Faatoaga

Cherry ma le maualuga o le gaosiga ma le lelei o le malulu - Lyubskaya ituaiga

O le au pele ua atiina ae e le tagata mo se taimi umi. I le taimi lea, o se tamaoaiga o le poto masani ua maua i le atiina ae lelei o lenei fua maloloina ma le lelei.

O le taua faapitoa i saienitisi-faʻatau i tulaga o le faʻaleleia o le aganuʻu e lauiloa i tagata, o ituaiga ia e masani ona fiafia mo a latou fualaau aina ma meaʻai mo le tele o tausaga.

O se tasi o nei ituaiga o Lubskaya fiafia. I le taimi nei, ua totoina e faifaatoaga i le tele o atunuu CIS.

Faʻasologa o talaʻaga ma le faʻaleleia o le itulagi

O le vavalalata vavalalata o lenei ituaiga o tagata pele ma le talafaasolopito o le totoina o togalaau i totonu o le Soviet Union talu ai e faigofie ona malamalama.

O le mea moni o Lyubskaya o se toeaina, Rusia e mafua mai, ituaiga o pele.

Na fafagaina o ia i le tele o tausaga ua mavae, o se taunuuga o le taua o le filifiliga a le atunuu.

O lona uiga, e leai se faʻamatalaga saʻo i le tausaga ma le nofoaga na tupuga mai ai lenei peleni, e leai foi se tusitala taʻutaʻua taʻutaʻua, sei vagana ai le tusiaina o le tele o tagata e le o taʻua igoa, o loʻo faasolosolo malie, i lea tausaga ma lea tausaga, ona faʻaleleia meatotino o lenei ituaiga e fesoʻotaʻi ma tulaga faigata o le tauʻavega o Rusia Tutotonu.

O le uluai faʻamatalaga faʻasaienisi o le eseesega i le ogatotonu o le 1930 na faia e se saienitisi masani a Rusia, fomaʻi o faʻataʻaga faʻatoaga. Nikolai Ivanovich Kichunov (1863-1942).

O ia, aemaise lava, na faailoa mai o Lyubskaya ua umi ona fafagaina e le au faifaatoaga i totonu Kursk Province ma o iina o loʻo taua ai lenei peleni o se fualaau fualaau aina.

Mulimuli ane, na sili atu le gauai atu o pulega a le setete ma saienitisi i lenei ituaiga, o lona tofo ma uiga lelei. I le maea ai o se faasologa o suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga i le 1947

Lyubskaya na aofia i le USSR State Varietal Register.

I le taimi lava e tasi, o le eseesega na salalau i faatoaga vao i le tele o vaega o le Rusia, aemaise lava i faatoaga Central, Central Black Earth, North-West, Middle Volga, Lower Volga ma North Caucasus o Rusia.

Faʻatauaina e le Faatoaga le ituaiga o cherry Lubskaya mo ona vaitaimi vaitau, maualuga maualuga ma lelei taumalulu taumalulu.

Lebedyanskaya, Shubinka ma Generous e mafai foi ona latou gafatia lelei le vevela.

Faʻaaliga o le pele o Lyubskaya

O Cherry Lyubskaya o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga ituaiga meaola nei:

Laʻau

O le laau o lenei ituaiga o meaola e masani lava o se peleni masani. E puupuu o ia, e umi lona umi tele lava e seasea ona taoto i se maualuga e sili atu ma le 2.5 mita. O le togavao e aofia ai Griot Moscow, Ashinskaya Stepnaya.

O le Lubská амбtambe e ufiufi ai le paʻu o se fulufulu enaena-enaena, lea e mafai ai e se tasi ona maitauina le faʻailoa mai o le taʻavale.

Crown, lala. O le paleni lautele lava e masani ona le iloga i le tele o le maualuga. I foliga, e talitutusa lava ma le polo.

Na faia e, e pei o se tulafono, nisi lala paʻu ma felafolafoaʻi, o le paʻu o loʻo i ai se lanu enaena ma se paʻu siliva paʻu.

O lenei ituaiga o loʻo faʻaalia i le vavaevaʻaina o lālā taʻitasi talavou mai le ogalaau autu i le maualuga pe a ma le 45 tikeri.

Lanu. Talu ai o Lubskaya o se togavao, o loʻo i luga o lālā taʻitasi o ona fua ua faia. O le siʻosiʻomaga, atiaʻe i luga o le fana, faʻatasi ai ma se tamai kesi i le pito i luga, o le a faʻagasolo malie lava mai le auala.

Lea. O ni faʻataʻitaʻiga lelei ma le lanu meamata, e leai se foliga manino.

I le averesi, o se laʻau matutua, o loʻo faʻaalia i le foliga o se vaʻa vavalalata (fuamoa ua faʻaaogaina) ma se tipima lima, ei ai le tele o le 87 x 50 mm.

O le pito o le laulau o loʻo faʻafefeteina. I le pito i tua o le laupepa, o lanu laiti o se lanu samasama-enaena e mafai ona iloagofie.

