Laʻau

Fatu vine i le Memory of Negrul - matagofie, matagofie, le lelei

I le taimi nei, e tusa ma le lima afe ituaiga o vine vine ua lauiloa. O lo latou fuainumera o le faʻaauau pea ona faʻatupulaia ona o le gaosia o galuega a saienitisi ma le au faifaatoʻaga, ae le o taimi uma e sili atu le fou nai lo le matua. O nisi taimi i le sailiga o oloa fou, e mafai ona e le iloa ni taimi e tofotofoina, ma talitonuina. O se tasi oi latou o vine vine i le mafaufau o Negrul. E ese le manaia fafo ma le tofo o meatotino, ma e matua le lelei lava. O le ituaiga ua faamaoniaina ia lava pe a tupu i luga o se tulaga tau alamanuia, ma i totonu o le vaomatua.

Faʻasolopito o le vasega

Ua leva ona avea vine ma se oa faalelalolagi o Moldova. O le Negrul Memorial ituaiga na fafaga i le Vierul NGO o le Moldavian Research Institute of Viticulture and Winemaking. E sili atu i le limasefulu vaitau vine fou na faia i le faʻataʻitaʻiga o poloka o lenei faʻatoʻaga, lea o loʻo nofoia se tasi o nofoaga taʻutaʻua i Europa.

O se vaega o saienitisi na galulue i le foafoaina o le Negrul Memory: M. S. Zhuravel, G. M. Borzikova, I. P. Gavrilov, I. N. Naydenova, G. A. Savin. I le 1975, na latou sopoia - o "matua" o se vasega fou o le sila o Koarne Nyagre (Moldavian) ma Pierre Brabr interspecific (o loo i ai le isi igoa mo ia - Save Villar 20-366).

Ina ua uma ona pasia le suega eseese, o vine o le Memory of Negrul na faamauina i le 2015 o se ituaiga i le Malo o Moldova. O lenei vine e leʻi aofia ai i totonu o le tusi resitala o filifiliga filifiliga a le Rusia.

O vine na maua lona igoa i le manatuaina o le saienitisi Soviet lauiloa A.M. Negrul, o le na aafia i le fatuga ma le filifilia o vine. Na taʻua o ia e N. I. Vavilov o le "tupu o vine."

Faamatalaga ma uiga

I le manatuaina o fualaau aina Negrul - laulau uliuli. O le gaosiga o ripeta e tupu i totonu o le 145-155 aso mai le taimi o le vevela, lea o loʻo faʻamatalaina ai le eseesega e pei o le vave. Berries e oʻo atu i le matua matua i le afa muamua o Setema. O le taimi matua e mafai ona faʻaititia i le itu i saute i le 135 aso.

O le tuputupu ae o le vaomatua o laufanua lea, i luga o eleele lafulemu pe lelei le eleele e mafai ona maualuga. O fualaau suamalie na totoina lelei, e oo atu i le 90%. O tamaʻi vine e faʻaalia i le faʻaititia o le pala, o lea latou te manaʻomia ai le taimi faʻatulagaina i le lagolago.

O fuifui tetele, o lo latou mamafa o le 0.7-0.8 kilokalama, ae i lalo o tulaga lelei e mafai ona oʻo i le lua kilokalama. O mea eseese e mafai ona aafia ai le tele o fusi, pei o: tulaga o le tau, tuʻuina atu o meaʻai, vaomatua, avega, ma isi. O se fusi o foliga lanu, o le eletise, e mafai ona tatala. O ona foliga vaaia e ofoofogia ma matagofie.

O fuifui vine o fualaau oona ma vavalalata-vine i le mafaufauga o Negrul e matua manaia lava

O le lapisi e lapoa (7-10 g), paʻepaʻe paauli paʻepaʻe i le lanu, ma le foliga o le uʻamea - faʻaloloa ma faasino i le pito. O le pulu e ufiufiina i le paʻu o le tautotogo.

O se tautotogo o se mea manifinifi lea o le ova i luga o vine. O loʻo faʻatinoina galuega puipui, puipuia mai le faʻaaogaina o masini ma aʻafiaga leaga o le tau.

O fua tetele o le manatuaga o le Negrul manatua ei ai se foliga muamua ma ua ufiufi i se tautotogo.

