Laʻau

Faʻamatalaga o le faʻaleleia o se vaʻaiga ma le tausiga lelei

  • Ituaiga: conifers
  • Taimi Fugalaau: Me, Iuni
  • Maualuluga: 100-7000cm
  • Lanu: lanu meamata
  • Taua
  • Winters
  • Shady
  • Alofa

O laau mai le cypress aiga ua leva ona faʻaaogaina e teuteu ai laufanua o le taulaga ma nofoaga faʻataʻafaga. O le alofa faapitoa o tagata nonofo i le mafanafana e fiafia i le tamalii mamalu - o se laau malulu e le tumau le ola mama, e iloga i se foliga lanu e le masani ai ma e talafeagai mo le fausia o pa ola ma ala. Mafaufau pe aiseā e sili atu ona lelei le faʻalauteleina o le thja e ala i le tipi ma o le a le tulafono o le tausiga o togalaau.

A o leʻi toe faitau atili, matou te fautuaina oe e matamata i le vitio:

O le a le auala sili e faʻavae ai thuja?

E tolu ala taua e faʻaigoaina ai le gasegase:

  • saunia fatu;
  • toso (lala);
  • Laʻau sauni mo le totoina.

E mafai ona e suʻeina auala eseese mo se taimi uumi, ae i soo se tulaga, o le ae taulai atu i le sili ona lelei ma le aoga - toe gaosia e faʻaaogaina ai le oti.

Tuputupuina mai fatu: umi ma faʻalavelave

Aisea e le o se aga masani le tupu mai o se fatu? E faigofie: mo se fatu laau ia talafeagai mo le totoina ile eleele, o le a le itiiti ifo i le 5 tausaga, e le gata i lea, i le faagasologa o le tuputupu ae, o le a toesea uma le fualaau o le fatu ma liliu atu i se vao vao masani. Naʻo le faʻateleina o le tapulaa aupito maualuga lea o le fatuina mo fualaʻau faʻapitoa i le lotoifale, ma faʻatupulaia.

Thuja fatu e le lelei i le eleele, ae mo le totoina e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o eleele eleelea ma le ola maloloina, e aofia ai le faʻafefiloi o le oneone, eleele faʻasusu ma lau lauʻeleʻele

Mo le totoina, tatou te filifilia ni fatu malolosi maloloina lelei lea ua taoto i le taimi atoa o le taumalulu i lalo o le kiona, talu ai ona o le faʻaogaina o le faʻaosoosoga e faʻaitaitagofie ai i latou ma saunia ai i latou mo le atinaʻe atili i tulaga tau fesuiaiga. I le tautotogo matou te tuʻuina fatu i atigipusa ma eleele lelei, faʻasusu i se vaega o le eleele ua faʻafefiloi ma le coniferous sawdust. O fualaau laiti e tatau ona mataʻituina ma le faaeteete: ufiufi mai le susulu o le la, mama mai vao, faʻaleleia i taimi uma, fafaga i se vaivai vaivai o le faʻapala. Ma naʻo le lima o tausaga, e mafai ona totoina ai laau toto i se nofoaga tumau.

Thuja mai le oti - o le ala sili ona lelei

Ua iloa e tagata masani o le mafanafana o le tele o conifers e toe gaosia lelei atoatoa e ala i le tipi. O nisi oi latou o ituaiga eseese o le juniper, fir, pine - o lona uiga, o laau e lagona tele e oo lava i le matuia o le tau. E tāua foʻi pe a faʻalauteleina e ala i le vavaeina, o laau e taofi lo latou aʻafia i se ituaiga mea eseese.

E masani ona filifilia ia Aperila e vavae ese laʻau. O mea lelei e mafai ona maua mai i le tipu o le 2-3-tausaga le tuputupu ae, mai luga o le palealii. E sili atu le aua le faʻaaogaina se vela vevela, ae taumafai e toso le lima i fafo. O le umi o le vaega e mafai ona faʻaaogaina e tusa ma le 20 cm. A oʻo i le pito i tua o le lala laau, o le a tumau pea se vaega o le tausaga talu ai, o se tamaʻi '' mulivae '' ona o meaʻai. O Iuni foi e talafeagai mo le aoina o mea totō, pe a tupu le laau i se vaitau lona lua o le tuputupu aʻe, ae o le seleseleina o Iuni o le a saunia se vaitau mulimuli ane, aua e faigofie ona latou "momoe" i le tausaga o loʻo i ai nei.

