Laʻau

Rosa Morden Sunrise - tulaga o le vasega

O Roses Park e ese mai isi ituaiga o laʻau i lo latou laʻau uumi ma vave. I le faaopoopo atu i le lalelei, o nisi o vailaʻau e lauiloa ona o le maualuga o le vevela. O le tasi oi latou o Moren Sunrise.

Rosa Morden Sunrise - o le a le ituaiga ituaiga eseese?

Rose Morden O le Sunrise o le uluai taumalulu a Kanata-lanu samasama vaivai. Fafagaina i le 1999 i Kanata faapitoa mo le galueaina i itulagi ma se malulu malulu. O le ituaiga na tatalaina ai se faasologa o rosa togalaau.

E foliga foliga foliga

Rosa Canadian Park Moden O le galulolo e faʻaputuina laau e oʻo i le 70 cm le maualuga. Fugalaau e iʻu i le diamita o le 8-10 cm le lanu samasama po o le lanu moli, o lanu samasama e foliga mai i le malulu po o le timu (eseese ituaiga eseese). Fugalaau Terry, manogi manogi, e oʻo atu i le lua vaiaso, ola ma fusi, e mafai ona fuga mai le 4-8 fugalaau. O laulaau e susulu lanumeamata lanumeamata.

Mo faʻamatalaga! O laumei e oso ai le la e pei o rota floribunda.

Fai mai le faʻamatalaga, o le mea sili ona lelei o le ituaiga o le faʻafefe o le kiona. Kanesa Kanata Morden Sunrise e mafai ona tu i luga -45 ° C ma e le fefe i suiga o le vevela. Isi faʻamanuiaga:

  • fuʻa umi;
  • ituaiga lanu eseese;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi.

O Roses e faʻaaogaina i le faʻaogaina o fanua: latou te tosoina tuaoi o le togalaau fugalaau, tafe tuaoi ma laʻau. Mai Roses e te maua ai se laʻau matagofie.

Rose

Fugalaau ola

Rose Blush (Susulu) - faamatalaga ma uiga o le ituaiga

Morden O le galulolo e le manaʻomia ai se tausiga faʻapitoa, ae o nisi auiliiliga o le totoina ma le tausiga e tatau ona matauina. Toto laau toto. A faʻatau i latou, faʻalogo i le ogalaau na malosi i se vae umi mausali ma e masani lava ona aʻa.

Taua! E tatau ona faapipiiina le fatu. E fuafuaina lenei mea e ala i le i ai o le moa i le pito i lalo o le aʻa.

E tatau ona faia le tau i le tautoulu. O le mea lea, i le taimi o le taumalulu, o aʻa e malosi, ma i le tautotogo o le a mafai e le togavao ona faʻamalieina ona foliga vaaia.

Filifiliga nofoa

E lagona e Rosa lagona lelei uma i le la ma i lalo o le paolo. E ui lava o le fugalaau e fiafia tele i le malamalama, o lona televave o le a le aoga, o le mea lea e lelei ai le totoina i se nofoaga lelei ma sina ata.

Faʻalogo lelei! Aua le totoina se rosa i le itu i saute o le fale, talu ai i le taumalulu i nei nofoaga, o le kiona e faasolosolo malie ma toe ola, lea ei ai se aafiaga leaga i luga o le tipu.

O le eleele e matala ma e le o se mea faʻapitoa. E manaia pe a faʻafefiloi ma faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo peat, pefu laupapa, humus.

O le lua ua eliina ma le 70 -80 cm le loloto. Ua fuafua le loloto ina ia fetaui lelei le seedring 5-10 cm i aʻa.

Faʻasalaga taualumaga taʻitasi i lea laasaga

E faʻapefea ona toto se fatuga:

  1. Toto se lua 70 cm le lautele.
  2. Faʻaopopo le fugalaau i le ituaiga o faapalaga, peʻa poʻo se mea faʻalavelave.
  3. Toto se fatu laau, faʻalauteleina i le 5-10 cm.
  4. Fafasi i le eleele, fai sina pusa.
  5. Spud sapling ma vai.