O le pulupulu e suamalie, o meaʻai, e manaia. E 2-3 fatu i totonu o le fale. E paʻu le paʻu, o nisi taimi e mafai ona i ai se tart aftertaste. O loʻo i ai iloiloga ma le tele o le susu i le vaitaimi o le taumafa, e mafai ona pisi vine.

Laulau: Faʻafanua o le vine i le mafaufau o Negrul

FaailogaFeʻau
Faailoga masani
Atunuu na afua maiMoldova
Faatonuga faʻaaogaLaulau
Bush
Mana tuputupu aeMedium ma sili atu luga
Vine ua matuae oʻo atu i le 90%
Se fusi
Mass0.7-0.8 kilokalama (o nisi taimi e oo i le lua kilokalama)
Pepapaʻu
VaʻaiaLaititi po o le tatalaina
Berry
Mass7-10 kalama
PepaFaʻagaloa, faʻatasi ma se pito i luga
LanuVaʻaleti ma le faʻaauau o le puna puna
Faʻailoa meatotino
Uiga o le tofoFaigofie, malie
Sugar content16%
Faʻaletonu5-6 g / l
Faailoga o fale
Vaitaimi taimiTuai le umi (145-155 aso)
Fugalaau galueBisexual
GaioigaMaualuga (faʻatasi ai ma faʻatinoga faʻatauga talafeagai)
Le pasene o pupu vine70-80%
Faʻafefe o le aisa-25 ° C
Maʻi faʻamaʻiMaualuga (2-2.5 points)
MalosiagaLelei
TausigaLelei

O le tofo e fetaui lelei, o nisi taimi i fua lelei atoatoa o le i ai o le manogi leo e matauina. O vine na maua ai se togi maualuga o le togi o le 9.2 points, o se faailo sili ona lelei i luga o se sikuea e sefulu.

Aʻo suʻesuʻeina vine, o laʻasaga o loʻo faʻamalamalama faʻamalamalamaina i le tolu faʻataʻitaʻiga: mo foliga mai (mai le 0.1 i le 2), mo le tutusa o palu ma paʻu (mai le 1 i le 3), mo le tofo ma le manogi (mai le 1 i le 5).

E mafai ona faʻalauteleina vine i fualaau uma ma seleselega, e ola faʻatasi lelei ma faʻatau. O fatu lelei e maua aʻa ma amata ona fua mai i le tausaga lona lua. O se fuataga atoa e faia i le lima o tausaga o le olaga.

O le fua o vine o le mafaufau o Negrul e maualuga. O le fugalaau fugalaau e faʻateleina ai le faʻamalosia o ovary. I le noatia ma le fai fuafua i le tausisia o fesuiaiga o fesuisuiai eseese, e mafai ona e maua se fua o le 45-50 kilokalama mai le tasi matua matua. O le fuainumera o pusa fualaau aina e 70-80%, o lona uiga, mo 100 taʻavale uma, 70-80 vaʻaia o loʻo i ai faʻalavelave. E le o matauina le vaʻaia.

E faʻamamaina lelei paluga i luga o vao vao e oʻo i le maligi. O vine i le Memory of Negrul e iloga i le lelei o le tausiga - i lalo o le tulaga talafeagai, e mafai ona teuina i totonu o le fogafale lalo mo le fa masina. Ma e mafai foi ona faapaleniina se taimi umi i le pusaaisa.

O vine e iloagofie e mafai ona feaveaia - pe a feaveaʻi i se mamao, o le a lelei ona puipuia. O fualaau e faʻaaogaina mo le taumafa fou ma mo le gaosia o le sua, faʻasao, faʻasoa.

O le malosi o le aʻafia o aʻa o le vao ua faateleina (-25 ° C), i le latitudes i saute e mafai ona tupu e aunoa ma se malutaga. I le vaeluagalemu o le laina ma sili atu i matu, o vine e tatau ona malupuipuia mo le taumalulu. O vine e le fefe foi i le oge.

O le osofaʻiga i faʻamaʻi masani ma meaola faalafua e maualuga (2-2.5 points).

I totonu o le lima-fuainumera o le faʻataʻitaʻiina o le tetee atu o vine i faʻamaʻi ma meaola faalafua, o le laʻititi maualalo (0) e fetaui ma le faʻamautinoaga atoatoa - e leai lava se ituaiga o laau. O le maualuga pito i luga (5) o loʻo faʻaalia ai le le mautonu.

