Laʻau

E faʻapefea ona faia se faʻavavega mo kukama: tatou te faia ni lagolago mai auala faʻaleleia

Kukama, e pei o soo se mea e feʻaʻei ai, o loʻo taumafai e faʻamamafa e ave o le la, faʻatasi ai ma a latou siama matamata na maua i luga o le auala e lagolagoina, e foliga mai e tulaʻi. I totonu o le vaomatua, o nei piers ua siomia e le ola o laau. Pe a tutupu le ola o kukama ao totoina laau totō, ua fausia ni solo e faafaigofie ai le tausiga oi latou ma maua ai se seleselega tele. E faʻapefea ona faia se faʻavavega mo kukama, faʻaaogaina se laʻititi o taumafaiga ma tau, ma i le taimi lava e tasi e fatuina ai se faʻatautaiga mautinoa ma tumau, o le a tatou iloiloina i auiliiliga.

Faʻamanuiaga o Trellis Tupu

O le tuputupu aʻe o kukama i luga o se mea e sili atu ona aoga nai lo le salalau. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea afai e tuʻu saʻo, e mafai e le seleselega ona faʻaumatia "tupe teu" o le tausaga talu ai o faʻamaʻi pipisi i le palapala. Ma e tusa lava pe faʻafefea e le pathogenic spores ma le vai i luga o laʻau pito i lalo o le laau, latou te le salalau lautele, vave faʻagogo faʻatasi ma timuga sau.

Tapetry - o se fausaga e aofia ai le lagolago ma le tu, e faʻalauteleina ai se uaea po o se uaea e faʻaoʻo ai ni aʻa taua o le feaveaʻi o laau totō

Mo le faʻatulagaina o fausaga lagolago, o loʻo faʻaaogaina i luga o ni faʻavalaupapa faʻaputu faʻapipiʻi, fausia ni alalaupapa faʻaaoga e faʻaaoga ai le uaea eletise i luma o puipui, pou ma puipui.

E mafai ona faʻaaogaina le meaʻai pe a tupu ae kukama i le lauʻeleʻele ma i totonu o greenhouses. O lea faʻapipiʻiga e tele naua mea e le mafai ona faʻamaonia, o le autu o ia mea e:

  1. Faʻasaoina fanua. O le moega, o loʻo faʻapipiʻiina i le vao mo kukama, e maua ai se avanoa itiiti, ae mafai ona faaluaina le tele o laau totō.
  2. Faʻaitiitia le lamatiaga o le faʻamaʻiina o faʻamaʻi. O le faʻaitiitia o le faʻafesoʻotaʻi o le aʻa ma laʻau o le fetolofi i le eleele, e sili atu ona faigofie le puipuia o le faaleagaina o le aganuu e le peronosporosis ma le paʻu paʻu.
  3. Faʻavaveina o le togavao. I totonu o togalaau lelei, o le eseesega o le vevela i aso uma e le o se mea e matauina. Faafetai i le totoina o laau, o le laau e sili atu le malamalama ma le vevela, lea e afaina ai lona atinae.
  4. Faateleina fua o fua o fua. E pei o le masani a le au faifaatoaga o loʻo faʻaaogaina alalaupapa pe a tutupu aʻe kukama, ma le tausiga lelei mai se upega tafaʻilagi ma se nofoaga e na o le 5 sikuea mita, e mafai ona e aoina mai i le 80 kilokalama o gela maloloina. Fualaau faisua o loʻo tautau mai fasila e le faʻaleagaina ma maua ai le lanu paʻu lanu.
  5. Lagolagosua i togalaau aina. O le faʻamalosiina o laau, o le liana e tufatufa atu i luga o le lagolago. O lenei mea e faʻafaigofie tele ai le gaosia o laau toto ma o mai mai meaola faalafua, faapea foi le fafagaina ma le fausiaina.
  6. Seleseleina se fualaau mamā. Talu ai ona o le tufatufaina o le fualaau, o fualaau mama e le paʻi i le palapala susu, lea e aveesea ai le laʻau.

Ma o le seleseleina mai le taʻavale e itiiti se taimi ma taumafaiga. I le va o le va i luga o le itu i luga o le itu i luga, e faigofie lava ona vaʻaia Talu ai ona o le tufatufaina atu o le laau i luga o le lagolago i le taimi e aveesea ai fua, e sili atu ona faigofie le puipuia o le faaleagaina ma le faaleagaina o auga mataga.

