Fua o le gaosiga

Acacia ma ona aoga ma faʻamalolo

Acacia, po o Robinia acacia, o se laau umi o le aiga legume, lea e mafai ona iloatinoina i ni fuʻupuʻu lanu paʻepaʻe tetele.

O le manogi i le taimi o le fugalaau e suamalie, honey, o lala e puipui i vao tuitui, o lau o le ovate. I le tau o le autumn, o pipi e faia i fatu e foliga tutusa ma pi po o pi.

I le tele o atunuu, o le acacia e faʻaaoga lelei mo le fausiaina ma le faʻaogaina o fanua i aai. Mo togafitiga faafomaʻi, toetoe lava o vaega uma o lenei laau e aoga, lea e mafai ona o le malosi tele o le faamalologa.

Mea aoga o le acacia


I le vailaʻau faʻasolosolo, paʻepaʻe acacia e faʻaalia ai le i ai o vitamini A ma C i lala ma lala laʻau, o suauu taua i fugalaau.

E maua ai foi le tamaoaiga i meaola ma suga. O se fuainumera tele o flavonoids, pectins, o suauu mama ma tannins o loo maua i totonu o fafie, talavou ma laʻau.

Vitamin A ma le C ia auai ma le mataalia i le tausisia o le puipuiga malosi, faʻaleleia le vaai ma fesoasoani i le tau faasaga i le le fiafia, le fiafia. O le flavonoid robinin e faʻamalosia ai le toe maua mai mai le maʻi vevela ma fatu fatu.

Acacia Honey E iloa e mafai ona teuina mo se taimi umi e aunoa ma le tioata, o loʻo i ai se manogi vaivai, manogi ma e matua manino lava. O le laʻau moli acacia le meli e maua ai se ituaiga malamalama o lenei meli, o lona tofo e sili atu ona mimiti nai lo samasama. O se eseesega masani o le meli acacia e aoga mo le tiga o le gutu ma le bronchitis, cystitis, e faamamaina ai le mumu i le conjunctivitis. I le ituaiga o suauu ma lotions e fesoasoani e faasaga i le psoriasis, eczema ma neurodermatitis, o taua e faasaga i le matua tuai o le paʻu.

E taua tele le meli mo tagata matutua, aua e faʻaosofia ai le totoina ma faʻaumatia ai puipui o toto toto. Faʻasaga i le atinaʻeina o le edema ma le cellulite suʻe vai mafanafana ma le meli. O le taele o meli e masani ona faʻatonuina i le taimi o le paʻu o le paʻu, lauulu lauulu, e faʻamalosia ai lauulu ma faʻaleleia le tulaga o fao.

Acacia le meli e tele lava ina fautuaina mo maʻi o le neurotic, e puipuia ai le le mautonu ma le le fiafia.

E mafai ona faʻaleleia atili le faʻauʻu pe afai e te faʻaaoga le meli faʻatasi ma le kusi falaoa poʻo le susu.

Faailoga mo le faʻaaogaina


O le fusi o le faʻaaogaina o le acacia i togafitiga e lautele. O sauniuniga faʻavae acacia e talafeagai e pei antipyretic, antispasmodic ma diuretic agents. O loʻo i ai fualaau faʻatatau, laxatives ma choleretic.

O sauniuniga faafomaʻi ma teuteuga faigofie e fautuaina pe a malulu, maʻi, maualuga toto maualuga, rheumatism ma maʻi gastrointestinal. E le gata i lea, o vailaau o loʻo i totonu o le acacia e aoga tele i le feteenaʻi o fatu fatu ma urolithiasis, osteochondrosis, myositis.

I le taimi o le mafatiaga o maʻi o tamaitai, gastritis ogaoga poʻo le maʻi pa'ū, faʻapea foʻi ma le pyelonephritis, o le acacia e maua ai le faʻavaivai, ma i nisi tulaga e mafai ona avea ma faʻamaʻi pipisi. Talu ai ona o meatotino faapitoa o le paʻu, e mafai ona faʻaititia le eletise o le manava i se mea sili ona lelei.

Leai se mea e tatau ona e togafitiga i le togafitiga a le tagata lava ia, e aunoa ma le feutagai ma se tagata atamai i lenei matata. O le faʻamaloloina o fuainumera ma togi, e te ono lamatia ai le oona.

