Lafumanu

Separator Milk: Ituaiga, Taiala Faʻavae, Tulafono Faʻafoe

O le vaeluaina o susu e maua ai avanoa fou mo faifaatoaga e faʻapitoa i le fausiaina o lafu povi. Faatasi ai ma lenei masini faigofie, tusa lava po o le a le fua o le gaosiga, e mafai ona e saunia tutoatasi pata, kulimi, susu susu, kulimi suamalie, pata, sisi ma le uila. Ae ui i lea, o le filifiliga o le mea e manaʻomia e fuafua i le gaosiga ma le numera o tagata susu. Faʻafefea ona faʻaaoga le iunite, ma le mea e te sailia pe a faʻatau - toe faitau atili i le tusiga.

Milipi Separator

Afai e sasaa le suasusu fou i totonu o se fagu tioata ma tauagavale mo ni nai itula, o le a le aoga le suavai ona o le gaʻo oi ai. O ona tamai laumei, manino le vaai i lalo o le microscope, felelei i luga o le fogaeleele, ma mafua ai ona maua se lanu samasama lanumoana. I lenei la taimi e manaomia ai se tagata vavae.

E te iloa? Ua fautuaina e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi ia nonofo tagata uma o le paneta i le 330 kilokalama o le suāsusu i le tausaga.

O le a le mea e manaʻomia

O lenei masini e faʻatagaina ai oe e vaevae le susu i ni vaega. O le taunuʻuga o se kulimi ma faʻafefeteina le molokoprodukt mai faʻamalologa eseese. A maeʻa, o le susu faʻamalolo e faʻaaoga ai se vavalavave vave vave faʻamalosi i le paʻu ma le uila. O le filifilia o le gaʻo o le gaʻo e matua taua ma e le aoga, aua i le faagasologa o le teteʻa o loʻo i ai se avanoa e maua ai pasene pasene o le gaʻo. Ua iloa e faifaatoaga o le fua faatatau o le 1:10 maua i le mea mulimuli o le gaosiga e faailoa ai le gaosia o le 1 lita o le kulimi ma le 10 lita o le susu mai le 11 lita o le susu fou.

Atonu o le a aoga mo oe le suʻe pe o le a le metotia o metotia ma ituaiga o susu o le povi, ma mafaufau foi i uiga o nisi o susu susu.

Pe a toe vavaeeseina le kulimi maeʻa e mafai ona liua i le pata poʻo le sili atu suamalie.

I totonu o le aiga ma i luga o faifaatoaga laiti, e masani lava mo le uluai gaosi o le susu, o le vaeluaina o kulimi masani, o loo avea ma se faasologa lelei o le faaauau pea o le suavai i le pusa lapisi. Faʻapipiʻi meaʻai mo le gaosiga o susu Muamua o le filifiliga o le gaʻo mai le faʻamalolo e faalagolago ile:

  • poloka pasene o kulimi ma susu susu;
  • suiga vave o le elemene mumū;
  • muamua fua o le susu susu oloa;
  • tafe mai i le centrifuge.
E te iloa? Finns e inu tele susu nai lo se isi lava tagata i le lalolagi. A o faagasolo le tausaga, o tagata taʻitasi o Finelani e faʻaaogaina le 391 lita o lenei oloa. O a latou aulotu e mafai ona mafaufauina saogalemu le Saina, o le taumafaina faaletausaga o oloa gaosiga e le sili atu i le 30 kilokalama..

E faapefea ona aoga

O tagata uma e vavae ese e galulue e tusa ai ma se mataupu faavae e tasi, e faʻavae i luga o le aʻafiaga o le malosi centrifugal:

  1. O le faagasologa atoa o le vavae ese o le suavai e faia i totonu o se pusa paʻu, lea e aofia ai se seti o papatusi mafolafola ma se ufiufi i luga o se tioata.
  2. O vaega taʻitasi e fetaui i se tulaga mautinoa, e ono maua ai ni galuega se lua mo oloa gaosia. O le lua e faʻapoto latalata i le puipui o le tane, lea e fafaga ai le susu susu.
  3. Faatasi ai ma le fesoasoani a le valve masani, o le vai e ulufale atu i le vaega o le vaa, mai le mea e tafe mai i totonu o le pitonuu tutotonu. O le saoasaoa o le suauu centrifuge e sui, o le vave foi lea o le vavaeese o meaola mama.
  4. I le faʻagasologa o le faʻaaogaina o le suavai ua vaevaeina i luga o le fogaeleele atoa.
  5. O le toe foʻi mai i avanoa uma e tulaʻi i totonu o se potu talimalo ma alu ese atu ma le fesoasoani a se pu i totonu o se koneteina na saunia muamua.
  6. E le gata i lea, o loʻo iai se mailei faapitoa i le masini, lea e aoina ai mea e le faʻaleagaina.