O le faateleina o le puipuiga o le siama e matauina i le paʻu, o le oumaum ma le lanu enaena. Ma o le ituaiga foi e sili ona puipuia i le phylloxera, moli vavave ma le laumei. O le tele o taimi, na o togafitiga faʻatoʻa puipuia e lava.

E lei matauina le faaleagaina o lapisi, ae o manulele e mafai ona mafua ai le faaleagaina tele o le seleselega.

O le ituaiga o Negrul Memory, e ala i ona uiga, e faigata tele ona mautu. O lenei mea e mafai ai ona tupu i le totonugalemu o Rusia ma e tusa lava pe laitiiti i matu.

Faatasi ai ma le tetee atu i faamaʻi ma meaola faalafua mai le 1 i le 3.5 vaega ma le maualuga o le toʻa i luga atu o le -23 ° C, o ituaiga vine e taua o le faigata.

O lenei vine e faʻaalia lelei ona uiga aupito sili ona lelei i tulaga fesuiaiga o le itulagi i saute, talu ai ona sa gaosia i le la o Moldova. Ae ui i lea, o le gaioiga faʻaletausaga ua faʻaalia ai o le vailaʻau ua faʻamaonia e ia lava pe a tupu aʻe i nisi pito i matu.

Le lelei ma le le lelei

O le vine vine o le Memory of Negrul e tele naua ona lelei:

  • lapoʻa lapopoa ma matagofie;
  • vine lapoa o le uluai foliga, e ufiufi i se paʻu palapala o le tautotogo
  • malie lelei;
  • ata matagofie;
  • maualuga le mafai ona feaveaia;
  • lelei le tausia lelei;
  • maualuga le gaosiga (faʻatasi ai ma tekinolosi talafeagai tau vaomatua);
  • maualuga eleʻele (fugalaau fisexual);
  • le leai o se lagona;
  • faʻalauteleina le malulu (i le itu i saute e mafai ona tupu aʻe i totonu o le pepa e le o aofia ai);
  • maualuga le tetee atu i faamaʻi tetele ma meaola faalafua;
  • afaina o le lamala;
  • lelei ola o fatu laau;
  • maualuga tikeri o paʻu matutua.

Eseesega e tele mea le lelei, ae e tatau ona manatua:

  • le lava le malosi o le kiona mo le tele o itulagi (manaʻomia se malutaga);
  • le manaʻomia mo puipuiga mai manufelelei;
  • fufuluina o vine ma le tele o le susu i le vaitaimi o le taumafa;
  • eleelea o weni laʻititi (manaʻomia le faʻatulagaga taimi i le lagolago).

Pe a faʻatusatusa uiga lelei ma le lelei o vine o le mafaufau o le mafaufau o le Negrul, e manino lava o le ituaiga e le atoatoa ma e itiiti lava ni faaletonu ma se numera mataʻina o mea lelei. O mea le lelei e le taua ma e le faia ni faʻafitauli faʻapitoa mo le totoina o lenei ituaiga, e oʻo lava i le amataina o togalaau.

Faʻaputuga o tekinolosi faʻapisinisi

O vine i le Manatua o Negrul e matua faʻamalosi ma e faigofie ona maua mo togavao i fale o le taumafanafana i togafiti a le au faifaatoaga. Faatasi ai ma tausiga faʻapitoa, e mafai ona e maua se seleselega lelei. Afai e te faʻaopopo i nisi vaega o lenei ituaiga - o le a sili atu le lelei.

Faʻamasinoga

Ina ia maua le maualuga ma maualuga le lelei o le seleselega, e tatau ona e filifilia le nofoaga sao mo le totoina o vine. E sili ona lelei le tuʻuina o vao o ituaiga Pamyat Negrul i le itu i saute, southwestern ma sisifo. Faʻasaga lelei, o le a itiiti le faʻaalia o le matagi i matagi ma sili atu ona puipuia mai aafiaga o le maualalo o le vevela i le taumalulu. A maua i luga o le mafanafana, o le a maua e le laau ia lava le susulu o le la, lea o le a fesoasoani i le faateleina o le suka o le vine ma le tausia o le taimi.

O vine i le Memory of Negrul e sili ona lelei i luga o pelenozems, o moli malamalama ma eleele eleelea. Suauu palapala, masima masima, ma eleele e le talafeagai mo le totoina.

