Laʻau

O totonu o le hydrangea - tausi fale

Pe a teuteuina le windowsill o le potu i le paluga i totonu o se ulo, o le siosiomaga o le potu atoa e maua ai se mea lelei faapitoa. Malamalama matagofie, lanu felanulanuaʻi e faafiafia ai oe, fesoasoani e faʻagalo mea faigata na tutupu i le aso talu ai. O le potu na latou filifili e toto ai hydrangea e vave lava ona vaʻavaʻai ma vaʻai manino mai le i ai o se faletalimalo lalelei o loʻo fiafia, o ia lava ma le manuia.

Mo tagata uma e fia maua ni lanu paʻepaʻe, o loʻo manaʻo e teuteu lo latou fale, o le filifiliga sili o le a faʻamanuiaina ile tausiga o le fale i le fale mo ia, e malosi tele mo se faletalimalo masani. O le lanu o le pulumu e mafai ona filifilia e tusa ma ou lava manaʻoga:

  • paʻu piniki;
  • fualaau suamalie;
  • lanumoana
  • lilac;
  • beige.

O le lanu lea e fiafia e le gata e faalagolago i le ituaiga, ae faapena foi i le tuufaatasiga o le eleele. I le suia lelei o le aoga o le meaʻai i fugalaʻau, e mafai ona e ausia le paolo manaomia i se taimi puupuu.

E ola lelei Hydrangea i pusa i le fale

Faamatalaga faaopoopo. O le vaʻaia o le potu e faʻaleleia atili ai le faʻaleleia o le lagona o lagona o le talimalo, e mafai ona faʻalauteleina le taua o le tagata lava ia.

O le amataga ma le foliga mai o totonu o hydrangeas

Faatasi ai ma le faʻatulagaina lelei o tausiga, e mafai e le laau ona oʻo atu i le maualuga mita. O le hydrangea i totonu poʻo le fafo o se vao. O le masini vailaʻau e ese mai le togalaau e naʻo le laʻititi laʻititi. I le vaitau o le vavao, e toatele e iloa le tutusa o lenei ituaiga o vao ma le faʻaipoipo - o le lanu vaivai o se ofu fiafia e vave manatuaina.

O nisi o mea faʻapitoa ma lau laʻau e sili ona manaia i le taimi o le ola tuputupu ae ma le fugalaau.

Laʻau faʻapitoa o laau hydrangea

O laulaau e lanu meamata lanumeamata, ova foliga, mafiafia i le au. Latou te tu i luga o togitogi ma fai se pito faʻamau. E tele lava taimi e foliga mai ai o le tino, o nisi taimi e foliga mai o se tasi na seleseleina o latou lauulu ina ia maua ai se foliga masani masani. E tasi le togavao e fuga mai i le taimi e tasi ma ni polo lakapi, lea e sili atu ona fiafia ai foliga vaaia.

Fugalaau faʻamatalaga

E mafai ona iai ni faʻauigaga e tolu: o le corymbose, racemose ma le spherical. O fugalaau e sili atu i luga o le pito o le pala, latou te laititi. E latalata atu i le ogatotonu - laiti, ae o le taimi o le laʻau o le a aliali mai ai fatu. O puʻu taʻitasi, i le umi atoa o laʻau o loʻo i ai, ua faapaleina i se pulou pupula ma matagofie i le taimi o le fugalaau. Faatasi ai ma se faʻaopoopoga faaletausaga, e fiafia tele le fale i lanu e sili atu ona sauā. O le Hydrangeas e masani lava ona fuga mai ia Iuni ia Oketopa, faatasi ai ma eseesega eseese o uiga eseese o ituaiga eseese. E ui i lea, i le tulaga o se mea e le toe vavalalata pe e mafua mai i le leai o se taumalulu ua saunia lelei, e mafai ona sosolo le pulega o le fugalaau mo se matagofie matagofie, ona o le a suia le taimi malolo i le taumafanafana, ma o le vaega o le ola tuputupu ae ma le fugalaau o le a pau ia Ianuari.

Faʻalogo! O se suiga tutusa i vaega o le tuputupu ae o laau ma le atinae o le a aafia ai le leaga ma le lanu o le lanu.

Ituaiga ma ituaiga o meaola mo le totoina o totonu

Fale ile begonia - tausiga ile

O le tele o ituaiga meaʻai ma o latou lava uiga ma uiga iloga na fafagaina. O le faʻamoemoe o faifaʻatasiga o taimi uma lava e foliga mai ai ma foliga o le faʻalavelave. O le lanu lanumeamata o mea e masani ai, e toetoe lava leai se eseesega i le va o ituaiga, sei vagana ai le tele o le lau.