O le a

E ui lava i le mataupu faavae e tasi o le taotoga, o faʻataʻitaʻiga taitasi o le vavaeina o loʻo faʻaalia i uiga taʻitasi e aafia ai le lelei ma le maualuga o oloa na mauaina. O faifaatoaga i ona po nei e faʻaaogaina ituaiga 2 o meafaigaluega: fale ma fale gaosi oloa. Sei o tatou iloiloina nisi auiliiliga taitasi.

E taua! Afai e le lava le mama o papatusi pe o le faasologa o le nofoaga ua faʻalavelaveina, o le a le galue le masini ma o le susu o le a tafe mai i vaʻa uma.

Aiga

O nei masini ua mamanuina mo le gaosia o vaega laiti o le faʻamalolo le susu. A maeʻa ona tuʻuesea, o le kulimi ma le toe maua mai o le gaʻo e maua i le avanoa, e mafai foi ona maua mai le pata.

E faʻatatau i le avega o loʻo faʻaaogaina, o mea e faaaoga ile fale e:

  1. Mechanical (pe a vavae ese mai le lima). Mo se faʻataʻitaʻiga, o le ata RZ OPS, na fuafuaina mo le maualalo o le gaosiga ma faʻauʻuina i le 5.5 l lekupe. I le pepa palasitini, o le iunite e tau e tusa ma le $ 50, ma i le faʻalaʻitele o le tau e tau faʻaluaina.
  2. Eletise (pe a fai o le mamanu e aofia ai se afi eletise e faʻaaogaina). Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻataʻitaʻiga "Faifaatoʻaga". E ese mai le vavalalata talu ai e ala i le maualuga le saoasaoa o le suiga o le paʻu o le pu, lea e mafai ai ona sili atu le faʻamalosia o oloa gaosi susu e fuafua lava i lo latou tele. E le gata i lea, ua saunia e le au gaosi se faatonutonuina mo le taimi o le fesuiaiga o le vaega ole pu. O le masini e mafua mai i meafaigaluega eletise ua fausiaina e sili atu le mamafa, ma o lona tau e amata mai i le $ 105 (fuafua i meafaigaluega ma mea o le vaega galue).

Alamanuia

O lenei ituaiga tagata vavalalata ua mamanuina mo le tele o voluma o gaioiga, o le mea lea ua na o le eletise eletise e faia. O nisi faʻataʻitaʻiga faʻapisinisi e mafai ona faʻapipiʻiina ma le faʻaopoopoga o galuega o le vavaeina o le siʻosiʻusi vao mai le uila.

E masani lava o tagata vavalalata uma e iai ni mailei palapala mo le filifilia o le masini eletise lea na faʻaaogaina i le taimi o le milipolo.

Matou te fautua atu ia e faamasani ia oe lava i mafuaʻaga o le toto i susu o susu.

E faʻapea foi i le fale, o fale gaosi oloa e mafai ona i ai se ituaiga o fausaga, e le maua ai le puipuiga o mea muamua ma tulaga lua mai le fesoʻotaʻiga ma le ea. Ae ui i lea, o le tele o le gaosiga o masini masini e faʻaalia i le fesoʻotaʻiga o le susu ma le atemosifia i le faitotoʻa, ma e alu i luga o le mamafa i totonu o se pusa faʻamaufaʻailoga. O faʻataʻitaʻiga aupito sili ona taugata e mafai ona faʻamaonia ai le taofiga le tumau ma oloa uma e maua mai ai. I le tuʻufaʻatasia o loʻo i ai foi auala e faʻaititia ai le gaʻo susu gaʻo mo se polokalama ua tuʻuina atu.

O se faʻataʻitaʻiga o ia tagata valavala e mafai ona avea ma faʻataʻitaʻiga KMA Artern Nagema, o ona gafatia e mafai ona maua ai le 25,000 lita o le susu i le itula. O le tau o le iunite e amata mai i le $ 350.