Talu ai ona o le aʻa o le togavao e malosi tele, o le loloto o le lua e tatau ona itiiti ifo ma le 80 cm ma lona 80x80 cm le umi. I suesuega faataitai, ao faia ni suʻesuʻega i luga o le agrotechnical, o le totoina o le 2.75x1.5 m sa faaaogaina. e mafai ona tupu tele, o lea o le mamao i le va oi latou e mafai ona faateleina.

E faʻaaoga uma le tautotogo ma le totogo. I le tautotogo latou te totōina ia Aperila poʻo le afa muamua o Me, i le tautoulu - pe a uma ona paʻu lau. Laʻau totō ua totoina i totonu o lua ua uma ona saunia, faʻamamaina ma faʻavasegaina faʻamaʻi faʻasusu ma minerale.

Faʻasa

O le vine o Negrul Memory e puipuia mai le lamala, ae e le o lona uiga e mafai ona faia e aunoa ma le fafaga. E ui lava o loʻo i ai se aga masani o le faʻatupulaia o lenei ituaiga i vaega e le faʻaaogaina, e sili atu le tuʻuina atu o vao faʻatasi ma le aofaʻi tatau o le susu e faʻaleleia ai gaʻo.

I le tautotogo ma le amataga o le tautotogo e fautuaina ai le tauaveina o le suavai-totoina o le totoina o laau. Ma e tatau foi ona e manatua e tatau i vine ona maua se tele o le susu i vaega nei o vao:

  • le vaitaimi o le paina;
  • pe a uma ona fuga;
  • vaitau o le tuputupu ae ma le faatumuina o vine.

Faʻasalaina o vine muamua ma le taimi o le fugalaau e le fautuaina ona o le malosi o le faʻamaluina o fugalaau e sili atu le susu. E tasi le masina ao lei oʻo le seleselega, o le fagoina o vine i le mafaufau o Negrul ua taofi, talu ai ona o le faateleina o le faʻafefeteina e mafai ona mafua ai le osooso o vine. O le suavai mulimuli e fautuaina mai le faaiuga o Iulai e oʻo atu i le amataga o Aokuso, e faʻatatau i le taimi o le taumafa i tulaga eseese o le tau.

Laʻei pito sili

O pasi o le Pamyaty Negrul cultivar e tele meaʻai e maua mai le palapala i le taimi o le tuputupu ae ma le fuaina o fualaau aina, o lea la o laau e manaʻomia ona fafagaina i taimi uma faʻamaʻi ma meaʻai. O le taimi ma ituaiga o laʻei pito i luga e faʻalagolago i manaoga o mea totino i le vaitau o vaomatua:

  • i le tautotogo, latou te faia ai le vevela (o le nitrogen e faʻateleina ai le tuputupu ae o laʻau ma le lanu meamata) ma fuluʻi fuluʻi fuluʻi;
  • lua vaiaso ao le i amataina le fuga, e fafagaina foi i latou i le vailaʻau ma fualaʻau (fugalaau e fesoasoani i le faia o ovaries), ae o le aofaiga o le maniua o le ava malosi ua faaitiitia;
  • ao faagasolo le vaitau o le taumafa, na o phosphoric fertilizers o loʻo faʻaaogaina, lea e fesoasoani i le fua o fuifui;
  • pe a uma le seleselega, faʻaaogaina fugalaʻau paluga e faʻaleleia atili ai le fua o vine ma faʻateleina ai le faigata o le taumalulu.

I le autumn, faatasi ai ma le eliina, faʻaaogaina fugalaʻau faʻaaogaina i le ituaiga o humus, manure po o le faapalaga ma se vaitaimi e faalagolago i le lelei ma le fausaga o le palapala:

  • i luga o eleele lafulemu (chernozem, moli loam) 1 taimi i le 3 tausaga;
  • luga eleele oneone 1 taimi i le 2 tausaga;
  • i oneone oneone i tausaga taitasi.

A maeʻa ona faʻaaogā le laei o luga o le vai (faʻapea foʻi ma le faʻamamaina), e fautuaina e mulumulu le poloka poloka i soʻo se vailaʻau. Mo le mea lenei, o le vao palasi pala, vao muʻa, vaovao ma isi mea faʻapitoa e faʻaaogaina. O le mulilua e taofia ai le susu i le eleele ma puipuia ai vao mai le ola.