O le ituaiga sili ona manaia o le jasmine, lea e mafai ona iloagofie e ala i le fugaina - e talitutusa lava ma le laau o le igoa tutusa.

Faʻamau

O le igoa o le ituaiga e mo le tapulaa i le maualuga o le vao. I lalo o tulaga sili ona lelei, o lenei ituaiga o meaola o le a le tupu i luga o le 50 cm. O le mea muamua e foliga mai i le tolu tolu o le taumafanafana, ei ai se lanu paʻepaʻe ma se lanu paʻu. E oo atu i le faaiuga o le taumafanafana, valivali lanu eletise o le a maua ai le malosi ma maua ai se kulu piniki enaena, lea o le a fiafia seia oo i le muamua gutu.

White hydrangea

Tului. O laʻau o le vailaʻau e iai foi si laʻititi laʻititi nai lo isi sui o le laau matagofie.

Madame E. Muyer

O le ituaiga e lauiloa mo le faigata o le taumalulu, lea e fiafia i ai fai togalaau i le itu i matu sisifo ma le totonugalemu o Rusia, totoina ia latou togalaau. O le aiga o le aiga tele o Madame Emily o loo iai foi se vaega lanu meamata tele. O le pito i luga o laulaau e manaia, o le pito i lalo o loʻo i ai se lauulu lauulu. Fugalaau toto, e aliali i le afa lona lua o Iulai ma e oʻo ia Setema.

Europa

O se eseesega o lenei ituaiga o hydrangea i le fale e tele foi-taloina. O laulaau e ufiufi i le tele-siʻusiʻu. E faʻatatau i le eleʻele o le palapala, o le lanu o inflorescences e mafai ona ese mai le lanu violē e faʻamalosi le mumu. O le tele lava o taimi e faʻasalalau solo ai lanu lanumoana.

Faʻalogo! O se ituaiga e masani ona susu, e fautuaina e mulumulu le ulo ma se uila teuteu ina ia le vave alu ese le susu mai luga o le palapala.

Souer tharese

O le ituaiga e lauiloa mo ona paʻepaʻe papaʻe, lea i lalo o nisi tulaga e mafai ona maua ai se lilac poʻo se lanu moana lanu moana. Ina ia puipuia le lanu sinasina-lanu paʻepaʻe, e tatau ona e mataituina ma le faaeteete le taua o le palapala. Afai o le laasaga F e amata ona taʻu mai le palapala o le eleele, o le a amata ona sui a latou kiona e paʻepaʻe i le kiona.

Sini mumu

O le ituaiga na maua lona igoa mo le lanu susulu o polo polosi: mai le paʻu i le fualaau suamalie. Faatasi ai ma le maualuga o le eleʻele o le palapala, e maua ai e fugalaau ni vine ua tumu i le uaina, latalata i le lanu viole. O le mumu mumu o le a tuʻuina lona faamamafa i luga o soʻo se windowsill.

Aso malolo

O lenei ituaiga e fiafia i le lilac-blue lanu i le vaitau o le vaitau. I le gasologa o taimi, e pogisa polo, ma nisi fomaʻi, e mafai ona latou maua se lanu violē.

E tatau ona matauina! O le tausaga o le laau e afaina ai foi le lanu - o le matua o le laau, o le latalata atu o le a liua i le lanu viole.

Blue blue

O le fuga o lenei ituaiga e tosina atu i se lamolemole lamolemole matagofie mai le lanumeamata lanumoana ma le lanumoana. E fesuiaʻi lanu lanu, i le tasi vaitau o le taumafanafana.

Hydrangea Airlie Blue

Koliata

O laau tetele o loʻo faʻaalia i le faigata o le taumalulu, faʻaogaina o le tino. O le hydrangea o loʻo avea ma kopi sili ona tele o lona aiga tele, o ona fugalaau o loʻo faʻaputuina i luga o paʻu taʻitasi, tasi i luga o pu taʻitasi, tele lava i le lanu, e mafai ona maua ai se lanu piniki.