E taua! O le kulimi aʻo lei vavaeese e tatau ona vevela i le 40-45 ° C. Afai e leai se vevela i le lima, o le vevela o le susu e tatau ona sili atu le maualuga nai lo le vevela o tamatamailima. O susu susu e mafai ona vaeluaina pe'ā maeʻa le milking.

Auala e filifili ai se tagata vavae mo susu

Pe a filifilia se vaeluaga o le susu, e manaʻomia e le faifaatoʻaga ona amanaʻia le tele o oloa gaosia, o le tele o le faʻaaogaina o le masini, o le vaega na atofaina mo ia, faʻapea foʻi ma ona tomai faapitoa. Delve i totonu o faʻamatalaga.

Volume o susu susu

Faataʻitaʻiga o meafale fale o loʻo faʻaalia e tagata e fafagaina susu, o lona maualuga e amata mai i le maualalo o le 5.5 lita. O le tele o taimi e i ai ipu e fuafua mo le 12 lita. Ae ui i lea, i le fale, o gaioiga o filifiliga 30 pe sili atu lita o le vai e mafai. O iunite faʻale-oloa o loʻo faʻaalia e le malosi tele, mai 100 lita.

O nisi o gaosi oloa, mo le faigofie, tuʻuina atu se faʻaoga faʻalelei faapitoa, lea e mafai ai ona fesuiaʻi le aofaiga o le gaosiga.

Matou te fautua atu ia te oe e mafaufau i uiga uma o le mamanu o le masini milumalama mo povi.

Gaosiga gaosiga

I le tuʻufaʻatasia o loʻo i ai le vavaeina o fausaga e faia i le palasitika ma le uamea. Manatua o le mea mulimuli e faʻaalia i se olaga uumi ma le tumau, ma muamua o le taugofie.

I masini uʻamea e masani ona faia le ipu ma isi vaega o le alumini (e ui lava o loʻo i ai foi ni vaega o le uʻamea). E sili atu ona faigofie le fufuluina o le gaʻo o meaʻai susu, ma o mea faapena e le faʻapipiʻi ai meaola ninii. I le faʻaopoopoga, pe a manaʻomia, o le fufuluina o le masini e mafai ona faʻatinoina ma le auai o soʻo se mea e faʻaaogaina ai le abrasive. Afai e seasea ona faʻaaogaina le masini, e le tatau ona e faʻaaluina tupe i luga o le faʻatauina o se faʻatagata taugata. O manaʻoga o le aiga faifaatoaga e mafai ona tuʻuina atu se filifiliga i le tamaoaiga o paina.

E te iloa? O le siamupini i le gaosiga o susu o le United States of America. O faatoaga a Amerika e tusa ma le 80 piliona lita o lenei oloa i le tausaga. Mo le faʻatusatusaga: i Peretania, o le tausaga faʻaletausaga o le gaosiga o susu e fesuiaʻi i totonu o le 14 piliona lita.

Faʻamasinoga

O le tulaga lelei o oloa gaosi susu e faalagolago lea i tomai faapitoa o le masini na faatauina. I le tele o faʻaonaponei faʻapitoa o tulafono faatonutonu, e mafai ona faʻatautaia le tele ma le lelei o le kulimi na gaosia, ma le susu susu. O le tele o taimi, o le fua faʻatusatusa o le 1: 10-1: 4.

Faʻalagolago i galuega a tagata tomai faapitoa, e vaevaeina tagata uma i:

  • kulimi kulimi (i fafo atu o latou latou te tuʻuina mai ai le kulimi ma le toe foʻi mai fua);
  • faʻailoga masani (e talafeagai mo le faatonutonuina o le gaʻo susu);
  • susu susu (faʻapipiina e faʻamamaina ai le vai muamua mai mea faʻaopopo ole inisinia);
  • masini mo vai inu;
  • vavaeʻesega-o mea gaosia o le gaʻo maualuga.

Pusa masini

Meafaigaluega a le fale e mafai ona faʻaalia e le lima e faʻaaoga pe eletise. O masini komepiuta uma e galue i luga o le 220 V. O nisi eletise eletise e mafai ona malupuipuia ai le osofaʻi o voltage i le lautele o le 160-240 V.