O nila ma tamai lala mai le pito i lalo o le tipi e tatau ona aveeseina ina ia faʻafesoʻotaʻi le eleele susu poʻo le oneone, e le tupu le pala

Ina ia faʻamaʻapeʻaleina aʻa, tape i latou mo ni nai minute i se vaivaiga vaivaiga o le manganese, ona oʻo ai lea mo se aso i Kornevin poʻo se faʻaosooso tuputupu ae faapena.

Mo le totoina, pusa i le vaitafe o le oneone poʻo se faʻafefiloi o oneone ma fanua o le togalaau, tuu i limbo, e talafeagai (tuʻuina e fai ma filifiliga i piliki, maʻa, laupapa). Matou te tosoina le pito i lalo o pusa ina ia faigofie ona tafe le vai ma e le pala, ma o le okesene e masani ona tuuina atu i aʻa. Ona matou faataatia ese lea o le alavai o paʻu matagofie. Aʻo lei faʻaaogaina, e sili atu ona lelei le kuka i totonu o se pakete uamea poʻo le tane, ma faasolosolo malie i le 3% o le vaifofo o le potassium. Tatou faʻalauteleina le tipi e na o le 1.5-2 cm, faʻapitoa le vaʻaia le eleele ma sosolo i le vai. Matou te mautinoa a maeʻa mulimuli ane ona faʻasusu, e le fufuluina le palapala i le vai, ma o loʻo tumau pea le aʻa.

Mo le tau mafanafana po o le taumalulu e totoina ai vaovao totoa, pusa ma fugalaau masani o fugalaau talafeagai e fetaui lelei - e tatau ona lava le lapoa ina ia le o gatete aʻa

O le potu o le a malulu ma mafanafana ai atigi pusa o laau. O le taina o vaʻa e tupu lelei i le vevela o le 18-22ºС, i se siosiomaga malulu. Afai e vaʻaia le kiona, e mafai ona faʻaaoga se pusa tioata kesika mo le faʻamalosi. O masina muamua e lua e manaʻomia ai le faʻaleleia i aso uma, aemaise lava i le vevela tulaga faalua i le aso - ile taeao ma le afiafi.

O le amataga o le autumn o le taimi lea mo le totoina o ni aʻa i luga o le eleele avanoa i luga o se moega faapitoa poʻo se ipu e faʻapipiʻiina i totonu o se lau. O aʻa e oʻo mai i le taimi lenei e oʻo atu i le umi o le 8-10 cm. Faʻalogo totoʻa i le palapala - thuja e fiafia i le acidified soil e faʻafefiloi ma le peat. O le totoina o laau e 2-3 tausaga, o le tausiga aupito maualalo o le fausiaina, aveesea vao, veleina masani.

E faʻapefea ona filifili fatu ua saunia?

Afai e leai sau taimi, e le lava le taimi pe e le mafai ona e faʻatali e teu le laufanua faʻataʻamilo i le fale ma ni laau matagofie - ia saunia ni laʻau sauni. O nisi taimi latou te ofoina atu ni faʻataʻitaʻiga ua tupu aʻe i fale lata ane. Afai e te faʻatuatua i tagata faʻatau, e mafai ona e faʻatau saogalemu mai ia i latou, ae e sili atu le faʻatau o le tele o oloa varietal i fale tausimai. Faatasi ai ma le fiaselau o faʻataʻitaʻiga e mafai ona e filifilia se soifua maloloina, faʻamaʻaʻa, faʻamaʻi faʻamaʻi, masani i nofoaga o le fesuiaiga i le lotoifale.