Faʻamasinoga

Tausiga o togalaau

O tulafono o tausiga e faigofie:

  • o le ituaiga e tupu lelei i le lamala, ae o le suāsusu e manaʻomia i le maualuga;
  • soʻo se eleele e talafeagai mo lenei ituaiga;
  • Laei pito i luga e faalua ona faia: i le tautotogo (nitrogen) ma le taumafanafana (phosphorus);
  • O le vavao o le togavao e avatu se foliga teuteu e le talafeagai, e manaia tele lava. Ae a maeʻa le taumalulu, o fatu malepe, mago e tatau ona aveeseina. Ua aveeseina foi pulupulu faʻafefe. A maeʻa le togavao, aveʻese uma toega malogo ma vavae ese mai aʻa na le maua ai ni pulupulu.

Vaega o le taumaluluina o se fugalaau

Rosa Titanic - uiga o le ituaiga Dutch

O le manaʻoga mo se malutaga e faalagolago i le nofoaga o le tuputupu ae: i le itu i saute, faʻasaʻo fugalaau mo le taumalulu e le talafeagai, ae i le itu i matu o le a le sili atu le lelei. I le itu i mātū o le taumalulu, e matua leaga lava: o le a toe faʻaleleia se vao vao e oʻo i le ogatotonu o le taumafanafana ma, e tusa ai ma lea, o le a le totogo ae leʻi toe faʻaleleia atoa.

Aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, o le a vavaeʻeseina na aʻa, ma o le mea e mafai ai ona vavalalata vao tuitui

Taua! E le mafai ona e tipi i lalo i le pau, aua o le laau e mafai ona faʻafefiloi le vaitau ma taia le fuga ia Novema.

Afai o le vao e laʻititi, ia fautuaina e ufiufi mo le taumalulu: fafasi le eleele i le peat poʻo le humus, ma afifi ai i totonu o pepa. O le a puipuia ai i latou mai le maalili.

Winter

Fugalaau rosa

Morden O le puao e susulu uma i le taumafanafana, ma le tausia lelei ile malulu. Afai e lelei le vai i le tautotogo aʻo lei oʻo i le fugalaau, ona oʻo lea i le taumafanafana e tatau ona faʻafeinu ile aoga ile tau.

Rosa Princess Monaco (Princess De Monaco) - uiga o le ituaiga

Aʻo faagasolo le vaitaimi o loʻo momoe ai, ua vavaeina uma ia mea leaga, ua vavaeina ia'oti. O le laau e taofi le tuputupu ae.

Taua! A maeʻa ona toto, e le mafai ona faʻafeinu le togavao ma faʻamaʻa.

O le a le mea e fai pe a le fuga

O le leai o fugalaau i luga o le vaomatua e mafai ona faamatalaina i ni mafuaaga.

  • Totogi talavou pe matutua. O le lelei o le totoina vave e le gata ina faalagolago i tuutuuga o le taofia, ae faapea foi i le matua o le fugalaau. Tuai lava se rosa e le lava le malosi mo le fufuluina: o puʻu o le a avea ma laau ma o le a le mafai ona faʻafefeteina meaʻai ile tumutumu o gaʻo. Ma o loʻo i ai i tupulaga talavou uma le saʻo e aua nei fuga i le tausaga muamua. O le mea lea, e fautuaina le aveeseina o mea uma muamua seia oʻo ia Aokuso, ona tuʻu ai lea o ni nai faʻaga.
  • Tele tele ata. E tele le la susulu e leaga, ae o le la susulu foi e leaga. E fiafia Roses i le susulu o le la. Talu ai ona o le leai o se malamalama, e ono le fuga le vao mo se taimi umi.
  • Tauvaga i luga o le upega tafaʻilagi. E le o ituaiga uma o fualaau aina toto e ola filemu. Faatasi ai ma le le talafeagai o tuaoi o le lilac, sikola ma le taufaaleaga. Afai latou te ola latalata ane, o le a latou ave meaʻai mai le rosa.
  • Le tausiga le lelei ma maʻi. O le faʻafeinu ma le faʻamalosi e masani ona tuʻuina le latou faailoga i luga o le faʻaogaina o pulupulu, ma i le i ai o faʻamaʻi poʻo mea faʻamaʻi, e le tatau ona e faatali mo fugalaau.