Ae peitaʻi, afai o le iunite o le a faʻatautaia i nofoaga vaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻavaʻaina ma le faʻaitiitia o le eletise, e sili atu le lelei o le faʻaaogaina o se masini faʻaleleia. I ia ituaiga vavae, nai lo se afi eletise, o le tuʻutuʻu tuʻituʻi o loʻo tuʻuina atu i le vaega pito i lalo, lea e gaoioi ai le vaega ole pu.

E taua! A filifilia filifiliga eletise, faʻalogo i le faʻaaogaina o le afi. O lona faʻamautuina e faʻamaonia ai le maua o le kulimi o le manaʻoga manaʻomia.
E tusa ai ma tagata atamamai, o le tele o tagata e taliaina mo ituaiga uma o masini e le eseese. I le taimi lava e tasi, e manumalo le vaʻavaʻa tusi i le tau (faʻaalu le kuata kuata le taugofie), ma le eletise i tulaga o le lelei o le faʻatinoga.

O le fea e vavae ai le susu e sili atu

I le faʻaonaponei faʻapitoa o tagata vavalaʻau susu e matua faigata lava ona faia le filifiliga saʻo. A uma mea uma, e taumafai tagata taʻitasi e faʻamaonia le faʻatau atu o le tulaga ese ma le lelei oa latou oloa. O le mea lea, i le laulau o loʻo i lalo tatou te ofoina atu ia te oe se faʻataʻitaʻiga o ata pito sili ona lelei ma uiga auiliiliga auiliili.

Faʻailoga igoaMotor SICH 100-15
FaʻamasinogaSeparator Cream
MeaPulu, polypropylene
Miliki malosi, l / h100
Telefoni feaveai o le pu, rpm12
Numera o papatusi i le paʻu, pcs.10-12
Malosiaga o se pesini o se molokopriemnik, l12
Faʻataunuuga o mea0,05
Puipuiga o le eletise, W60
Fetuunaiga o volumetric ratios o kulimi i le paʻu kulimi1: 4 i le 1:10
Telefoni eletise, W / h0,120
Taimi nei, Hz50
Tau, USD170
Faʻailoga igoaUralElektro SM-19-DT
FaʻamasinogaFailauga eletise faaeletise
MeaVali uʻamea, palasitika
Miliki malosi, l / h100
Telefoni feaveai o le pu, rpm12000
Numera o papatusi i le paʻu, pcs12
Malosiaga o se pesini o se molokopriemnik, l8
Faʻataunuuga o mea0,05
Puipuiga o le eletise, W45
Fetuunaiga o volumetric ratios o kulimi i le paʻu kulimi1: 4 i le 1:10
Telefoni eletise, W / h0, 60
Taimi nei, Hz50
Tau, USD730
Faʻailoga igoaP3-OPS (Penzmash)
FaʻamasinogaO le masini tusi lesona mo le vaeluaina o le susu i le kulimi ma faʻafefete le susu, faʻapea foʻi ma le faʻamaʻaina mai mea leaga le mama
MeaLaʻau maualuga maualuga
Miliki malosi, l / h50 (a maeʻa ona otometi le tape mo le 20 minute mo le malologa)
Telefoni feaveai o le pu, rpm10,000 (i le 60-70 taʻamilosaga o le au)
Numera o papatusi i le paʻu, pcs.12
Malosiaga o se pesini o se molokopriemnik, l5,5
Faʻataunuuga o mea0,08
Puipuiga o le eletise, W-
Fetuunaiga o volumetric ratios o kulimi i le paʻu kulimiMai le 1:10
Telefoni eletise, W / h-
Taimi nei, Hz-
Tau, USD110
Faʻailoga igoaESB-02 (Penzmash)
FaʻamasinogaFailauga eletise faaeletise
MeaPolycarbonate, Aluminium
Miliki malosi, l / h10,000 (i le 60-70 taʻamilosaga o le au)
Telefoni feaveai o le pu, rpm9 500
Numera o papatusi i le paʻu, pcs.11
Malosiaga o se pesini o se molokopriemnik, l5,5
Faʻataunuuga o mea0,05
Puipuiga o le eletise, W40
Fetuunaiga o volumetric ratios o kulimi i le paʻu kulimi1: 4 i le 1:10
Telefoni eletise, W / h40
Telefoni eletise, W / h50
Tau, USD102
Faʻailoga igoaP3-OPS-M
FaʻamasinogaMechanics ma Churn
MeaPipi
Miliki malosi, l / h12
Telefoni feaveai o le pu, rpm10,000 (i le 60-70 taʻamilosaga o le au)
Numera o papatusi i le paʻu, pcs.10
Malosiaga o se pesini o se molokopriemnik, l5,5
Faʻataunuuga o mea0,05
Puipuiga o le eletise, W-
Fetuunaiga o volumetric ratios o kulimi i le paʻu kulimi1: 4 i le 1:10
Telefoni eletise, W / h-
Taimi nei, Hz-
Tau, USD97

