Faatoaga faatoaga

Mea uma e tatau ona e iloa e uiga i le fausiaina o peva i le fale

Masalo, e leai se tagata nofo toatasi e le manatu i le matagofie o nei manulele mitamita ma se tagata matagofie i tua o latou tua. Ae tasi le mea e faamemelo ai i latou mai le itu, ae o le isi - ia auai i le fausiaina.

O le maelega i le mauaina o se faleoloa moa muamua na faʻamafanafanaina le fesili talafeagai "Aisea?". E manino le tali: Muamua, o le fiafia fiafia i le fale; lona lua, o meaʻai sili ona suamalie ma fuamoa; ma lona tolu, o se avanoa e maua ai.

O lea la, o le manulele vavega o loʻo i totonu o lou tuafale. Sei o tatou taumafai e iloa pe o le a le mamafa o peʻa e tausia ma fafagaina, ma le mea e tatau ona iloa e aiga uma o aiga.

Faamatalaga o le manulele o parataiso

O le natura natura masani o Peacocks o Asia i Saute, ae o loʻo nonofo i le lalolagi atoa, e oʻo lava i itu malulu o Kanata. E le gata i lea, i le tele o atunuu, o manufelelei e tapuaʻia e avea o se vavega e le mafaamatalaina i tala faʻailoga, taleni, tala faʻasolopito. I Initia, o le tagava ua taʻua o se manulele a le atunuu ma ua lisiina e lamatia e le International Union for Conservation of Nature. O se faailoga iloga o le vaʻavaʻa-tane o le faʻaleleia o le atinaʻe o fulufulu siʻu i luga i le siʻusiʻu, lea, faatasi ai ma fulu maualuluga, e fai ai le fusi pito. Ona o le fulufulu susulu ma fagu fagu ma "mata" ese, o nei manulele ua manatu e sili ona matagofie i moa uma.

O i latou o le aiga Fazanov. I aso nei, e iloa e tagata o le fomaʻi le va o ituaiga manufelelei o le palataiso: o le lanu meamata (blue-winged) ma le peke masani (Indian). I le auala, o le a toe talanoaina atili, talu ai ona o lana tama na mafai ona faʻaaoga.

E te iloa? Seia oo mai i le taimi nei, aua o saienitisi o le kelope o se mealilo le faalilolilo o le siʻusiʻu uumi umi o se manulele. I le seneturi lona 19, na taumafai ai Charles Darwin e faʻamatalaina le mea na tupu i le natura masani, ae e leʻi aʻafia le talitonuga e tusa lava pe ua uma ona faʻaopopoina o se fesili o feusuaʻiga. I le senituri lona 20, na fautua mai ai Amots Zahavi e faapea, o le mea e tupu ai le siʻusiʻu o loʻo i totonu o le faʻamaoniga faamaoni o tamaloloa e tusa ai ma a latou mea e tatau ai, e tusa ma le faʻamalosia o latou siʻu. E talitonuina e naʻo alii sili ona malolosi e mafai ona gafatia le faʻaalu o le taimi ma le malosi e tausia ai se uʻu umi aʻo tausia se tamaʻitaʻi. E ui lava i suʻesuʻega lautele, e leʻi oʻo mai lava saienitisi.

O fafine e laʻititi ma sili atu ona tauagafau nai lo alii. I le fesili pe o le a le tele o le mamafa o le fata, o le itupa foi o le manulele e taaalo foi i le matafaioi. O le mamafa e tusa ma le 3-4 kilokalama. E i ai la latou pito i lalo ifo, o se vaega lanu lanumoana o le ua ma faʻafefeteina fulufulu paʻu-enaena i luga o apaau ma tua. O le tino o le tino e tusa ma le 95 cm. O alii e sili ona lanu moana. O lo latou uumi, e le aofia ai le siʻusiʻu, e oʻo mai i le 100 i le 150 cm, ma le siʻu - e oo atu i le 3 m. O pupuʻu e pupuu, o vae e maualuga ma le uumi o le siʻusiʻu. O le pito i tua o le scaly, lanu paʻu-lanumeamata, ma faailoga uliuli ma le kopa.

