Laʻau

Ficus Kinki - faʻamatalaga ma le tausiga ile fale

Masalo o tagata fugalaau uma ua iloa lelei e uiga i se laau faapea ficus Kinki. E manaia lava o ia e fiafia e tusa lava po o se tagata fugalaau fugalaau, ma o le mafuaaga lena e le gata ai i le va o tagata Rusia, ae o le lalolagi atoa.

Faʻapuupuu e uiga i le laau

O le fanau mai o le fale lauiloa lauiloa o Ausetalia ma Aferika i Sisifo - o nei laau toto e ola i laau mamana e oʻo i le 30 mita le maualuga! I le fale, latou te sili atu le tauagafau.

Ficus Benjamin

Na maua e Ficus Benjamin Kinki lona igoa mai le tagata sailiili, o le na muamua filifili e toto se pama mai se laau umi i totonu o se ulo i luga o se fagu. Na manuia le faataitaiga, ma na amata ona fiafia le laau i le lauiloa tele i le salafa o le lalolagi.

Ficus Green Kinky

I fafo atu, o le ficus Benji Kinki e faigofie tele ma e le o faʻamalosi. Ole lapisi e le telē tele - e le sili atu i le 4-5 cm le umi e tusa ma le 1.5-2 cm. O le pito e lamolemole, paʻu. O la latou tino iloga o le lanu e le masani ai. I le ogatotonu, o laulaau e lanumeamata lanumeamata, ae i le pito o loʻo i ai la latou lanu, e latalata i le lanu meamata. E i ai foi se ituaiga faapitoa - ficus Green Kinki. Ua i ai lau lanu lanumeamata e aunoa ma se lauulu matagofie.

Fiafia! Afai o le vaega muamua o lona igoa - Peniamina - o le laau na maua e faamamaluina ai le tagata sailiili, ona sosoo ai lea ma le "Kinki" na sau mai le upu Peretania "toso". Ficus petioles e pupuu, ae tele na totoina i laulaau, o lea la e matua fufusi le laau, e fetaui ma le igoa.

Vaega o tausiga ile

I le lautele, o le tausiga o Kinky i le fale e faigofie. Ae o le a ia faʻaalia uma lona matagofie ma lona atamai i le auala tonu. O le tele o mea e tatau ona amanaʻia ina ia foliga mai e sili ona lelei ma matagofie le fale.

Lulu

Fugalaau ficus cumila - faʻamatalaga ma tausi ile fale

O le maualuga o le taumafanafana mo le tuputupu aʻe o lenei ficus ua avea ma + 20 ... +22 ° C. Ae e mafai ona ia tatalia le malulu malulu i +15 ° C e aunoa ma se afaina ia te ia lava. O le gaosiga foi e gaoioi le le lelei i tusi. E masani ona mafua ai ona lafoaʻi laulaau. E le fiafia foi Ficus Kinky i le maualuga o le vevela, o lea i le taumafanafana o le a sili atu ona lelei le aveeseina mai pupuni o loo i luga o le la.

Faʻalogo lelei! I le taumalulu, e fautuaina le taofi o le ipu mai faʻasalalaʻau ma isi punavai vevela e aloese ai mai le faʻamago ese mai lau.

Malamalama

I le taimi mafanafana, e lava le malamalama masani pe afai o loʻo i luga o le windowsill. Ae i le autumn ma le taumalulu, pe a faʻaitiitia le ao o le ao, e tatau ona e faʻaaogaina moliga faʻaopopo i foliga o moli mo laau toto. Pe a faʻaaogaina, o lau o le ficus Benjamin Green Kinki o le a maua ai se lanu lanumeamata lanu meamata, ma o le pale o le a sili ona mafiafia ma pala.

Faʻasa

Ina ia mafai e le fugalaau ona lagona lelei ma ola malosi, e le tatau i se tasi ona galo e uiga i tulafono patino o le fausiaina. E fautuaina le faʻaaogaina o le vai malulu mo lenei - kuka, faʻamafanafana i le vevela vevela e talafeagai. E le mafai ona faatumuina le malosi - e lava le susu i le pito i luga 2-3 sima o palapala. I le uma, o le laau e tali tutusa lelei i le le lava ma le tele o le susu. I le tulaga muamua, e togi ese laulaau, ma i le lona lua, o le aʻa e amata ona pala, e mafua ai le oti.

Fiafia! O le toatele o tagata e amataina le fugalaau e le masani ma le igoa o le Kinki, ae latou te iloa le laau e pei o le mati.

Afai e tele le fagu, e tatau ona e faʻafeinu i le tele o taimi i le vaiaso i le mafanafana o le tau ina ia lagona ai le manaia. Faatasi ai ma nai tamai fagu e sili atu ona faigata - ona o le vaega laitiiti oo latou fogaeleele, o le susulu o le susulu o le suavai, o le mea lea, e tatau ona aloese mai le soona fai.

E le gata i lea, aua e te faatalale i le pulupulu. O ficus laʻau e mafai ona faʻamamaina i se moli, aemaise lava pe afai o le fale e le itiiti ifo i le 60% - o le soifua maloloina o le fale o le a matua faʻaleleia.

Laʻau faʻapipiʻi

Soo

Neutral pe o sina eleele eleʻele e sili ona fetaui lelei mo le tuputupu aʻe. Ina ia mautinoa le maualuga o le suavai, e faataatia ai se vaega o iliili poo ni maa laiti i le pito i lalo o le ulo.

