina o tausaga taʻitasi.

Rose-like flower - ranunculus

Lili lili - pe faʻafefea ituaiga ma ituaiga foliga ma valaʻau

Faatasi ai ma fugalaau, e tutusa ma rosa ma tagata masani, o le ranunculus e vavae ese. O le laau na lauiloa i le seneturi lona 16, na aumai mai Turkey, muamua i luga o Albion, ona sosoo ai lea ma isi atunuu Europa.

Ina ua mavae le 300 tausaga, na galo le laau. Ia matau nei le faateleina o le fiafia o tagata fugalaau i le fugalaau. O le foliga o le rosa, ae o le sili atu o le tauagafau ma le leai o se faamaualuga na fesoasoani i le ranunculus toe maua lona lagona ma le alofa mutimutivale.

Laʻau uʻu auro

Sui o matata o loʻo fesoʻotaʻi ma fugalaau e tapuaʻi i aganuu. I Italia, na taʻua fugalaau o pi auro o lanu. E tusa ai ma le tala, o ranunculi o fetu na liua ai Iesu ma fugalaau e fai ma meaalofa i lona tina.

Faʻamatalaga

O le laau e taʻua foi o le pata o le Asia. O le lauʻeleʻele o se fugalaau matagofie ma ni lanu paʻepaʻe e pei o se tamai rosa o Asia Minor, mai Turkey - ituaiga togalaau o ranunculus.

Persian ranunculus (semi-double ma le lua ituaiga) ei ai le foliga tutusa o se fugalaau i se puaa piniki piniki. O le aganuu e oʻo atu i le 80 cm, o le laʻititi pito i luga e 30 cm. O fugalaau e aliali i luga o le vao, o lona lapoa e eseese mai le 4 i le 8 cm. Ata o tumutumu: lanu piniki ma lanu, samasama ma le lilac, lanu viole.

Ua totoina se laau vevela i le sefulu tausaga mulimuli o Me i luga o se togalaau. Totoina o faʻamau - laiti nodules. O se taimi tatau pe a uma le faʻafoʻi o le tautotogo.

Tip. Ina ia vave vave ona fuga, e faʻaaogaina laau.

Mo le ranunculus e fetaui mo moega i eleele laulelei ma le paolo malulu. Faʻamaʻoto le moega faʻamaʻi manu, ma faʻapitoa foi ona toe faʻaleleia. O le faʻaleleia o fanua e faia e tusa ai ma le polokalame o le 15 × 25 cm.

O se mea iloga o le Asiacupupupelu o se vaitau umi o le vaitau (i ni nai vaiaso), lea e pau i le masina o Me-Aokuso. I le taimi lea, o le fugalaau o le a manaʻomia ona fafagaina i le biohumous, ae o le aganuu e le totogia i le tausiga. E fiafia o ia i le la, ae o laina tuusao e mafai ona afaina ai le fugalaau.

Faʻafefea ona tausi

E tatau ona tausia le fugalaau:

  • fafaga;
  • vevela vao;
  • tuusaunoaga mai mea ua faaleagaina.

Ranunculus totoina

O le totoina o fugalaau fugalaau e faia i le tautoulu. A maeʻa le mago, tuʻuina atu mo le teuina i se nofoaga malulu, mago. O le mea autu o le teuina seia oʻo i le tautotogo.

Ranunculus i aso nei

O le tuputupu aʻe o le lauiloa o le fugalaau ua aoga ai ona ituaiga eseese. E sili atu ma le 600 ituaiga o pipi mago, lea e faʻaalia e le tele o le tumau, faʻatusatusa i rosa. O se fua o le cutunculi o le tilotilo malie o le a faafiafiaina oe i le matagofie i totonu o se fagu mo le 2 vaiaso.

O le fugalaau mataga ma le matagofie pe a tatalaina e pei o se rosa. A oʻo ina faʻamaʻi atoa le ranunculus, e foliga tutusa lava ma le papa poppy.

O se aganuu masani ua faatupulaia:

  • i totonu o le fanua;
  • pei o se fugalaau totō i totonu;
  • e pei o se laau totoina i le togalaau.

Fugalaau teuteu se fugalaau teuteu, e talafeagai mo le teuteuina o monotonous ma e le gata na teu. O le foliga uiga ese ma le susulu o tumutumu, lea e oʻo atu i le 8 cm le lautele, e maua ai le matagofie i le vaega fugalaau.

Taua! Ina ia maua se aʻafiaga mataʻutia (pe a totō i luga o se mutia pe i se tipi), faʻatino le faʻaaogaina o le ranunculus i le itiiti ifo i le 3 leo.

O se aganuu manaia, lea e faamatalaina e le malosi, o loo manaomia e tagata fugalaau i le fausiaina o se teuga mo le faatoafaiava. O le vae fesoasoani e teuteuina i se solo solo, satini lipine, ma rhinestones. Fugalaau tautotogo, faʻafefiloi le malosi o le la, faʻaali atu i le vevela o le laʻau.

Fugalaau fugalaau

E aoina e masters ia vaega taʻitasi mai le ranunculi, ma avea ai ma vaega o le fugalaau fugalaau, faʻamafanafanaina ma vevela.

Auala e teu ai se fuga umi

Mo fugalaau e faʻafiafia ai lo latou matagofie mo se taimi umi, o le a e manaʻomia:

  • a toe foi mai i le fale, tuu le laau mo ni nai itula i totonu o se fagu, aua le aveesea le ata tifaga;
  • faaopoopo vai mo fugalaau tipi i le vai;
  • 'otiʻoti faʻamau i se naifi malosi i ni nai inisi;
  • aveese pepa mai le fugalaau o loʻo i lalo o le vai ina ia aloese mai le faʻavaveina o le vai;

    E faʻafefea ona faʻalautele le fou o se fugalaau

  • e le manaomia le tuu o le ranunculi e latalata i mea afi afi poʻo le susulu o le la.