O manulele ia e malosi le fausiaina, e tusa ma le 4-6 kilokalama, ma le uumi umi, o se ulu laʻitiiti, o loʻo i ai se lanu lanu mananaia e fusi ai fulufulumanu e leai ni manulele uliuli. O se paʻu paʻepaʻe luga aʻe o le mata ma se paepae paʻepaʻe foliga o se pito i lalo o le mata e faia i le paʻu paʻu. I luga o itu o le ulu lanumeamata lanumoana lanumoana-lanumoana.

O le siʻusiʻu o le lakaʻu e enaena uliuli ma se lanu meamata lanu meamata, e na o le 20 fulu. Ae i le tuufaatasiga ma se pito i luga o luga, lea e aofia ai le sili atu ma le 200 fulu, o se tagata matagofie na faia.

I totonu o le fulufulu foliga, o lona maualuga e maualuga lona maualuga, ma o lona lautele e oʻo atu i le 2.5 m.

E te iloa? O le Pepa Lautele Initia o se tasi o le sili ona telē ma pito sili ona faigata o sui uma o le aiga Fazanov.

O le tane e tatau ona i ai ni pulu i luga o ona vae. E foliga mai, e pei o se siʻusiʻu manaia, naʻo le tausaga lona lua o le olaga ma atiina ae i le fa tausaga. O tamaitai e tutoatasi i latou e afaina a latou fanau, ma o tane e siva seiloga latou te leiloa le siʻu. I le tautoulu, o manu felelei e amata ona sua.

I totonu o le vaomatua, o loʻo nonofo pea pea pea i totonu o vaega i vaomatua ma le malulu, ma nofo latalata i fale o tagata, o loʻo maua ai meaai ma vai. Latou te fafagaina vine, fatu, vete i luga o le gaʻo, tamai gata ma toʻiva.

O a latou leo ​​leotetele i le vaitau o le vavalalata e faigofie lava ona faʻaumatia e tagata faomea. Saienitisi e saienitisi 13 eseesega o valaau pika, e aofia ai ma le ono mea e le mautonu. Laveai nei manulele e sili ona sola ese ma aua le toe tulaʻi i le lagi. O le mea e ofo ai, mo le tagata o loʻo oso i luga o laau uumi. Roosters maua se mimita o le 3-5 tuʻuina o totoa. E toatele e fiafia i le fia tausaga o ola ai peacocks. I luga o lenei autu, ua leva ona finauina e saienitisi. I le taimi nei o loʻo i ai se manatu e faapea, i tulaga o le natura natura o le manulele parataiso e mafai ona ola mo le tusa ma le 15 tausaga, aʻo faʻaumatiaina lona maualuga o tausaga e 23 tausaga.

Faʻamalie Mea e Manaomia

Taofi pea ni taʻaloga i le fanua e le sili atu ona faigata nai lo moa. Latou te fegalegaleai ma tagata, ae le o le popole e uiga i tulaga tuputupu ae ma meaai, e seasea ona mai, faigofie ona faapalepale ma malulu.

I le malulu leaga, e manaʻomia e manulele se fale mafolafola mo le po, ma i le ao latou te o atu pea e savalivali i le aviary. I masina vevela, latou te faʻaaluina le po i fafo seia oʻo i le gutu, aua o le mea lea latou te fiafia e feʻaʻei laau. O le mea lea, e aoga tele le tausia o se isi aviary, o se falesa ma ni fale faapitoa i luma atu.

E fautuaina le luluina o se vaega o le pupuni faatasi ai ma mutia masani o le a avea o se meaʻai mo au fagafao. E te manaʻomia foi se tulimanu ma lefulefu lea o le a fufulu ai manu.

Tuaoi i totonu o le tasi pupuni i pipi, moa, o pato e le taliaina. E le talia e Peacocks tagata ese i totonu o lo latou fale ma o le a faʻaalia tonu le osofaʻiga, e mafai foi ona latou osofaia i le oti.

O le tausiga o peacock i luga o le togalaau e manaʻomia ai le tausiga, e tusa lava po o le a le malosi o manulele. O le a latou fiafia, e faaopoopo atu i le pitonuu ma le falefu, o se tamai fale ma pole po o laau ia o le a latou nonofo ai i le po i le taumafanafana ma lalafi mai le la ma le timu.