O fualaau pepe pepe e ese mai i le matua ma le tele: e mafai ona e faʻatau mea laiti ma "aumaia" i le taimi o le totoina oe lava, pe mafai foi ona faʻatau ni mea lapoa, sauni mo galuega teuteu i luga o le saite

Faʻalogo lelei i tulaga o loʻo tausia ai laau: pe o le vevela e lava, pe o le palapala i totonu o ipu e lava le susu. Masalo o le masani ona faʻasusuina e le o faʻatinoina, ma o mea faʻatau atu e faʻamaloina na o na ituaiga i le aso o le faʻatau. E tatau ona nofo mausali ia nila, e le faʻapalapalaina, foliga manino ma malosi. I luga o le lala ma lala e le tatau ona i ai ni afaina, stains ma isi faailoga o faamaʻi.

I le tuʻuina atu o fualaau i le fale, taumafai e suʻeina i luga o se nofoaga malulu ma vai i se taimi vave e mafai ai.

Vaega o le totoina o le tautotogo ile eleele

Le aʻafiaga o le thuja e le aʻafia i soo se taimi o le tausaga e talafeagai mo le togalaau, ae o tagata fai togalaau e fautuaina le totoina o le thuja i le tautotogo, ma o le mea lea o le nonoa o le ola o le laau i le uati o meaola.

A o lei totoina, muamua fuafua le nofoaga e talafeagai mo le laau. A e atiaʻe se faʻafanua, ia manatua o le thuja e fiafia tele i le paolo o nofoaga. I nofoaga susulu malamalama, e vaivai ma e sili atu ona faigata ona faapalepale i le malulu; i nofoaga pogisa e tupu ai le leaga ma ua le toe iai ona uiga teuteu. Malamalama malulu, o se nofoaga e tapunia mai le matagi, e lata ane i le vai o le eleele o mea ia e fesoasoani i le totoina lelei o arborvitae.

Laasaga agaʻi i lea laasaga i le laasaga:

  • matou teliina se lua loloto - e tusa ma le 70-80 cm i le loloto ma 90-100 cm le lautele ina ia mafai ona ulu atu i ai se faaputuga eleele ma se fatu;
  • liligi sina palapala ile fugalaʻau i le pito i lalo o le lua, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻafefiloi masani - 2-3 kilokalama o le fafie ile 1 m³ o palapala;
  • matou te tuu le fatu i totonu o se lua, ma taumafai e aua nei faaleagaina le palapala i aʻa ma tuu le ua i le maualuga o le eleele;
  • faʻafefiloi eleele laufanua ma peʻa ma oneone i tutusa tutusa, moe, faigofie faʻafefe.

O le va o vaomatua e faalagolago i le eseese, e pei o eseesega o ituaiga eseese eseese eseese. E sili atu i le 1 mita le tele o ituaiga meaola e sili atu i le 5 mita. Faapea o le ituaiga Brabant e oʻo i le maualuga o le 10-15 m ma le pale o le 4 mita, o lona uiga, mo le ola lelei o le laau, e manaʻomia le maualuga o avanoa. Pe a totoina pa puipui, e tusa lava po o le a le eseese ma le tele, e totō laau i le va o le 1 m.

O le Brabant o se mea moni lava mo tagata faʻatau ata. I le faʻaaogaina o tomai faʻapitoa ma le seleina o lauulu, e mafai ona e faʻafetaui le foliga o laau, fatuina puipui ma tuufaatasiga tuufaatasi

A maeʻa ona totōina, faʻasusu ma faʻaulu muamua. O fomaʻi faanatura e pei ole Epin ma ana mea masani e masani ona faʻaaogaina e pei o faʻamaʻi. O vailaʻau o loʻo faʻaleleia ai meaʻai e fesoasoani i laau totō e vave aʻafia, puipuia i latou mai faʻamaʻi. I le tautotogo, e lua taimi e fafagaina ai faʻasamaʻi ma fulukalama e aoga i se malologa o le 10-14 aso.

