Laʻau

Tradescantia togalaau faʻatoʻaga i le faʻasologa o laufanua

O le togalaau o Tradescantia o se laau toto, o lona maualuga e oo atu i le 50-60 cm. O le tele o meaola, o le tetee atu i le malulu ma le lamala na faia ai lenei laau toto i manaoga o le ata.

Tradescantia togalaau faʻatoʻaga

O lenei fugalaau teuteu e aofia ai le aiga o le Kamupani ma o loo fai ma sui o le tele o ituaiga. E le pei o le gataifale i totonu, o laau toto e fai ai togavao. O ituaiga uma lava e ono eseese lava i foliga vaaia, ae o le tele o nei lanu e iai foi foliga tutusa.

Tradescantia Anderson

O lau laʻau lapopoa lautele ma lau lamolemole e mafai ona valiina i ata eseese o lanu meamata: mai le malamalama lanumeamata i le pogisa. O lapisi lapopoa e maua ai ni vao malulu. Fugalaau o ituaiga uma o fefaatauaiga (e aofia ai ma fale) e aofia ai ni peti tetele se tolu. O loʻo iai i luga o le fugalaau le susuga o le laʻau.

Mo faʻamatalaga! E fuga mai le fuga mo le aso e tasi, a maeʻa ona mou ma pau. O le matagofie o le vao e tausia ona o le tele o fugalaau e suia ai le tasi i le isi i aso uma.

Atunuu o Amataga

Tradescantia - tausiga ile

O le natura masani o lenei laau o le vaʻaia ma le vevela o le Iunaite Setete. Mai le itu i matu o Atenitina i le itu i saute o Kanata, e tusa ma le luasefululua ituaiga o manu.

Tradescantia Virgin

O le fugalaau na maua lona igoa e faʻaaloalogia ai le tamā ma le tama a le Tradescant, oe na aoina, tagata femalagaaʻi ma saienitisi masani. Mo se tasi o ituaiga lauiloa (Virginies tradescantia), o le atunuu na afua mai na avea ma amataga mo le fatuina o se igoa fatu.

Manatu lauiloa

Vaʻaia togalaau vao i luga o le eleele

I le natura, e tele ituaiga eseese o lenei laau, peitai, i le teritori o Rusia, na o ni nai sui o le ituaiga e sili ona lauiloa.

  • Anderson. O le televave o lenei togavao e mafai ona oʻo i le maualuga o le 80-100 cm. O paʻu e faʻaalia i le faʻaititia o le pala. Laua e oo atu i le 20 cm le umi o loʻo i ai i luga oi latou. O latou valiina i lanu lanumumu lanumeamata, ma fugalaau e mafai ona lanumoana, paʻepaʻe, piniki poʻo le lanu viole.
  • Virgin. O lenei ituaiga e sili atu le tauagafau: o le maualuga o le vao e oo atu i le 30-40 cm. O laʻau e foliga mai o lanu lanumeamata lanumoana poʻo le lanu uliuli o loʻo faʻapipiʻiina e faʻatutu ai ni aʻa malolosi. Fuga i le piniki, mumu mumu po o fuga lanumoana vaivai. O le Virginia tradescantia e le faʻamalosia i le tulaueleele ma le tausiga, o lona uiga e talafeagai mo le tele o itu o le atunuʻu.
  • Long Rhizome. O se sui laititi o le ituaiga, lea e seasea sili atu i le 10 cm le maualuga. I luga o fugalaau felafolafoaʻi ei ai lau lanu lanumeamata ma fugalaau lanumoana lanumoana ma lanu piniki. O lenei ituaiga meaola e faʻaalia i le tele o teteʻe i le lāmala.

Faʻasalaga umi-rhizome tradescantia

  • Goa. O sea ituaiga o gasegase o se togalaau togavao, lea, e ui lava i le igoa, e le sili atu i le 40 cm le maualuga. E mafai ona e iloa lenei ituaiga e ala i laulaau lapopoa ma sepals.
  • Ohaio. O le tasi lea o meaola sili ona lapoa, o ona vao i tulaga masani e masani lava ona oʻo i le 1-1.2 mita. O lau o le laau e lautele, lautele, e ufitia i se fugalaau mama. O loʻo i ai le vili i luga o sepals. E masani lava ona vali mūmū poʻo le lanu moana, ae o loʻo i ai foi ni paʻepaʻe.
  • Faʻavae. O sea ituaiga pisinisi i luga o le auala o le a mautinoa le faatosina mai o le mafaufau. E mafai ona oʻo atu i le 1 mita le maualuga o laʻau o le zigzag. O laulaau o lenei laau e lanu lanumeamata, e masani lava ona maua, ae atonu e ono paʻu. O petals o fugalaau ei ai lanu uliuli lanumoana.

Pe a fuga le togalaau o le togalaau

Ma le tausiga lelei, e amata ona ola le laau i le tautotogo ma le amataga o le taimi mafanafana. O le vaitau fugalaau e faaiuina i le faaiuga o le tau. Talu ai ona o lenei tulaga, o le tulaga masani o le tele o manaoga i le va o tagata fugalaau ma tagata e faia fausaga.