I totonu o se lafu, e tatau ona 3-4 tamaʻitaʻi taʻitasi. E amata ona faanatinati i le lua tausaga. Aua o nei manu felelei e faʻaogaina ni mea e fai.

E te iloa? O fulufulu o se tamaʻi tama e aoina i le maeʻa o se molt e mafai ona faʻatauina mo le 40-80 tala. Mo le fulufulu o le paʻepaʻe paʻepaʻe ua sauni French e totogi le 140 euros. O le tau o le tasi manulele, e fuafua i lona itupa ma ona matua, e mai le 100 i le 3000 US tau.

Fale faʻaleleia ma le puipuiga mai tagata faimalaga

O le gaosia o peacock i le fale e maua ai se pa puipui tele e oʻo i le 3 mita le maualuga, lautele ma e oʻo ile 5 m le umi.

I totonu i le maualuga o le 2 m faaauupega o pou mo le solo. E mafai foi ona avea ma lala o laau. Mafaufau e leai se sili atu ma le 6 manulele (1 alii ma le 5 tamaitai) e mafai ona atinaʻe atoatoa i lenei vaega. Mai le itu i matu o loʻo latou faʻapipiʻiina se tafega i luga o le 2.5 m le lautele ma le maualuga, e oo atu i le 3 mita le umi. O se mea e manaʻomia muamua mo le fale o le tele lea o pupuni lea e mafai ai e totonu o le pusa tioata ona ulu i totonu.

Ma o se vaega taua foi o le moa moa o le ofaga. E mafai ona faʻapipiʻi mai ato ma vailaʻau, ma le faʻamoemoe o le maualuga ma le lautele o ia taʻitasi e tatau ona oʻo atu i le 60 cm ma le loloto - 70 cm. O le pito i lalo e tuʻuina atu i vaovao poʻo le vao, pei o le fola o le fale. O nei mea e faʻafefe lelei ai le susu ma taofi le vevela. Ina ia aloese mai le toe gaosia o siama ma siama i totonu o le otaota, ia salu le paʻu o le lime i luga.

Perches ua faʻamaonia i puipui o le potu i le maualuga 1.5 m mai le fola. O le pa e tatau ona i ai mai le itu o loʻo i ai vae o le pea, e le itiiti ifo i le 12 cm le 6 cm le lautele, auā e tuʻuina i le lua pito i luga o pou.

E taua! Perches e tatau ona faʻasolosolo, e le o lapotopoto. O lenei mea e mafai ai e le manulele ona faʻamafanafanaina ona vae i le taumalulu. I le taoto i lalo, na ia nanaina atoa i fulu.

O faʻafanua mo lakapi e ufiufi i le 10-senitimita o le oneone o le oneone o le calcined, faʻasalalau tamai maamaa i totonu, faʻatutu se tulimanu ma lefulefu. I totonu o le pa ma le moa coop latou te tuʻuina ai tagata inu ma fafaga, e ufiufi ai mea faigata uma i vaovao. Malosiaga mo meaai ma vai e sili atu ona faʻapipiʻi i puipui ma le mafai ona faʻatumu, e aunoa ma le alu i totonu. E le gata i lea, ia mautinoa e le mafai e manufelelei ona fafaga meaʻai, aua nei faʻafefe i le vai.

I le fale, e fai e tagata fafaga a latou laau mamago e aunoa ma ni manoa. O le mafiafia o le puipui e le tatau ona sili atu nai lo le 10 mm, ma o le maualuga o le fausaga e tatau ona maua mo le eletise e aunoa ma le faalavelaveina, ma i le taimi lava e tasi e le faatagaina ona feaei i totonu. Ia mautinoa e tipi pito tulimanu ina ia le afaina ai pea pea.

I le taumalulu, pe a sili atu le malulu -10 ° C, o le lafu ua tapunia i totonu o le fale. I le tele o le vevela (mai le -15 ° C) e vevela le potu. I lea tulaga, e mafai ona e faʻaaogaina ni ogaumu po o suauu moli.