Suʻeina pe a uma le faʻatau

O Hydrangea e mafai ona toe totoina pe a maeʻa, ma ua maeʻa ona faia le seleselega faaletausaga. I le taimi lea, o le laau e saunia mo se vaitaimi malolo, e taofi lona tuputupu aʻe. Afai o le mauaina o le laau na tupu i le tautoulu, lua vaiaso talu ona uma le hydrangea i le fale, e mafai ona totoina ma le totoa i totonu o se ipu tumau. E lua-vaiaso malologa e manaʻomia mo ia e faʻafetaui ai i se potu fou, vevela ma le fesuiaiga o le ea.

Mea e te manaʻomia mo le tulaʻi

Pulu potu - tausi fale

O le fagu fou e tatau ona 3-4 cm le lautele nai lo le muamua. O aʻa o soo se mea e ola ai le eleele e sili atu ona loloto nai lo le loloto, o le mea lea e le talafeagai ai ni ipu loloto mo ia.

E manaʻomia le faʻaleleia o le gafatia i tau uma o le autumn, e mafai ai e le aʻa ona ola ma faʻaleleia le laau i le taimi o le fugalaau olaola.

Tulaga sili ona lelei

Ina ia mautinoa le tele o fugalaau masani, o le fugalaau e tatau ona tu i totonu o se vaega lelei lava, aʻo le faʻaalia i le susulu o le la. Afai o le potu e nonofo ai le hydrangea i sasaʻe ma sisifo, e le tatau ona tuʻuina i luga o le windowsill, ae lata i le faamalama, i tua o tulle. O lea o le a lava lona malamalama, ma o ona laulaʻa o le a le mafatia mai le la vevesi.

I le faamalama i matu po o le itu i saute, e mafai ona setiina le matagofie o le potu e aunoa ma le fefe mo laulaau saʻo i luga o le windowsill.

Laasaga taʻitasi i lea laasaga

Suʻega e tatau ona amata i le sauniuniga o le paluga o le apa. O le palapala e tatau ona i ai oneone ma peʻa, o le aofaiga atoa o sea e le tatau ona sili atu i le 1 le vaega, e tusa ai ma le turf land, lea e manaʻomia ai le 2 vaega. Ia mautinoa e tuʻu le alavai i le pito i lalo o le fagu fou. E le taliaina le aofia ai o le humus i le tuufaatasiga o le soʻo.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga:

  1. Saunia se ipu e ufiufi i alavai.
  2. Faʻasalaina o le eleele ma se laau o loʻo i totonu o le fagu tuai o le a faafaigofieina ai le faʻaogaina o le suauu, faʻasaoina o le eleʻele.
  3. Liliuina o le fagu fugalaau, aveese ma le faaeteete, uuina ia upega, ona vave tuu ifo lea i totonu o se fagu fou.
  4. Faatumu le va i le va o le rhizome ma puipui o le atigipusa ma se meaʻai ina ia le toe i ai ni vaalele.
  5. I le faaiuga o le mea e gafa, e tele le vai.

Faamatalaga faaopoopo. O le suia o le hydrangea i le tautotogo e mafai ona afaina ai ona fua, lea na faatauina mai ai le laau. O le leiloa o lona ola, o le hydrangea e faʻapipiʻi i le tautotogo o le a fuga mai i le taumalulu e sosoo ai.

Faʻapenaina o vailaʻau i totonu

Fale petunia totonu - tausia ma tuputupu ae i le fale

O laau fou e mafai ona maua e ala i le vavaeina ma le fatuina o fatu. O le auala muamua o le a mafai ai ona tupu se tamaititi ua saunia i totonu o le 3 vaiaso, o le filifiliga lona lua e talafeagai mo i latou oe mananao e maua le tele o kopi fou i le taimi e tasi.

E mafai foi ona faateleina le Hydrangea e ala i le vaevaeina o le vao, lea e faapitoa le moni mo le totoina o le autumn. O le vaeluaina e mafai ona totō i totonu o se tamai ulo, e tutusa ma le tele o se coma com.

Laʻau

O seleni o le hydrangea i le fale e manaʻomia ile tausi fale, i lalo ole lava tulaga e pei o se tagata matua. E mafai ona e maua le aʻa e ala i le tipiina o tumutumu o le 5-6 cm i le lapopoa. O le fua o le a tupu i le lumanaʻi ua tuʻuina i totonu o se faʻafefeteina o oneone ma ufiufi i se ata tifaga faʻatasi ma se fagu manino po o se fagu, faʻamalosia le aʻafiaga o se lau.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

E mafai ona faia mai le lua vaiaso i le masina e aʻa ai, mulimuli ane e mafai ona totō totogo i totonu o fagu.