O le faʻainuina o le pulega i le tautotogo e faalagolago i le tau ma le aofaʻi o timuga. I se taimi vevela ma vevela, e manaʻomia le fausiaina o le fale pe tusa o le faalua i le vaiaso, i se vaitau malulu - tasi lava taimi. Afai o le tau e timu, e le manaomia ni vai faaopoopo.

Mafaufau i manatu autu o le tuputupu ae o le togavao, lea e tatau ona e gauai faapitoa i ai - faasusu, laei pito i luga, tipi ma sauniuni mo le taumalulu.

Faʻasalaina ma faʻafesoʻotaʻi

O laau matutua, e pei o laau, e fiafia tele i se siosiomaga malie, ma sili atu pe a sau le vai mai itu uma, ae le mai le eleele. O le faʻainuina masani o le vai o se tulaga talafeagai mo le tausia o le laau i "tulaga lelei faaletino". O le tele o le susu e vave ona atagia i foliga vaaia o le thtaja - o lala e mafai ona ola, ma o le a avea le nila ma mea susulu, ma se paolo sili atu.

O le faigamalo faʻaitiitia o le faʻavaivai o le tasi o pakete vai (pe a ma le 10 l) i le eleele eleele i le vaiaso, i le taimi malogo - 2-3 taimi i le vaiaso. I se lamala, e vave tali vave mai le thuja i le le lava o le susu: o le palealii e liua samasama, o le tele o cones e foliga mai, e le talafeagai i taimi uma mo se mea teuteu. O le taimi sili o le aso mo le suāsusu o le taeao po o le tafaoga.

O le suaina o thuja, aemaise lava o ana laau, e tatau ona matua faʻaeteete ina ia le fufuluina le eleele mai le ua o le ua, lea o loʻo i le tulaga tutusa ma le eleele

E alofa Thuja i le faʻasusu e le itiiti ifo nai lo le tele o vaiinu - faʻapipiʻi le pale mai se fagu moli po o le pulumu ma se pusa faapitoa. E fufuluina le pefu le vai, o le foliga mai o le laau ua toe faafou, o le thtaja ua toe mama ma mama, ma o se manogi manaia o le manogi e foliga mai i le ea. Aua e te fefe e toe faʻaleleia le susu, faʻafefe 1-2 taimi ile aso e lelei mo ia.

Fertilizing faʻatasi ma fugalaʻau ma mulching

Thuja, pei o le tele o laau teuteu, e manaʻomia le fafagaina masani. E tali atu i le faʻaaogaina o le fugalaau faʻateleina le tuputupu aʻe (e ui o le thuja o se tasi o mea e televave ona totoina), matagofie, susulu ma lanu susulu o nila. E masani ona le manaʻomia le fausiaina o laau, 1-2 taimi e lava - i le amataga o le vaitau poʻo le taumafanafana. I le faaopoopo atu i faapalaʻau masani, e mafai ona faʻaaogaina ni faʻamalaʻau faapitoa mo conifers.

Fertilizing thawing e taugata tele: o le 100-kalama o le Fertika complex mineral fertilizer mo le fafagaina o conifers i le taumafanafana taumafa e 90-100 rubles

O tagata taʻutaʻua i le mafanafana o loʻo fautuaina le oloa lautele a Fertika mo le aufaʻatasi o se tusitala Finnish. "Faʻaleleia o le tautotogo" ua faʻaofiina i totonu o le palapala pe a faʻamaʻalo - ua salalau solo i totonu o le ogalaau ma faʻapotopoto faʻatasi ma le palapala papaʻe pito i luga. Totoga - 35-40 g i le 1 mita le palapala. O le taumafanafana na faʻasese i le vai ma faʻaaogaina i le taimi o le suāsusu.

O le lio poloka e manaʻomia le faʻamamaina atili ma le faʻamaʻa. Ina ia puipuia mai vao leaga, taofi le susu ma faʻaleleia le fausiaina, o le vaega o loʻo siomia ai le ogalaau e mulumuluina i le faapalaga poo le vao. Mo mea teuteu, o le palapala e ufiufiina i ni vali vali laʻau vali po o ni pulou.