O le puipuia o le fale mai tagata faimalaga, ia tausia lelei le malosi o puipui o le fale ma manu. O le pa e masani lava ona faia i le uʻamea umi, lea e le mafai ona motusia paʻu o se taifau lapoa. I luga, foi, fausiaina fale e puipuia ai le lafu mai osofaiga a le kit. Ia mautinoa o alope ma raccoons e le mafai ona eli i totonu ma sosola i totonu. Vaʻaia lelei fanau laiti.

Faʻasologa o le vaitau

Faʻaola i manulele o le parataiso amata i le lua pe tolu tausaga, pe a amata ona felelei mai fafine, ma o le siʻu e tupu aʻe i tane.

Ia malamalama na amata le vaitau o le vavao, e faigofie. E tusa ai ma lenei mea latou te logoina le leo leotele. Ma o le srill e mafai ona alaga mai le taeao seia oo i le po. O manu felelei o le a faʻalogoina e le gata i ou tuaoi, ae faʻapea foi le itumalo atoa i totonu o le laina e lima kilomita. Maʻa, o ē sili ona alaga, o loʻo i ai se leo leaga ma le le fiafia. Pe a faatusatusa ia i latou, o tamaitai e sili atu le malie, ma o paʻu e masani ona filemu mo le 2-3 tausaga.

O le vaitau o le faʻatoʻaga e amata mai i le amataga o le tautotogo seia oʻo i le autumn. E masani lava, e pei o swans, fai ni paga tumau e le fautuaina, e aunoa ma le manaʻoga, e talepe. Mo le fanau, o sui talavou o le lafu, o loʻo totoe, o loʻo i ai ni moli matagofie. Aua le filifilia se tamaʻitaʻi e pei o se moa, pe a fai o ia e paʻu, paʻu fulufulumanu.

Aʻo leʻi faʻaipoipo, e faia e le pekalo se siva i luma o le tamaʻitaʻi mo le 20 minute. I le taimi lava lea e malosi malosi ai le siʻusiʻu ma faʻafuaseʻi tuʻituʻi atu o latou apaau i luga o le eleele. Faʻatasi ma le tane ma voluma ma fulufulu fugafulu, o loʻo faʻaalia e tane lo latou gafatia i pa.

E te iloa? I le Vaitau Tutotonu, na ave e le au faipule i Europa le "Peacock Tautoga" ma teuteu o latou pulou i fulufulu mai le siʻu o se manulele. O le Vikings na manatu o se faamamaluga pe afai o le fitafita ua maliu na tuu i totonu o le tuugamau ma le "fulu" i le fulufulu: na mafua ona o lona eseese o meatotino, e aofia ai ma faamalolo. Ma Cardinal Woolsey i le 1526 na faʻaalia ai se feeseeseaiga tele pe o se aiga po o se manu felelei o se fagu.

Fuga Faʻaopoopoga

Pava - vao leaga, ae tausi tina. Hatching o fanau faalua i le tausaga, ma faanatinati, fuafua i tulaga o le tau, masani i le vaitau mai le ogatotonu o le tautotogo seia oo i le faaiuga o le taumafanafana. E mafai e tamaʻitaʻi ona tuʻu a latou fua i totonu o le teritori ua faʻasaoina mo i latou. Ina ia taofia lenei mea, ia tausi lelei se ofaga malu e ufiufi i vaovao vaivai.

O le tele o fuamoa o peacocks e talitutusa ma le pipi. Latou te tele fuamoa moa, lanu-kulimi i se paolo mumu, i se mea pogisa. A oʻo mai le 5-7 vaega i totonu o le faamoega, o le a amata e le fafine ona tatutu aʻi moa. O le lagona o le tina e iloagofie pe a pava le pava i totonu o le faamoega.

O tagata poto masani e aoina fua i aso uma ma totō le moa pe a silia ma le 20 fuamoa e aoina, talu ai e mafai e tamaitai taʻitasi ona maua mai i le 30 fuamoa. Mo lenei faʻamoemoe, na o kopi fou e faia, e le sili atu ma le 10 aso. I le auala, e mafai ona tuʻuina i lalo o turuki ma pato. Fualaau e ala i le faatamala ua paʻu i luga o le fola e le o toe talafeagai mo le vele.