Faʻafefea ona faʻaaoga le tagata vavae: tulafono faʻatonutonu

Mo le umi o le soifuaga ma le lelei sili atu o oloa gaosiga ua gaosia, e taua le matauina o fautuaga nei:

  1. A o leʻi galue, ia mautinoa o loʻo maeʻa tuʻuina lelei ia papatusi ua maeʻa, ia mama ipu, ma siaki le amio saʻo o le uila eletise. Faʻamama lelei le paipa o le pamu.
  2. Mo le faʻatuatuaina, ia malupuipuia le iunite i luga o se laufanua mafolafola e 3 mata ma le pulumu. Faamolemole ia matau o le tuueseesega e tatau ona faia i se potu e leai se pefu e maua ai le faamalieina o le susu o le 65%.
  3. I le tulaga o le teuina o se eletise eletise i se taimi umi, e tatau ona teuina i totonu o se potu vevela ma vevela mo le itiiti ifo i le 6 itula aʻo leʻi toe sui.
  4. Faʻasaʻo paso o le uʻamea ma le kulimi i se tulaga lelei ma suitulaga i se fagu lapoa mo susu susu ma se mea itiiti mo kulimi.
  5. Faʻatonu le potu faʻafefete, faʻapipiʻi le vaʻa i totonu o le lua, faʻapipiʻi le faʻamafaʻi susu ma le paʻu palasitino i totonu o le pu i lalo o le fale. Faamolemole silasila: e tatau ona i ai i totonu o le tulaga tapuni.
  6. Aʻo leʻi faʻaaogaina le eletise eletise, tuʻu le ki i le "0" ("Off"). A maeʻa lena, faʻaofi le pikiapu i totonu o le sola.
  7. I lau faitalia, fetuunai le pasene o le gaʻo. Ua faia lenei mea e ala i le faʻaaogaina o se faʻatonutonuga o le fao sikulima. Afai e te manaʻomia se kulimi mafiafia, ona tatau lea ona fesuiaʻi faasolosolo le sikulima, pe a fai o le vai - i le taimi e leʻo. E masani lava e tasi le tasi e liliu i le tasi itu poʻo le isi e lava.
  8. Liligi i totonu o le pesini le faʻamafanafanaina poʻo le fou fou susu i luga ma faʻalaulelei le eletise eletise. A maeʻa ona oʻo atu i le saoasaoa o le suiga o le paʻu, 30-40 sekone pe a uma ona fesuiaʻi, tatala le tap, o lona uiga. Liliu le manoa (tusi i le notch i luga o le pito o le tagata e faʻaavanoa.
  9. A maeʻa le vavaeeseina o le susu susu mo le fufuluina o le masini, faʻatumu le ipu faʻafeiloa i le 3 lita o le vai mafanafana ma pasia e ala i le tuʻufaʻatasia e faʻamalosi ai le kulimi kulimi ma le kulimi. I le taimi lava lea ia mautinoa o le taimi o le faʻaauau pea o le faʻaogaina o le masini e le sili atu nai lo tulaga faʻatulagaina ua fautuaina e le kamupanī.
  10. A maeʻa lena mea, e tatau ona vaelua le masini ma fufulu mama i le vai mafanafana. Ina ia faia lenei mea, ia momotu ese mai lima ma faatalitali mo le paʻu e taofi atoa. Aveese ma le faʻaeteete le vaega o le puʻupuʻu, ia aloese mai le sola ese tele. I le faʻaaogaina o se vailaau faʻapitoa, ia vaʻesea le nut, ae leai se mea e le tatau ona faʻataʻatia ai le faʻaogaina saʻo.
  11. O le fufuluina o vaega o paʻu o loʻo faia i totonu o le vai mafanafana. O le kulimi ma le eletise ua aveesea i se pulumu, ma ua faamamaina alavai i se pulumu, aemaise lava le sikuea sikuea o le fesuisuiaʻiga, faapea foi ma le tolu o pupuni o le mea e uu. O pamu o fausaga afi e faʻamamaina faʻamaʻi ma meaʻai, aemaise lava pe a oʻo mai i le alumini (o isi vaega o loʻo faia mai lenei mea o le a faʻaleagaina ma mafai ona paʻu).
  12. I le isi itu o le faʻasesega, ia aoina uma vaega ua mulumulu ma mago. Aua neʻi galo e faʻaaogaina le suauu fetuunai ma soʻo se gaʻo susu. Aua neʻi toe faʻaalu le kulimi ma mautinoa ia faʻamalosi.