Inflorescences. Ole maualuga o le inflorescence e mai le 30 i le 34 mm. O le faʻaogaina e aofia ai le 3-4 fugalaau ma le 3-3.5 mm ma peti-concave petals, o le pito i luga o le petals e fai sina siʻosiʻomaga.

O fugalaau e teu i luga o lālā e ala i pedicels 25-30 mm le umi. O le vaitau o le vavao e manaʻomia le 7-9 aso.

Fua

O le tasi ituaiga o peleni Lyubskaya e tusa ma le 4 kalama, ae o loʻo i ai foi le lapoa ma sili atu le tele o faʻataʻitaʻiga. O fua e faʻapitoa i palasi o 2-4 vine, ae o fua taʻitasi e le masani ai. O fua tetele e faaalia ma Volochaevka, Malamalama o le Maota ma Podbelskaya.

O le lanu sili o fua o fualaau aina suamalie o le lanumoana uliuli, o le fua o loo ufiufi i se paʻu manifinifi, lamolemole. E masani lava o fualaau aina ei ai foliga ovoid e lapotopoto. O le aano o le aano e matua manaia, e sili ona suamalie, e mafai ona lanu mumu ma mumu.

I totonu o le pulupulu o loo i ai se ponaivi ovi, o lona mamafa e tusa ma le 6-8% o le aofaiga atoa o le fetus. Fua faʻamalosi (o talavou uma ma matutua) o loʻo faʻamauina i luga o lālā ma le fesoasoani o le uʻu, oʻo atu i le umi o le 3 cm.

Ma le isi, o le a e vaʻai i le ata pe faʻafefea ona foliga mai le ituaiga o le Lubskaya ma faitau lona faʻamatalaga.

Ata





Uiga o le ituaiga

O lenei ituaiga o fua o le fua o le fua o le tagata lava ia. O lona uiga o le Lurykaya cherry e faʻamaʻaina ona o lona lava pollen ma e le manaʻomia ni elemene faaopoopo. Eseese o tausaga tutusa, i le manatuaina o Enikeeva ma Volochaevka e iai foi le tamaoaiga.

Ona o lenei meatotino a le laau, atonu e le fefe le tagata fai togalaau i le suiga o le tau i le vaitaimi o le vavalaʻau o le laau, pe afai, ona o gutu e lei faamoemoeina, o le a tumau pea pi i totonu o latou sulu ma e le auai i le felafolafoaiga.

O se fai togalaau e ola i lenei laau i se tau malulu o Rusia e le mafai ona matua popole i le vai malulu mo se isi mafuaaga.

Lyubskaya o se laau afa toto, ma o lea la o lanu na tumau seia oʻo i le tautotogo e le afaina ai le lelei o le ovary.

O le mea lea, oi latou e faʻauluina lenei peleni, e le tumau pea e aunoa ma se fualaau toto, e tusa lava pe le mafai e le manao o le natura ona maua le seleselega mai le vave ona totoina laau.

I le taimi lava e tasi, o lenei peleni o skoroplodnaya. Fua o fua e oʻo atu i le faaiuga o Iulai - o le amataga o Aukuso.O le faailoga lava lea ei ai le vasega Ashinskaya Stepnaya.

I le taimi lava e tasi, afai o mea uma e manaʻomia mo le faʻamalosia o togafitiga talafeagai, e mafai e se tagata matutua ona tuʻuina atu i le vaitau e tasi e silia ma le 35 kilokalama o fua maualuga. Ma e amata ona fua atoatoa mai le matua 2-3 tausaga talu ona tulaʻi.

I le taimi nei, o se tasi o uiga lelei - o le gafatia e gaosia mea maualuga - e aofia ai le isi, ae faʻatasi ai ma se faʻailoga itiiti.

Talu ai ona o le vaivai o le laau, o nei malosiaga ua malepelepe i luga o le lelei o seleselega, o le cherry Lubskaya e le o se mea umi.

O ia maualuga maualuga e maua mai e ituaiga e pei o Ural Rubinovaya, Nadezhda, Mayak ma Tamaris.

Tuuina atu o lenei faailo i isi ituaiga, o le laau o lenei ituaiga i luga o le olaga e tusa ma le 14-17 tausaga, ma na o tulaga lelei lava e mafai ona faʻalauteleina lona soifua i le 25-30 tausaga.

E i ai se isi mea leaga, lea e tatau ona vaʻaia lelei. E ui o Lubskaya e masani lava ese lelei le teteʻe, o lona "vaivaiga" i le taumalulu o le paʻu laau.

O ituaiga e pei o Lebedyanskaya, Volochaevka, ma Chokoladnitsa e le leaga i le tau malulu.

E moni lava lenei mea i laau talavou, o le malulu o le paʻu ua leva ona i ai i tausaga muamua o le olaga e mafai ona oʻo atu ai i ogaumu mu ma e oʻo lava i le oti o le tagata atoa.

Ae mo le taugofie-o uiga lelei o lenei pele, o manatu o tagata atamamai iinei e eseese. O nisi e manatu o le tofo o suamalie suamalie ma suamalie e sili ona manaia, sili ona faafouina, o isi e taua o le mafaufau loloto.