O le faʻavelaina o fuamoa moa e oʻo atu i le 30 aso. Mo le faʻaolaina manuia, o le vevela i totonu o le aiga hen e tatau ona tusa ma le 28-30 tikeri Celsius. Nestlings e ufiufi i le mafiafia o enaena i lalo, i le taimi lava pe a uma le fanau mai latou te vaʻaia lelei. E pei o le moa, latou te mulimuli i lo latou tina i soo se mea, o nisi taimi latou te aʻeaʻe i luga ma "alu" i se tulimanu malulu poʻo fafaga. O meaola laiti o le a oʻo atu i le faʻamalosia o feusuaiga pe a mavae le 3 tausaga.

Tupulagaina o pavchat

O chicking chicks e muamua lava maaleale i suiga o le vevela, ma e fefe i le malulu ma le la. E matautia le faʻapipiʻi faatasi ma tagata matutua. O le mea lea, latou te faʻatautaia ma lo latou tina, ua siitia atu i se isi vaalele. O ona uiga lelei e taua tele i le atinaʻeina o fanau avian.

E taua! I ni nai aso ao leʻi faʻanatinati le moa, e tatau ona togafitia le fale puipui i ni fomaʻi ma faʻapipiʻi faʻamafanafana.

Ia mautinoa o faʻamau uma i totonu o le aviary ma le fale e lelei ona faʻamaufaʻailogaina, o tagata inu ma feedings e le matautia ma mafai ona maua e tamaiti moa, ina ia latou maua pea vai ma meaʻai.

E tatau ona lelei le vevela ma le vevela. I vaiaso muamua, e tatau ona i ai le vevela i le 36 ° C. I le aluga o taimi, e mafai ona faʻaititia e 2-3 tikeri, ma a maeʻa ni nai masina e mafai ona tape uma.

I totonu o le lafu, latou te tuua ai ni moa malolosi, lelei-paʻu, moa ma le felafoaʻi ma se pulu faamalolo, lea e tali lelei i se moli mama i le fola.

O vaiaso muamua e lua, e taulai faapitoa i le fafagaina o le toto. O peacocks e eseese gaioiga ma le gaoioi. Talu ai ona o lenei mea moni, e tatau ona tuʻuina atu ia i latou ia tele avanoa.

I le taumafanafana, e totoina ai ni peʻa laiti i luga o le auala, lea o le a mafai ai ei latou ona tupu vave. E taua le tausia lelei o le fale mai le timu ma le la. E mafai ona iloa le vaʻai o moa ile 10 aso pe a uma ona faʻaalia apaʻau. I tama, o latou o le kulimi ma se laumei laumei, ma o fafine e enaena. Ua toe vaevaeina foi manu laiti: o nisi ua filifilia mo le faʻatau, o nisi ua fasia.

Malosiaga o le faʻaleleia o foliga

E talafeagai le maua o ni gafa pepeco i le taimi mafanafana. O le taimi sili ona amata mai ia Me ia Iulai.

I lenei taimi, e tatau ona fetaui pavchata i tulaga fou ma fetuunai i le tau malulu.

Afai na e faʻatauina se tau i le taumalulu, ia tausia lelei le mafanafana o fale moa, e pei o manu felelei o le parataiso e le talia le malulu, susu ma le malulu. Faʻaeteete: i le taimi o le moliaga e faigata ona iloa se manulele maʻi mai se mea maloloina.

A faʻatau mai moa, faʻalogo lelei io latou vae, isu ma mata. I luga o le ituaiga e filifili ai moa maloloina. I le avea ai o se tulafono, e mama i latou, i ni lanu piniki, e le o mata mata, o se puʻu mama ma le pito i tua, o fulufulu susulu. E tuʻuina atu i le telefoni feaveai, o le peʻa.

Fafagaina pavchat

O lenei vaega e taua tele le sao i le faagasologa o le tupu aʻe o se manu felelei i le fale. O meaai filifilia lelei e tatau ona le gata ina faʻamalieina ai le manaʻomia o laumei mo meaai, ae ia tuʻuina atu foi ia i latou mea aoga ma fesuiaiga malosiaga. E le gata i lea, o le fafaga e tatau ona latalata i le natura natura masani lea na sau mai ai le manulele vevela. O le taumafa ma le anapogi e afaina ai lo latou ola maloloina.

