Faatoaga

Faiga faʻalagolago mo le togalaau a Rusia - pauna "Blue Gift"

I totonu o togalaau e le masani ai i Rusia Tutotonu e leai se laʻau laau. O ona fua o loʻo i ai se faʻalavelave o mea e faʻamalolo ai, o se tofo lelei ma le tele o gaioiga.

Aiseā ua itiiti ifo ai le fua o le apu ma le keke?

O le mafuaaga o le tuai ona tupu mai o ituaiga o samobzplodnyh, lea e le maua ai le palota talafeagai ma le taimi mo le palotaina.

O le lagona o le leai o se mea e tulaʻi ai. O le auala ese mai le tulaga o le filifilia lea o fatu fou e faʻaleleia ai le tagata lava ia na faia faapitoa mo le vaega pito i totonu.

Faʻasologa o talaʻaga

I totonu o faiga faʻavae faavaomalo, e tolu vaega o plums e eseese tupuaga, e ui lava i le mea moni e faʻapea, o lo latou gafa, e moni, o loʻo i ai se tulaga o se tuaa vao. O le mea lenei o le palamu i le fale, Saina ma Rusia.

O o latou augatuaa vao na faaali mai i le afe ma afe o tausaga ua mavae o se taunuuga o le pisapisao le mama o pamu pele:

  • i totonu o le Balkans, i totonu Tutotonu ma Asia Itiiti, o le tuagane o le pusa fale;
  • i Sasaʻe Sasae ma le itumalo o Amur - le Ussurian plum;
  • willow plum i matu i sisifo o Saina;
  • i mauga mauga o Amerika i Matu - Amerika pulu;
  • i le itu i mātū o le konetineta o Amerika i Matu - Pamu Kanata.
O i latou uma sa mulimuli ane aofia ai i le faasologa o filifiliga, o le autu autu o le tuuina atu lea o fualaau aina suamalie, e tufatufaina atu le pulu e pei o se ituaiga i ituaiga i matu ma ia fetuunai i le gaosiga o fale gaosi oloa.

O ituaiga eseese o faʻatoʻaga mai tagata Adriatic na oʻo mai i Europa ma Rusia o se pusa fale. O se laasaga fou i le foafoaina o ituaiga o totoga o lenei ituaiga na amata i le faagasologa o suesuega a I.V. Michurin.

O fualaau aina na togafitia i le Ussuri dick ma na avea o se lauiloa i le taumalulu ma le vevela. Poma Rusia. Saina Saina na alu i le totoina i le Kalefoni Faʻatoʻa Kalefonia, i le faagasologa o le sopoʻia o ituaiga eseese o Amerika.

E le gata i le vaʻaia o laumei i totonu o le ituaiga, faatasi ai ma le paʻu pele, ae faʻapea foʻi ma le apricot. Na foliga mai o se foliga fou fou, lea na faaigoa i ai - "apricot uliuli".

Uiga o se ituaiga

O le ituaiga fale o le "Blue Gift" na faamauina i le Setete Setete talu ai nei i le 2001, ma sa fautuaina mo le faʻaofiina i le itulagi Tutotonu.

O uiga lelei na faʻamaonia mo lenei vaitau o le tau na maua i le ulugalii matua:

Eseese "samasama Ochakovskaya" ("lanu samasama Latvian") - O se paga papaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe ua tupu i le itu i saute o Rusia, Belarus ma le Baltic States.

Mama:

  • suamalie o fua suamalie o lanu samasama;
  • fuaina fua masani;
  • fua tele (e oo atu i le 80 kilokalama i le laau).

Faʻafitauli:

  • mafaufau le tagata lava ia;
  • lafoaia ma le tosoina o paʻu matutua;
  • tausiga alofa;
  • tulaga lamatia o fugalaau i le vaitau o fugalaau afu.

Eseese "Manatua mo Timiryazev" - VSTISiP o loʻo i totonu o le Resitara, ua resitaraina i totonu o le Setete Resitara talu mai le 1959.

Faʻapitoa:

  • loto fuatiaifo;
  • sili atu le lelei o pisinisi ma tagata faatau oloa e toetoe lava a mumu fua (fua o le tofo - 4.2);
  • le tele o seleselega i nai fesuiaiga laiti o taimi masani;
  • tetee i fungalfections;
  • o le gafatia o le gaioiga e toe faʻaleleia mai aafiaga leaga o le tau.

Faʻafitauli:

  • taugofie le taumalulu.

Agavaʻa na tuʻufaʻatasia e le toto fou:

  • compactness o se laau maualalo, lea e iloilo lelei i togalaau faʻatoʻaga;
  • loto fuatiaifo;
  • fua masani maualuga;
  • oloa matagofie o fua o le lalolagi, ma le ponaivi faigofie e mafai ona taofia;
  • taua taua o se laau o le meli i le taufaaiʻuiʻuga o le tautotogo;
  • taumalulu taumalulu o le 2.5 points;
  • tetee i faamai masani o le ituaiga - 2-3.5 points.
  • O le le lelei o le tasi lea: o fua e laʻititi.
O le filifiliga o le fesuiaiga mo togalaau o le Middle Belt e tatau ona faavae i luga o tulaga e tolu: lelei o fua, fua o le gaosiga ma le faigata o le taumalulu. Tasi e aunoa ma le isi o se mea e le ogatasi.