Laʻei pito sili

Soʻo se eleele e faʻaalu i le taimi, o lea ia aua neʻi galo e uiga i le taimi e tatau ona faʻaaogaina ai le faʻamalolo. E sili ona lelei le faʻaaogaina o mea taumafa o le minerale e talafeagai mo le tele o fugalaau i le fale.

I le tautotogo, pe a sili atu le malosi o le mauaina o le laumei lanu meamata, e fautuaina e faʻaaoga le fomaʻi pe a faalua i le masina. E tatau ona mulimulitaia le tutusa o le telefoni i le taumafanafana. I le tautoulu, o le numera o laʻei pito i luga e faaitiitia i le tasi i le masina, ma i le taumalulu e mafai ona e teena atoa.

Teuteu

E mafai ona tumau i le fale - pe lelei pe leaga?

Kinky ficus o loʻo tuputupu aʻe malosi, o le pale e faʻaitiʻitia, ae sili atu ona faʻaloloa. Ae ui i lea, e le o tagata uma lava e pei o lenei suiga, e pei ona filifilia e le tele o tagata se laau faʻatapulaʻa, fuga. I lenei itu, e le mafai e le tafaoga ona faia e aunoa ma.

Taua! I totonu o le ipu e tasi, e mafai ona e totoina ni lua pe tolu ni vaovao o ficus. Aʻo latou vaivai ma faʻafetaui, o latou 'auʻau o loʻo fesoʻotaʻi faʻatasi, maua ai se laʻau faapitoa ma le matagofie e mafai ona avea ma se mea teuteu matagofie mo soʻo se fale.

Lulu uʻamea

O le taimi sili ona lelei mo le teuteuina o le autumn, pe a oʻo ina faʻaitiitia le alualu i luma, ma le faʻaitiitia o le gaioiga o le sua i totonu o upega. Mo le faʻatinoga, e taua tele le faʻaaogaina o seleulu maualuga, ma e sili atu i se meaʻai sili. A maeʻa ona teuteuina, e tatau ona lamolemole ona pito ma aua le ulaula - ona faʻaitiitia ai lea o le lamatiaga o faʻamaʻi.

Faʻalogo lelei! Pe a veleina mai le mama, e faʻamalo le sua suamalie, lea e vave ona magoto i luga o le paʻu ma e mafai ona alu ese le mu. Ina ia taofia lenei mea, e fautuaina e faia uma galuega ile totigilima puipui.

Ficus teuteu

Faʻafefea ona faʻalauteleina Kinki

Ficus Melanie - Fale tausi

I totonu o le vao, o fusi e vave fuga ma ulu tele i fatu. I le fale, o le faʻaleleia e ala i mea e sili ona lelei. O tagata fai togalaau fugalaau e masani ona faia lenei mea i le tautotogo, pe a tupu tele le fale. Taualumaga

  1. Filifili se pu malosi, maloloina ma se umi o le 10-12 cm.
  2. Oti lemu e ala i se naifi malosi po o se meaʻai. Faʻataga le sua susu e faʻamautu.
  3. Tipi le fana i le vai mafanafana mo le 10-12 aso seia oʻo mai aʻa.
  4. Suʻeina se laau talavou i totonu o se ipu faʻapipiʻi ma tapuni i se fagu poo se palasitika, faia ni tulaga lelei mo lona atinaʻe ma le aʻafia.
  5. Pe tusa ma le lua vaiaso, aveese le fagu. E oʻo mai i le taimi nei, ua maeʻa ona faʻamalosia le fitia.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

O tausiga e tatau ona faia i le auala e tasi e pei o se matua - e leai ni eseesega matuia iinei.

Suiga

O isi togafiti e sili ona lelei e aloese ai - o le taimi lenei o se popolega ogaoga mo le laau. Ae afai o le ficus ua uma ona faʻaogaina le fagu, ua oʻo i le taimi e faʻanofo ai i se "fale" fou. Faʻafefea ona fai:

  1. Ave se ipu e fetaui lelei i le voluma, sasaa le lapoʻa poʻo laumei e pei o le alavai.
  2. Moisturize le palapala i totonu o le koneteina tuai, faatali seʻi faʻamalulu.
  3. Aveese ma le faaeteete le laau ma le tele o le eleele, ia tuu i lalo le faaputuga i se fagu fou.
  4. Faʻaopopo le eleele e faʻamaeʻa ai le tane.

Taua! A maeʻa le faʻavasegaina, ia fautuaina e fafagaina le laau i fugalaʻau masila oona e fesoasoani i le tuputupu ae o aʻa.

O faʻafitauli faʻafitauli i le tuputupu aʻe ma faʻamaʻi

E oʻo lava i se tagata poto masani e ono faigata i le tuputupu ae o fusi. O faafitauli autu:

  • Laʻau e pau mai se laau. O le mafuaaga e foliga mai o tulaga le lelei. O le vevela atonu e maualuga tele, e le lava le vaiinu poʻo o le vai e malulu.
  • O osofaiga o aphids ma spider mites. O nei iniseti e masani ona osofaia le laau pe a maualalo le maualalo. O le faafitauli e fofoina e ala i le sasaina i se auala faapitoa.
  • Maʻi faʻamaʻi maʻi paʻu. E tatau ona aveese laulaʻau afaina ma o totoe e togafitia i se vaifofo o le fungicide.

Soifua maloloina

<

I le faʻatoʻaga o le ficus Kinki, tausi ma toe gaosia e leai ni faʻafitauli faapitoa. E mafai ona e faatauina ma le saogalemu i le fale ina ia aumaia ai sina filemu ma le mafanafana i lou fale.