E pei o le fafaga mo pavchat e oo atu i le 20 aso le matua o loʻo faʻaaogaina palasitika poʻo pepa pepa pepa. Mulimuli ane, o le moa ua aoaoina i le fafagaina pea.

I le taimi lava pe a uma le fanau mai, o le pavchat e fafagaina i se fuamoa e vevela. O le fua mo moa taitasi e i luga o le 4-5 g. E mafai foi ona faʻafefete le kulimi, millet, lela o le saito, falaoamata o falaoamata, kātiti gaosi, kuluti, ma falala kuka. Mo le puipuia o meaʻai, e fautuaina e togafitia ai moa ma fulufulu mafiafia lapisi. Mulimuli ane e ofoina mai iʻa po o paluga eleele.

Fafagaina e tatau ona fafagaina i le lua itula i luga ole fomu eleele.

E tatau ona tuʻuina mai i le moa i aso taitasi le sua o le vitamini mai le tutusa tutusa o alfalfa paʻu, moa ma karuti.

O le numera o fafagaina e oo atu i le tasi le masina o le matua e faasolosolo malie ona faʻafetaui i le lima taimi i le aso. Mai lenei vaitau, ua faʻanofoina ai moa i le fafagaina o manu mo le fafagaina o moa ma ofoina atu ni anufe laiti. Ma o le masina ma le afa pe a uma le fanau mai, e mafai ona e tuʻuina fatu saito o saito, suka, karite. I le lua masina o le matua, e 'ai foʻi moa ma tutusa tagata matutua. Latou te fiafia e 'ai fua, fua.

I le afa muamua o le tausaga, e tatau ona faʻafefiloi pulu moa i fualaau oona mo coccidiosis. Aua nei galo e sui le vai i totonu o fagu 3 taimi i le aso. E tatau ona mama ma fou.

E taua! O pepe moa mo le atinaʻe atoa e taua tele le tuʻuina atu o paluga faʻamalosi. Suiga o le taumafataga o le faasolosolo malie lava, ae le o le vaʻavaʻai i oloa ua leva ona masani ai. Afai e te suia mea uma i le taimi e tasi, o le manulele e mafai ona maʻi ma mate.

Fafagaina o tagata matutua

Fafagaina o peʻa matutua matutua e faʻatatau i latou tausaga ma le vaitau. E ui lava o loʻo i ai se faʻamatalaga e uiga i uiga masani o nei manulele, o a latou fuafuaga i aso taitasi e tatau ona faia aʻa, greens, fruits, cereals, and bread. O le taulaiga faapitoa i le fafagaina o peʻa e tatau ona totogi i le taumalulu-taumalulu. O le fua faatatau o aso taitasi ua fuafua e pei o nei: 50 g o fatu ua mama, aʻa laau, fualaau aina ma fualaʻau, 40 g o oats ma le falaoamata alfalfa, 90 g o paʻu palapala.

O nisi o faifaatoaga moa e faʻapipiʻi meaʻai i le paluga pateta-o le paluga o le paluga lea e siʻi suamalie. I le taumalulu, e suia le mutia i vaomago, loli ma fualaau faisua. I le taeao ia mautinoa e ofoina atu fatu fatu. I le auala, o le sili atu o le eseese o fatu o le pata, o le sili atu lea o le a vaʻaia e le peacock.

Летом птицам в сутки необходимы: 50 г травяной муки, 100 г отварного картофеля, 70 г зелени, 200 г белковой пищи в виде молокопродуктов.

Нельзя давать павлинам горячий или сырой картофель. Все овощные и фруктовые компоненты, а также травы изначально скрупулезно моют, затем просушивают. На пользу пойдут только свежие ингредиенты. Недопустимо попадание в пищу зерна с цвелью. Aʻo le i auauna atu, e matua maeʻa lelei le mutia, fufuluina i le vai ma faʻagogo i le ogaumu poʻo le la.