Lafoaia ma teu

I le faʻataʻitaʻiga, na tupu aʻe ai vaovao i le tulaga o se faʻasalaga faʻasalalau faʻatasi i luga o le maualuga maualuga (80-90 cm). I tulaga maualuluga, o loʻo iai se tele o fafie, lea e aʻafia ai le tele o fuifui ma o latou uiga lelei. E tatau ona faʻamalamalamaina o sea ituaiga o mea e talafeagai mo na itulagi e mafai ai ona tupu vine i le faʻapipiʻi.

O loʻo le totoina vine i le manatuaina o Negrul ua tupu aʻe i le tulaga o se faʻasalaga faʻasalalau faʻatasi i luga o le maualuga maualuga

Aʻo tuputupu aʻe i nofoaga e manaʻomia ai le malutaga, o le a sili atu le lelei o le filifiliga o le faia i se mea e leai ni mea faʻapipiʻi lima. I le avea ai o se tulafono, o loʻo faʻaaogaina se faʻavaeina e aunoa ma se faailogaina, lea e faafaigofie ai le malutaga o vao mo le taumalulu.

Afai e tatau ai, o vine malulu i le manatuaina o Negrul e faʻaaogaina ai se faailoga tusi

O le vao e foliga foliga teuteu, ma e mafai foi ona tupu i luga o le gasebo, pe afai o le tau e mafai ai ona e tuua laau mo le taumalulu e aunoa ma se malutaga.

I le faʻamatalaga aloaia o le eseesega i luga o pupu vine ua fautuaina e tuua 3-5 mata, ae e tusa ai ma iloiloga o le tele o vine vine, o le teuteuina umi na maua ai ni taunuuga lelei. I le aotelega, e fautuaina le tuu 35-45 mata i luga o le vao. Ina ia faʻaleleia le gaosiga, e tatau ona faʻatonutonuina le uta o fusi, lea e totoe ai le tasi au mo le tasi fana.

Maʻi ma meaʻai

Faatasi ai ma le maualuga o le tetee atu i faamaʻi ma meaola faalafua, o le ituaiga o mafaufauga o le Memory of Negrul e le manaʻomia ni puipuiga faapitoa. E i ai le faʻamaoniga o lenei vine ua tupu lelei ma le leai o togafitiga. Ae ui lava i lea, e sili atu le le faʻalavelave ma faʻasaʻo se faʻamaʻi poʻo le faaleagaina o meaʻai nai lo le taulimaina mulimuli ane.

Mo le puipuia o faʻamaʻi faʻamaʻi, o faʻamaʻi pipisi e masani ona faʻaaogaina. Mo le puipuia o mea e faaleagaina ai manu, acaricides ma iniseti. O togafitiga faʻaleagaina faʻapitoa e faia i nisi vaega o le vaitau tuputupu aʻe e faʻaaogaina ai se faʻalavelave o sauniuniga talafeagai:

  1. O le fanafana laitiiti i le vaega o le 3-4 laʻau - togafitiga ma fuluʻi ma gaʻo.
  2. Aʻo leʻi tupu aʻe - togafitiga ma fomaʻi ma iniseti.
  3. A maeʻa ona faʻapupulaina (laʻitiiti 4-5 mm) - togafitiga faʻamaʻi.

O pusi o le manatuaina o le Negrul manatua e tosina ai manulele. Talu ai ona o manulele e mafai ona mafua ai le tele o le faaleagaina o le seleselega, e tatau ona totogi le tausiga faapitoa i metotia o puipuiga mai ia i latou. E i ai nisi oi latou:

  • tuusaunoaga faaletino;
  • acoustic;
  • mea faitino
  • vailaau oona.

O vine faʻamalosi ma se upega (tuusaʻo faʻapitoa) o le auala sili lea ona aoga o le puipuiga, ae sili atu ona taugata. E mafai ona e vavae ese le vao pe faʻapipii i luga o paipa se ato faapitoa.

Faatasi ai ma le fesoasoani a se moa lapoa, o le vao e matua afaina;

O le metotia faʻamalosi e aofia ai le faʻaaogaina o masini eseese (puʻupuʻu leo, mea e fai ai afi, ma isi mea) e faʻalauiloa mai i lea taimi ma lea taimi, manu fefefefe. O le mea lea, e mafai ona e faʻafefe ese manulele i nofoaga vavalalata, talu ai e ono le fiafia tagata tuaoi i na mea na tutupu.