Faatasi ai ma le totoina o se fualaau aina, e leai se mea e tatau ona suʻe i le laʻau uma e suʻe ai se fualaau aina, ona o le vave ona ola e mafai ona oʻo i le tolu mita i le vaitau

O lenei metotia o le tuputupu ae e faigofie foi i lena mea pe a fuaina fua o fua, o le paʻu o lima e itiiti le manua e ala i pito sili ona itiiti o vao tuitui, lea e masani ona i ai i luga o pou o se kukama.

Faʻataʻitaʻiga masani

Lagolagosua lagolago mo vine kukama e mafai ona i ai ni mamanu eseese i le tulaga o:

  • tusitaulima
  • sikuea;
  • limamatua;
  • le faleie.

O le faʻatinoina o pou lagolago o le fausaga e mafai ona faia e ala i paipa, fagu laupapa poʻo sima sima. O le manoa e mafai ona faia i maea vavalalata vavalalata, faʻau uʻamea poʻo se palasitika faapitoa.

E masani lava, o faifaatoaga, taumafai e faaitiitia le tau o le gaosiga o le fausaga, fausia se sulu mai i uamea ua lafoina i totonu o le eleele, i le va o se pulupulu PVC ua tosoina

O le PVC maeʻa, lea o loʻo faʻatau atu i totonu o nofoaga faʻatoʻaga i mita taʻitasi, e faʻatulaga i pou ile pito i luga ma le uaea. O le pito pito i lalo o le manoa o loʻo tanumia i totonu o le eleele, faʻapipiʻi ma matau ua faia i le uaea mama.

O se faʻavavega ma lona pulou e mafai ona faʻaogaina ai le malu o le laʻau e totoina ai aʻafiaga i lālā o le la: pi, rhubarb, chard, arugula, fualaau vaʻai

O se teuteuga teuteuina teuteu mo kukama o le a avea ma se teuteuga matagofie o le saite, o le avea ma se uluai mamanu mamanu mamanu.

Faʻatauga o gaosiga o fale

E tele auala e fausia ai se laʻau mo kukama ma ou lava lima. E faʻalagolago lava i le tele o le vaega na faʻatuina mo a latou faʻatulagaga ma mea ua filifilia.

Faʻasalalauga # 1 - Faʻasologa o Wooden Trellis

E na o ni nai itula e fausiaina ai se taʻavale laupapa. Latou te fausiaina pe a uma ona totoina fatu i le eleele, ae leʻi oʻo mai muamua fua muamua.

Aʻo leʻi amata ona e faia se laʻau mo kukama, e tatau ona e filifili po o le a le fuafuaga o le mamanu.

O mea faʻapipiʻi i luga o fafie laupapa e mafai ona uia le foliga o se faasitepu matagofie ma fusi uʻamea po o se lauulu mūmū sesega o vevela manifinifi

I soo se tulaga lava, e tatau ona manatuaina e tatau ona sili atu le malolosi o raks i luga o rava, aua o le a latou tauaveina le avega o le laina atoa. O le mea lea, i le gaosiga o taʻavale ma le maualuga o le 2.7 m, e taua le filifili mo le faʻatulagaga o le tele o pou lagolago o pa faʻamau ma se vaega o le 50 mm, ma mo isi mea - 35 mm.

Mo le gaosia o le suavai, lea o le a sili atu i le tasi le vaitau e sili atu, e sili atu le filifilia o le vao, mo se faataitaiga: chestnut, oak, mulberry, ash. O laupapa o poplar, maple or birch e le fetaui mo lenei faamoemoe, talu ai e sili atu ona faigofie ona pala. O le faʻalauteleina o le ola o elemene, aʻo leʻi tanuina i le eleele, ia ufiufi faʻamau i le 1-2 laulau faʻatasi ma le faʻamamaina o le suāuʻu poʻo le vailaʻau vailaʻau.