O le aʻafiaga o lea ituaiga i le tuufaatasiga o le acacia, e pei o le alkaloid robinin, o le a avea ma tiga matuitui i le manava, manava ma le gasea, migraine, vaivaiga lautele ma le le atoatoa o le cardiovascular.

Contraindications Acacia

I ia vaega o le laau, pei o fatu, paʻu ma aʻa, o le faʻaogaina o mea oona e matua maualuga lava, o lo latou faʻaoga mo togafitiga faafomaʻi e fesoʻotaʻi ma le lamatiaga o le faʻalavelave.

Toxalbuminrobin, lea e tele i le tuufaatasiga o le paʻu o le laau, e mafai ona oʻo atu ai i le tiga matuia o le mucous membranes. Aua le faʻaaogaina fualaau mai tagata acacia e maualalo le toto ma le maualalo o le sua oona.

O le faʻaaogaina o teuteu ma mea acacia e matua le manaʻomia mo fafine maʻitaga, aemaise lava i le taimi o le lactation.

Faʻaiʻuga


O aʻafiaga ono mafai ona tupu i le faʻaaloalo O nisi vaega o sauniuniga mai le acacia. I se tulaga e le masani ai, o le acacia togafitiga e mafai ona o faatasi ma le moe, maualalo le toto.

Acacia gum o le a? O a vaega o le laau o loʻo faʻaaogaina?

I tala faʻasolopito, o lacaca lau, paʻu, aʻa, pu, puʻu, ma fugalaau ua maua ai lo latou faʻaaogaina. O le taua faapitoa o le meli acacia ma le suauu taua.

Fugalaau O le paepae lacacia i le foliga o decoction o loʻo i ai se aʻafiaga o le aʻafia i le atinaʻeina o se paʻu mama o le myometrium matua ma isi faʻamaʻi o le faʻaleleia o tamaʻitaʻi. Ua fautuaina le teuteuina o fugalaau mamago ma le maualuga o le mamafa, ma o le mea e afaina ai e aoga i le togafitiga o faamai o le vevela ma fatuga. O le inu o le ava malosi e toetoe lava a le manaʻomia mo le faʻasaʻoina o tiga faʻatasi, veins varicose, poʻo le radiculitis.

Lea e mafai ona suʻeina mo decoction e le o le tale ma mo le faʻaitiitia o le vevela i taimi ogaoga malulu. O nisi o mataupu e fautuaina i le tulaga o faʻamaʻi o le tino, mo se faʻataʻitaʻiga o le moe i tamaiti.

Aveese o laulaʻau ua faʻatulagaina e pei o le faʻamamaina mo manua ogaoga, tupe teu masima, gout ma le rūmatism, faʻapea foi ma le gasegase.

Gum (gum arabic) e faʻamalulu ma faʻamamaina le paʻu, fesoasoani i le faʻamālōlōina o mu ma tipi, taofi le mumū, faʻasaʻo le tiga ma faʻamaonia le metabolism o le cholesterol. E fesoasoani foi Gum e toe faʻafoʻiina ai fualaau oona ma fesoasoani i togafitiga o le gaʻo.

Resin stocks (fibrega) ei ai se mea faʻapipiʻi, faʻafeiloaʻi ma le vevesi tele o le paʻu, faʻamago le matutu ma susulu le susulu, faʻalelei le paʻu o foliga.

Acacia Pods i le ituaiga o lauti lauti e masani ona faʻaaogaina ma se tale malosi.

White acacia ua faʻaalia o ia o se vailaʻau togafitiga, e toetoe o vaega uma o ia mea e aoga. Faʻalagolago i le faʻaogaina o mea, laulaʻau, paʻu, fugalaau poʻo aʻa e faʻaaogaina e faia ai mea faʻapitoa poʻo togafitiga faafomaʻi.

E taua tele le matauina o faʻatagaga faatagaina ma ia mulimulitaʻi mulimuli i fuamalie i le faasologa ina ia aua nei faʻalavelave le fua o mea e faʻaaoga ma puipuia ai le 'ona oona. Faʻapena saunia teuteu, tincture poʻo suauu fesoasoani lelei i faʻamaʻi eseese faʻamalolo le afaina, tiga, toe foʻi mai le tino.