Ia mautinoa e leai se mea e totoe i totonu o pusa meaai. E mautinoa lava e vaʻaia, pe a faʻapea e mafai e manu felelei ona 'aina ni mea totō, lea ua amataina le faagasologa o le faʻamalosi. E mafai ona teuina ni paluga na saunia muamua i le pusaaisa mo le tolu aso. I le taumafanafana e mafai ona faʻamaluluina le malulu, ma i le taumalulu e manaʻomia ai le 'ai i le vevela o le potu. Mo manulele e ulu atu i le tino o vailaʻau oona, e manaʻomia le tuʻuina i totonu o le fagu se pusa e iai ni penisina ma ni iliili.

O le taimi e fafaga ai e amata i le taeao ma le afiafi, ma i le taimi o le molimauina ma le toe gaosia o peʻa, o le a faaopoopoina le fafagaina i le taimi o le aoauli. A amata manu felelei i le vaitau o le vavao, latou te faateleina le numera o fuamoa, susu ma sisi ia latou meaʻai. I le gasologa o le aso, o se manulele lelei e 'ai e tusa ma le 600 kalama o meaʻai, e 400 kati o le mutia fou.

I le uluai taumafataga o falaoamata e tuʻuina atu i ai meaʻai susu, ma i le lona lua latou te ofoina atu meaʻai faʻafefiloi.

Afai a oʻo i le faaiuga o le aso e leai se mea e fafaga ai, latou te faʻaopopoina se paluga ina ia mafai ai ona tumau seia oʻo i le taeao.

E taua! Mai lava i le amataga, e manaʻomia ona matua masani lelei le peʻaloka i se taimi e fafagaina ai.

Puipuiga o le Parasite

Peacocks, e pei o moa, e lamatia le afaina i ituaiga eseese o fesoasoani. O aʻafiaga e aʻafia ai le manava o manulele, ae o isi foi totoga. O le maʻi e mafai ona faʻaalia i ni auala eseese. Vaʻaiga vavalalata: o le a manaʻomia lau fesoasoani pe afai ua leai se manaʻoga o le peka ma o latou foliga vaaia ua faʻaleagaina. O manu felelei ua vave ona aveesea le mamafa, ua amata ona maua le manava samasama, ua faaitiitia lo latou gafatia. Faʻatasi ai ma nei faʻaʻailoga, o loʻo i ai se faʻavaivaia o le tino puipuia o le tino, lea e mafua mai i se faʻamaʻi pipisi tele.

Togafitiga e amata vave lava pe a uma ona maua le mafuaaga o le maʻi. O tamaʻi tamaʻi laʻitiiti e iai le lamatiaga, talu ai o le tele o manulele e faʻasaina le puipuiga i siama pipisi o helminth. E mafai e le faʻamaʻi ona ulu i totonu o le tino ma le lelei o meaai ma palapala eleʻele, faʻapea foʻi i le faagasologa o le saolotoga. O le mafuaʻaga lea e manaʻomia ai le tausia faapitoa o peʻavaʻa i totonu o le aviary, mama mamanu ma mataʻituina le tumama o le fale ma tane mo le mauaina o vai ma meaʻai. I aso nei, o le vailaʻau o vailaʻau e ofoina atu ai le tele o vailaau oona. E fa taimi i le tausaga e tatau ona avea ma puipuiga mai faʻamaʻi o manulele. O fualaau oona "Fenasal", "Bitionol", "Ivermectin", "Fluenvet" ua faamaonia ai latou lava. O loʻo faʻafefiloi i totonu o le fafaga e tusa ai ma le fua faʻatatau o loʻo faʻamatalaina i totonu o faatonuga. Ia faitau ma le faʻaeteete ia fautuaga mai fualaau oona, pe a fuafua le fualaau, ia taʻitaʻia e le mamafa o le ola o le manulele.

O nisi o faifaatoaga moa e faʻaaogaina oloa na fuafuaina e aveese ai anufe i povi ma puaa. Ae i soo se tulaga e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Faʻafeʻaloi i laʻau, ia faʻaeteete ia i latou e le o se avega mo oe, puipuia i latou mai le atuatuvale, ma faafetai atu manufelelei o le parataiso.