O le auala vaaia e mafai ona faʻamaopoopoina le muamua, talu ai na o ia lava e le aoga. I le tulaga lea, e mafai ona e faʻaogaina i luga o le eleele.E le gata i lea, o mea eseese e tautau i luga o vine e mafai ona alu ese mai le matagi, e pei o: paluni tetele o lanu susulu ma foliga mai i mata o manulele manufeʻai, lipine lanu mumu e faia i le palasitika po o pepa, ma isi mea.

O le metotia o meaola e faʻaaogaina ai meaʻai - o vailaʻau e faʻafefe ai manu. Ae o lenei metotia e le o fautuaina, talu ai e le i atoatoa ona atinaʻe ma o lea e le aoga tele ma e mafai foi ona afaina ai manulele.

O vine i le Memory of Negrul ei ai le maualuga maualuga i latou na totoina lenei ituaiga mo le tele o tausaga. O le toatele o tagata suʻesuʻe i luga o le saite na tuʻuina atu i vine vine //vinograd.info/ na latou taʻua o se mea sili ona lelei, toetoe o le tele o faʻamatalaga.

Faʻamatalaga

Sa ou ola aʻei se tasi togavao o lenei ituaiga mo le tusa o le 15 tausaga. Ripens i tausaga taʻitasi pe tusa o le aso 10 Setema. O le meaʻai e matagofie lava le uʻamea-faʻaloloa, i vaitau o taumafanafana e umi atu nai lo vevela. Mo le puipuia o faʻamaʻi, e lua togafitiga puipuia. O le seleselega taʻitasi taʻitasi le mautu. I le avea ai o se mea e le lelei, ma le mamafa o timuga i le vaitau o le taumafa, atonu o ni nai vine e mafai ona tafe.

Grygoryj

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=970&page=2

O le vao o Memory of Negrul e 6 tausaga. Silnorosly - faʻaosoina i le 6 mita. E matua matagofie lava. E matua fiafia lava - e tu, e lanu meamata ma faafuaseʻi i le vaiaso - ua liua mea uma. Ua amata nei i le aso 20 o Aokuso. Faʻasaoina lelei foi. E leʻi leva talu ai nei ona 'ai le mea mulimuli. E le gata i lea, e puleaina pe afai e te le o siaki le matuitaga ma laasaga. I se tulaga lautele, soʻo se mea latou te fai mai ai e uiga ia te ia, ae o le vailaʻau e le leaga. Ou te le pisa e uiga i le mautu - e le o maʻi uma lava ma sulufaʻi i lalo o se ata tifaga. Ioe, ou te lei mauaina se pulumu i luga o le 800 g kalama. E mafai ona aʻafia le avega - mo le 4 tausaga - 25 kilokalama, mo le 5 ma le 6 - 30 i le tasi.

alex chumichev

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=970&page=3

Ua ou tuputupu ae i luga o le 2-plane trellis mo le sili atu ma le 15 tausaga, e maua mai ai fua lelei i tausaga uma, e masani lava e le maʻi, e le o le mea e pala. O loʻu tovine o loʻo i luga o le itu i saute, o le palapala e loam, atonu o lenei mea e fai ma sao i le atinaʻeina o le vao. E tasi le miti - e le maua ai le alualu i luma. Sa ou taumafai e faia manua i luga o le ala, na leai se aoga. O le mea lea, i laʻu PN, o lima uma e ola i le tasi itu ma e matua faigata lava ona tanu. Ae e aoga le PN.

Vlarussik

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=970&page=7

E tusa ma le 15 fatuga i fualaau aina taitasi, e pei ona suia i le faatumuina o le nofoaga i luga o le ala ma tipi. O le mea lautele, ou te fia toe fai atu mo le PN (mo nisi mafuaaga, o tagata e mimilo o latou isu, o le tofo e le tutusa, e leai se paluga, ma isi mea) - fualaau matagofie mo lo latou taimi matua, mo i latou lava ma mo le maketi. E lava le faitau o tamatamailima i le isi lima ma le lanumoana lanumoana o vine e pulea ai le maketi i lenei taimi matua (matou te le o iai i totonu o le aai), ma o le eleelea o fuifui vao ma fualaau aina e leai se mea. Sa ou matauina le PN mo le tusa ma le 15 tausaga, ma atonu e sili atu, o lea e leai se eseesega i le faʻamatalaga o Negrul, x x i luga uma e pei ona tuuina mai e le faifaatoaga, o le mea moni lava.