Faʻatonu mea e mafai ona fai

O le le lelei o le taotoga, mamafa mamafa ma le le lelei o le fufuluina o vaega vaega e masani ona tape le masini ma aafia ai uiga o oloa. Mafaufau i faafitauli i le galuega a le aufaatoaga o loʻo feagai ma faifaatoaga.

Faitau atili e uiga i le auala e filifilia ai se povi suasusu lelei, ma ia iloa pe o le a le uiga o le fausaga o le uʻu o le povi.

Leʻi leaga

E tusa ai ma le au atamamai, o mafuaʻaga o lenei teteʻa ese mai le vavalalata i luga o le ea pe i luga o le paʻu o le faʻavasegaina o vaega, e ono mafua ona o laei ma le teenaina. E le gata i lea, o le faapaleni o paʻu atonu e faaitiitia i le taimi i le meafaigaluega, lea e le afaina ai le pa'ū.

E le gata i lea, afai o le mamao i le va o papatusi o le pati e tele tele, e aʻafia ai le lelei o le vaeluaina o kulimi. Ae peitai, o lenei mea e leaga e pei o se mamao tele. O lea la, o le uiga auro ma le tumau o mea e taua. Ina ia foia le faafitauli:

  • siaki le ofutino o vaega;
  • pulumu fasi vaega ma faamama mama kulimi kulimi ma se pulumu ma se mea faʻapipiʻi;
  • faʻamamā mea uma o le masini ma gaʻo le faasee fetuunai;
  • fetuutuunai le vaega o paʻu;
  • sui vaega ua faaleagaina pe a tatau ai;
  • ia mautinoa o loʻo faʻapotopoto lelei le potopotoga paʻu, ma, pe'ā tatau ai, faʻaogaina papatusi vavalalata o loʻo misi;
  • faʻamalosi le kulupu paʻu o pamu;
  • Siaki le faʻapipiʻiina o le faamaufaʻailoga.

E taua! Afai o le vavaeesega o loʻo tuʻuina mai ma le leotele ma le malosi o le faʻaogaina o le masini, e tatau ona taofi le galuega ma faʻaaogaina le mafuaʻaga o le le lelei.

E tafe le kulimi i le alavai.

O mafuaʻaga mo le faʻaaogaina o le faʻamalolo o le susu e tagata tomai faʻapitoa e taua o le faʻapotopotoga le talafeagai o le tagata vavae ma lana tapenapenaga mo galuega. E masani lava, e tulai mai se faafitauli pe a amata le vavae ese ma le valve tatala aʻo lei oʻo le paʻu i le saoasaoa o le galue. E le gata i lea, o le tulai mai o se faafitauli e ono mafai ona fai pe a faʻaititia le paʻu i tafatafa o le mea e maua ai le kulimi.

Le faʻafitauli:

  • siaki le saʻo faʻatulagaina o le maualuga o le tahuna;
  • tatala le tapuni 2 minute pe a uma ona liliu le taavale;
  • ia mautinoa o le fetuunaiga fetuutuunai o le paʻu o loʻo i le tulaga saʻo (e liliu 1-1.5 avanoa).

O le susu e tafe atu i le pito o le potu folau.

O le tupuga o lenei faafitauli e mafua mai i le afaina o le auala o le vaʻa lafoai, atonu e mafua ona o le le lelei o le fufuluina. Ina ia faʻamalo le leaga:

  • faʻasese le masini ma fufulu le pu;
  • ile tatalaina, siaki pe afai e tafe le susu i totonu o le vaʻa (pe a manaʻomia, faʻaoga le avanoa).