Trimming ma tipi

O le lua tausaga muamua, e tatau ona tuua toatasi le thája e tuʻuina atu ia te ia se aʻa mulimuli, ia mataʻituina le alualu i luma, e fuafua ai ona manaoga. I le tolu tausaga, e mafai ona e amata amataina le pale.

Muamua lava, o le pale e faʻasaʻoloto mai lālā mamago ma le vaivai na mafatia i le taimi o le taumalulu, ona latou filifili ai pe tatau ona faʻalauteleina mea e manaʻomia: o le leai o se mea e aafia ai meatotino teuteu

E tele tulafono mo le teuteuina lelei:

  • o le auala autu o loʻo faʻatinoina ia Aperila, ona oʻo lea i le taumafanafana, seia oʻo i aso malulu, o le foliga o le pale e fetuunai;
  • timu vevela e fetaui mo le teuina;
  • aʻo leʻi tataina, faʻamago pe vaivai lala laau e tatau ona aveeseina, ma ina ia faʻaleleia le faʻaleleia o le ea, faʻapipiʻi lemu le laau, fai taulaga i vailaʻau ola maloloina;
  • ina ia faatumauina le mautu o foliga o faatufugaga ua filifilia, e tatau ona aveesea uma pusa o le tuputupu ae faaletausaga;
  • pe afai o le tuputupu aʻe e na o le lautele e tatau ai - vavae ese le pito i luga o le pale.

O se faʻailoga faʻapitoa o le tuʻuina atu lea i le laau o se mea patino, e masani ona masani foliga masani - o le polo, pyramid, cube, column.

E tele taimi e maua ai i laufanua vaʻavaʻai e aofia ai le auai o le conifers - o nisi o filifiliga mo le thuja e siomia e fugalaau ma lauʻau teuteu

O tagata atamamai tomai e mafai ona latou liua conifers i fuainumera o meaola po o meaola fai faga. E le tatau ona faʻaauau, e tatau i tagata o loʻo nonofo i le tau mafanafana ona amata i ni faʻavavega faigofie - o fale maualalo, lanu "polo" poʻo ni vaʻavaʻa faigofie e lua.

O le puipuia o le fale mai le malo, e tele galuega aoga: e puipui ai se fale mafanafana mai malo e leʻi valaʻau, o se mea teuteu ma faʻafefe ai le alatele

Thuja sauni mo le taumalulu

I le ogatotonu ma matu o latitudes o Rusia, o vailaʻau eseese o le sisifo, sili ona malulu ma le le lelei, ua filifilia mo le teuteuina o eria i le taulaga, peitaʻi, e manaʻomia foi ona saunia mo le malulu ma le malulu. Atinae, tusa lava pe o le telegese, i le vaitaimi faigata e maua ai le tele o le tautotogo.

O laau laiti laiti i nai tausaga muamua e manaʻomia se faʻamautu atili. I le avea ai o se mea e ufiufi ai, e le faʻapipiʻiina pe faʻapipiʻiina se ata kenera lanumeamata - o se moli manino, ao taofi le vevela, e faʻaalia mai le la e talafeagai mo le photosynthesis. I faleoloa faʻapitoa e mafai ona e faʻatauina ni faʻapitoa faapitoa. Mo le puipuia o aʻa, faʻaaoga laʻau paʻu, lea e faʻamamāina i le tautotogo, pe a uma ona faʻamatalaina le pito i luga o le palapala.

Ua lava le puipuia o laau matutua mai le kiona ma malosi malosi. Ma o lena kiona e le faaputuputu i luga o lala, ua toso sao mai i le ogalaau. Snow e teu ai fausaga fiafia, o le mea lea e sili ai le aveeseina oi latou i se taimi talafeagai.

Afai e te iloa pe faʻapefea ona tausia lelei le arborvitae ma faʻaaogaina le televave o lona alualu i luma, o le ae mauaina se laau manaia mo le teuteuina o alalaupapa, taʻavale, alite slides ma fugalaau fugalaau.