Tuputupu ae i se fale mautotogi

I le fale, e tele ni nodules e totōina i le lautele. E teuina i le vai mo le 24 itula. Ua faataatia le alavai i le pito i lalo: faalautele le ele, fuamoa, maʻila. Ona faʻaopopo lea o se palapala o le eleele lafulemu, tubers, lea e faʻasusu i le palapala. E talafeagai le vai ma mataʻituina le vevela, lea e le tatau ona sili atu i le +12 ° C. O le a manaʻomia lou faʻaleleia e le aunoa o le eleele.

A oʻo ina toto le fatu i le 5-6 cm, faʻaititia le vevela i +20 ° C. I le fua o le fuga, ua faʻaitiitia le vevela i +18 ° C. E manaʻomia e Rosette le malamalama lelei. A leai, e le tatau ona fiafia le fugalaau mo se taimi umi. E sili le tuʻuina o le fugalaau i luga o le itu i sisifo poʻo le pito i saute. E manaʻomia e Ranunculus le faʻaleleia atili o le faʻaleleia pe a maua ai le lanu meamata ma fuga.

Afai e mou atu le aganuu, e tatau ona faʻapogisa ma malulu. A maeʻa lau lauʻau, ona vavaeina lea o lālā, e tuʻuina atu fatu i le eleele fou ma teuina i t = + 15 ... +18 ° С.

Taua! O le tulaʻi mai o ni fatu faʻatasi ma le faʻaliliuina atu o le fagu i le malamalama.

Lafulafuʻe po o le mutia

O mea i totonu o fugalaau e aumai ai le fiafia ma le manuia i le fale
<

O le laau e taua o le mutia mutia ona o le vao vao. I vaega eseese o le atinaʻe, o le aganuu e pei o se rosa, poppy, tulip. I le i ai o ituaiga meaʻai ma le kiona-papaʻe, lanu piniki, lanu lanu. O vaega o le fugalaau e oʻo i le 8 cm, e oo atu i le 20 fasi vaega o loʻo faia i luga o le aganuu e tasi.

Le iʻuga o le fafagaina o le tamaʻitaʻi

<

O lo latou fuga e amata i le taimi e tasi. Latou te le fiu mo le 14 aso.

Nofoaga

Cryptobellis stemless (i le Latina Cryptobellis acaulis), po o se mutia, o le aiga Astrovidae, poʻo le Compositae. O loʻo nofo i mauga maualuga o le motu o Hawaii.

O laau na aumai e tagata na i ai le eseʻesega: o tagata taʻitoʻatasi i Hawaii e leai ni a latou palota faʻapitoa, ae o isi e le o tauva. Ae ui i lea, o nisi o ituaiga meaola na foliga mai e aoga ma tafe vao. O aganuu na avea ma vaega taua i le fausiaina o le vaomatua o le lalolagi.

Faʻaaliga

I luga o tumutumu o mauga ma le tele o le susulu o le la, e agi le matagi i le tausaga atoa ma e sili atu le malulu i le po, o loʻo tupu ai se aganuu matagofie. E fai ai se rosette e gaosia o lanu lanumeamata-lanu meamata e 15 cm le lautele. O se aʻa ua faaloloa e ulu loloto i totonu o iʻa papa.

O le gamomile infplrescence o loʻo faia i totonu o le papa, lea o loʻo siomia e le tele o petale lilac (fugalaau fuga). O loʻo latou nonofo i le ogatotonu o le pusa i totonu o lau. O lapisi lapoa ei ai le pito faʻatasi ma nai fomaʻi laiti.

Mo lona foliga mai, o le aganuu e taua o le mutia o le mutia. O le uiga o le upu cryptobellis o se vavalo natia. O le photophilous perennial e fiafia i le itiiti ifo o humus.

Le apili ma le matagofie o le laau

<

O laulaau e ala i le po ma tapunia le leaga, puipuia mai le malulu, ma taofi paʻi eletise. O le matua o le mutia na tupu aʻe fatu pe a maeʻa le palota ile masina mulimuli ane. O le faʻalauteleina o siama laiti ma lauulu i le pito i luga e fesoasoani i le matagi.

Vaitaimi ma le olaga

O le fugaina o fualaau aina laiti e pau i luga o le 3 tausaga o le soifuaga, i itu sili ona malulu - ile lima. A maeʻa le cryptobellis ma fua mai, ona oti ai lea o le fafine. E oʻo mai i le taimi nei, e faʻaputu i luga o laʻau, e amata mai ai fou fou, ma e le oti le fugalaau. Ona ola lea o le laau mai le 10 i le 12 tausaga.

O le rosa e tumau pea le masiofo o le moega fugalaau, ae ui i lea, o laau uma e lisiina e foliga mai e matagofie ma mafai ona ave o latou nofoaga tatau i totonu o le atunuu.

Faamatalaga faaopoopo. O Excalibur o se mea manaia i totonu o rosa vao. O le aofaʻi o fugalaau apricot e 10 cm, o le numera o petals e 25 pcs. O le tele o vao vao (e oʻo atu i le 150 cm) e faʻaola pea. Fugalaau e faamemelo mai le amataga o le taumafanafana i le tautoulu, faatasi ai ma ni vaitau laiti.

Doubles o le a teuteuina se fuafuaga a le tagata lava ia: moega fugalaau, faamalama, terrace. E talisapaia le tausisia o le galueaiina o fugalaau matagofie. O aganuu e ola ma atiina ae, latou te manaomia le alofa, tausiga ma le tausiga lelei.