E foliga mai e leai se mea e sili ona taua, o le fausiaina o sela lea e suia ai paʻu laupapa i le umi o le uumi o loʻo i luga o le faʻavao faʻamau

O le galuega e faʻatino i nisi o vaega:

  1. Faʻatulagaina o pou lagolago. O le lagolagosua e ave i le pito i luga o le moega i le lumanai, ma tuu i latou i le mamao o le 1.5-2 m. Ina ia maua se tulaga mausali e mafai ona tatalia lana lava avega faatasi ai ma le fua, o le koluma i lalo o le auala e elia i le loloto o le 60 mm.
  2. Faʻafoe lagolago. Ina ia tuʻuina atu i le fausaga se tulaga laʻititi, o loʻo faʻalagolago le taula taula i se maualuga o le 70 ° e faʻatatau i luga o le fogaeleele. O lagolago o le taula e tatau ona taula i le faʻaaogaina o paʻu uʻamea, o ona pito taumatau o loʻo faʻapipiʻi i le pito i luga ole pito i lalo ile 90 °.
  3. Le fausiaina o le faavaa. O le faʻasolosolo o le koluse ua faʻasalaina i luga o pito i luga o pou faʻamau. O le a avea o se faʻavaa, lea o le a faʻapipiʻiina ai se alalaupapa o uila vevela.
  4. Le faatinoga o le va. O fagu eleelea ma le mafiafia o le 30 mm ua viliina i le faavaa ma ni sikulima e mafai ai ona maua ni sela e tusa ma le 15 cm. E mafai ona toe faapipiiina sooga i le kelu e leai ni vai.

E te manaʻo e le gata i le mamafa o le avega, ae galue foi o se teuteuga o le togalaau? Ona tuʻuina atu lea i ai se fausaga faʻasolo muamua, lea e mafai ona vavae ese e tusa ai ma le mamanu mai toega o le laau. O le arcs ma vaega o le fausaga e faigofie ona faʻafesoʻotaʻi, "totoina" i latou i luga o le kulupu ma faʻamau, ma o le faitotoa faʻapipiʻi lava ia o loʻo faʻapipiʻiina i le lagolago e ala i le fesoʻotaʻi.

O siaki e mafai ona faʻatupuina e pei o se rhombus poʻo se sikuea, pe a manaʻomia, e mafai ona faigofie le "malelemo" i le faavaa, tipi pito o laufanua

I le gaosiga o le mimilo e faʻapipiʻi i luga o le faʻavaa, e faigofie ona faʻaaoga staples, lea e mafai ona faia mai fao fao. O le faia o lenei mea, o ni fao ua tutuʻi i luga o paʻu, ma tuu i latou i se mamao e 40-60 cm. Afai e manaʻomia, o ulu o fao e mafai ona pisi, tuʻuina atu ia i latou foliga o matau. E totoe na o le nonoa o se maea malulu i pito taʻitasi ma toso faʻatasi i le eleele, ma le manuʻa e leai se saʻo e manua i se pou lagolago o loʻo tu lata ane.

O lanu feʻai ua tosoina e le mataupu faavae lava e tasi. O le faia o se faasologa i sela, o fesoʻotaʻiga faʻasalalau e fesoʻotaʻi faʻatasi ma se uaea feʻaveaʻi, ona tosoina ai lea o pito i luga ole pine i le eleele.

Filifili # 2 - fausaga fausaga

Mo le fausiaina o sea fausaga, o le a sili atu taumafaiga o le a manaʻomia, ae o le a mautinoa e sili atu i le sefulu lua tausaga.

O fagu e faia i paʻu uamea e mafai ona tuʻu i se mamao e 2-4 mita, ae afai o le a faatagaina pemita, ona tatau lea ona tuʻuina le pou i luga o pou

Ina ia galue, o le a e manaʻomia:

  • laupapa faʻamalosi 180-200 cm le umi;
  • moli tui mo le ala laupapa;
  • fagu uʻamea;
  • masini eletise eletise;
  • togalaau faʻatoʻaga ma le samala;
  • fila uʻamea.

I nofoaga o loʻo faʻapipiʻi ai pou lagolago, lua 35-45 cm le loloto e faia i le fesoasoani o se togavao togalaau. Pillars faʻapipiʻi i totonu o lua e lafoina i le eleele ma se samala. O le mea na totoe i le va o paʻu ma puipui o lua o loʻo tumu i le eleele ma faʻapipiʻiina lelei.

O lagolago faʻavaomalo e fesoʻotai fesoʻotaʻi, faʻataʻoto i luga o le pito i luga i le va oi latou se ufiufi uʻamea, o elemene uʻamea e fesoʻotaʻi i le uila eletise

Ina ia puipuia le fausaga mai le ele, e tatau ona fufulu uma ma ufiufi elemene uma ile pusa faʻamalosi poʻo le vali paʻu.