Fatuina o fatu

I le filifili e maua mai se laau mai fatu, e tatau ona e saunia mo le mea moni e faapea, o le germination o le hydrangeas e masani ona latalata i na o le 60% o le aofaiga atoa. E le inu le fatu i le vai ma e le loloto i totonu o le eleele, ae o loʻo taoto i le pito i luga o le eleele ua saunia, o lona tuufaatasiga e talafeagai mo se tagata matua. O le fufuluina o loʻo ufiufi i le tioata poʻo le eletise manino polyethylene. O aso uma lava, e tatau ona tatalaina ia laau mo le ea, ina ia mafai ai ona taofia le pala, faʻamaʻiina e se laʻau po o le oti o tupu. A maeʻa foliga o ni laulaau moni se lua, e mafai ona totoina totō i totonu o ipu.

Faʻalogo! E tatau ona faʻataunuʻuina le faʻaleleia e ala i le susunuina mai se pulu, i aso uma.

Tagata faʻatoʻa vaʻaia e faapea o totogo mai fatu mama e sili atu ona faigofie i faʻamaʻi nai lo isi.

Tausiga mo vailaʻau o loʻo i totonu

Mo le tausia o le hydrangea i totonu o se fagu, faapea foi ma se tagata e leai se totogi i le togalaau, e tatau ona e faamautinoa le vavae ese mai le ata, a leai o le a amata ona mamae le la, seʻia oʻo i le oti o le laau, e aunoa ma se faʻaolaina.

Tulaga faʻatau

E tatau ona faʻaleleia soo se vasega o le hydrangea, puipuia le palapala mai le faʻamamago. E tatau ona puipuia le vai i le vevela o le potu. I le vaitau o le vavao, e tatau ona mataituina le faʻaleleia ma le faʻaeteete.

I le taumalulu, o le faʻamamaina o le eleele e talafeagai foi, aua o aʻa, e oʻo lava i le taimi o le taotoga, e le tatau ona faʻamago.

Laʻei pito sili

I le tau mafanafana, o le hydrangea o loʻo manaʻomia tele le faʻamalosi o minerale. E le gata i lea, i le taimi o le faʻafeinu, e mafai ona e faia se vaega itiiti ole potassium, e puipuia ai aʻa mai siama. A aunoa ma le faʻamalolo, e le mafai e le fale ona alu i totonu o le fua o le fugalaau ma tumau ai na o se laau lanumeamata.

I le taimi o le fuga

E le mafai ona suia le totoina o hydrangea, ina ia aua nei faalavelaveina le taamilosaga masani o se fugalaau. O le vevela o le ea i totonu o le potu e ola ai le matagofie o le fugalaau e tatau ona tausisia i totonu o le va o + 18 ° C i le 22 ° C. O se faʻaaliga lelei lea mo ituaiga uma.

I le taimi malologa

Pe a malolo le hydrangea, e tatau ona siitia i se nofoaga e le mafanafana ai le ea i luga atu +9 ma e le maalili i lalo +5. Afai e te tuua le fugalaau i luga o le windowsill mo le taumalulu atoa i le vevela o le potu, o le a le lagona le taumalulu ma o le a le totogo i le vaitau fou. Mo fale mautotogi, o le mea e tu ai le ulo i le taumalulu atoa ma le manuia o le lumanaʻi i le lumanaʻi e mafai ona avea ma se faapaleni poʻo se maualuga maualuga.

E le totogo Hydrangea

<

Sauniga o le taumalulu

Aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, o le a vavaeʻese uma ia le mama ma le vaivai, e aunoa ma se avanoa e faʻafefe ai le fale atoa, ona o togafitiga o se faʻalavelave faʻalavelave ma e le faʻauʻu i taimi uma i se taunuuga lelei. O se pusa ua i ai se laau o soʻo se togi ma le matua ua siitia atu i se nofoaga malulu lea e le mafai ai e le aisa ona taia e matagi ma maua ai le malulu.

I le taimi o le taotoga, e manaʻomia e le hydrangea le teuteuina o le oti

<

O le atinaʻeina o le ogatotonu o meafale i totonu, o lona uiga o le tuʻuina o le fiafia ma lanu susulu i luga o le windowsill. O totonu o le hydrangea e le manaʻomia ai se tausiga faigata i le fale ma ua sauni e teteʻe i ona ata. O le tausisia o tulafono laiti i luga ole pulega o le vevela ma le tele o taimi e faʻavaivai ai o le a maua ai le olaola vave e toetoe lava a oʻo i le tau mafanafana ma le timuga uma.