E taua! E faʻasaina le faʻaaogaina o le eletise eletise pe a pa'ū ifo le voltage i totonu o le fesootaiga i lalo ifo o le 160 V. I le tulaga o faʻataʻitaʻiga i lalo o tulafono faatagaina, e fautuaina e faʻapipiʻi le tagata vaʻaia e ala i le faʻamautuina o le eletise.

E suavai le kulimi.

O le kulimi suavai tele o le taunuuga o le le talafeagai o le vevela o le susu susu ma le le lelei o le mama o le iunite. Mo le faʻafitauli, e te manaʻomia:

  • malulu le susu i le vevela o le 35-45 ° C;
  • faʻasolosolo le paʻu, faʻamamaʻa ona vaega mai palapala ma faʻamama maeʻaeʻa (pe a manaʻomia, faʻaaoga vailaʻau o le abrasive ma pulumu).

E matua mafiafia le kulimi.

O se faafitauli sili ona taatele i le au faifaatoaga. E tusa ai ma tagata atamamai, e mafua ona o le maualalo o le vevela o le susu ma le faʻaaogaina o le faʻaaogaina ole taʻaloga.

E tatau i faifaatoʻaga ona aʻoaʻoina auala e tatau ai ona fafagaina se povi ma o latou lima ma se masini milumalama.

Ina ia foia le faafitauli e te manaʻomia:

  • vaʻavaʻai le sikili fetuunai 1-1.5 avanoa;
  • vevela le susu i le 35-45 ° c;
  • A maeʻa le taʻavale, ia tatala le tap;
  • siaki le i ai o le vaʻa ma tuʻu i totonu.

Na faʻaititia le faʻamaina o susu susu

E masani ona tupu lenei mea pe a le tapunia e le tagata e faʻaaogāina le tatalaina atoa. Ina ia foia se faafitauli, faʻamama maeʻaeʻa ma tatala atoa. E le afaina foi le mautinoa o le paʻu ua lelei ona potopoto.

E te iloa? O tagata Lusia na muamua latou iloa le auala e faia ai kirimi kulimi ma cheese cheese, Ukrainians - Varenets, Kazakhs - Ayran, Karachai mauga - kefir, Georgians - matsoni. O le tofo moni o nei oloa e mafai ona lagonaina i na o tua i tua, lea e teu ai togafiti anamua o lo latou gaosia..

O le tagata vavalalata o loʻo gatete pe taʻavale foʻi ma le pisa

O le faaletonu e mafua mai i se paʻu pamu uumi uumi po o se faʻapotopotoga le talafeagai. E le gata i lea, e mafai ona maua ni togi ma ni leo pe a filifilia se laufanua e le mafaamatalaina mo le faagaoioiga o le masini.

Ina ia foia le faafitauli:

  • ia mautinoa ua sao le potopotoga paʻu;
  • faʻamalosi le kulimi;
  • tuu le iunite i luga o se tulaga faʻasaga ma siaki lona malosi.

Ua paʻu le pati i ipu susu

E masani lava ona tupu lenei mea pe a le aoina le utiuti o masini susu i se mea sese, ma mafua ai ona faʻaituau. E foliga mai foi o le afaina mai le malosi o le susu o meaola ua faia i luga o le afi ma le pu.

Ina ia faaleleia le faafitauli, e fautuaina e tagata atamamai:

  • siaki le faapipiiina o masini susu;
  • fufulu mamā uma vaega, faʻapitoa le gauai i le 'au ma le pu i lalo o le pu;
  • faʻatulaga lelei le maualuga o le paʻu e fesoʻotaʻi ma le tagata e mauaina le kulimi.

E taua! E leʻo taimi uma e faalagolago ai le vaʻavaʻavaʻesega o le vavalalata ile lava vaega. O nisi taimi, ona o le faʻaleagaina o le susu, o le faʻaitiitia o le taufaʻatau.

O lenei ua e iloa le mafuaʻaga e manaʻomia ai se tagata valavala i totonu o se faatoaga faʻapitoa i le gaosiga o susu, pe o le a, pe faʻapefea ona aoga. Matou te faʻamoemoe o le a fesoasoani a matou tusiga ia te oe e faʻatautaia lelei le taimi e filifili ai se iunite ma i le lumanaʻi e aloese ai mai lona faʻatautaia.

Vitio: auala e vavae ese ai susu