Gagana telefoni

Tradescantia togalaau faʻatoʻaga: totoina ma le tausiga

Faʻatoʻaina togalaau geranium - totoina ma tausi

Faʻataʻitaʻiga faʻapitoa i auala e tolu:

  • vaevaeina o le vao;
  • toso;
  • fatu.

Afai e te totoina se pisinisi i totonu o le togalaau, o le totoina ma le tausiga e le manaomia ai le tele o taimi ma taumafaiga.

  • Faʻasa. O le fugalaau malie lea e manaʻomia ai le faʻasusu masani. O le tele o le susu e matua taua lava mo na laau toto e le ola i totonu o se fale paolo. I lenei tulaga, e puipuia le eleele mai le faamamaina, e tatau ona mulimulu i le mutia mowed poo le vaomago. O le tele o ituaiga o meaola e faʻafeiloaʻi ai le lamala vaivai, ae o le faifaipea pea o le susu o poloka ma tupu aʻe.
  • Laʻei pito sili. O le masani ai Tradescantia e manaʻomia ai le faʻaleleia masani. Faatasi i le masina o le a lava. O minerale ma tuufaatasiga o meaola (faapalaga, o le humus humus, meaai i le ponaivi) e talafeagai mo lenei faamoemoe. O le fafaga muamua na faia ia Aperila, o le mea mulimuli na faia ia Aokuso.
  • Le faʻamaʻi. O lenei laau e seasea afaina ai maʻi. O se tasi o mea sili ona taatele o le faʻaalia mai o papae o nematodes, slugs, ma piʻamea apamemea.

Nofoaga mo tradescantia i le togalaau

O le tele o fai togalaau e fefefe e totoina nei laau totő i fanua tatala. Ae ui i lea, ua fai mai tagata atamamai o le tele o ituaiga meaola e ola lelei i ia tulaga.

Faʻalogo lelei! Aʻo leʻi tulaʻi, e taua tele le filifilia o le nofoaga saʻo. Tradescantia i totonu o le togalaau e le gafatia le susulu o le la. E sili ona lelei le filifilia o ni mea paʻu malu, mo se faataitaiga, i lalo o le pale o laau.

Tradescantia: tulaʻi ma le alu

Faatoaga ampel tradescantia i le totoina o fanua

E masani ona faʻaaogaina e le aufaitaʻaga fanua lenei togalaau e teuteuina ai fugalaau fugalaau ma vaʻaia, fausia fugalaau i totonu o fale tumaʻoti, paka, matataʻaʻoga ma isi nofoaga. E tatau ona manatua e faʻapea, mo le fefaʻatauaʻiga o le auala ampel, e tatau ona faia se paolo puipui e puipuia ai lau mai le vevela o le aoauli. Mo lenei mafuaaga, e sili atu le filifilia o nofoaga lata ane i pa, i pito i lalo ifo o mauga Alpine ma ata o isi fausaga.

O se vaega o ituaiga meaʻai e maualuga ona luga, o le tele o taimi, o le togavao e amata ona paʻu i itu. Ina ia maua se foliga matagofie, e tatau ona tuu lenei laau i autafa o isi fugalaau. I lenei tulaga, o le lagolago masani mo le upega o le a faia.

Taua! O le mea aupito sili ona lelei, o le auala fefaatauai e tutusa ma laau e pei o irises, ferns, geraniums, daylils, geyhera, au ma toa.

Tradescantia i le togalaau: faʻatoʻaga ma le tausiga

I le vaitau atoa o le fuga, e tatau ona vavae fugalaau fugalaau. O lenei mea e faʻaleleia ai le faʻafouina o fuga ma faʻafefe ai le fatuina o le tagata lava ia. O lenei faiga o le a tausia lelei ai le togalaau.

A maeʻa le fuga, ua saunia le vao mo le taumalulu. Mo lenei mea, ua vavae ese laʻau i aʻa. O le tele o ituaiga o meaʻai o le malulu malosi e ola ai i le malulu e aunoa ma le mafanafana, ae e sili atu le aua le lamatia. E mafai ona e vaʻavaʻai aʻa e ala i le mulching i le moa, humus poʻo le peat.

Tradescantia i totonu o se pusa i luga o le auala

Ina ia ola i se fugalaau i luga o le auala, e tatau ona e filifilia ituaiga o mea e maualalo le olaola: umi-rhizome, paʻepaʻe-fuga i puʻu fetolofi, Venezuelan ma isi. Faafetai i lala fuga, o nei ituaiga e mafai ai ona e fatuina se mea gaʻo ma le faataapeapeina o fugalaau.

Tuuina atu uiga uma o lenei fugalaau, e mafai ona tatou faapea atu o le tausiga o lenei laau e faigofie. O le matauina o le faasologa o le fausiaina ma le lalagaina o le laau, e mafai ona e ausia ai le matagofie ma le umi o le fuga.