Faʻamatalaga meaalofa Blue

Laʻau ola malosi (e oo i le 3 mita le maualuga); o le ogalaau e ufitia i le lanu paʻepaʻe ma le vevela e fai ai se shtamb (60cm); pale o le mamafa, oval foliga. O selu o lala e fausia ai le maualuga o le pale.

O lauʻau e saʻo, lanu enaena-enaena, ma o loʻo i ai se moli, e fai ai ni meaʻai i fualaau. E lua ituaiga o pulupulu (vegetative ma generative) e fua tele ma teena mai le fana; faigata faateleina o le taumalulu.

O laulaau e lanu meamata, laititi, lapoa, ma se paʻu o le lapopoa; laulaʻau laupepa ufiufi i le itu pito i luma ma agai i luma i tua; mata e le mafaamatalaina, matua lelei lava.

O le fugalaau e paʻepaʻe, pyatilepestkovy, i luga o se uila e leai ni mea, e aoina i totonu o se faaputuga o mea leaga; e tasi le afa ma le afa faʻailoga e fai ma sui o le okeni tane ma o loʻo i luga aʻe o le paʻu o le pistil (o le fusi fafine), lea e mafai ai ona fesuisuiaʻi le fugalaau.

Fua:

  • laiti (14 kalama), lanu moana lanu uliuli-paʻu ma se mea e iloagofie ai le paʻu;
  • foliga ova, faʻaloloa, faʻatasi ma se suture abdominal pumoomoo;
  • ua faapipiiina i se paranesi o se ogaoga tele;
  • o le aano o le fualaau aina e le o se mea suamalie, paʻu, samasama-lanumeamata, ma se ponaivi vavae ese;
  • ponaivi e 7% i le mamafa o le paʻu;
  • o le tofo e tuufaatasia le suamalie ma le ita ma ua fuaina i luga o se fua o le tofo o le 4 points.

Laʻau sauni mo le fuaina - 4 tausaga mai le tau. O le vave o aso e tutusa ma le luasefulu o Aokuso.

Toto e mafua mai i le maualuga o fua o fua (faasolo atu i le 35kg mai se laau). O fua e tutusa lelei mo le taumafa fou, faʻamago, faʻaleaisa ma gaosia.

O le umi o le gaosiga o laau e 21 tausaga.

E leai se tasi o le a maofa i se pine e faapipiiina i luga o se apu, po o se pine e faapipii i luga o se fasi laau. I le 2008, na fatuina ai e se tagata suʻesuʻe o le olaola o Amerika le fatuina o ituaiga laau e 40 i se laau e tasi, lea e fuga mai i lanu eseese ma fua mai i fua eseese. O le mea lea na ia taumafai ai e faʻasaoina e tupuga mai ai ituaiga o fualaau 'aina.

Ata

Vaai i nai ata o le pulu "Blue Gift" i lalo:


Tausiga

I le avea ai o se moa ile fale "meaalofa Blue" e talia ai agronomic uma o le totoina ma le tausiaina o laau fua o lenei ituaiga. E mafai ona totoina i le vaega pito i lalo o le malifa, aua e fiafia i le susu, ae e le tatau ona e faʻamoemoe o le a tuʻuina atu i le faʻafefe o vai faʻafefe i le tautotogo po o le eleele i le pito i luga.

E fiafia o ia i se malutaga malulu mai matagi malosi, ae, o le malosi o le palealii o ona tuaoi (apu laau, pears), e taufaamatau i le pa'ū i se "umi" ma le faaitiitia o le gaosiga.

O uiga lelei o le fua o le a faalagolago tonu lava i le tele o le la ma le vevela, lea e pau i le taimi o le matua.

Tausiga faʻapitoa:

  1. O le laau o le Plum ei ai se mea e tasi e mafai ona faʻaumatiaina i le aso o le gaosiga: gaʻo le paʻu. E tupu lenei mea i le tuputupu ae malosi o se laau poʻo le vevela o le vevela i le talafatai o le tautotogo ma le taumalulu, pe a oʻo i fafo le ufitia o le ogalaau i le fulafula o le fafie po o le vevela e vevela i le vevela malosi i le po.
  2. Afai o faʻalavelave i totonu o le ogalaau e tupu i luga o le vaitau e tasi, e leai se lamatiaga i le paʻu. Ae o le vevela o le taumafanafana matutu, lea na suia ai suiga o le tautotogo, o se mafuaaga taua o le maliu o le laau mai le tafe o le paʻu: o se siama e mafai ona ulu atu i totonu o vavae, e ala mai ia i latou le amata ona tupu, amata ona solo le tino. E sili atu ona lamatia lenei mea i le taimi o le tafe o le sua.

Fuafuaga puipui - o le tautotogo o le tautotogo i le lona 8 o tausaga o le ola o le plum, pe a vavae le paʻu o le ogalaau i se naifi malosi i le va o le 20 cm. E le tatau ona sili atu le mamafa o le paʻu, ma ua vave ona salalauina moa i le togalaau, ma toe faia lenei faiga i le 4 tausaga.

"Meaalofa Blue" - o se ituaiga faʻalagolago mo le togalaau Rusia, ma o lea - o se meaalofa. Ia, o le a na o le lanumoana lava e oʻo i le faaiuga o le taumafanafana, pe a fua mai ona fua.