Fuga

Fugalaau fugalaau

O le rosa e faʻalauteleina i ni auala se tolu: ile vaevaeina o le vao, tipi ma itu itu. O le taimi ole faʻatinoga faʻalagolago i le metotia.

  • Vaega o le vao - punavai.
  • Faʻaleleia e lala lalata - tautotogo.
  • Laʻau - autumn, tautotogo.

O le vaevaega o le vao e faia i le tautotogo. Ina ia faia lenei mea, o le togavao atoa o roses ua tilotilo lelei mai le eleele ma vaevaeina i ni vaega e ala i le faʻaaogaina o ni faʻamatalaga maoaʻe. E totoina poloka i pu ma faʻafeinu. E fautuaina foi e vavalo fua.

Taua! E tatau i poloka taitasi ona tele ni aʻa ma aʻa.

Lotoina o le tele o faila fugalaau e faʻaalu i le tautoulu. O fatu taitasi e tatau ona le itiiti ifo i le 10 cm. Oti lala ua afifi i paʻu ma palasitika afifi. I lenei fomu, e teuina uma ia mea uma ile taumalulu. O le nofoaga sili ona lelei o se pusaaisa poʻo se pulou.

E mafai foi ona e tipiina le tipi i le tautotogo ma vave ona totoina i latou ile laufanua, pe mafai foi ona e tuu i totonu o se atigipusa i vai seʻia oʻo i aʻa. O le mea autu o le suia lea o le vai e le aunoa.

Mo faʻamatalaga! E ala i le tipiina, e le o rosa uma e mafai ona faʻaleleia.

O le toe gaosia e lala lalata e faia e pei ona taua i lalo: o le pito o le vao e punou i le eleele. Pe tusa o le ogatotonu o le aʻa o loʻo tanumia ma le totoa i totonu o le lua, pe a maeʻa ona tuʻuina i totonu o lenei nofoaga, ona faʻateleina lea o le vai.

Aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, o le aʻa o le a tupu aʻe ma faʻamalosia, ae afai o loʻo vaivai pea aʻa, o lala mo le taumalulu e lilofia i le polyethylene.

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma auala e faʻafefe ai

O faʻamaʻi gasegase o rosa, o le mea sili ona taatele o le aoina o le ao ma le paʻu manogi. I le avea ai o se mea faʻapipiʻi i le tautotogo, e pulupulu se rosa i se vaifofo o le sulfate uʻamea poʻo le fomaʻi.

Taua! Afai e maʻi le rosa i le taimi o le fugalaau, e faʻaaogaina se faʻafefete suāvai: 300 g i le 1 lita o le vai.

Le faʻamaʻi

Mai iniseti e aʻafia ai vaega vegetative o le laau, o loʻo iai:

  • vevela;
  • aphids;
  • vaʻavave mite;
  • togalaau vao.

Ina ia taofia le tupu mai o iniseti, e tatau ona vaʻaia le palapala ma aveese vao, faʻapea foʻi ma le puipuia o le suavai. Afai ua pisia le togavao i ai, ia sulu i totonu ole iniseti - o se mea e ola ai pe o le phytoerm.

Taua! I le i ai o le fugalaau togalaau, e manaʻomia e le gata ina faʻamalolo le laau i iniseti, ae ia faʻapipiʻi foʻi iniseti.

Rosa O le aloiafi e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, e puipuia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Faʻaauau le tausiga o le laau, i le taui e mafai ona e maua ni fugalaau matagofie o fugalaau o se taui mo le tausiga.