O le fausiaina o le faʻavaa o le fausaga, latou te faʻaauau ai le faʻatulagaina o le upega tafailagi mo le afifiina. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina le uaea uʻamea, lea e tosoina i le va o le uʻamea ma paʻu uʻamea e lafo i le eleele. E tuu mamao atu i le 15-20 cm mai le isi i itu uma o moega.

Mo le fausia o le fale sili ona umi, e aoga le faʻaaogaina o se uaea ma le mafiafia o le itiiti ifo i le 2 mm. Ina ia fatuina se upega tafailagi, e tuu le uaea i ni laina se tele, toso i le va o lagolago e amata mai i le maualuga o le 15-20 cm ma le afa mita uma. O le laina pito i luga e mafai ona faia i se uaea mafiafia (d = 3.5 mm), talu ai o le a ia tauaveina le avega autu.

O le faʻalauteleina o mea faʻamalosi o se mea mamafa tele, o se faʻafitauli le faʻafefe i luga o le nofoaga i soo se vaitau, ausia le faʻatulagaina o le fua o le seleselega. Ina ia faafaigofie lau galuega i le nofoaga e teu ai i le isi vaitau e sosoo ai, e mafai ona e totoina pi pi poo pi.

Filifiliga # 3 - lagolago mai le paʻu ma le uili uili

Mo le fausia o se filifiliga taugata aoga, o se pusa faʻaaoga e manaʻomia. O le a avea o ia ma "loto" o le mamanu. Lelei mo lenei faʻamoemoe o se paʻu mai se vaʻa vevela: o se taʻavale, se tagata e faʻaputuina le seleselega poʻo se loli. O le matafaioi o le lagolago o le vaega pito i luga o le fausaga o le a faia e se uila vilivae, lea e tatau ai ona toe faʻataʻatia uma tali muamua.

Ona o ona foliga vaaia, o se meaola mai se uila uila e mafai ona avea tonu ma se elemene muamua o le totoina o laufanua ma se teuteuga matagofie o se nofoaga

Muamua lava, faatasi ai ma le fesoasoani a se tagata fai meaʻai, latou te tipiina le paʻu. O le vaega tipi ua faataatia i nofoaga o moega i le lumanai. 2 laʻau uʻamea ma le maualuga o le 1.5-2 m ua tuʻuina i le ogatotonu o le liʻo, tuʻuina i latou ina ia i ai le fausaga o le fale.

Ona, i le ogatotonu o le liʻo, o loʻo i totonu o le fale, ma i totonu o le lua o le paʻu tipi, faʻaopopo le eleele lelei.

O le avanoa o loʻo totoe i luga aʻe o le uili e tatau ona "natia", e ufiufi ma tipi mai le tuai tuai. O le pito i lalo o le tipi ua teu i luga, o loʻo natia i lalo o le paʻu o loʻo faʻapipiʻi i le eleele, ma tuʻuina atu i le togalaau se moe sili atu ona saʻo.

I totonu o le vela lalaga, o ni pu mo le totoina o laau e vaeluaina i se mamao tutusa. O le puipuia o laau mama mai fesuiaiga o le vevela, o le agrofibre e tosoina i luga o le nofoaga o moega moega, ma siitia ai na o le taimi e tatala ai ma faasusu. Aveese le mea e ufiufi ai ma le tanu pe a uma le totogo totogo e oʻo atu i le maualuga o le 15-20 cm, ma faʻamautu ai le vevela o loʻo lata ane.

Mo le faia o se mea i luga, o le pou ua faʻapipiʻiina i le ogatotonu o le moega lapotopoto, ma o le uili o le uila ua faʻamau i se uaea. O le auala pito sili ona faigofie e fai ai lenei mea o le tuʻufaʻatasia lea o le uaea i totonu o le pu mo le nila i le isi itu e fa o le itu o le rim ma faʻapipiʻi faʻataʻamilo i luga o le tootoo.

Mo le faia o le ivi, e tumau pea na o le tosoina o le uaea i totonu o pu mo le nila i le tele o nofoaga, faʻapipiʻi pito o le au ma le pito o le paʻu.

Pe a oso le kukama ma le laʻau o loʻo siomia le uaea ua faʻasalalau, o le a foliga mai o le a pei o se faleoloa lanumeamata.

Trellis Ata Vitio