Masalo ona o lenei tulaga lua o le seleselega o Lyubskaya o le tele lava mo le gaioiga - mo le gaosia o suavai eseese, compotes, jams, faʻasao.

E ui lava i lea, e tatau ona faʻamaonia o cherries o lenei ituaiga, e pei o fualaau o isi ituaiga o meaola, e aoga tele ona o le taua tele o vitamini oi ai ma se fua faatatau paleni o suga ma meaola.

I tulaga o le totonugalemu o Rusia, o le tuufaatasiga o vailaʻau autu e faapenei:

FaʻavaeNumera o
Sahara9,5%
Fesoasoani maua fua1,6%
Mea vevela14,6%
Ascorbic acid20 mg i le 100 g

Toto ma tausi

E masani lava i fale tausimai e mafai ona e faatauina ai fatu i tausaga e tasi le tausaga. Lafumanu manu i le amataga o le tautotogo i se nofoaga avanoa, lea e susulu i aso uma i le susulu o le la.

E tatau ona manumalo le nofoaga e tulaueleele ai oneone, oneone oneone po o eleele leaga.

E taua foi le leai o se suavai i le fogaeleele i lenei nofoaga, lea e mafai ona faaleagaina ai le aʻa.

I le lagaina o le fatu laau e tatau ona tipi le tipitipi. A maeʻa le teuteuina muamua o aʻa e tatau ona tumau e le silia le afa mita.

O sea faʻavae o le a maua ai le malosi i le tuputupu ae o le laau, ae le o luga, ae i le lautele.

O sea ituaiga o paleni e aoga tele mo mafuaaga eseese, e aofia ai le talafeagai lelei mo le vave vave ona selesele.

E masani lava mo le totōina o fatulaʻau eli i luga lua 50-60 cm le lautele ma 40-60 cm loloto.

O le eleele e maua mai e ala i le eliina, fefiloi ma meaola ma meaʻai. O le mea e tupu ai le faʻafefiloi e faʻaaogaina i le faaopoopoina o aʻa o le laau.

A maea ona faapipiiina le fatu i le lua, ma aʻa ona ufiufi ile eleele, o le vaega o loʻo siomia ai le ogalaau o se tagata ua totoina ma se laina o le 30-40 cm ua faʻapipiʻi ma lalo ma vae poʻo ni auala faʻalelei.

Fanua faʻafeinu i le 2-3 pakete o vai vavaeese. Faʻasaʻu se fasi fanua laʻau ma mulus, se laulau e tatau ona 2-3 cm.

E tatau ona maitauina o le ituaiga Lyubskaya e sili lava le fiafia e uiga i le lelei o palapala. O tausaga mulimuli ane o le ola o le laau e tatau ona tuʻuina atu ia te ia meaai lelei.

Ae sili atu le lelei o lenei ituaiga mea e gaoioi i laei faʻaofuofu i le tautotogo. E masani ona faʻasusu vai e manaʻomia.

E tatau foi ona mataʻituina le tulaga o lona palealii. E ui lava i le mea moni o le palealii o Lubskoy e masani ona seasea, Aua nei faatagaina le puleaina o lala mago ma le televave.

Maʻi ma faʻamaʻi

O Lyubskaya, e pei o isi laau o lenei aganuu, masani i le totonugalemu o Rusia, i le vaitaimi o le taumalulu atonu o le a aafia i osofaiga a manunua fiaai.

Ina ia aloese mai le faaleagaina tele o manu, o le aʻa o le ogalaau, faapea foi ma lala aupito maualalo, e tatau ona afifiina i se mea taua faapitoa i le afiafi o le tau malulu.

O faʻamaʻi e masani lava ona aʻafia ai laau o le vine, o le mea e sili ona matautia mo Lubskaya fungal maʻi coccomycosis.

O le osofaia o le laau, o le soona osofaʻia o lenei maʻi - o le fungus Sossomuse s hiemalis - e iloa ai o lanu mumu i luga o laulaau ma o latou lapopoʻa ma ua vave ona paʻu.

A aunoa ma se vaega taua o le olaga masani, e pei o laulaau, e vave ona vaivai le laau ma pe a mavae sina taimi atonu e oti pe afai e te le amata togafitiga.

E aofia ai togavao togavao faʻamalosi.

Togafitiga ma lenei vailaau o faatolu i se vaitau: o le taimi muamua - i le afiafi o le malologa, le taimi lona lua - i le taimi o le fugalaau, i le taimi lona tolu - lua pe tolu vaiaso talu ona fuga.

E i ai ituaiga o cherries, aemaise lava faʻasaʻo i faʻamaʻi faʻaleaga. E pei o Novella, I le manatuaina o Vavilov, Tsarevna, Podbelskaya, mo se faataitaiga.

O le mea lea, ao le i oʻo atu i le laulau poʻo le pani mo le faia o siame, e tatau ona uia e le peleni lima lima o le tagata fai togalaau. O nei lima, faapea foi ma le malamalama i mea faavae o le inisinia ma le poto masani ua mautinoa lelei iuga.