norman

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=970&page=8

Ia, o laʻu Negrul Memory ua saunia. E pei ona fuafuaina i le 2 vaiaso talu ai. O le sili sili ona tele na sili atu nai lo le kilo kilokalama. O le tele o loʻo iai i le lautele o le 600 glama i le 800 kalama. O le meaʻai i le taimi o le paʻu na faʻalauteleina. O nisi o vine e sili atu i le 4 cm. A maeʻa timuga mulimuli, o nisi vine e paʻu i le isu. E maofa tele mo le tele o tausaga mo le taimi muamua, e manatu i taimi uma e le o se mea e toilalo ai. E pei ona i ai muamua, e le fiafia i ai pusi, ae na taumafai ia manuʻa. I tausaga ua mavae, e le o matauina lenei mea. Ia, o le a le mea faʻapitoa e fai ma fesoasoani mo le isi tausaga.

Samperebe

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=970&page=32

O le vine o le Maota o Negrul e pei o lenei: na te leʻi alu ese mai le solo. O le "tulaga aloaia" o le vevela i Dnepropetrovsk, o loʻo tuʻuina i luga o le site //meteo.infospace.ru/ (aupito maualalo -24.4 i le taeao o 02.02.2012), e fuaina i le malaevaalele o Dnepropetrovsk, e tusa ma le 2 kilomita le mamao o le vaomatua mai lenei togavao. Ou te fuafua e faʻaauau pea ona tuputupu ae e le o se ufiufi, matou te le maua na o le aisa i tausaga uma.

Jack1972

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=970&page=34

O lona manatuaina o Negrul i Odessa i le aai, i le mea e leai ni matagi ma le matagi, pe a uma mea uma ua tapunia e pa ma fale, ou te le natia lava. O le a le mea e le mafai ona fautuaina i le Odessa lava lea i le fanua poʻo le nuʻu. O loʻo i ai se nofoaga tatala ma lelei le agi o le savili. Afai e faateleina le kiona i le malosi malosi o le matagi. Ia mautinoa e ufiufi! O le mea lea, o tagata taʻitoʻatasi e totoina vine, e tatau ona latou lagona lenei laina lelei, e aofia ai pe leai! O loʻu manatu lenei

Masha

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=970&page=36

O le umi o le teuteuina o le PN fesoasoani e faateleina le fua. O laʻu 3.5-mita mita i luga o se tasi o vaalele, i luga o se vaega manifinifi o le eleele, e aunoa ma se lua e toso ai, e aunoa ma se faʻaaogaina masani (o le autumn mulimuli na iu ai ina nutimomoia loʻu lotofuatiaifo) - Na ou gaosia 20 kilokalama o mullein lelei i tafatafa o vao taitasi), ae lua pe tolu laʻei ma se vaifofo i luga o le faavae o paʻu manu ma lua pe tolu laei pito i luga i microelements i le 2015 na tuʻuina atu e tusa ma le 30 kilokalama o vine (faitauina uma fuifui - 70 pcs). Mo oʻu tulaga, e lelei tele lenei mea. E foliga mai ia te au o mea uma o loʻo i lalo o le PN e mai le e ona le vao, ma o nisi taimi mai le leaga o le tau. E leai se tasi e mafai ona fetuunai lenei ituaiga, tusa lava po o le a le faigata o latou taumafai. O faʻamatalaga o le a sili atu ona le tutusa le sili atu o le faʻaogaina. E leai soʻu masalosalo: O le mafutaga a Negrul i le lagi e iloa le uiga o se vine matagofie i le mamalu ma fiafia i ai.

Rumco

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=970&page=58

O le eseesega o le Negrul Memorial ma le matagofie o le faʻasalalauga ma uiga maualuga o tagata faatau, o se meaalofa mo le amata togalaau. Faatasi ai ma lona tausiga le taupulea, e matua palasitina ma e tali atu i auala faigofie o tekinolosi tau faatoaga, ona o le faateleina o le gaosiga o oloa. O pasi ei ai se foliga teuteu ona o fuifui tetele ma uluaʻi fua o le a le gata o se teuteuga o se fale mafanafana. E mafai ona e fiafia i vine suamalie mo se taimi umi, maua vine mai le pulou i aso malulu malulu.